Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Muraturile bre.
Last Updated: Feb 06 2013 12:03, Started by
-MosNicolae-
, Nov 19 2012 10:14
·
0
#20
Posted 20 November 2012 - 08:53
opop, on 19 noiembrie 2012 - 19:54, said:
Eu stiu ca am dat ~3.5 lei pe un borcan de 680g noha_1508, on 19 noiembrie 2012 - 20:24, said:
Eu pun si ardei iute intreg si gogosari intregi la borcan si stau foarte bine de la un an la altul. Trebuie sa ii intepi cu un cutit inainte sa ii asezi in borcan. Depinde si de compozitia pe care o faci, sa aiba suficienta sare, suficient otet, zahar... Daca feliezi castravetele inainte sa il pui la murat? Nu are nimic. Eu am facut un mix de castraveti feliati+ceapa taiata fiteluta+morcov rondele+ardei iute si a iesit foarte bun. Am cumparat si eu de cateva ori din supermarket, dar nu am gasit nici castraveti nici gogosari pe gustul meu. Prefer sa le fac acasa, chiar daca fac un pic de deranj in bucatarie si pierd cateva zile. Norocul meu este ca face mama zacusca si bulion, ca nici din astea nu am gasit in comert pe gustul meu. 2. Imi placu faza aia cu MIX... ceva de genul ala mi-ar placea si mie. 3. Am o vreme urata afara de nici nu imi vine sa plec pana la piata: Cred ca cel mai sigur mai stau putin si plec in Metro/Selgros/Mall sa vad care este situatia pe acolo si sa cumpar ceva borcane(ca oricum mai avem oleaca si intram in Decembrie... ceva trebuie facut). LunaCrystal, on 19 noiembrie 2012 - 22:13, said:
Daca pui costu legumelor proaspete + costul cu prepararea + condimentele + alte buruieni ce trebuie + costurile cu sursa de caldura daca e cazu sa fie preparate la cald + costul spalarii borcanelor + eventual costul timpului pierdut o sa vezi ca iesi cam la fel sau mai scump ca si cum le-ai cumpara de-a gata la vreo promotie. Astept sa se mai calmeze putin vremea si plec la o verificare - ca tot sunt liber. |
#21
Posted 20 November 2012 - 13:01
-MosNicolae-, on 19 noiembrie 2012 - 10:14, said:
Am o mica belea cu alea da la borca: 1. Am bagat ardei rosu(ala mic gras frumos) si s-a facut bine doar ardeiul care a fost feliat: Ala care a fost bagat întreg s-a facut ca naiba: Parca s-a mâncat pe interior si a ramas doar coaja de el: Înauntru lichid si coaja. A avut otet(ala mai scump daca pot spune) si toate cele. Tot asa s-a dus pe pluta si ardeiul lung care a fost bagat întreg. Ce a fost facut gresit(si sa nu dea careva vina pe mine ca nu eu fac treburile astea). Acuma Castravetele ala la borcan din Comert este varianta cu Otet sa înteleg? Are ceva daca feliez castravetele? Cam atâta: Sunt în concediu si era cazul sa apara subiecte de ocupare a timpului. Din cauza semintelor s-a facut asa. Fermenteaza si strica tot. |
#22
Posted 21 November 2012 - 12:39
LunaCrystal, on 19 noiembrie 2012 - 22:13, said:
Daca pui costu legumelor proaspete + costul cu prepararea + condimentele + alte buruieni ce trebuie + costurile cu sursa de caldura daca e cazu sa fie preparate la cald + costul spalarii borcanelor + eventual costul timpului pierdut o sa vezi ca iesi cam la fel sau mai scump ca si cum le-ai cumpara de-a gata la vreo promotie. copilas, tu vorbesti asa sa te afli in treaba .afla ca nu te ajunge nici la jumatatea costului din magazin, muraturile puse acasa. si asta-ti spun pentru ca eu pun destule pentru ca am nevoie de cantitati mari, asa ca stiu despre ce vorbesc. |
#23
Posted 21 November 2012 - 13:42
Nu-i vorba numai de costuri... Gustul celor de casă e muuuult peste ce se găsește în comerț, sau cel puțin a ceea ce se găsește prin supermaketuri etc.
E adevărat însă că trebuie încercate și rețete cât de cât probate, am avut ocazia să gust și destule rateuri. |
#24
Posted 21 November 2012 - 20:28
#25
Posted 21 November 2012 - 21:45
am vazut azi borcan de gogosari felii de 3 kilecu 26 lei. se cumpara vreo 4 kile de gogosari (2-5 lei/kg) si 1 l de otet (2,5 lei). restul condimentelor sa zicem ca ar mai costa 1 leu, rezulta borcan pus acasa 11,5-23,5. nu mai spun ca pus acasa sigur nu are conservanti...
|
#26
Posted 21 November 2012 - 21:47
anknic, on 21 noiembrie 2012 - 21:45, said:
am vazut azi borcan de gogosari felii de 3 kilecu 26 lei. se cumpara vreo 4 kile de gogosari (2-5 lei/kg) si 1 l de otet (2,5 lei). restul condimentelor sa zicem ca ar mai costa 1 leu, rezulta borcan pus acasa 11,5-23,5. nu mai spun ca pus acasa sigur nu are conservanti... Ai uitat pretul borcanului in varianta de pus acasa. In varianta magazin ai borcanul inclus in pret. |
#28
Posted 21 November 2012 - 22:53
|
#29
Posted 22 November 2012 - 09:21
mie imi plac muraturile la saramura cel mai mult si la astea chiar ca nu platesti nici gaz si nici otet...plus ca poti face o gramada de combinatii. am pus conopida cu sfecla rosie (cred ca am dat 4 lei pe conopida si 1 leu pe sfecla si au iesit 2 borcane 3l si 1,5 l o minunatie, combinatia asta n-o gasesti de cumparat)
|
#30
Posted 22 November 2012 - 09:40
Langa conopida mergeau mai bine varza rosie, morcovi, gogonele, telina pentru madular, ardei gras sau capia, castraveti.
Edited by Clovis, 22 November 2012 - 09:41. |
#31
Posted 22 November 2012 - 10:02
am un butoi pus "adunare generala". borcanele astea au fost de test, dar au iesit bestiale...asa ca mai fac si la anu'
|
#32
Posted 22 November 2012 - 11:55
anknic, on 22 noiembrie 2012 - 09:21, said:
mie imi plac muraturile la saramura cel mai mult si la astea chiar ca nu platesti nici gaz si nici otet... Ceva gaz folosesc. Eu pun apa fiarta si racita - m-a invatat cineva si nu se baloseste + ca e f limpede. Anul trecut am avut o zeama de varza de jurai ca busuioaca de bohotin ( cum arata). Si la gust era mai buna decat majoritatea posircilor care se imbuteliaza sub acest brand. |
#33
Posted 22 November 2012 - 12:04
DANANDREI2001, on 22 noiembrie 2012 - 11:55, said:
Ceva gaz folosesc. Eu pun apa fiarta si racita - m-a invatat cineva si nu se baloseste + ca e f limpede. Anul trecut am avut o zeama de varza de jurai ca busuioaca de bohotin ( cum arata). Si la gust era mai buna decat majoritatea posircilor care se imbuteliaza sub acest brand. Zeama se baloseste de la caldura si de la ne-vanturat. Nu vad cu ce e mai buna apa fiarta si racita. Daca o puneai fiarta poate mai intelegeam dar racita.... Edited by Clovis, 22 November 2012 - 12:05. |
|
#34
Posted 22 November 2012 - 12:10
da, se baloseste de la nevanturat. se vantura la 2-3 zile (daca e borcanul la cald) si la 1 sapt (daca e la rece) pana se opreste din fermentat. cu apa calda se face vara ca se mureaza repede, dar ca sa tina peste iarna tb.apa rece. eu am pus mereu cu apa rece ne-fiarta si mi-au tinut muraturi in beci pana in august anul urmator (de obicei insa...se mananca destul de repede)
|
#35
Posted 22 November 2012 - 12:14
Clovis, on 22 noiembrie 2012 - 12:04, said:
Zeama se baloseste de la caldura si de la ne-vanturat. Nu vad cu ce e mai buna apa fiarta si racita. Daca o puneai fiarta poate mai intelegeam dar racita.... Era un pont de la un maestru al muraturilor. O fi placebo, nu stiu dar nici n-am dat gres niciodata. Evident si vanturarea e de baza, teava de pvc e la locul ei in balcon. |
#36
Posted 22 November 2012 - 22:07
Apropo de E-uri si conservanti, pe eticheta castravetilor pe care i-am luat de la hypermarket nu exista asa ceva ci doar ingredientele normale (ma rog, nu stiu daca mama punea marar si usturoi dar.. )
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users