Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

Probleme Centrala Termica Ariston Uno

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
350 replies to this topic

#37
costelvrinceanu

costelvrinceanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.11.2014
BUNA ZIUA!
Am si eu o problema cu o centrala ariston uno 24 mffi. Porneste incalzirea sau apa calda sisi dupa citeva minute apa ajunge in jur de 55-60 grade se opreste si tot inceaca sa reporneasca. Dupa citeva incercari porneste din nou, dar cand ajunge pe la 80 grade pe incalzire se opreste de tot si dupa cateva secunde se reporneste cu aceeasi chinuiala de reaprindere. Am curatat in vara schimbatorul secundar care era plin de piatra dar problema persista. Este neplacut  ca la un duş tot la 5  -10 minute sa iti vina apa rece, iar acum si cu incalzirea sa auzi cum se tot chinuie sa reporneasca ca duduie de zici ca exploneaza.
Daca se poate sa imi spuna cineva daca a mai patit asa ceva si cum a rezolvat problema.
Este foarte neplacut sa iti faca centrala figuri la inceput de iarna.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!

#38
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Tot de la „piatra” este. Curățirea se face greu, cu ajutorul unei pompe de recirculare speciale. Se separa centrala de circuitul caloriferelor si , folosind un acid diluat se recirculă , schimband sensul, aceast amestec prin schimbatorul primar până lichidul titrează în roșu.
Se poate repeta operatia si de 2-3 ori până la îndepărtarea carbonatilor apoi se neutralizeaza procesul cu o baza. Curățirea poate dura si 24 de ore continuu. La care se adauga si timpul recirculării circuitului primar.
In cazul dvs, „piatra” a pătruns si în vana cu 3 cai, si persistă înca pe suprafetele schimbatorului. De aceea creste ff repede temp circuitului primar : pt ca nu cedeaza caldura îmagazinata de la flacară apei calde menajere. Cea care se opune cedarii este tocmai ”piatra” fiind un bun izolator. Pe caldura cum functioneaza?

În cele mai multe cazuri, se schimba schimbatorul secundar cu plăci.


ATRAG MEREU ATENȚIA: MONTATI PE PARTEA DE ALIMENTARE CU APĂ RECE UN FILTRU CU POLIFOSFAȚI PENTRU PROTECTIA CENTRALEI.
MAGNETII PERMANENTI CU DENSITATEA FLUXULUI MAGNETIC  SUB 08-1,2 TESLA PER CM PĂTRAT NU FUNCTIONEAZA.
Practic un dispozitiv de pe care cu mare greutate dezlipesti surubelnița este bun.
Totuși recomand filtrecu polifosfații cu rezerve lichide.

Attached Files


Edited by orlandobarbulescu, 30 November 2014 - 16:08.


#39
costelvrinceanu

costelvrinceanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.11.2014
schimbatorul este curatat cu solutie de cateva luni (cu solutie INTERFLON din comert) a fost tinut in solutie cateva ore pana curgea apa prin el foarte usor. sunt nedumerit deoarece dupa 3 , 4 incercari centrala reporneste, mai merge 10 min iar se opreste si iar porneste. faptul ca reporneste si duce apa pana la 70 - 80 grade pe incalzire tind sa cred ca mai este si altceva. am mai gasit pe site-turile de ARISTON ca poate fi generata o situatie asemanatoare de catre un condensator de 100 nF 275ca de pe placa, si alinierea electrozilor care la centrale vechi se mai departeaza de flacara. este posibila si situatii de acest gen?

#40
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Despre acel condensator nu stiu. Despre electrozi poate fi vorba doar daca are acelasi simptom de oprire repetată dar cu avarie imediată. Daca pe caldura functioneaza bine atunci defectul este numai aici la scimbatorul secundar si conducta de bay-pas
Pot fi probleme si cu pompa ( functionare intermitentă). Verificați condensatorul ei.
Daca si pe încălzire e la fel atunci pompa poate genera probleme, nu neapărat ea cat contactele releului ce o alimentează sau comanda în sine. Apa nu mai circulă și temperatura crește vertiginos.

Edited by orlandobarbulescu, 01 December 2014 - 19:18.


#41
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Buna ziua. Am o cetrala Ariston uno 24 mffi,de ceva timp dupa ce folosesc apa calda centrala porneste singura sa incalzeasca caloriferele desi buton centralei pentru calorifere este oprit.Astazi dimineata nu a mai pornit deloc cand am vrut sa fac dus,daca dau butonul pe 1 la calorifere porneste. Ce problema ar putea avea? Cat ar costa reparatia sau nu mai merita? Multumesc

#42
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Este blocată vana cu trei cai. Permite ca apa circuitului primar să o ia si spre calorifere. Pierdeti din puterea de încălzire a boilerului. Pentru început închideti robinetii de sub centrală montati pe circuitul de încălzire.
Nu ar fi foarte scump si se merită. Asta depinde de vechime, uzură și care e gradul de siguranță general al instalației.

Citiți postul 39

Edited by orlandobarbulescu, 13 August 2015 - 10:50.


#43
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Centrala are o vechime de 6 ani. Ultima verificare a fost acum 2ani,urmand ai face verificarea in luna noiembrie. Problema nu ar fi de la motorasul vanei din moment ce porneste. Trebui schimbata vana sau se poate repara? Cat ar costa o eventuala reparatie si in ce consta? Cu ceva indemanare as putea sa o deblochez eu? Multumesc pentru raspuns.

#44
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Cu ceva îndemânare da. Nu e doar blocată mecanic. Sunt depuneri de calcar. Verificările sunt  în general la noxe nu la funcționarea generală a  centralei. Pentru curățat se folosesc pompe externe cu soluții slab acide. Durează si 24 ore o detartrare. Apoi  , urmează spălarea de impurități.
Încercati totuși, golind apa din centrală (nu si din calorifere) , după deconectare de la priză , să desfaceți motorul vanei, apoi toată vana. Cu mare grijă sa nu rupeți țevile. După demontare, cufundați-o în detartrant nufărul. Până dimineata, sau mai mult. Vorbim după aceea.

Înainte de asta, verificati daca aveti excursie de apă calda în calorifere DUPĂ ce închideti robinetii de tur/retur de sub centrală.

Ps centrala porneste si daca motorul vanei nu functioneaza sau dacă vana nu închide complet.

Attached Files


Edited by orlandobarbulescu, 13 August 2015 - 19:12.


#45
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Va multumesc mult pentru raspuns,probabil am sa chem pe cineva specializat sa faca si revizia + curatare ( daca nu ma pricep acum 2 ani nu a curatat cum spuneti dv). Cat ma costa reparatia vanei + revizie+ curatare? Imi puteti recomanda pe cineva (PM) care sa fie serios.
LE:Sa nu ma curete si de bani. Multumesc.

#46
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
E foarte variat domeniul pentru o evaluare punctuală. Pentru detartrare totală, schimbător primar+secunda(cel în plăci)+vana, doar manopera aprox 500 lei (24% pleacă la stat). Repet: în funcție de oraș, materiale, preturile pot crește.
Dacă schimbați doar vana nu ați rezolvat prea multe. La 6 ani, fără tratare corespunzătoare a apei, defectele pot fi multiple.
Nu cunosc firme din București. Lucrați totuși cu firme ce vă pot oferii garanție pe lucrare și (foarte important) ce vă pot oferii despăgubiri dacă vă găuresc tevile schimbătorului primat de exemplu.
De aceea zic mereu: feriți-vă de „cunoscătorii” ce recomandă felurite substanțe si metode, pentru dedartrare. Se folosesc substanțe ce-și schimbă culoarea la sfârșitul ciclului de detartrare, apoi neapărat neutralizat procesul.
Am recomandat detartrant DOAR pentru scufundarea vanei care e din bronz nu și pentru țevi.
După rezolvare cumpărați-vă chitul cu polifosfați lichizi de mai sus.

Edited by orlandobarbulescu, 13 August 2015 - 19:52.


#47
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Multumesc pentru raspuns,maine voi incerca sa scot vana cu 3 cai sa o curat. Prinderea vanei este facuta si de pompa ? Gasesc pe internet vreun tutorial despre cum se demonteaza?

#48
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
La dvs mai este și detectorul cerere apă caldă menajeră blocat. Fluxostatul aceste are un magnet ce este împins de apa rece ce trece prin centrală spre a fi încălzită. El, împins de apă urca într-un tub si actioneza un releu Este blocat si nu mai urcă.

Da. este imediat lângă pompă. este prinsă de ea, de secundarul schimb. din focar si cu doua tevi scurte de sch în plăci( boiler-ul)

La modelul dvs, fluxostatul este chiar în vană cred. Nu mai țin minte. Niște poze clare m-ar ajuta și pe mine si pe dvs. Atentie cu apa si electronica. Înveliti partea de comanda în plastic si faceti multe poze în timpul demontării. Am sa caut ceva tutoriale pt fluxostat si vană.

Am întrebat colegii si mi-au recomandat  [email protected] TeL ; 073....
Va pot face o evaluare înainte de plată.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Cry68ZE_h3Q?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

V-am trimis si schița cu pozitionarea fluxostatului.

Attached Files


Edited by Wzzz, 13 August 2015 - 21:13.
Date contact!


#49
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Vana stiu care este,am desfacut servomotorul,cum se desface vana de pe centrala ma interesa. Am oprit robinetii de apa,am scoso din priza,acum urmeaza desfacerea vanei.Daca puteti sa-mi spuneti pasii pe care ii urmez . Multumesc

Attached Files



#50
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Desfaceti cu atenție cele 2 suruburi si extrageti capacul. Este solidar cu axul de inox din mișloc. Acela este de fapt mecanismul ce obturează fie calea spre boiler fie spre calorifere.
Înainte de al desface dati drumul pe acm si vedeti ce face axul. Ar trbui sa iasă în afară sau sa se retraga în fuctie de cerere sau nu apă caldă.

Attached Files



#51
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Axul nu se misca deloc

#52
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Am dat servomotorul jos,la deschiderea robinetului de la chiuveta axul nu se misca,daca dau drumul sa incalzeasca caloriferele centrala porneste. Trebui sa desfac pompa de apa pentru a da jos vana 3 cai? Multumesc ptr ajutor.

#53
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Desfaceti mai întâi capacul negru cu axul si verificati mecanismul . Faceti poze vă rog. Toată vana e mai greu. poate curățăm doar mecanismul.

#54
reluu

reluu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 08.01.2007
Am facut cum a-ti spus,desfacut curatat ,montat la loc. Aceleasi simtome are ,caldura porneste apa calda nu. Am desfacut pompa,acum urmeaza sa desfac vana dar m-am inpotmolit putin. Daca vreti spuneti-mi va rog pasii de urmat. As putea sa va dau mai multe poze daca aveti/ vreti pe whatsapp. Multumesc.

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate