Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Alegere SSD

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
3639 replies to this topic

Poll: Nota: (48 member(s) have cast votes)

Inainte de a pune intrebari la care deja poate s-a raspuns:

  1. Cititi primul post - contine linkuri utile. (10 votes [20.83%])

    Percentage of vote: 20.83%

  2. Cititi si ultimele 2-3 pagini - pot contine informatii actualizate. (38 votes [79.17%])

    Percentage of vote: 79.17%

Vote Guests cannot vote

#3583
woof

woof

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 18.03.2006
E teapa , fara indoiala. Macar  de punea 1TB, sa fie mai plauzibil. S-au aruncata direct la 8. De tot rasu!

#3584
sailor62

sailor62

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,192
  • Înscris: 28.07.2008
Un sfat pt un nepriceput- am un laptop Dell de 7 ani si ar trebui upgradat putin , merge greut la deschiderea programelor. Vreau sa pun (nu eu , il dau la vreun priceput) un SSD pt a instala windosul pe el si programele folosite, totodata as pastra harddiscul pt a stoca ce e de stocat. am citit ca e mai usor de recuperat date de pe un hard decat de pe un ssd .Mai vreu sa.i adaug 4 GB de ram. Citind putin despre ssduri am vazut ca trebuie sa se "pupe" conectorii cu ai laptopului deci nu mere pus orice ssd .E ceva cu SATA ......Ca sa nu.l desfac merge pus in acest scop SSD extern?
Nu vreu sa ma zgarcesc la bani dar nici sa.i arunc aiurea.

Laptop dell Inspiron N5110 i3  2310M  CPU  2.10 GHz, 4 GB ram, Wind 64 bit

#3585
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,178
  • Înscris: 03.07.2019
Nu ai cum sa adaugi RAM. Amandoua sloturile sunt ocupate.
Nu ai port M.2. Poti sa pui doar SSD pe SATA. Si renunti la HDD.

#3586
sailor62

sailor62

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,192
  • Înscris: 28.07.2008
Pentru a inlocui ramii ar fi bun asta? .... Memorie Laptop Corsair VS 4GB DDR3 1333MHz....Banuiesc ca merge ori 4 ori 8, nu si 6 gb

#3587
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,178
  • Înscris: 03.07.2019
Ba da. Posibil sa mearga si 6.
Asta e modelul tau? https://www.emag.ro/...1/pd/EG2DDBBBM/

#3588
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,938
  • Înscris: 21.12.2006
@sailor62 - trebuie să demontezi tot laptopul ca să ai acces la HDD. Vezi clipul din link.

Memoriile se schimbă ușor, iar dacă vrei poți monta un Caddy în locul unității optice. Din păcate, știu că de obicei sunt probleme dacă vrei să folosești SSD montat în Caddy ca să bootezi de pe el. Nu prea merită investiția în acel laptop. Estimez la SH cam 250 lei SSD + RAM, la care mai adaugi 50-80 lei manopera la prieteni.

Dar, într-adevăr, un SSD ar ajuta mult acel laptop.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zukdFwIooJU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3589
sailor62

sailor62

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,192
  • Înscris: 28.07.2008
Multumesc de raspunsuri, m-au ajutat sa.mi fac o idee. Am hotarat sa i schimb ramii 2x4 gb si un ssd /cady cu ramanerea hardiscului pe loc. Daca nu va functiona (din cauza biosului am inteles) le inversam. L-am dat in lucru si oi vedea. Cand am ceva rezultate revin cu impresii pt cei care au aceleasi dileme.

#3590
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,196
  • Înscris: 23.05.2013
Ce sa aleg pentru un Asus Zephyrus G14 la care am un SSD Samsung de 1TB stock, ca vreau sa iau unul de 2TB si pe asta din laptop sa-l fac extern.

Ma uitam la Samsung 970 Evo Plus sau Kingston KC2500. As vrea pana in 1300lei, M.2 NVME 2280, mai rapid (actualul poate cam pana in 2000MB/s din ce am vazut real, nu specs), de preferat cu DRAM integrat, IOPS mai mare, TWB mai mare, etc. Este (singurul) SSD-ul de sistem + stocare + editare foto (ocazional video) de pe el, asadar trebuie sa fie si "prompt" sa nu aiba delay-uri, am vazut in diferite review-uri la alte SSDuri cum unele din ele desi rapide, se "trezeau" mai greu si dadeau senzatia de mai lent la OS.

Vad ca sunt o groaza de optiuni de la AData, Silicon Power, Kingston, WD, etc, pe langa cele 2 mentionate care par cele mai bune in buget.

Dar sunt curios de opinii, alte variante, alte idei. Posted Image

Edited by d4m4g3, 19 June 2022 - 19:28.


#3591
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,178
  • Înscris: 03.07.2019
https://www.vexio.ro...3-980-pro-2-tb/

Am luat de multe ori, de la Vexio. Sunt seriosi. ;)

#3592
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,196
  • Înscris: 23.05.2013
Pare un pret bun, dar 1470 fata de 1200 970 EVO Plus, si chiar mai ieftin KC2500...  Avand in vedere ca am PCIe 3.0 pe laptop, tot e mai rapid PRO-ul, clar, par ok si latentele din ce vad intr-un review anandtech, insa sa merite 300lei in plus? Vad si un Gigabyte Aorus pe PCI 4.0 la 1250 , dar nu am citit reviewuri daca e ok sau nu.

Vad ca in anumite situatii mai extreme e mai rapid decat 970 EVO Plus, mai rar atinse de un utilizator normal, aceiasi anduranta folosind TLC. Hmm. Ma mai gandesc la el, mai citesc un pic.

Insa scotand 980Pro-ul din ecuatie, ceva la 1000-1300 precum cele doua amintite de mine? Sau altceva ok?

#3593
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,729
  • Înscris: 30.07.2003
Doar WD Blue/Black.

Desi ai 980 PRO la 1389 lei: https://www.cel.ro/s...-pMis1MzwpNA-l/

#3594
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,178
  • Înscris: 03.07.2019
Despre Gigabyte Aorus am auzit ca se incalzeste destul de tare.

#3595
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,012
  • Înscris: 17.09.2007
@d4m4g3
Eu am mers de regula pe Samsung si nu mi-a parut rau.
La ultimul laptop am pus 980Pro de 2TB. Bine, am suport PCI-E 4.0, ca pret am gasit mai ieftin echivalentul OEM PM9A1 doar ca din ce am citit pe reddit 980PRO are sticker metalic care functioneaza si ca radiator, PM9A1 are de hartie si cam trebuie cooler.
La un laptop e ceva mai greu de pus cooler daca nu e prevazut din start (unele din ele vin cu coolere de cupru si carcasa pe spate are o zona de cupru care se atinge cu un thermal pad de coolerul de la SSD si asta chiar e o solutie ok fata de pad-uri de aluminiu).
Bottom-line, trebuie sa cauti SSD care se incinge cat mai putin daca nu vrei sa ai throttling iar aici am vazut ca si Aorus se incinge cam mult.

In cazul tau as fi in dubiu daca merita 980PRO vs Evo plus, poate doar in ideea ca schimbi laptopul.

Edited by Hansolo, 20 June 2022 - 09:56.


#3596
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,178
  • Înscris: 03.07.2019
Omul a zis ca are buget 1300 de lei. Samsung-ul acela 980 Pro este 1389 de lei, la CEL.
Merita!

#3597
d4m4g3

d4m4g3

    The best or nothing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,196
  • Înscris: 23.05.2013

View PostHansolo, on 20 iunie 2022 - 09:55, said:

@d4m4g3

In cazul tau as fi in dubiu daca merita 980PRO vs Evo plus, poate doar in ideea ca schimbi laptopul.
Laptopul nu-l schimb prea curand, l-am luat in toamna, G14 2021, e ok pentru ce-mi trebuie, cooler/spatiu nu are pentru SSD. Plus, ma bate gandul pe viitor (2-3 ani) sa trec la Macbook Air/PRO, unde n-ar conta.

Am vazut ca 980PRO vine cu ceva avantaje si pe PCIe 3.0 insa doar la munca serioasa, workload unde chiar isi poate arata ce poate. Eu in mare parte fac chestii banale, browsing, office, Netflix, iar cand editez foto/etc, conteaza, dar nu stiu daca se vede diferenta fata de 970 EVO Plus/Kingston KC2500. Ce-i drept, catre 970 EVO Plus tind, pare ca e mai ok la latente decat KC2500, imi place si software-ul de la Samsung, e 1200 la Samsung Plaza sau chiar mai ieftin la Vexio, etc. Desi nu stiu cum de aduc ei atat de ieftin fata de celelalte mari magazine.

View Postlost_in_a_dream, on 20 iunie 2022 - 10:00, said:

Omul a zis ca are buget 1300 de lei. Samsung-ul acela 980 Pro este 1389 de lei, la CEL.
Merita!
Lasa ca si tu mi-ai dat tot 980 PRO. :lol: Dar da, as prefera un pic mai ieftin, de asta ma uitam la cele doua care totodata par printre cele mai bune in pret, si par mai ok decat cel stock - daca considerati si voi sau aveti alta parere, l-am pus in link in prima postare.

Insa acum eu stiu, daca era diferenta vizibila poate ca as fi plusat un pic, dar nu stiu ce sa zic. E ok si actualul, dar mai am nevoie de spatiu. Daca e si mai rapid, latente mai mici, cu atat mai bine. :)

#3598
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,729
  • Înscris: 30.07.2003
Uita de Kingston daca vrei sa fie si "prompt" sa nu aiba delay-uri. Ia vezi cum gafaie la scriere volume ceva mai mari de date, nu teste de 3 secunde.

Edited by neagu_laurentiu, 20 June 2022 - 16:10.


#3599
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,178
  • Înscris: 03.07.2019
Kingston are serii bune si serii proaste.
Nu se poate generaliza.

#3600
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,729
  • Înscris: 30.07.2003
Seriile bune sunt cele enterprise si costa mai mult ca Samsung. Asa ca n-are haz oricum.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate