Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

Ce parere aveti de sculele Parkside?

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
513 replies to this topic

#91
cosmin001

cosmin001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 31.07.2008
As vrea sa cumpar o autofiletanta Parkside de la Lidl. Din 21.03. va fi in oferta una de 16V. Dar exista si variante mai mari de 18 sau 20V. Stie cineva daca se gasesc curent, depinzand de magazin, sau numai daca astepti oferta? In Germania au si magazin online si e mai simplu.

#92
benzyma

benzyma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 08.04.2011
Nu le gasesti in magazin decat din ziua in care intra oferta. Eu am luat o autofiletanta de 18V dupa olx cu 150 de lei si sunt foarte multumit de ea!

#93
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Este de 14,4 V nominal....

Denumirea 16 V MAX este uzuala in USA, unde se foloseste in special la acumulatorii cu litiu de 10,8V nominal denumiti 12 V MAX si de 18V nominal denumiti 20 sau 21 MAX.
E doar BS de marketing...

Oricum tensiunea acumulatorilor este 98% irelevanta.
Mult mai importanta este capacitatea exprimata direct in Wh sau indirect in Ah alaturi de tensiune.
Si important este numarul acumulatorilor din kit.
Cea la care te referi are un singur acumulator de 1,5 Ah.
Au fost acum cateva saptamani si modele cu acc. de 2 Ah.
Iar in Germania se dau uzual in kit A2 cu 2 acumulatori ca sa nu stai degeaba cand se descarca unul, si sa-l pui si la incarcat in timp ce-l folosesti pe celalalt.

Puterea si cuplul nu sunt date de tensiunea acumulatorilor.
Sunt scule de 10,8V sau 12V mult mai puternice decat altele de 14,4 sau chiar 18V.
Puterea depinde de cati amperi trage bobinajul motorului, suportat si de electronica sculei - variatorul electronic din tragaci - daca are asa ceva, etc., si de turatia motorului.
Iar cuplul depinde de reductor, de raportul demultiplicator dintre turatia motorului si turatia finala in treapta 1.

Modelul prezentat acum este specificat cu un cuplu maxim de 25 Nm, care probabil este si umflat din tasatura...

Sunt modele de 10,8V ( 12 MAX) care dezvolta cuplu de 30 Nm , altele chiar si 34+ Nm pe strangere normala.
Si se pot lua si cu 2 sa mai multi acumulatori de 2 Ah, 2,5Ah, si chiar 4Ah de anul trecut la unele modele....

La sculele cu strangere in impulsuri (impact tangential), sunt modele care au cumplu de sute de Nm cu acumulatori de 10,8 / 12 V...

Desigur, legat de capacitatea acumulatorilor, unul de 14,4 este cu ~ 25% sub. 18V.
Dar si 1,5 Ah este cu 25% sub 2 Ah....
Si era mai important sa fie de 2Ah pt ca cei de 2Ah sunt mult mai fiabili, deoarece suporta mult mai lejer curentul foarte mare de descarcare in sarcina la utilizare, si suporta mai usor si curentul de incarcare.

Edited by loock, 20 March 2016 - 00:02.


#94
pisoiu2

pisoiu2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,963
  • Înscris: 08.03.2007
Eu am cumparat un polizor unghiular cu turatie variabila din lidl. Nu sunt sigur ca era parkside dar daca nu au alte marci atunci asta trebuie sa fie.
L-am luat ca sa slefuiesc niste piese de inox in regim hobby, nu sa il folsesc non stop in regim industrial.
Daca va intereseaza functia de turatie variabila, cautati altceva. Regulatorul de turatie este un gunoi ordinar. Hai sa lasam la o parte ca nu compenseaza turatia in functie de sarcina, ca noh, e ieftinatura. Insa in timpul functionarii sare turatia de la valoarea reglata pana la maxim. Cateodata isi revine, cateodata nu, deci triacul din regulator nu e ars. Pe mine m-a deranjat foarte tare chestia asta deoarece suportul rotativ pe care fixam materialele abrazive pentru slefuit este facut din burete si e gandit sa mearga la turatii mici (1-2000 ture/min) nicidecum la turatie maxima, unde se rupe datorita fortei centrifuge.
Acelasi model de flex exista si in magazinele ambient, numai ca are carcasa alta culoare si firma trecuta pe el este alta, insa in rest e identic dpdv constructiv. Mi-a zis tipa de acolo ca un client care a cumparat asa ceva a venit cu el inapoi de 2 ori cu aceeasi problema si tot la fel ii face si acum.

Edited by pisoiu2, 05 April 2016 - 13:36.


#95
Sorin2505

Sorin2505

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,099
  • Înscris: 04.08.2006
Am cumparat o "STATIE DE ASCUTIT" Parkside (nu de la Lidl)
Inca nu am apucat s-o incerc, dar discul de polizare mi se pare o caricatura, este o tabla ambutisata si diamantata.
Cred ca nu rezista nici la 10 burghie ;)

#96
benzyma

benzyma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 08.04.2011
Si eu am vrut sa cumpar statie de aschtit...Sa revii cu ceva pareri dupa folosire.

#97
bogdanozaurus

bogdanozaurus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 11.02.2006

 benzyma, on 14 aprilie 2016 - 15:51, said:

Si eu am vrut sa cumpar statie de aschtit...Sa revii cu ceva pareri dupa folosire.
am profitat eu de "ocazie" : am ascutit cateva cutite simple (fara zimti). dar, cum spunea cineva, cam pare o gluma . oricum, mai bine o folosesc fara ghidajul ala de plastic . din LIDL am luat chestii de care am fost (si sunt multumit: telecomanda universala, ciocan totopercutor, etc) dar nazdravania asta de "ascutitoare"... e o gluma.

#98
123321

123321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 05.02.2012
PARKSIDE va ataca iarăși LIDL-ul, în perioada 18-25 aprilie 2016.

#99
benzyma

benzyma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 08.04.2011
Polizorul Parkside PDOS 200 il are cineva? Ceva pareri despre el? Vreau sa-l iau pentru ascutit burghie, un topor, un cutit etc.

Edited by benzyma, 16 April 2016 - 18:36.


#100
va_cristi

va_cristi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 02.01.2011
Ce parere aveti despre slefuitorul multifunctional. Are cineva acest produs?
Ceea ce ma cam pus pe gnaduri este:
  • Turație nominală: n 10000–40000 min-1

Attached Files


Edited by va_cristi, 07 May 2016 - 08:36.


#101
sorin_chiriac

sorin_chiriac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.11.2009
Bun. Acum puțin și despre service-ul la sculele Parkside. Am scris mai sus că mă împac foarte bine cu ele și că am avut o singură dezamăgire, de la fabricant, care a dat QC unui produs cu un defect (minor) care însă nu afectează funcționalitatea. Despre service, însă, am deocamdată numai laude. Am avut niște probleme cu un ferăstrău pendular cu acumulator Li Ion pe 18 volți. Am telefonat la numărul de service. Mi-a răspuns o domnișoară de la Lidl, Foarte amabilă, mi-a înregistrat problema și mi-a făcut direct legătura la service. Am explicat și acolo despre ce e vorba - se dusese transmisia, cred, pentru că motorul mergea dar scula nu mai trăgea lama, în sarcină. Mi-au cerut un scan al bonului, pe care l-am trimis prin e-mail. La fel de amabili, cei de la service mi-au spus că-mi trimit prin curier o sculă nouă și eu să le-o dau pe cea veche. Zis și făcut. Am pus-o în cutia originală, cu tot ce avea. A venit pachetul, am făcut schimbul și... când am ajuns acasă, am constatat că acumulatorul era mort. De nou. Pur și simplu ghinion. Totul nou nouț în pachetul sigilat, evident, dar acumulatorul nu mișca. Asta e, se mai întâmplă. Am sunat din nou și totul s-a rezolvat la fel de elegant ca prima dată, fără întrebări. Mi-au înlocuit din nou tot pachetul, încă o dată, fără vorbe. Au spus - și-i cred - că nu li s-a mai întâmplat așa ceva. De data asta, scula funcționa perfect. Ce să spun, chiar sunt plăcut impresionat de cele povestite aici și mă bucur întotdeauna să pot scrie și de bine despre orice din această țară. Așadar, notă foarte bună pentru Lidl și pentru Transilvania Service Grup - Cluj. Am două cuvinte pentru ei: jos plălăria!

#102
Elektronik

Elektronik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 01.07.2008

 sorin_chiriac, on 11 mai 2016 - 07:23, said:

Bun. Acum puțin și despre service-ul la sculele Parkside. Am scris mai sus că mă împac foarte bine cu ele și că am avut o singură dezamăgire, de la fabricant, care a dat QC unui produs cu un defect (minor) care însă nu afectează funcționalitatea. Despre service, însă, am deocamdată numai laude. Am avut niște probleme cu un ferăstrău pendular cu acumulator Li Ion pe 18 volți. Am telefonat la numărul de service. Mi-a răspuns o domnișoară de la Lidl, Foarte amabilă, mi-a înregistrat problema și mi-a făcut direct legătura la service. Am explicat și acolo despre ce e vorba - se dusese transmisia, cred, pentru că motorul mergea dar scula nu mai trăgea lama, în sarcină. Mi-au cerut un scan al bonului, pe care l-am trimis prin e-mail. La fel de amabili, cei de la service mi-au spus că-mi trimit prin curier o sculă nouă și eu să le-o dau pe cea veche. Zis și făcut. Am pus-o în cutia originală, cu tot ce avea. A venit pachetul, am făcut schimbul și... când am ajuns acasă, am constatat că acumulatorul era mort. De nou. Pur și simplu ghinion. Totul nou nouț în pachetul sigilat, evident, dar acumulatorul nu mișca. Asta e, se mai întâmplă. Am sunat din nou și totul s-a rezolvat la fel de elegant ca prima dată, fără întrebări. Mi-au înlocuit din nou tot pachetul, încă o dată, fără vorbe. Au spus - și-i cred - că nu li s-a mai întâmplat așa ceva. De data asta, scula funcționa perfect. Ce să spun, chiar sunt plăcut impresionat de cele povestite aici și mă bucur întotdeauna să pot scrie și de bine despre orice din această țară. Așadar, notă foarte bună pentru Lidl și pentru Transilvania Service Grup - Cluj. Am două cuvinte pentru ei: jos plălăria!

Va multumim din suflet pentru gandruile bune. Eu m-am ocupat de cazul dumneavoastra si ma bucur ca v-am putut ajuta, in cazul in care si altcineva are nevoie de ajutor cu intrebari cu drag puteti scrie aici sau sa ne sunati la numarul pentru call center lidl.

O zi buna!

#103
123321

123321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,124
  • Înscris: 05.02.2012
Felicitări și pentru apartamentul din zona Someșului.

#104
Elektronik

Elektronik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 01.07.2008

 123321, on 11 mai 2016 - 08:36, said:

Felicitări și pentru apartamentul din zona Someșului.
Multumesc mult!

#105
sorin_chiriac

sorin_chiriac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.11.2009

Quote

Va multumim din suflet pentru gandruile bune. Eu m-am ocupat de cazul dumneavoastra si ma bucur ca v-am putut ajuta, in cazul in care si altcineva are nevoie de ajutor cu intrebari cu drag puteti scrie aici sau sa ne sunati la numarul pentru call center lidl.

Cu drag și pe deplin merit.  Recomand deja de multă vreme sculele astea tuturor cunoscuților, mi-am dus un văr „de mână” la Lidl să-și ia o bormașină pe acumulatori Parkside și văd că e foarte mulțumit de ea. Acum o să am un motiv în plus s-o fac, în continuare. Și eu vă mulțumesc încă o dată - și în nume personal - pentru solicitudine și seriozitate. Se poate și în România, de ce nu? :) Felicitări!

#106
cniculae

cniculae

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.10.2003

 Elektronik, on 11 mai 2016 - 08:23, said:


Va multumim din suflet pentru gandruile bune. Eu m-am ocupat de cazul dumneavoastra si ma bucur ca v-am putut ajuta, in cazul in care si altcineva are nevoie de ajutor cu intrebari cu drag puteti scrie aici sau sa ne sunati la numarul pentru call center lidl.

O zi buna!

Am achizitionat cu ceva timp in urma o bormasina/surubelnita cu acumulator. Sunt foarte multumit de ea. Cred ca este acest model: PABS 10.8 A2. Unde gasesc acumulator pentru ea?

#107
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
A2 in general inseamna ca vine cu 2 acumulatori.
Eu recomand sa nu fie mai mici de 2Ah fiecare.

Daca nu ajung cei 2, sau sunt uzati/stricati, gasesti atat originalele pe ebay sau pe siteuri de profil din Germania, Anglia, etc., cat si dedicate de la terti, de ex. powery care se gasesc la magazine specializate si in RO. (online)

#108
cniculae

cniculae

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.10.2003
Al meu are doar un acumulator, dar m-am luat dupa poza incarcatorului. Cel cu A1 are un incarcator diferit.
Acumulatorul arata asa: https://www.komperna...6.7-300x300.png

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate