Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM
 Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Modificare publici

Alegere laptop dintre variantele ...
 Constructie bicicleta electrica

Exponometru extern si obiectiv de...

Izomeri

Recomandare TV
 Prostamin forte - bun la ceva?

eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902
 

Alegere SSD

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
3608 replies to this topic

Poll: Nota: (48 member(s) have cast votes)

Inainte de a pune intrebari la care deja poate s-a raspuns:

  1. Cititi primul post - contine linkuri utile. (10 votes [20.83%])

    Percentage of vote: 20.83%

  2. Cititi si ultimele 2-3 pagini - pot contine informatii actualizate. (38 votes [79.17%])

    Percentage of vote: 79.17%

Vote Guests cannot vote

#37
GabaGN

GabaGN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 19.08.2006
Cele mai potrivit mi se pare
http://www.cel.ro/ss...-128gb-sata3-l/
Mai ales ca nu cred ca placa ta de baza e SATA 3
Am folosit 2 modele pe un p35 ich9 sata 2 si pe un p41 ich7 sata 2(fara ahci) ambele placi de baza cu Core 2 duo E6700 , si mergeau superb , dar la cel fara ahci se cam simtea diferenta... mai ales cand pornea antivirusul . Per general mult mai rapide de cat HDD-urile, si atata timp cat ai trimul activat nu ai greturi :)

#38
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,016
  • Înscris: 15.06.2004

View PostAMETHIST, on 07 decembrie 2012 - 14:10, said:

Da, te descurci cu unul de 60/64 dar cu unul de 120 nu prea trebuie sa stai sa te gandesti care jocuri sa le pui pe ssd si care nu, iar cumdiferentele de pret dintre 60 si 120 sunt mici eu nu recomand un ssd de 60
Nu vad de ce as pune jocuri pe SSD, dar asta decide fiecare.
Diferentele de pret... depinde. De ex la Samsungul indicat ed mine, cel de 128 e aproape dublu ca pret. Ce-i drept, 830-ul de 64 e la oferta la pretul ala. Eu unul l-am luat si mai ieftin - la 199 lei de BF ;)

#39
Sexosul

Sexosul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 391
  • Înscris: 28.11.2012

View Postgeorgik12, on 07 decembrie 2012 - 13:16, said:

un SSD bun (Intel/Samsung) se strica mai greu ca un HDD,neavand piese in miscare
Nu tu croncaneai pe aici ca intelurile au probleme de fiabilitate?  


#40
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,322
  • Înscris: 15.02.2011
Daca imi arati cand am zis eu ca Intel nu e fiabil,iti dau o diploma,ca la offtopic si critica esti primul.

#41
Godac

Godac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 31.03.2012
Nu, nu ai zis ca nu sunt fiabile dar se poate interpreta si de aici confuzia omului.
Afirmatia ta, cum ca un ssd Intel nu este fiabil ca unul Samsung, este cel putin naucitoare.

Ah, uitasem! Tu si Lucica m-ati trecut la ignore, deci nu ai cum sa vezi acest post. :P

#42
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
E normal ca viteza de read sa fie mai mica decat cea de write la 4K ?

Attached Files


Edited by Godefroy, 09 December 2012 - 17:16.


#43
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,016
  • Înscris: 15.06.2004
N-am facut testul asta, dar din ce vad la celelalte rezultate, ai SATA2. Deci nu va merge la performante maxime.
La scriere viteza e ok, peste specificatii, la citire e cam slaba, ai nevoie de SATA 3 ptr performante maxime.

Oricum la un SSD timpul de acces e cel care conteaza.

#44
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
Da e SATA II, o antichitate de nforce 560. Oricum e foarte rapid fata de HDD-ul de 7200 Seagate 1.5 dinainte.

#45
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,511
  • Înscris: 11.11.2007

View PostGodefroy, on 09 decembrie 2012 - 17:16, said:

E normal ca viteza de read sa fie mai mica decat cea de write la 4K ?

Da, e normal. Stai chiar bine la viteze.
Asta am eu la un Kingston HyperX 3k 120 GB pe SATA 2
[ http://img593.imageshack.us/img593/3096/testefio.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by AMETHIST, 10 December 2012 - 13:15.


#46
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,016
  • Înscris: 15.06.2004
Godefroy - cred ca n-ar strica sa-i faci si un OP, vad ca l-ai lasat pe capacitate maxima.

#47
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
Am Win 7 + programele instalate, liber sint 20 GB mai trebuie OP ? (daca e ce cred eu)

#48
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,016
  • Înscris: 15.06.2004
OP - Over-Provisioning este un spatiu NEALOCAT lasat pe SSD. In cazul meu am zis anterior pe SSD-ul de la Samsung am facut partitie de 50 Gb, restul am lasat liber, nepartitionat ptr a fi folosit ca OP. SSD-ul are oricum cam 7% din fabrica - iti afiseaza ca nu ai spatiu decat 59,8 Gb din cei 64 scrisi pe el. Functionarea optima insa se obtine pe la 20%

N-ai folosit softul de la Samsung ptr configurare si optimizare ? ca aveai ceva mentioni si acolo.

Si ma mira cat spatiu ai ocupat dupa instalare. Eu dupa ce am pus 7-le si softurile necesare n-am decat 18 Gb ocupati din cei 50. Sigur ai dezactivat hibernarea si mutat pagefile-ul pe hard ?

In cea ce priveste OP-ul, uite 2 linkuri extrem de utile:

- http://en.wikipedia....e_amplification
- http://www.storagere...terprise_review

Edited by eiffel, 11 December 2012 - 10:32.


#49
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
Am puse fisierele RAW care trebuie prelucrate, merge mai rapid Lightroom. N-am mai folosit Samsung Magician cand am citit ca Win 7 face trim automat. Daca ma tine 1 an e OK preturile tot scad.

#50
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,016
  • Înscris: 15.06.2004
Pai vezi ca 7-le chiar daca face TRIM nu dezactiveaza toate serviciile care ar trebui. Cu Magicianul le poti dezactiva fara dureri de cap.

Probabil nu te va tine atat daca lucrezi foarte mult pe el. Ti-ar fi trebuit mai curand unul mai mare.

#51
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
Ca sa fiu corect am instalat la inceput magicianul, am dat disable la servicii si apoi scos din startup. Nu e foarte mult, cam 500-1000 raw/luna. Acuma am 23 GB liberi.

#52
Godefroy

Godefroy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 11.07.2010
Il am de vreo 2 saptamani si deja am 207 GB scrieri/57 ore functionare (~ 3.5 GB/ora). Cam multisor zic eu...Poate voi arunca raw-urile pe alt hdd totusi desi n-am cumparat SSD ca sa-l tin bibelou, "expira" cumparam altul.

Edited by Godefroy, 11 December 2012 - 20:45.


#53
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,511
  • Înscris: 11.11.2007
Nu l-ai cumparat bibelou si nici sa il lasi mostenire la stranepoti.
207 GB inseamna cam 3 si ceva cicluri de scriere din minim 3000 garantate. dar samsungurile sunt "renumite" ca duc mult mai mult decat atat.

Edited by AMETHIST, 12 December 2012 - 16:07.


#54
atheus24

atheus24

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 05.05.2009
Salut!
  Am decis sa incerc si eu aceasta revolutionara si prea laudata inventie ce se numeste SSD (Solid State Drive).
  Asadar stiu ceea ce vreau, insa nu si tipul si de unde...Dupa mai multe cautari ma gandeam sa-l iau pe acesta - SSD Samsung 64GB SATA-III 2.5 inch 830 Series Desktop pentru ca are si suport pentru configurare si alte utilitare, insa sunt deschis la orice propuneri si sugestii (cu argumente convingatoare desigur) indreptate spre alte produse ale altor firme. Am ales varianta de 64 Gb pentru ca vreau sa-l folosesc numai pentru sistemul de operare (voi folosi xp - sunt mai old school) si cateva aplicatii si jocuri, iar pentru stocare date voi folosi un HDD de 500 Gb.
  De asemenea as dori sa cumpar produsul de la un magazin fizic, si nu unul virtual unde preturile sunt piperate - si-asa vin sarbatorile si buzunarul se va goli simtitor Posted Image). Daca ati putea sa-mi recomandati ceva din zona Craiova / Slatina / Caracal ar fi perfect.

Edited by atheus24, 19 December 2012 - 14:03.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate