Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema activare Xbox live gold ...

Fluierat

Excel - Intrebare referitoare la ...
 Caut dentist care sa pune plombe ...

Grinzi suspendate .

BluRay Player 4k

Calorifer
 Dovada talon

Denumire Club de Noapte

Știri legate de Stația ...

Sfat achizitie componente
 Locul unde se salveaza jocurile

Analizator antena Ringexpert

Spionul - The Spy (2019)

Versuri melodie
 

VB6 Mnemonics patch API

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
horohoro

horohoro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 11.02.2010
Stie cineva cu ce API pot patch-ui o aplicatie permanent cu un cod asm?

De exemplu vreau sa patchuiesc aceasta linie
0046F6A1 0F84 24010000 JE svchost.0046F7CB

IN
0046F6A1 0F84 24010000 JMP svchost.0046F7CB


Edited by horohoro, 10 November 2012 - 15:47.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Nu cu API ci direct in codul masina.

#3
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
Daca stii instructiunea, o poti cauta cu orice API de lucru cu fisiere si apoi poti scrie noua instructiune.

#4
horohoro

horohoro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 11.02.2010
Vreau ca de fiecare data cand deschid aplicatia sa preia codul patch-uit de program-ul facut de mn sa numai stau mereu sa o inlocuiesc manual cu ollydbg de fiecare data cand scot o alta versiune. Daca nu exista API atunci la ce apelez ca sa pot modifica cod asm?

View Postmsmihai, on 10 noiembrie 2012 - 17:53, said:

Daca stii instructiunea, o poti cauta cu orice API de lucru cu fisiere si apoi poti scrie noua instructiune.
Poti sa listezi te rog cateva "API-uri de lucru cu fisiere" fiindca tot ce am gasit sunt pentru operatii I/O http://www.ex-design...at=22&offset=20

Edited by horohoro, 10 November 2012 - 22:44.


#5
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
Foloseste un hex editor si scrie direct in .exe asa cum te joci in OllyDbg.

#6
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006

View Posthorohoro, on 10 noiembrie 2012 - 22:37, said:


WriteFile?

#7
horohoro

horohoro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 11.02.2010

View Postmsmihai, on 13 noiembrie 2012 - 20:11, said:

Foloseste un hex editor si scrie direct in .exe asa cum te joci in OllyDbg.

Da man si cand scot o alta versiune stau mereu sa intru hex si sa schimb? Eu vreau decat un "BUTON" care cand il apas sa faca toate operatiile automat. Instructiunea pe care vreau sa o modific o stiu deci nu am degand sa o caut in tot programul. Am auzit ceva ca trebuie sa gasesc adresa "offset" si apoi sa patchuiesc dar cum fac acest lucru ??!

http://en.wikipedia....mputer_science)

#8
msmihai

msmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,259
  • Înscris: 02.09.2006
"Linia" respectiva, cum ii zici tu, nu este altceva decat o succesiune de octeti a caror valoare o cunosti. Tot ce trebuie sa faci e sa cauti succesiunea respectiva de octeti (citesti fisierul in memorie, etc.) si apoi sa rescrii octetul care contine noul cod al instructiunii (pe care il cunosti).

Edited by msmihai, 16 November 2012 - 11:42.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate