Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nici hackerii nu mai sunt ce-au f...

lipsa simtului realitatii in poli...

Arici in curte

Telefoane achizitionate de pe OLX
 Incalzire pardoseala slim (renova...

Probleme echitatie amatori

Scurgere chiuveta -> teava co...

Trigger Warning (2024)
 Pareri cartiere/zone in care ati ...

Care este culoarea normala de soia?

Comertul cu arcuri si arbalete

Masini pe benzina usor pretabile ...
 Am primit facturi dupa ce am renu...

Camere video, supraveghere curte....

Epilator care nu smulge puful

Realizare comanda pompa submersib...
 

Tuner DVB-C vs. DVB-S2

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
eperdos

eperdos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 12.01.2007
Intre doua led-uri Samsung, 40ES6100 respectiv 40ES6300, singura diferenta notabila pare sa fie Tunerul, unul fiind DVB-T / C, celalalt DVB-T / C / S2.

Asa ca intreb ce face acel C respectiv S2? M-am prins si eu ca unul  e de la cable celalalt de la satelite, dar efectiv, cum la ce folosesc? diferenta de aproximativ 3 milioane nu e de lepadat, asa ca vreau sa nu dau banii degeaba.

Merci!

#2
mihaiovidiu82

mihaiovidiu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,173
  • Înscris: 14.01.2010

 eperdos, on 28 noiembrie 2012 - 21:15, said:

Intre doua led-uri Samsung, 40ES6100 respectiv 40ES6300, singura diferenta notabila pare sa fie Tunerul, unul fiind DVB-T / C, celalalt DVB-T / C / S2.

Asa ca intreb ce face acel C respectiv S2? M-am prins si eu ca unul  e de la cable celalalt de la satelite, dar efectiv, cum la ce folosesc? diferenta de aproximativ 3 milioane nu e de lepadat, asa ca vreau sa nu dau banii degeaba.

Merci!

Pai e simplu. Ai antena de satelit si vrei sa prinzi posturile FTA (asta daca nu te bagi la un diablo cam)? Alegi pe cel cu S2. Nu folosesti satelit? Alegi doar cu DVB-C.

#3
eperdos

eperdos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 12.01.2007
Cu alte cuvinte, daca am DIGI Cablu, nu am nevoie de S2, corect?

#4
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009

 eperdos, on 28 noiembrie 2012 - 21:15, said:

(...)Tunerul, unul fiind DVB-T / C, celalalt DVB-T / C / S2.
(...)
Nu e 1 (un) tuner...sunt două în primul caz (DVB-T + DVB-C), respectiv trei în cel de-al doilea caz (DVB-T + DVB-C + DVB-S/S2).

 eperdos, on 28 noiembrie 2012 - 21:35, said:

Cu alte cuvinte, daca am DIGI Cablu, nu am nevoie de S2, corect?
Așa este, pe cablu televizorul folosește doar tunerul dedicat, adică DVB-C-ul.

#5
eperdos

eperdos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 12.01.2007
si daca tot incep sa ma lamuresc, sa pun si o intrebare romaneasca (sau mai degraba finlandeza...):

voi putea sa receptionez canalele HD folosind acea smecherie de care am auzit, cu setarea TV-ului pe finlanda, in fine, mi-a trecut pe la ureche...?

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,863
  • Înscris: 07.02.2003

 eperdos, on 28 noiembrie 2012 - 21:15, said:

Asa ca intreb ce face acel C respectiv S2?
Ia modelul cu S2. Pe viitor cine are numai generatia 1 o sa si le arunce ca se schimba standardele de baza.

http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-S2

Edited by andreic, 28 November 2012 - 21:45.


#7
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009

 eperdos, on 28 noiembrie 2012 - 21:42, said:

si daca tot incep sa ma lamuresc, sa pun si o intrebare romaneasca (sau mai degraba finlandeza...):
voi putea sa receptionez canalele HD folosind acea smecherie de care am auzit, cu setarea TV-ului pe finlanda, in fine, mi-a trecut pe la ureche...?
Da. Cu mențiunea că dacă îți iei un televizor 2011-2012, poți lăsa țara pe România, tunerul din televizor îți va găsi toate canalele (atât SD, cât și HD).

L.E. Și a doua mențiune...vei recepționa totul, dar vei putea vizualiza numai canalele necriptate.

Edited by crislacor, 28 November 2012 - 21:48.


#8
eperdos

eperdos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 12.01.2007
pai am un prieten care are un lcd LG de generatie mai veche si care vede canalele HD fara sa aiba abonament pt. HD...

si findca pe forumul de achizitii nu imi raspunde nimeni, poate ma lamuriti tot voi:

merita diferenta intre 200MHz si 400 MHz? chiar se vede vre-o diferenta? in ce situatii? pentru ce ar merita sa am 400MHz? (asta daca as considera modelul 6530)

Edited by eperdos, 28 November 2012 - 22:02.


#9
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
Da, la generațiile mai vechi era nevoie de o țară nordică la setări, pentru a putea recepționa canalele digitale. România nu intra atunci în rândul țărilor ce aveau acorduri de retransmisie DVB-C pe cablu. Nu mai este cazul acum și, așa cum ți-am spus mai sus, tele-urile din 2011 și 2012 pot recepționa fără probleme aceste canale, chiar dacă sunt setate pe România (bineînțeles, poți pune și o țară nordică, va funcționa la fel).
Cât despre acele chestii cu 200/400 Hz (și nu MHz, cum ai scris tu...), reprezintă rata de refresh a imaginii. Nu știu dacă la televizoarele alese de tine chiar asta este rata de refresh, sau e doar acel indice cu nume pompos (o chestie de marketing ce ține cont, printre altele, de rata de refresh). Oricum, se presupune că o rată de refresh mai mare asigură o fluiditate mai bună a imaginii, mai ales în cazul unor mișcări rapide. În realitate însă, deși se constată într-adevăr o îmbunătățire a imaginii, apar alte efecte secundare în momentul activării acestei funcții. E bună pentru sport, să zicem, dar total contraindicată la filme (dă un efect de telenovelă, tare supărător la ochi...cel puțin mie nu-mi place de nici o culoare...).

#10
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009

 eperdos, on 28 noiembrie 2012 - 21:35, said:

Cu alte cuvinte, daca am DIGI Cablu, nu am nevoie de S2, corect?

 andreic, on 28 noiembrie 2012 - 21:43, said:

Ia modelul cu S2. Pe viitor cine are numai generatia 1 o sa si le arunce ca se schimba standardele de baza.
are cablu, nu-i neaparat sa ia S2. bine, frumos ar fi sa isi ia jucaria cu triple tuner, ca poate vreodata o
avea nevoie si de satelit, dar omu' se uita si el la bani. S2-ul ala poate fi folosit vreodata punand un STB
langa TV, caz in care se ajunge cel putin tot la suma televizorului cu DVB-T/C/S2 si mai "castiga" si o
telecomanda-n plus.

Edited by dygey, 28 November 2012 - 23:13.


#11
generalmotors

generalmotors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,261
  • Înscris: 11.12.2008

 dygey, on 28 noiembrie 2012 - 23:13, said:

... S2-ul ala poate fi folosit vreodata punand un STB
langa TV, caz in care se ajunge cel putin tot la suma televizorului cu DVB-T/C/S2 si mai "castiga" si o
telecomanda-n plus.
Induci lumea in eroare. TV-urile cu DVB-S2 se pot folosi foarte bine fara un STB (implicit fara alta telecomanda). Cablul de la antena de satelit intra direct in TV. Se poate folosi, de exemplu, cu un CAM Conax si un abo la Focussat. Merge excelent.
Daca, asa cum spui tu, mai pui un STB pentru satelit, atunci nu vei folosi DVB-S2-ul de pe TV ci vei folosi TV-ul pe post de monitor.
@eperdos: daca doar aia e diferenta, nu te sfatuiesc sa dai 300 de lei in plus.

 andreic, on 28 noiembrie 2012 - 21:43, said:

Ia modelul cu S2. Pe viitor cine are numai generatia 1 o sa si le arunce ca se schimba standardele de baza.
http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-S2
Esti putin pe langa subiect. Alta era intrebarea. Si, oricum, nu cred ca se gasesc TV-uri doar cu DVB-S.

Edited by generalmotors, 29 November 2012 - 09:32.


#12
ig17o

ig17o

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 10.12.2006
Am achizitionat recent un televizor samsung uef405570 cu tunner DVB-S2. Antena mea e setata pe Digi satelitul Intelsat 10 02. Insa nu am in meniul televizorului preconfigurat. Am de exemplu Astra 19.2. Nu am gasit nici o modalitate de a configura pentru Intelsat 10 02. A reusit sa foloseasca cineva tunnerul dvb-s2 de la samsung?

#13
adriano7622

adriano7622

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 25.04.2012
Da baga frecventele manual

#14
marin62

marin62

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 09.08.2013
Cardul de la Focus sat functioneaza pe un tv cu tuuner dvb-s2?

#15
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
Da, dar trebuie să îți achiziționezi un CAM Conax HD, în care să introduci smartcardul de la FocusSat.

#16
paul1955

paul1955

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 03.03.2013
STATI LINISTITI CA MAI FAC EI VREO "CUTIUTA"  SA NE IA BANII,

#17
badlink

badlink

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,708
  • Înscris: 24.02.2010

 ig17o, on 01 ianuarie 2014 - 12:26, said:

Am achizitionat recent un televizor samsung uef405570 cu tunner DVB-S2. Antena mea e setata pe Digi satelitul Intelsat 10 02. Insa nu am in meniul televizorului preconfigurat. Am de exemplu Astra 19.2. Nu am gasit nici o modalitate de a configura pentru Intelsat 10 02. A reusit sa foloseasca cineva tunnerul dvb-s2 de la samsung?
poti face asa, in meniul se difuzeaza, la setare canal, ai sistem satelit iar acolo poti bifa ce sateliti sa foloseasca, la mine merge perfect, calitate 100% pe astra 19 cu antena de 60, tv samsung 50hu6900
vezi ca nu poti debifa satelitii pe care ai deja canale, cel mai bine e sa resetezi lista de canale selectand la cautare reinitializare pe activ

Edited by badlink, 08 November 2014 - 09:04.


#18
george11111

george11111

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 01.09.2012
Vreau sa cumpar un televizor si nu vreau sa folosesc decodorul dat de furnizorul de cablu. Vreau sa il folosesc la tara unde am abonament la Telekom prin satelit. Ce tuner trebuie sa aiba televizorul si ce fel de smartcard trebuie sa cumpar daca nu este neaparat nevoie sa achizitionez unul de la Telekom?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate