Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Mansarda pe structura din lemn

- - - - -
  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#37
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Buna seara, nu am putut sa ma abtin sa scriu si astazi Posted Image
Am sa incep cu intrebarea pusa de @dcg, 4 generatii se pot intelege foarte bine, cu cateva precizari casele sunt individuale, demisolul, parterul si manasarda sunt prevazute cu intrari separate, practic locuim toti intr-o singura curte. Mai sunt si cei 7 ani in care se invata sa respecti oamenii mai batrani. Cireasa de pe tort este ca de multe ori ajungi acasa si rufele sunt intinse, gasesti o oala de mancare calda pe aragaz, copilul este spalat si culcat si nu-ti mai crapa obrazul de rusine sa ceri vecinului o cana de zahar Posted Image
Cer scuze adminului pentru off.
Poze cu casa nu am si nici timp sa fac nu am insa am sa pun desenele arhitectului care respecta detaliile si arhitectura.
@ Astrul am citit jurnalul tau si este impresionant, ma inclin in fata unui meserias adevarat si care daca chiar lucreaza cum scie in jurnal, foarte serios, lucru greu de gasit astazi.
Am observat mai multe idei in jurnalul tau si te rog sa-mi aduci cateva lamuriri, bineinteles daca nu sunt prea indraznet, am vazut ca nu-ti place folia anti-condens, din ce am vazut eu aceasta folie are urmatoarea proprietate, lasa umezeala din perete sa fie difuzata catre exterior si blocheaza vaporii din interior sa intre in perete, daca aceasta caracteristica este adevarata, atunci testul tau cu lemnul invelit in aceasta folie nu functioneaza decat daca este montata invers si blocheaza vaporii rezultati din uscarea lemnului sa se elimine si-i condenseaza pe suptrafata ei sau invelesti lemnul in mai multe straturi astfel incat sa-i anulezi proprietatea de expirare a vaporilor. Ce parere ai?
Intrebai daca se pricepe cineva la roboti, aici te pot ajuta eu, fara nici un fel de gluma, cu asta ma ocup, roboti industriali cu 6 axe de libertate si sisteme de schimbare automata a uneltelor, practic un brat robotic poate executa n operatii automat cu n unelte diferite, singura limita este timpul alocat ciclului de productie. Poate ne ajutam reciproc ce spui? am vazut ca lucrezi prin Brasov daca vrei referinte mergi la INA sau la Stabilus acolo lucreaza robotii mei. Posted Image

Sistemul tau de structura este foarte interesant cu diagonala aceea si am mai vazut ca pui si o structura incasetata in "V" , foarte ingenios
In primele posturi @ inginerul_BV a spus ca OSB-ul este un material foarte bun, vad insa in jurnalul lui @Astrul ca si el a avut dealungul timpului probleme cu acest material care a creat probleme de umezeala la un acoperis chiar condens, si care montat pe ambele fete ale peretilor interiori asigura conditii clare de mucegai la acel perete fiindca nu permite difuzia vaporilor de apa rezultati din uscarea lemnului, presupun ca aici o solutie este ori renuntarea la OSB la o fata, sau aerisire pentru fiecare perete in partea superioara, lucru care nu este foarte complicat, eu din faza de proiect ma gandesc sa prin aerisire fortata in toate camerele cu ventilatoare electrice comandate de hidrometru, nu de alta dar prefer sa dau 100 lei mai mult la caldura iarna decat sa ma imbolnavesc de plamani din cauza mucegaiului.
Ce parere aveti?

Asa cum am spus mai sus, calcanul este ridicat complet, la fel si peretii laterali, peretele din fata este ridicat de la prima dunga maro de unde se termina geamurile parterului pana la linia groasa maro de unde incep dungile.

Attached Files

  • Attached File  F1.jpg   1.18MB   174 downloads
  • Attached File  F3.jpg   1.24MB   171 downloads

Edited by arschery, 28 November 2012 - 22:26.


#38
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Multumesc pentru compliente, insa de anul viitor voi incerca sa implementez un sistem care va merge si pe tip cadre. Adica osatura din lemn, ca la cadrele din beton, cu stalpi si grinzi principale, care vor ramane aparente atat in interior cat si in exterior, in functie de fiecare proiect in parte. Umplutura se va realiza exact ca in sistemul framing, insa peretii nu vor mai fi portanti, sau nu vor mai avea acel rol.
Nu am fost multumit pe deplin de sistemul pe care il fac 90% din constructorii din Ro, inclusiv sistemul meu, deoarece acest tip framing este alcatuit din pereti portanti. Pereti care sunt elastici si cu trecerea timpului pot creea probleme pe partea de rigipsare. Mai exact la imbinari, unde se poate sa apara fisuri.
De aceea incerc sa gasesc o solutie pentru tara noastra, pentru ca cele din afara au esuat. Intre timp, am vazut zeci de case, iar faptul ca sunt executate din lemn si-a pus amprenta asupra finisajelor in timp.
Cu OSB-ul am avut probleme din cauza lipsei ventilatiei in pod, care s-a rezolvat foarte simplu si banal. Era necesar deoarece s-a montat sindrila pe care nu o poti pune pe scandura.
Eu nu sunt adeptul placarii duble cu OSB, tocmai din motivele expuse de tine, ci doar pe exterior cu un placaj mai gros.
La primavara cand ma intorc din Franta, unde imi iau agrementul pentru sistem, o sa vad cum reusesc sa implementez acest sistem prin chertari, imbinari cu adeziv si cat mai putini conectori metalici. Probabil voi avea nevoie si de roboti industriali, mai ales ca mi-am extins domeniul si afara, iar structurile vor pleca pachet la tir pentru a fi montate cat mai rapid acolo.
Mai e de lucru destul.

Edited by Astrul, 29 November 2012 - 03:47.


#39
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Un dezavantaj constatat de mine la constructiile de tip framing este urmatorul... pretul. In conditiile in care constructia mea costa 20.000 Euro, 15.000 materialele si 5 000 manopera, am avut oferta de pret de la o firma din Suceava 37 000 Euro fara utilaje, adica oul facea panourile iar eu trebuia peste banii astia sa le car cu TIR din Suceava, sa platesc ,macara sa le urce la etaj etc. Pretul lui nu cuprindea nici finisajele era la rosu, adica fara rigips fara nimic.
Am vazut in jurnalul tau, in poze ca folosesti destul de putini conectori metalici, eu aveam impresia ca trebuiesc folositi la toate imbinarile, de ex la prinderea stalpului pe grinda ai nevoie de doi conectori tip "L" si doi de tipul platbanda ca sa prinda stalpul pe toate directiile, gresesc?

Edited by arschery, 29 November 2012 - 22:35.


#40
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Ba chiar am folosit destul de multi. Unii conetcori se monteaza dupa ansamblarea structurii, in caz ca mai ai de facut unele ajustari/modificari sa nu scoti o gramada de suruburi.
Ideea e ca acei conectori trebuie pusi in zonele cheie, nu la fiecare imbinare, caci asa nu mai are rost sa facem pe lemn.
Stalpii nu prea se imbina cu grinzile, e alt sistem la framing. Doar la un sistem tip cadre se poate aplica ceea ce ai spus tu. Acolo peste stalpi (montanti) vine o talpa peste care sprijina grinzile, care se prind intr-un capac.
In fine, farmacie...

#41
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
@Dcg ce stil este casa din poze, ca sunt chiar curios, nu-mi place sa vb prostii, macar data viitoare sa stiu cum o prezint. ;)

#42
dcg

dcg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,154
  • Înscris: 22.11.2003
Nu ma pricep foarte de bine dar anul constructiei si zona corespund stilului neoromanesc (tarziu?). O poza reala poate ar ajuta, seamana cea din prima poza?

Link: http://bucharestunkn...cul-ioanid.html

PS: am auzit si termenul casa stil "Mic Paris", nu stiu daca se aplica sau chiar se confunda, vezi poza 2: http://casedeepoca.w...s-de-tip-vagon/

Attached Files


Edited by dcg, 03 December 2012 - 22:31.


#43
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Pai este identica cu desenul casa, si da cred ca este stilul din pozele atasate de tine, pote detaliile mai putin complicate.

#44
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Eu as merge mai degraba pe neoclasicism.

#45
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Duminica am avut placerea sa ma intalnesc cu @Astrul, care a oferit multe idei bune, a cercetat casa, a concluzionat ca este o gresala sa demolezi asa ceva, si acum astept un pret ca sa vedem daca putem colabora pe partea de executie. Am invatat cat am putu din experienta lui, de exemlul a impartasit ce se intampla prin Franta unde lemnul vechi se cumpara la preturi foarte piperate, eu ma gandeam sa-l duc la tara la ars, si in timpul asta ma dadeam de ceasul mortii ca nu gasesc lemn uscat pentru pardoseala, idiot nu? ma refer la mine aici. Am disutat putin despre impamantare si vreau sa ajut si eu asa cum am fost un burete de informatii pana cum pe acest forum, sper sa fiu corectat in cazul in care am gresit pe undeva.
Despre impamantare.
Observ destul de putine informatii pe forum despre impamantare, care dupa parerea mea este foarte importanta cand luam hotararea sa ne construim o casa. Deasemenea vreau sa postez aici cateva pareri personale documentate in vederea realizarii unei impamantari de calitate. Meseria mea este de electronist specializarea in aparatura de joasa si medie tensiune, acesta specializare este tangentiala cu chestiunea in discutie fiindca electricianul are mai multe ore de teorie in domeniu.
In urma intalnirii cu Astrul pentru o cafea si un pachet de tigari, am discutat proiectul meu si in urma cercetarii casei in amanunt am primit multe idei pretioase care arata clar experienta lui si incapacitatea mea. Am atins si subiectul impamantarii care a ramas oarecum ne explicat bine de catre mine, si vin in cosecinta cu acesta completare.
Impamantarearea are rolul de a ne proteja viata, noastra si a celor din jur, inclusiv animalutele de casa pe care le indragim si ingrijim. Curentul electric omoara un animal la fel cum omoara si omul, evenimentul fiind dupa parerea mea la fel de tragic. Corpul uman este in proportie foarte mare compus din electroliti adica materiale bune conducatoare electric, functiile motrice, creierul celulele si muschii functioneaza in mare parte prin impulsuri electrice, din aceasta cauza trecerea prin corpul nostru a unui curent electric este devastator pentru sanatate.
Trebuie sa mai stim ca sunt si circumstante agravante ca de ex: consumul de alcool care injumatateste rezistenta corpului la electricitate, obiceiul de a merge fara papuci sau descult, favorizeaza riscul de electrocutare, diferite boli sau varsta inaintata au un rol deasemenea de a favoriza electrocutarea.
Impamantarea ne mai ajuta sa nu pierdem casa pentru care ne-am vandut sufletul la banca pe 30 de ani, caz in care in Romania primesti din asigurare undeva la 15-20% din valoarea casei, adica wax albina crema Flora.
Sistemele moderne vin in ajutorul nostru prin sigurante cu diferential, nu am sa intru in detalii tehnice aprofundate despre cum lucreaza aceste sigurante, insa pe intelesul nostru este cam asa: cand te curentezi curentul este oprit imediat, inainte sa fie fatala experienta. Acest lucru face ca sa fim mai protejati dar nu exclude folosirea impamantarilor. Persoanele care sunt pasionate de bricolaje mai fac o gresala imensa cand frezeaza un sant prin tencuiala trag un fir unde doresc ei si tencuiesc peste fir fara sa-l monteze prin copex, daca in apartamantul vechi aveti asa ceva si mai ales daca conductorul folosit a fost acel conductor pacatos tip panglica din aluminiu, care se prindea in piuneze pe perete, chemati imediat un electrician sa remedieze problema.
Impamantarea are rolul si de a proteja aparatele electrocasnice, fluctuatiile de tensiune din retea, care din pacate se intampla inca in tara noastra sunt absorbite intr-o mica masura de blocul de stabilizare a tensiunii din partea de alimentare a aparatului respectiv ca de ex: masina de spalat sau frigider, si sunt transferate la masa adica in impamantare protejand in acest fel aparatul care nu se mai arde. In cazul in  care nu avem impamantare acesta se va arde cu o probabilitate mai mare, sau daca avem nesansa sa fim in contact direct cu el putem si noi sa trecem usor pe lumea celor drepti. Bineinteles daca dorim protectie mai buna putem folosi filtre sau stabilizatoare de tensiune pentru aparatele mai scumpe, sau ca minima protectie prelungitoarele inteligente care in caz de suprasarcina intrerup automat alimentarea, dar care au ca dezavantaj ca se preteaza pe consumatori mici, ca de ex: computere, televizoare etc. nu pentru frigider sau combina frigorifica exclus total aparate de AC sau plite electrice fie ele si cu inductie.
Trebuie sa mai stim ca rezistenta electrica a corpului uman variaza intre 300 si 30.000 (30 KΩ) OHMI, consumul de alcol scade rezistenta pana la 3KΩ aproximativ. Curentul suportat de corpul nostru are o intensitate maxima de 10mA in mediu umed si 1 A in mediu uscat dar care variaza foarte mult in functie de constitutia fizica a individului si de tensiune, este una 220V si 10mA, alta 110V si 10mA.
In electricitate avem doi poli in permanenta, la CC avem plus si minus, la CA avem faza si nul, achipamentele electrocasnice functioneaza cu nulul pe carcasa adica tensiunea este descarcata in carcasa de protectie, in mod obisnuit nu trebuie sa ne afecteze fiind neutru. Legea de baza a unei impamantari este ca trebuie sa aiba o rezistenta mai mica decat cea a corpului uman, curentul electric are proprietatea de a curge de la pozitiv la negativ, fara exceptie, el o sa caute in permanenta cea mai scurta cale  si cu rezistenta cea mai mica catre  pamant. De preferat acesta cale trebuie sa fie impamantarea si nu corpul nostru.
Trebuie sa mai cunoasteti ca toate transmisiile audio-video, de ex: cablu TV cu exceptia semnalului digital, noua tehnologie, interfon sau videointerfon, telefon fix, internet etc. se realizeaza prin cabluri ecranate, fara exceptie ecranajul adica pentru cei mai necunoscatori minusul sau nulul se mai numeste masa, masa este infasurata pe conductorul care poarte semnalul util, la cablul tv daca-l sectionati vedeti ca aveti un conductor multifilar infasurat pe conductorul din mijloc monofilar, acest lucru face sa se creeze o cusca Faraday care protejaza semnalul de perturbatii electromagnetice din exterior, aceasta protectie se leaga in permanenta la minus, conectorul TV de exemplu prinde mantaua firului si o directioneaza la minusul sau la masa aparatului, asta face ca toti “parazitii” electrici sa se descarce in masa si bineinteles ideal este sa se descarce in pamant prin impamantare, deci relizarea impamantarii ne ajuta sa avem si performante foarte bune la aparatele electrocasnice si de multe ori este difenta sesizata de utilizatorul casnic cand se afla in vecini in vizita. Asa scapam de frustrarea: Vecinul meu are televizor mai vechi dar emisiunile se receptioneaza mai bine, la mine se vad urat.
Toate aceste beneficii le aduce o impamantare de calitate.
Impamantarea ideala este confectionata di cupru, priza de pamant se realizeaza de forma paralelogramului sau hexagon, se ingroapa la 2m, este interzis sa o udam cu apa cu sare sau alte mituri babesti, acest lucru ducand la o oxidare a corpului disipant accelerata si duce la performante mai slabe in timp, insa are performante foarte buna daca imediat dupa umezire vine nenea ala rau cu aparatul si o masoara, ca pe la noi totul se face pana trece controlul dupa aia Dumnezeu cu mila, oricum este degaba…..
De la elementul disipant se vine cu platbanda multifilara de cupru pana in cofretul electric, dupa cofret se trag conductori normali unifilari codificati in galben/verde la fiecare priza.
I cofret, in cazul in care avem si paratrasnet trebuie montata obligatoriu bara egalizatoare de potential, bara asta are un rol important dar destul de greu de explicat, este din alama, si egaleaza potentialul electrostatic rezultat din incarcarile acoperisului, mai ales la tiglele noi metalice gen Lindab care au polimeri ca start de finisare si deci incarcatura foarte mare electrostatica, si incarcaturile electrice accidentale gen trasnet, etc.
In cazul in care optati pentru impamantare realizata din alte materiale decat cupru, gen otel zincat etc. va rog sa chemati un specialist care sa va masoare impamantarea inainte sa semnati receptia lucrarii, astfel o sa stiti daca banii au fost aruncati pe geam sau nu. Masuratoarea se face dupa minim 3 zile de la executie, astfel incat pamnatul sa aiba timp sa ajunga la consistenta naturala in jurul electrozilor.
Va rog sa va feriti de urmatoarele greseli monumentale, nulul instalatiei electrice nu se leaga la impamantare, niciodata. Sunt mesteri prosti care recomanda daca ai sigurante cu diferential sa legi traseul de impamantare din prize pe un nul inainte de siguranta. Asa ceva este interzis si poate duce la accidente grave chiar daca protejam sircuitul separat cu siguranta cu difential.
Nu legati in nici un caz instalatia de paratraznet la instalatia de impamantare, aici vin cu precizari speciale pentru @ Astrul, motivul este ca instalatia are o componenta ingropata, in cazul unei descarcari de tip trasnet, energia electrica disipata este enorma, inpamantarea poate sa nu faca fata si sa avem descarcari in toate prizele din casa de ordinul zecilor sau sutelor de mii Volti. Un alt motiv este ca aceasta casa sigur a fost proiectata sa fie expluatata cel putin 60 ani, chiar credeti ca proprietarul o sa cheme din 10 in 10 ani un electrician care sa masoare instalatia de impamantare? In mod sigur nu, atunci prin oxidare instalatia pierde proprietatile de disipare a electricitatii, cazuri mai grave sunt cand se fac diferite lucrari de renovare sau mai stiu eu ce sapa omul in curte si sectioneaza impamantarea, in acest caz, instalatia de paratraznet nu mai are unde sa se descarce decat in casa, legatura cu pamantul fiind intrerupta accidental. Nici nu vreau sa ma gandesc la consecinte.
Sper sa va ajute informatiile acestea, si mai sper ca in cazul in care am gresit pe undeva colegii de forum o sa corecteze astfel incat sa ajunga informatia cat mai utila la cei ce ne urmaresc.

#46
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Faine informatiile si explicate ca pentru orice profan.
Cred ca mesajul asta ar trebui copiat undeva unde poate fi citit de catre toata lumea.
Placerea a fost de partea mea sa discutam despre chestii tehnice si nu numai.
Fiind un proiect cu bataie lunga, ai suficient timp la dispozitie sa acumulezi informatiile necesare realizarii a ceea ce ti-ai propus.
Intre timp mi-au mai venit niste idei, cand voi poseda metarialul complet, o sa ti-l postez pe jurnal daca nu te deranjeaza.
Oricum, nu acum caci trebuie sa-l testez la fata locului. :D
A darama acea casa ar fi un sacrilegiu, putine mai exista in acea stare si cu astfel de arhitectura.
In 10-15 ani, dupa o renovare completa, va fi o casa care poate valora...multe zerouri. De aceea e foarte important ce vei decide sa faci mai departe si sa incerci sa faci cat mai putine compromisuri tehnice.
Spor la treaba si vorbim, poate chiar week-endul viitor caci celalalt nu se stie daca ma mai prinzi. ;)

#47
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Sunt constient de acest lucru, Doresc sa fac un lucru bine fiindca este o casa cu multa incarcatura emotionala si sentimentala pentru noi, ocupantii ei, este o casa care a trecut un razboi mondial iar familia mea se adapostea in subsol in timpul bombardamentelor, se luau masuri de camuflare a geamurilor etc, a trecut perioada post belica si comunista, a prins 3 regimuri radical diferite, Regalitatea, comunismul si perioada post revolutionara, acolo s-au nascut si crescut parintii mei, noi copii si copiii nostri, deci nu ma gandesc sa o vand in veci, oricat de mult pot primi pe ea, doresc insa sa o las copiilor mei.

#48
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Aoleu da' mult mai scrieti bai nene. Chiar ma bucur arschery  ca ai scris despre impamantare. Mi se pare logic sa nu legi paratraznetul de impamantarea casei. Cu toate ca unii afirma ca in normative scrie negru pe alb sa le legi together. Eu nu am paratraznet pentru ca am cladiri mai inalte in imediata apropriere care au, dar daca mi-as fi facut, cu siguranta n-as fi legat paratraznetul la impamantarea casei.
Succes cu casa. Posted Image

#49
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,244
  • Înscris: 17.03.2009

View Postarschery, on 04 decembrie 2012 - 16:52, said:

Nu legati in nici un caz instalatia de paratraznet la instalatia de impamantare, aici vin cu precizari speciale pentru @ Astrul,
Serios?Daca nu stii cum se realizeaza asa ceva,nu vorbi,studiaza.Posted Image

View PostInginerul_bv, on 04 decembrie 2012 - 20:59, said:

Aoleu da' mult mai scrieti bai nene. Chiar ma bucur arschery  ca ai scris despre impamantare. Mi se pare logic sa nu legi paratraznetul de impamantarea casei. Cu toate ca unii afirma ca in normative scrie negru pe alb sa le legi together.
Unul dintre unii sunt eu,iar logica ta in legatura cu subiectul ,nu are o baza legata de acest domeniu.iar faptul ca electrozugravii nu stiu sa faca un astfel de sistem,nu inseamna ca nu este cel mai bun si recomandat.

#50
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

View Postanaki, on 04 decembrie 2012 - 21:24, said:

Serios?Daca nu stii cum se realizeaza asa ceva,nu vorbi,studiaza.Posted Image


Unul dintre unii sunt eu,iar logica ta in legatura cu subiectul ,nu are o baza legata de acest domeniu.iar faptul ca electrozugravii nu stiu sa faca un astfel de sistem,nu inseamna ca nu este cel mai bun si recomandat.

Observ ca ai combatut niste idei insa nu ai venit cu argumente logice, eu nu spun ca sunt perfect sau atotstiutor, in cazul in care am gresit te rog sa ma corectezi, doar ca nu este normal sa pastrezi secret aceste informatii, faptul ca esti aici inseamna ca ai ca scop sa cauti informatii, sa oferi informatii, sa gasesti posibile lucrari, deci normal este sa si impartasesti, sau nu? Te rog sa-mi explici si mie cat este de safe sa legi impamantarea la paratrasnet, si dupa ce formula dimensionezi electrozii astfel incat fie sigura descarcarea sarcinii la pamant. Te intreb acest lucru fiindca eu nu cred ca trasnetul este o constanta, in acest caz instalatia poate sa fie doar estimata. Te rog sa nu te superi insa chiar sunt curios sa-ti aflu logicam Multumesc

#51
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,244
  • Înscris: 17.03.2009

View Postarschery, on 04 decembrie 2012 - 21:37, said:

in cazul in care am gresit te rog sa ma corectezi, doar ca nu este normal sa pastrezi secret aceste informatii
Nu sunt secrete,doar ca trebuie sa citesti si sa intelegi niste manuale de specialitate,aceste lucruri se dezbat la alt nivel ,pentru tine este suficient sa citesti I7.

