Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
3000 euro gaming PC

Meta Quest 3

Ciolacu la Muzeul Holocaustului

La multi ani @sfantu.dracu!
 Boiler cu 2 serpentine

Amenda daca staționeazi zi c...

BORDEA -Teoria Conspirației ...

Probleme Dacia pe zapada cu lanturi
 Mancare gatita de unde comandati?

Huawei a lansat prima sa masina e...

Patriotismul

Cum dezactivez drag Winamp from a...
 Producatorii de baterii sunt acuz...

Recomandare tastatura

procesor sta la frecventa mica

SteamLink Lag

Postinor2

- - - - -
  • Please log in to reply
492 replies to this topic

Ana_Karr

Ana_Karr

Ana

• Grup: Senior Members
Pastilele alea se iau cam la 12 ore de la contact . Prima pastila. Daca exista vreun ovul fecundat, il distruge. Daca faceti sex dupa,, nu mai exista ovul, nu va mai exista sarcina.
  Pastilele alea se iau in urgente, nu se face abuz de ele. Produc dereglari hormonale care se pot manifesta in diferite feluri neplacute, si la ciclu poate avea hemoragii puternice, eleiminandu-si fierul, potasiul si alte elemente. Chestie care duce la anemie, si afectarea functiilor principale .

Ose

Ose

New Member

• Grup: Members
Dar in cazul in care eu intre pastile am luat un antibiotic (picaturi in nas) ele isi mai fac efectul??

Vanish

Vanish

Active Member

Ose, on Aug 10 2005, 12:49, said:

Dar in cazul in care eu intre pastile am luat un antibiotic (picaturi in nas) ele isi mai fac efectul??

<{POST_SNAPBACK}>

In principiu da.
Depinde mult unde ai pus picatrile alea ... parerea mea.

Ose

Ose

New Member

Vanish, on Aug 10 2005, 06:28, said:

In principiu da.
Depinde mult unde ai pus picatrile alea ... parerea mea.

<{POST_SNAPBACK}>

Pai am pus picaturi in nas si doar o data cand mi-am dat seama ca sunt cu antibiotic...

Mappy

Mappy

Junior Member

Eu vreau sa stiu daca o pilula de a II-a zi afecteza cumva ciclul!
poate sa il intarzie sau ceva?

nebunatik

nebunatik

New Member

vreau sa intreb si eu ceva am avut un contact sexual si eram in a2a zi dupa menstruatie s-a rupt prezervativul dar am luat posteinor pastilele acelea care trebuiesc luate in 72 de de ore...mi a venit menstruatia in 12 acolo scria intre 10-14 zile...mai trebuie sa imi fac probleme?

mianna

mianna

Senior Member

• Grup: Banned

nebunatik, on Aug 15 2005, 01:32, said:

vreau sa intreb si eu ceva am avut un contact sexual si eram in a2a zi dupa menstruatie s-a rupt prezervativul dar am luat posteinor pastilele acelea care trebuiesc luate in 72 de de ore...mi a venit menstruatia in 12 acolo scria intre 10-14 zile...mai trebuie sa imi fac probleme?

<{POST_SNAPBACK}>

in 12 ce? zile? de la ziua in care ai luat postinorul? ce scria cu 10-14 zile? fii si tu mai explicita.

eu stiu ca poate sa apara o sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, iar urmatoarea menstruatie apare normal sau cu intarziere; daca intarzie mai mult de 7 zile trebuie sa faci un test de sarcina.

nici exprimarea "a doua zi dupa menstruatie" nu-i corecta; zilele ciclului se socotesc de la prima zi a menstruatiei, aceasta fiind z1; "a doua zi dupa" poate fi si z4, si z8, depinde cat te tine ciclul.

si apropos de postinor, parca n-am vazut in nici un topic in care i se preamareste numele urmatoarea chestie: toata lumea stie ca trebuie luat in primele 72 de ore; dar stiti cum ii scade eficienta?

- administrat in mai putin de 24 de ore: 95%
- 24-48 ore: 85%
- 48-72 ore: 55%

iar cele doua pastile se administreaza fix la interval de 12 ore.

logout

logout

Junior Member

Da, scrie clar in prospect. Chiar nu-i nimeni care sa citeasca prospectul inainte de administrare?

mianna

mianna

Senior Member

• Grup: Banned

logout, on Aug 15 2005, 08:55, said:

Da, scrie clar in prospect. Chiar nu-i nimeni care sa citeasca prospectul inainte de administrare?

<{POST_SNAPBACK}>

se pare ca nu prea. e mai usor sa citesti un topic de n-shpe pagini, din care jumate aberatii scrise pe ton categoric, decat un prospect de maxim 2 pagini. probabil e scris prea marunt  :D

logout

logout

Junior Member

votez pentru prospecte scrise cu font mare :coolspeak:

Necronomikon

Necronomikon

Senior Member

In unele cazuri (dar nu in toate), afecteaza ciclul, adica il intarzie sau il grabeste cu cateva zile.

Cei care nu citesc prospectele la asemenea medicamente puternice sunt inconstienti. Punct.

In legatura cu prezervativele, din pacate se pot rupe indiferent de marca sau de pret. Pt a micsora mult sansele de a se rupe, trebuie mare grija cand il montezi, sa scoti tot aerul din varf.

Epurica

Epurica

Senior Member

contraceptivele se adiministreaza si atunci cand exista probleme cu iregularitatea cicului.

Ayn

Ayn

New Member

Epurica, on Aug 16 2005, 12:09, said:

contraceptivele se adiministreaza si atunci cand exista probleme cu iregularitatea cicului.

<{POST_SNAPBACK}>

Era vorba de Postinor , nu de AC .

nebunatik

nebunatik

New Member

deci imi trecuse menstruatia si in a 2-a zi dupa menstruatie s-a intamplat asta... si am luat postinor iar pe prospect scria ca  daca in 10-14 zile dupa luarea lui apare o sangerare sau menstruatie nu trebuie sa iti mai faci griji...

Edited by mufa, 16 August 2005 - 16:20.

annes

annes

New Member

e prima oara cand scriu....am luat si eu postinor2 ...si dupa cateva zile 3, 4 mi a aparut o sangerare...am mai luat o data medicamentul asta prin ianuarie si mi a dereglat ciclul total!vreo trei sau patru luni!acum mi e putin frik...dar stiu k nu am de ce...deci cred ca era ulyima zi de ciclu si am facut dragoste si a dat drumul in mine si am zsi ca iau pastila asta nu s a mai intamplat!ne doream mult!zi mi e normal sa apara sangerarea??sau ce fac??ma impusc?? :D

Edited by mufã, 22 August 2005 - 13:03.

annes

annes

New Member

reeven, dupa parerea mea esti pork!si nu tii deloc la iubita ta!te satisfaci o obligi sa ia medicamente si alea alea....voi barbatii nu sunteti constienti ...nu toti...:) iti dai seama ce inseamna un avort pt o femeie??eu una as inebuni...o sa fac tot posibilul sa nu se intample!!!!daca o sa ii mai dai postinor asa de des...cum ai facut tu de 3 ori in 2luni o sa apara o groaza de compicatii...am o prietena  care a luat o sg data si ia aparut o chestie la san...saraca de 2 sau 3 ani nu are voie la mare...la soare..solar pauza tratamente la greu lalalal.....gandeste-te!!! :naughty:

rellyc

rellyc

Member

annes, on Aug 21 2005, 22:26, said:

e prima oara cand scriu....am luat si eu postinor2 ...si dupa cateva zile 3, 4 mi a aparut o sangerare...am mai luat o data medicamentul asta prin ianuarie si mi a dereglat ciclul total!vreo trei sau patru luni!acum mi e putin frik...dar stiu k nu am de ce...deci cred ca era ulyima zi de ciclu si am facut dragoste si a dat drumul in mine si am zsi ca iau pastila asta nu s a mai intamplat!ne doream mult!zi mi e normal sa apara sangerarea??sau ce fac??ma impusc?? :D

<{POST_SNAPBACK}>

1. Daca era ultima zi de ciclu ovulul nefecundat fusese eliminat deja iar pana la urmatoarea ovulatie...mureau spermatozoizii lui. Daca ai ciclul regulat (ma refer sa nu ai dereglari sau cicluri an-ovulatorii) atunci perioada ciclului si imediat dupa este considerata "de gratie".
2. Acea sangerare poate apare. Postinor 2 este o bomba hormonala efectiv, contine de 5 ori mai mult Levonorgestrel decat Rigevidon de ex. Printre efectele secundare sunt incluse sangerari anormale intre cicluri, dereglarea acestuia, greturi, varsaturi etc. (cele raportate de Schering). La o asa furtuna hormonala nu te astepta sa nu se intample nimic.
Nu prea am vazut articole privind acest medicament. Doar cateva raportari de sarcini ectopice (din cauza modificarilor asupra endometrului nu se recomanda mai mult de 3/an, ovulul fecundat poate nida in trompe cu complicatii grave). Deasemenea am citit cateva polemici: daca este metoda contraceptiva sau de avort (metoda este postfactum spre deosebire de AC) si daca este corect sa fie accesibil oricui fara reteta (parerea mea este ca nu, iar ceea se s-a scris aici o dovedeste: lipsa educatiei sexuale in unele cazuri, lumea nu citeste prospectul, o foloseste abuziv si premeditat, medicul nu mai are nici un control - poate acea femeie are o patologie preexistenta ginecologica/hormonala si nu numai care poate fi agravata de modificarile produse de aceasta pilula, femeile nu mai consulta medicul decat atunci cand apar complicatiile).

Edited by mufã, 22 August 2005 - 13:04.

baby doll

baby doll

Junior Member

deci.....e a 2-a oara cand o fac fara cu pretenu`(am mai facut-o o data...si mi-a venit dupa... :worthy: )si am incredere in el...da am vazut pe net ca o picatura de lichid seminal e de ajuns... :mellow:
cele 72h dupa se cam scurg....si as vrea sa shtiu cat de sigura e pilula de a 2a zi....
ps: il iubesc mult.... :inlove: ...dar oare sa am in incredere in metoda coitului intrerupt? :confuzzled:

Attached Files

Edited by mianna, 02 January 2007 - 22:41.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate