![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Nokia 7710 vs. PDA (sa zicem HP iPAQ hx4700)
Last Updated: May 24 2008 17:22, Started by
Raccoon
, Nov 15 2005 10:04
·
0

Posted 15 November 2005 - 10:04

Problema este cam urmatoarea:
Am nevoie de un "device" care sa ma ajute sa citesc documentatii (stand in pat) ![]() Ma refer la documente office, pdf, txt. (Sa nu ma trimiteti la laptop ca nu-mi convine.) In principiu un PDA HP iPAQ hx4700 m-ar multumi complet dar m-am uitat foarte lung si la Nokia 7710. (Normal ca e preferabil ca acel "device" sa fie telefonul pentru ca-l port tot timpul dupa mine.) Marele necaz este ca trebuie sa renunt la 1/3 din display. Al doilea mare necaz este ca desi imi voi organiza foarte bine agenda pe PDA, nu voi putea sa o folosesc. Asadar vin cu doua intrebari: 1) (Pentru posesorii de Nokia 7710) Cat de incomod este sa citesti 20 de pagini pdf pe display-ul telefonului. 2) (Pentru posesorii de PDA) Avand la dispozitie un telefon cu bluetooth (sa zicem un Nokia 6230), este posibil sa "transferi" un nr. de telefon din outlook-ul PDA-ului pe mobil pentru a initia un apel? Discutia se poate extinde. Daca aveti in minte alte solutii va astept cu sugestii. Mentiuni: - M-am uitat si la P-urile de la SonyEricsson dar rezolutia display-ului (240 x 320) nu ma multumeste. - Va rog nu ma trimiteti la smartphone-uri gen Q-Tek pentru ca desi costa o galeata de bani tot cu rezolutii mici vin (240 x 320). PS - (Pentru Zvastrici) Am citit regulile postate de tine dar n-am considerat ca topicul asta se potriveste la sectiunea "Sfaturi achizitionare telefoane/accesorii" pentru ca eu nu vreau sfaturi de achizitionare ci de functionalitate/interconectivitate. Edited by Raccoon, 15 November 2005 - 10:51. |
Posted 25 November 2005 - 12:19

Ok....detin Nokia 7710 si sunt absolut multumit de calitatile telefonului.
In privinta citirii documentatiilor pe telefon pot sa iti spun ca citesc in mod curent 40 - 60 pagini A4 de documentatie electrica si in plus vizualizez si planuri de cladiri si nu ma pot plange si nici nu pot spune ca ma dor ochii. Il recomand cu ardoare Radu |
Posted 26 November 2005 - 14:13

2) (Pentru posesorii de PDA) Avand la dispozitie un telefon cu bluetooth (sa zicem un Nokia 6230), este posibil sa "transferi" un nr. de telefon din outlook-ul PDA-ului pe mobil pentru a initia un apel? Eu am ipaq 4700.. La contacts are optiune "send via Bluetooth". Telefon am spv c500 si nu sunt probleme de compatibilitate pt ca amandoua au Windows Mobile 2003.. Cu alte tipuri de telefoane n-am incercat... Documente word nu prea citesc, dar citesc multe review-uri pe care mi le salvez de pe net in format html..si e foarte misto.. mai degraba iti oboseste mana cu care il ti decat ochii.. ![]() Cred ca mai conteaza si timpul in care iti deschide un fiser doc de 20 de pagini.. nu stiu cat ram si ce procesor are 7710.. 4700 are 64mb ram si procesor la 624mhz, ceea ce mai mult ca sigur e peste 7710.. |
Posted 28 November 2005 - 09:27

Uh, in sfarsit niste raspunsuri.
Va multumesc la amandoi. Incepusem sa cred ca sunt singurul din Ro care isi pune astfel de probleme. @radubv, te rog spune-mi daca te impaci cu 7710 ca telefon. Am citit review-uri de mi-a venit rau si tot nu m-am lamurit. Opinii diverse: ca e plin de bug-uri, ca se misca enorm de greu, ca i se aprinde display-ul cand vrea el (chiar si stand degeaba pe masa) si consuma bateria, etc. Si totusi pe mine ma atrage tel. asta ca un magnet. Pacat ca cei din shop-uri nu-mi dau voie sa testez nimic pe el. Dar hai sa intreb pe rand: - 7710 chiar nu face fata la documente normale (max 1Mb) de tip pdf sau office?? (@Blade, si eu ma intreb daca se descurca cu documente mari. De ipaq 4700 nu-mi fac probleme la capitolul asta.) - Cat de comod/incomod este sa folosesti touchscreen-ul lui 7710 cu o singura mana (folosind degetul in loc de stylus). Sa nu radeti de mine dar ma intreb cum dau in telefon daca sunt la volan si trebuie sa folosesc o singura mana. Pot sa accesez agenda si sa aleg un numar cu o singura mana? Multumiri ... |
Posted 30 November 2005 - 09:29

eu iti recomand pda-ul.. iti dai seama ca e facut pt ceea ce vrei tu si nici nu trebuie sa cari mereu ditamai telefonul dupa tine..
|
Posted 15 December 2005 - 12:38

Posted 15 December 2005 - 13:05

da.. are VGA, da si costa 35mil...
sa nu zic ca de banii aia iti iei hp 4700 (care e superior qtek-ului) si iti mai raman bani de un telefon cu 3g si camera de peste 1mp.. |
Posted 04 February 2006 - 03:29

Am un 7710 deci pot sa iti dau cateva sfaturi pentru el dar si pentru HP iPAQ
daca ar fi sa aleg intre cele 2 as alege iPAQ - a aparut un model initial cu telefon care avea procesor la 130 Mhz (iPAQ-urile fara telafon au procesoare la 400Mhz) dar mai acum cateva zile am vazut ca au aparut in romania inca 2 modele cu procesor pana la 300 Mhz Problema principala la iPAQ este banii pe care ii dai pe el... ala la 130 Mhz costa 35 milioane sau 38 cand aparuse in romania prima oara... nokia 7710 am dat pe el doar 17 milioane deci la jumatate din pret. la 40 de milioane mi-am luat Laptop Pentium 4 acum un an acum s-au mai ieftinit... sunt sigur ca pe la 40 50 gasesti un tablet pc dala cum au scumpi nostri senatori. Intrebare e de ce ai tu nevoie ... Nokia 7710 este totusi telefon, are sistem symbian (prefer win CE sau win mobile ) , intradevar am vazut niste aprinderi cidate ale ecranului dar daca nu imi ziceai tu nu realizam ca asa este, in rest, Instant Mesengere super usor de utilizat, Navigare web superba pe siteuri care le fac pentru pc-uri , documente usor de citit, PDF-uri nu am cititi pe el ca inca nu am avut nevoie, excel usor de utilizat, are si grafice parca nu am apucat sa testez. Problema care vine de la symbian sau de la aplicatii este ca nu au buton de exit... vai ce mai plang dupa x-ul de la windows. Pune un TaskSpy pe el sa vezi procesele si de dai in cap din aplicatia asta... cateodata merge greu dar am alta aplicatie pentru restart ![]() |
Posted 09 March 2006 - 00:32

Si iar ma uit dupa telefonul asta... De ce pentru ca are ecran mare. Aveti idee daca au scos vreun update de firmware, ce versiune este, cat costa update-ul? Eu m-as uita la 7710, pentru ca la un asemenea ecran iti bagi niste filme. Ce alternative ar fi cu ecran si mai mare, dar sa fie totusi si telefon?
|
|
Posted 09 March 2006 - 10:20

Foarte multe mobile cu display mare nu sunt.
- Q-tek 9000 (si celelate din familia lui ... ex. imate) - 640x480 dar are un pret imens; - Nokia Communicator 9500/9300(i) - 640x200 - un telefon foarte bun dar pt. filme display-ul nu e suficient de mare. - Nokia 7710 - 640x320 - pt. filme cred ca merge dar pentru altceva cam vax. Defectul lui principal este ca are o memorie mica mica (cat o putza de furnica). Calitatea lui este ca are un pret accesibil. |
Posted 09 March 2006 - 21:06

7710 are o memorie mica interna, dar nu are posibilitatea sa-i pui card? Ce capacitate maxima poate avea cardul? Eu as vedea ca defect faptul ca se misca cam puturos, si ca are bug-uri. Din pacate nu prea sunt utilizatori de 7710, sau nu sunt membri ai acestui forum; ma voi orienta catre forumuri externe. Ce dimensiuni are ecranul? Pentru ca rezolutia nu este totul in cazul multimedia ma intereseaza si ceva mai mare fizic. Pretul de asemenea prefer sa fie mic. Am mai vazut Nokia 770 internet table or something, dar ala parca nu are telefon, si trebuie sa-l iau de afara.
|
Posted 10 March 2006 - 14:09

7710 are o memorie mica interna, dar nu are posibilitatea sa-i pui card? Eu ma refeream la faptul ca este mica memoria cu care opereaza. Operating memory: 28 MB (~13 MB available) Ceea ce inseamna ca aplicatiile se misca foarte greu. (Prin analogie gandeste-te cum se misca un PC caruia ii pui doar 32MB de RAM.) Pentru comparatie pot sa-ti spun ca Nokia 9500 Communicator are 64 MB operating memory si tot exista voci care spun ca s-ar misca greu. (Eu personal sunt multumit cum se misca 9500.) Display-ul este destul marisor: 81x41 mm Suporta card pana la 1GB. Despre Nokia 770 pot sa-ti spun ca este doar internet table nu si telefon. Edited by Diomondus, 10 March 2006 - 14:16. |
Posted 10 March 2006 - 18:53

Da... faza cu ram-ul il inteleg, nu am inteles initial ce ai vrut sa spui. Intr-adevar ram-ul este esential, la fel si cpu-ul, dar parca as trece peste multe chestii numai sa:
1) aibe un sistem de operare; din pacate 7710 cam sucks la capitolul aplicatii, dar are ce-mi trebuie mie in momentul de fata, adica smartrmovie 2) sa aibe ditamai ecranul dar sa nu devina cu adevarat incomod 3) putere calcul, si aici iar ma lovesc de ram, cpu, etc. dar pot trece peste 4) un pret accesibil Ceva ideal ar fi un telefon, care sa nu aibe tot ce vreau de la el, dar sa aibe o chestie: iesire video ![]() Edit: parca Samsung D600 sau ceva de genul asta avea iesire video sau ceva de genul asta, nu? Ma interesez acum. Edited by bogdan1978buc, 10 March 2006 - 18:54. |
Posted 13 March 2006 - 05:24

Eu detin un Nokia 7710 din decembrie, l-am adus din Anglia in perioada aia nu se prea gasea prin magazine, cel putin eu nu am gasit. Sunt multumit de performantele lui pot sa zic, insa totusi am avut si probleme cu el, dar sunt foarte sigur ca problemele sunt de la symbian, am vrut sa fac un reinstall dar nimeni din oras nici nu a vrut sa se atinga de el, stau intr-un oras mai mic si din 4-5 magazine "specializate" in telefoane toti au fugit de el, unde a vrut sa se incumete, intr-un singur loc nu a avut software, eu sa incerc personal nu am soft si nici cablu de programare sau cum ii zice exact.
Oricum concluzia mi se pare putin cam incet desi am grija tot timpul sa nu am aplicatii in background, sa fie totul ok. Dar este un telefon bun, acuma incerc sa-l fac sa mearga sub Linux pt ca am incercat pe cat posibil sa evit Windows in ultimul timp. |
|
Posted 13 March 2006 - 09:21

4) un pret accesibil Cu pret accesibil e singurul telefon cu display mare. Off-topic: Bogdane dar parca imi amintesc ca (ceva vreme in urma) tu erai total anti-nokia. De cand au intervenit schimbarile astea radicale? Te-au dezamagit cei de la SE care n-au fost in stare sa scoata un display mai mare nici macar pe noul P990 ??? (Stai linistit. Glumesc doar. Nu e aici locul cel mai potrivit pt. polemici de felul asta.) Edited by Diomondus, 13 March 2006 - 09:22. |
Posted 13 March 2006 - 12:49

Sunt in continuare fan SE, si nu ma supar
![]() Ma gandesc la asta, pentru ca e singurul care are ecran mare, si in momentul de fata asta ma intereseaza; ca o comparatie globala: telefonul este varza, dar are ecran. @Virtual: cred ca problemele nu sunt de la Symbian, ci de la firmware-ul telefonului. Iti recomand 2 solutii: 1) varianta fara bani, dar care nu rezolva in totalitate problemele: format; trebuie sa existe o combinatie de taste, astfel incat sa-i dai format la symbian, si dupa bootare sa fie ca nou 2) varianta cu bani, care poate rezolva mai multe aspecte: intereseaza-te ce versiune soft ( firmware ) ai pe telefon, si care este ultima; daca difera, fa-ti un update; un service bun si oficial este la Connex. P.S. tot pt. Virtual: stai pe forum ca nu prea sunt posesori de asa ceva ![]() |
Posted 13 March 2006 - 13:02

telefonul este varza, dar are ecran. Sunt de acord cu tine, e slab rau dar display-ul este impresionant. Pentru fomat nokia 7710: 1. Disconnect the charger and remove the battery. 2. Wait for at leats ten seconds and insert the battery to start the device. 3. When you see the NOKIA Welcome screen, immediately press and hold down the [= (Left Key) +Menu [.- The Key [.- should be press at last. 4. Confirm that you want to format. Formatting start. SAU Other way to Format is that #7370# Mai multe detalii aici: http://www.allabouts...ead.php?t=32958 Discutii generice despre 7710 aici: http://www.allabouts...isplay.php?f=48 (N-am verificat regulamentul. Nu stiu daca am voie sa dau link-uri catre alte forumuri.) |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users