#52
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Am citit acest normativ, din 2002, ce are a face cu ce spuneam eu?Eu nu spun ca nu este prevazuta si situatia in care se leaga cele doua instalatii, insa dupa parerea me nu este bine, cat despre rezistenta celor doua instalatii este diferita, impamantarea trebuie sa aiba pana in 4 sau 5 ohmi, nu mai stiu sigur iar paratrasnetul pe la 2 ohmi, chiar daca le pui in paralel cele doua si rezistentele se scad, nu cred ca ajungi la o valoare buna. Oricum vad ca esti foarte scurt asa ca nu are rost sa te mai provoc la discutie fiindca nu ai chef de vorba cu mine. Eu unul indiferent de ce este posibil legal, spun ca este bine sa ai doua circuite distincte, prizele de pamant se fac in multe feluri, cele din otel zincat cu electrozi ca de ex teava zincata de 2 m ingropata vertical si legata cu platbanda este mult mai costisitoare decat o priza din cupru hexagonala, si te asigur ca am o rezistenta mai mica la ea decat ai tu la o impamantare pe otel zincat cu 10 prize de pamant ingropate la distante egale cu lungimea lor ca sa citim normativul adus in discutir. Dar ma rog fiecare face cum vrea, rezultatul insa trebuie sa fie mai mic de 4 ohmi

#53
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,244
  • Înscris: 17.03.2009
[

View Postarschery, on 04 decembrie 2012 - 22:31, said:

Eu unul indiferent de ce este posibil legal,
Banuiesc ca esti foarte tanar si grabit,de aceea nu ai dat valorile exacte

View Postarschery, on 04 decembrie 2012 - 22:31, said:

prizele de pamant se fac in multe feluri, cele din otel zincat cu electrozi ca de ex teava zincata de 2 m ingropata vertical si legata cu platbanda este mult mai costisitoare decat o priza din cupru hexagonala, si te asigur ca am o rezistenta mai mica la ea decat ai tu la o impamantare pe otel zincat cu 10 prize de pamant ingropate la distante egale cu lungimea lor ca sa citim normativul adus in discutir.
Vrei sa facem o proba?

View Postarschery, on 04 decembrie 2012 - 22:31, said:

Am citit acest normativ
Eu iti mai spun un lucru ,la tine acasa poti sa faci cum vrei,riscurile tale,dar daca nu executi la altii conform reglementarilor esti pasibil de...

View Postarschery, on 04 decembrie 2012 - 22:31, said:

insa dupa parerea me
Aici este corect ,este doar  o parere.

Edited by anaki, 04 December 2012 - 22:52.


#54
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010
Facem o proba daca doriti, sunt tanar si poate nu am anii dvs. de experienta insa de la inceput am spus ca este o parere a mea, la fel de adevarat este ca in normativ sunt cuprinse mai multe tipuri de impamnatri pentru situatii diferite, de exemplu cand construiesti o casa noua, sau ai una veche care nu a avut prevazuta instalatia de impamantare. Metodele de executie expuse nu contravin reglementarilor asa ca nu sunt pasibil de nimc, verificarile se fac prin masurare nu prin decopertare, in cazul in care nu este conforma se remediaza.
Adevarul este urmatorul ca sa expunem problema pe sleau, cititnd mai multe posturi oamneii habar nu aveau importanta acestei instalatii ba chiar se intrebau daca sa o faca sau nu, nu vreau sa dau cazuri specifice. In cazul in care dvs la o varsata mai inaintata si cu o experienta mult mai bogata decat a mea, si bineinteles mai rabdator si mai sfatos doriti sa ajutati, va rog sa va rupeti 30 de minute si sa explicati exact cum se realizeaza aceasta instalatie. Fiindca aici vb despre o tara care are salariul minim de 200 euro sau mai mic, nu o sa pierdeti clienti, cine-si permite sigur o sa apeleze la o firma autorizata, cine nu-si permite o sa o faca asa cum crede el. Rolul acestor forumuri este si de a indruma la nivel minim pe acei care nu-si vor permite sa apeleze la specialisti si care daca o sa fim putin mai deschisi se vor lamuri ce au de facut. Pentru cineva care strange ban cu ban pentru o casa si are un salariu micut este un ajutor important si sigur nu o sa pierdeti clienti. Asa ca va invit sa ne ajutati daca tot aveti rabdare.

Edited by arschery, 04 December 2012 - 23:14.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate