Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

unelte taiat pomii fructiferi

- - - - -
  • Please log in to reply
1363 replies to this topic

#361
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,050
  • Înscris: 24.02.2011

View Postunic635, on 02 martie 2018 - 20:59, said:

Am luat si eu una de la lidl acu vreo 3 ani , din asta telescopica , si inca rezista , am defristat cu ea macesi salcami, a mai taiat tata cu ea pe la pomi inca rezista. acu s cred 49 lei
119 lei, demult mi-am dorit una din asta cu capat articulat, dar n-am vrut sa dau 5-6 sute pe una de firma. Bine ca-i buna, mai am niste foarfeci de vie tot "florabest" de care sunt multumit.

#362
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013
Azi a venit felco 6....... parca e turnata in mana, super incantat, lama brici. Chiar daca topicul este despre unelte taiat, va intreb daca ati folosit foarfeci sau clesti de altoit si daca aveti vreo recomandare(tipul acela 3 in 1, in v omega pana). Am vazut doua modele la dedeman in jur de 50 lei dar au reviewri proaste. Am vazut modelul asta https://www.utilvini...ru-altoire.html si mi -a placut.

Multumesc

#363
tescas

tescas

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 25.02.2015

View Postunic635, on 07 martie 2018 - 15:08, said:

Azi a venit felco 6....... parca e turnata in mana, super incantat, lama brici. Chiar daca topicul este despre unelte taiat, va intreb daca ati folosit foarfeci sau clesti de altoit si daca aveti vreo recomandare(tipul acela 3 in 1, in v omega pana). Am vazut doua modele la dedeman in jur de 50 lei dar au reviewri proaste. Am vazut modelul asta https://www.utilvini...ru-altoire.html si mi -a placut.

Multumesc
Felco 6 e o alegere foarte buna. De unde si la ce pret?

#364
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005
Modelul ala e fix identic si la fel cu ala negru din dede...
Utilitate foarte limitata.
Ideea e ca tot tu altoiesti  nu clestele.
Daca stii ce faci, e mult mai usor sa o faci cu un briceag decent, e mult mai versatil.
Uneori e folositor un cleste dar ca unul care are asa ceva....la multe sute de altoiri la care putem utiliza asa ceva( pt ca.din cele n procedee clestele.te.ajuta doar la cooulatie pe diametre mici ai aproape.egale)nu cred ca am 10 favute pe bune cu el...restul doar de proba si sa vad daca prinde sau nu...

Ia de banii aia un briceag...bun...invata sa il ascuti brici si invata sa altoiesti...clestele nu e necesar, poate fi un moft dar doar atat.
Ps. Daca altoiesti multa vita de vie..posibil sa fie mult mai util.


#365
unic635

unic635

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,529
  • Înscris: 09.07.2013
Pentru vie ma interesa.

#366
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,050
  • Înscris: 24.02.2011
Mi-am luat si eu foarfeca telescopica pentru taiere la inaltime, aia din lidãl. Taie acceptabil dar are 2 minusuri, îi cam grea si are cursa de taiere prea lunga (de cateva ori mi-a ajuns teava de care trag peste mana cu care tin tija).Posted Image

Edited by sandel1, 15 March 2018 - 18:21.


#367
Powerup

Powerup

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,116
  • Înscris: 30.04.2017
Am citit cap coada topicul si tot sunt indecis. Am folosit asta primavara o bellota din aia mai ieftina, am taiat cu ea tot ce s-a putut cu destula forta taia orice, doar ca la crengutele subtiri in unghiuri ciudate in loc sa intre in lemn prima data aluneca si intra in lemn pe unde voia ea. plus ca dupa 5 ore de taiat cand am lasat foarfeca din mana nu puteam deschide palma.
Intre timp e mult mai usor sa achizitionezi un felco 8 sau un lowe, mai greu de gasit sunt in continuare ars vs 8 si okatsune 103. A testat cineva mai multe dintre astea?
La capitolul fierastrau am un husqvarna luat cu 63 de lei merge ca uns, recomand

#368
alx42

alx42

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 26.06.2014
eu am/am avut si felco, si okatsune, o copie okatsune, bahco, gardena, fiskars inca 2 vechi nu mai stiu ce brand.
in afara de gardena si fiskars, toate mi se par ok, dar prefer okatsune. nu pot sa iti zic de ce, pur si simplu imi place cum se simte in mana.
si copia okatsune pe care am dat vreo 15 sau 20 de lei in piata este destul de ok, dar nu se simte la fel ca si originalul si are clema aceea de blocare din plastic (nici nu am folosit-o mult si deja se clatina).
la original lama este dura si rugineste usor daca nu o cureti. dupa 4 ani de uz incep sa se vada mici ciobituri, dar inca taie bine. probabil o sa iau altul in curand.

#369
calinus68

calinus68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,959
  • Înscris: 29.04.2016
Eu prefer Bacho cea mai mica, e bijuterie in palma, otel carbon, foarte agera, la fel oxideaza, o pastrez data cu spray w40.

#370
dark_angel_tgv

dark_angel_tgv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 28.11.2009
Hai sa va povestesc experienta mea cu Fiskars. Am zis sa iau si eu ieri un fierastrau Fiskars SW75 de la Dedeman, la 180 lei trebuie sa fie ok. Vroiam sa schimb vechitura tatalui meu, ce a costat 30 lei acum vreo 8 ani,luat din piata de la rusi, dar care incepuse sa rugineasca. Bai, deci s-a rupt lama la fierastraul minune Fiskars in primele 10 minute, cand taiam un cais. Daca nu e in stare sa taie un cais cat mana de gros fara sa plezneasca lama, ala e un gunoi in ochii mei. Si nici nu sunt un caz izolat, vedeti pe net problema la o gramada de persoane. Acum ma uit la maner, caci cu ala am mai ramas, lama ioc... nici macar nu se gasesc lame de schimb la el...deci trebuie sa iei alt fierastrau daca rupi lama. Mi se pare o prostie asta, la un fierastrau de aproape 200 lei, sa nu oferi spre vanzare lame de schimb...Va spun ca porcaria tatalui de 30 lei, taia aproape la fel de bine ca Fiskarsul, niciodata nu a dat semne sa se rupa lama.

#371
URZI

URZI

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 23.11.2005
Eu merg pe fierastraul Fsikars cu lama fixa si neagra de 60 de lei din Brico de 2 ani si merge excelent!
Nici nu am mai scos drujba in ultimul timp. Am taiat de toate cu el, si salcami si pomi grosi de 10 - 15 cm si tot felul de boscheti , puieti de salcam si corcodusi taiati din pamant.
Chiar vreau sa mai iau o bucata.
iti recomand!

https://www.bricodep...au-fiskars.html

Edited by URZI, 21 January 2019 - 11:11.


#372
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
E o vorba, dusmanul binelui este mai binele. Daca fierastraul tatalui era ok...
Dar oricum iti multumesc ca ai postat, eram pe cale sa fac greseala sa iau tot Fiskars, Insa in cazul meu vreau sa inlocuiesc un fierastrau branduit de Bricostore, luat acum vreo cinci ani cu 30 lei, o pocnitoare tip briceag care de-acum merge cam greu.
Eu o sa-mi incerc norocul cu un fierastrau Bellota.

#373
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005
Domnilor, fierastraul nu se rupe din cauza lui, il rupe utilizatorul pt ca se impaneaza in taietura sau se agata cand il impingi. Si fierastraiele cele mai bune( gen silky) se rup si inca mai frecvent.

A doua problema, fiskars....am si 73 si 75...sunt exagerat de scumpe. Chiar daca sunt mai bune decat chinezariile de 30-40 de lei, in niciun caz  nu fa banii aia.
Eu le-am luat de pe olx la max 50 sau 75 de lei cel mic respectiv cel mare. Si asa mult in opinia mea.

Daca vreti hinghereala luati ori neretractabile si au avantajul ca sunt si lungi, ori pliahile dar gasiti inclusiv la lidl cu 15 lei....sunt foarte ok si alea.

Daca vreti taieturi bune si taiati mult, adica se simte o taietura mai rapida sau o pozitie incomoda in care nu e totuna sa tai 5 secunde sau 15 sec....

Bun ca si lama e felco...scump dar bun ala pliabil...otelul nu e senzatie neaparat dar are coama mak subtire decat taisul si nu se impaneaza asa usor iar taietura e ca de briceag aproape.
Necazul e ca mie ki s-a.rupt ceva plastic pe la el deci consider ca si asta e nepotrivit pt kilti utilizatori, eu il folosesc doar pt ca obyin taieturi foarte curate si amfost tot asa, 50 lei sau ceva de genul.
130 cat e in hornbach nu face .


La 100 lei cele mai potrivite sunt cele vandute de Catalin de la FineTools.
http://www.finetools...straie-pliabile

Sunt japoneze si chiar daca nu e vreo mare firma cunoscuta, aia totusi inca se respecta.
In al doilea rand, au si de 21 si de 24..aia 3 cm ai celui de 24 se simt bine de tot.

In al treilea rand e pliabil si sistemul de prindere nune un plastic jegos ca la felco, e mult mai robust...si altii au sisteme mai tapene gen bahco ...
In al patrulea rand au lama profilata ingust la coama, ca si Felco si asa cum ar trebui sa o ai a orice fierastrau gandit pt ramuri atasate in pom si lemn verde...tablele cu dintk nu sunt fierastraie pt pomicultura.(asta e opinie personala)
In al cincilea rand au 2 tipuri de lame, cu  marime diferita a dintilor, si lame de schimb.
Lemn verde si viteza -dinti mari, lemn mai tare, taietura mai curata( desi e curata si la cel cu dinti mari) si rezistenta mai buna a taisului -dinti mici...dar e putin mai lent.
Si au lame de schimb

Per total la 100 lei consider ca e o alegere infinit mai buna decat jegurile fiskars sau decat felco, asa cum ziceam m-a dezamagit calitatea plasticului la felco, nepermis.
Si.mai ieftine atat cu totul cat si lamele.

Daca vreti ieftin....oricare taie dar se cam duce tsisul si il arunci.

Belotta nu e chiar grunman sau alte chinezarii dar nu e nici felco si nici ieftine nu sunt...nu as lua.

Alegerea mea, neocut-ul japonez care face banii si calitativ e macar la nivel cu felco, ppinia mea neconfirmata inca in timp e ca e mult peste si ca otel/mentinere a taisului.






#374
URZI

URZI

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 582
  • Înscris: 23.11.2005
vad ca cel de 24 cu zimti mari nu este pe stoc.

#375
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,338
  • Înscris: 24.02.2013
Sint f multumit de un ferestrau due cigni,cu lama japoneza;il am de doi ani ,anul trecut folosit intens.

#376
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,448
  • Înscris: 27.01.2012
Padre, excelent site, fine price!
;)

#377
catalin2804

catalin2804

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 27.04.2005
Eu am un Bahco Laplander de vreo 5 ani. Taie ca in prima zi si a taiat ceva la viata lui. La el se gasesc si lame de schimb. Imi place ca taie in ambele sensuri. Tare incomod mi se par cele care taie doar pe tragere. Si pentru cine vrea sa ia scule de la Fiskars la preturile cele mai bune la Bricodepot gazesc.(ex.: Cazmaua noua in Dedeman 220 ron parca la Brico e 140ron.)

#378
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 28.12.2010
Va salut!

Credeti ca pentru un incepator cu cativa pomi vite si trandafiri merita o foarfeca de 220 lei sau una de 25 de lei de la dedeman ?

Edited by gabiroa, 23 January 2019 - 23:42.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate