Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Plantatie cu Paulownia CONTEVISA 2

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
tubicu

tubicu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 22.01.2013
am si io o curiozitate cati angajati aveti la paulownia romania de ati reusit anul asta sa infintati 1500 ha de plantatii si sa o si monitorizati 30 de zile,so putea planta tot timpul anului sau avrti  cateva mii de angajati?

#20
Paulownia

Paulownia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.11.2012
De plantat se poate planta atata timp cat terenul este pregatit (arat, discuit, frezat) si sunt minim 5 grade celsius afara. Monitorizarea presupune inlocuirea puietiilor ce nu s-au prins iar pentru acest lucru nu ne trebuie cateva mii de angajati care sa fie prezenti non stop pe plantatii deoarece beneficiarul plantatiei, cel ce are si obligatia de a o ingriji, ne anunta ce puieti nu s-au dezvoltat pentru a venii noi ulterior sa ii schimbam. Iar in rest pe toata durata contractului putem pastra legatura cu clientii in privinta sfaturilor de ingrijire a plantatiilor deoarece este si interesul nostru ca pomul sa se dezvolte conform specificatiilor, noi avand nevoie de lemn, dumneavoastra de recuperarea investitiei plus profit.Pentru mai multe detalii si comenzi va asteptam cu un email sau un telefon la datele de contact de la utilizator.  O seara buna, echipa Paulownia Bucuresti (reprezantant Paulownia Romania)

#21
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013

View Posttrestie-de-balta, on 07 noiembrie 2012 - 18:40, said:

Ma, manca-l-ar tata, pune mana pe carte si citeste, baga la cap si dupa aia raspunde in cunostinta de cauza!
Paulownia nu e invaziva ca drajoneaza foarte putin, 3-5 lastari pe sezon.
Ivaziv e teiul, plopul, salcamiorul, etc.

Nu se copileste pentru ca nu are copili, ci se taie ramurile laterale, care nu sunt copili, pentru a avea un arbore cu o singura tulpina foarte inalta, nu un arbore cu coroana si doar cand e folosit pentru lemn, ca pentru ornament se conduce cu coroana.

2-3 litri de apa pe septamana pentru o planta e frectie la piciorul de lemn al lui Prigoana, ala cu care o caftea pe Bahmuteanca. La 35-38 de grade trebuie sa dai 50-70 litri pe saptamana pentru ca frunzele foarte mari pierd foarte multa apa prin evapo-transpiratie plus evaporarea apei din sol care e foarte intensa.

O creste in Spania 10 m pe an, dar cum e o planta termofila si pe la noi mai da si geruri prin martie-aprilie, o cam linisteste gerul. Sa mai spui celor ce vrei sa vinzi ca paulownia nu merge pe soluri grele sau calcaroase.

Plantele sunt recepate in pepiniera sau nu?

Si cand o-nvia tata poti recolta plantele dupa 3 ani in Romanika plante bune de comercializat pentru altceva decat araci de vie sau hamei.

Vinde struti, e mai rentabil.
Desi nu am fost mereu pe aceasi unda nu pot sa nu fiu de acord cu tine in ceea ce priveste recoltarea la 3 ani.AI PERFECTA DREPTATE DAR TOT E RENTABILA INFIINTAREA DE CULTURI IN RO.Asta o spune cineva care are si deasemenea infiinteaza plantatii.

#22
adris1919

adris1919

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,114
  • Înscris: 10.10.2006
Cativa dintre utilizatorii SoftpediaForum ma cunosc si stiu ca sunt de meserie silvicultor, deci pot emite o parere avizata in acest subiect. Am sa o fac, pentru ca mi se pare inadmisibil modul in care in tara asta nu ne mai saturam de experiente "caritas-iene".

Aspecte ce tin de etica:
De ce as planta un arbore facut in laborator, adica un OMG? Si care nu este specific florei regionale? Doar ca sa fac bani? Dupa ce mii de ani oamenii au distrus paduri pentru ca aveau nevoie de teren agricol si pasune, acum ne rahatim in munca inaintasilor pentru ca sa faca bani cu lopata un laborator specializat pe manipulari genetice?
Nu c-as fi neaparat din tagma celor care strigau cat ii tineau plamanii "Noi nu ne vindem tara!", insa chiar nu vrem sa vedem ca daca este ceva exceptional in tara asta, acela este pamantul, care are un urias potential agricol? Lumea are nevoie de mancare, si de mancare sanatoasa, nu de plantatii cu copaci de motorina. Si nu de bani, multi bani, ci de un trai sanatos, o alimentatie cat mai putin alterata de laboratoare. Nu mai bine am face presiuni ca statul si cei care detin mari exploatatii agricole sa investeasca in sisteme de irigatii? Nu mai bine am incerca sa stopam taierile aberante de paduri?
De ce nu fac nemtii asemenea plantatii la ei in tara? Or fi asa ingusti la minte proprietarii de terenuri germani, incat nu doresc sa-si umple terenurile cu banii din Paulownia?

Aspecte de ordin tehnic:
Fiind un arbore originar din China, conditiile climatice si conditiile ecologice in general, sunt foarte diferite de ceea ce exista pe teritoriul tarii noastre, cu toate ca, latitudinal, arealul speciei s-ar afla in aproximativ acelasi interval ca si Romania.
Dovada ca nu suntem atat de imbecili si ingusti la minte sunt studiile facute in anii '70-'80 cu privire exact la aceasta "superspecie", caci tot erau atunci la moda filmele cu Superman. Aveti aici detalii despre rezultatele studiilor efectuate la acea vreme in cel mai stiintific mod posibil: http://www.editurasi...s/43/1/radu.pdf. Nu mai spun ca tot atunci, ba chiar cu alti 10 si chiar 20 de ani in urma (anii '60), a mai existat un curent al plopilor clonati, un altul al innobilarii arboretelor de foiase cu specii de rasinoase aduse in afara arealului lor natural. Experienta (timpul) a dovedit ca si unul si altul din cele doua curente experimentale au fost cel mult niste semiesecuri. Plantatiile de plop au disparut aproape complet (numerosi daunatori, viabilitate scazuta dupa 2-3 generatii, productivitate mult sub cea estimata initial), iar ochiurile de pini, molizi si larici din padurile de stejar, salcam, frasin si alte specii aflate in arealul lor natural, s-au uscat si se usuca in mod lent si sigur. Si vorbim de specii originare in Romania, nu de bazaconii din China, Coreea, Canada sau de-aiurea.
Fiindca tot am pomenit studii si cercetari stiintifice, cum sa am incredere in acest produs de laborator (Paulownia EU), cand el are o vechime pe piata mai mica decat Loganul, iar experimente anterioare s-au soldat cu esecuri costisitoare atat la nivel financiar - pentru bugete ministeriale, cat si in plan ecologic, pentru mediul ambiant natural. Nu exista nimic demostrat in timp la acest produs genetic care sa genereze suficienta incredere, astfel incat cineva cu cea mai mica doza de realism si cu cele mai mici cunostinte de specialitate sa accepte o asemenea gogoasa.
"Flora Romaniei" - prof. dr. ing. V Stanescu - Ed. Ceres - editia 1997 conchide la finele descrierii acestei specii:

Quote

"Lemnul este moale, cu fibra fina, usor (ca pluta), este folosit in patria de origine pentru mobila si obiecte de artizanat.
Inaltul randament bioproductiv pe care-l manifesta in tinerete a determinat derularea de programe de selectie in tara noastra, vizand gasirea unor biotopuri rezistente la inghet si geruri, care insa nu s-au soldat cu rezultatele dorite.
De aceea, importanta speciei se rezuma numai la calitatile sale ornamentale, ramanand un interesant arbore de parc, datorita abundentei si culorii florilor, precum si frunzelor de marime exceptionala. Aceste insusiri nu pot fi insa puse in valoare decat in statiuni calde, ferite de vant rece."

Asadar, faptul ca niste smecheri vor sa faca bani si experiente pe ghebul romanilor, nu este ceva nou. As putea spune ca este chiar o chestie cu care poporul acesta al nostru s-a obisnuit de doua milenii incoace. Deranjant este insa tupeul si modul obraznic in care se promoveaza aceasta golanie. Adica, prin contractul de exclusivitate i se spune in fata "investitorului" ca este prost. Si iata ca iarasi am revenit la etica! Cum sa-mi spui sa intru in afacere cu tine cu catuse pe maini? Adica puieti exclusiv de la tine, masa lemnoasa exclusiv vanduta tie, insa terenul meu ocupat cat vrei tu cat consideri tu ca este rentabil pt tine. Contract in genul celor care au introdus in sclavie pe toti cei care au avut neinspiratia sa faca un credit la banca.  Cica:

Quote

GRATUIT
Paulownia Romania monitorizeaza plantatia timp de 30 zile si garanteaza prinderea plantelor in proportie de 100 %, inlocuind plantele neprinse fara alte costuri.
Pentru cei care ies din casa maximum pana la supermarket si sunt nascuti si crescuti numai in buricul Bucurestiului, poate nu suna suspicios. Dar pentru oricine are cea mai vaga idee despre modul cum se introduce un harlet in pamant, despre ce inseamna a planta si a creste un arbore, un pom, o planta in general, este evident ca discutam de o teapa grosolana. Ii informez pe cei de la Paulownia Romania ca pentru orice planta arborescenta, prinderea se constata in toamna urmatoare primului si al celui de-al doilea sezon de vegetatie parcurs, adica "putin" mai mult de 30 zile, pentru ca orice puiet de planta lemnoasa poate rezista si poate chiar infrunzi fara a fi plantata, ci doar agatata pe sarma de rufe.

Nu pot sa inchei fara sa urez mult succes celor care vor sa munceasca cinstit si sa obtina venituri normale din exploatarea pamantului si care stiu ca nu exista chilipir si niciodata, dar niciodata, nimeni in lumea asta nu-ti da ceva fara sa-ti ceara dublu.

Doamne-ajuta!

#23
npggp

npggp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 10.01.2012
foarte bune spus adris1919 !

#24
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013

View Postadris1919, on 24 mai 2013 - 12:05, said:

Cativa dintre utilizatorii SoftpediaForum ma cunosc si stiu ca sunt de meserie silvicultor, deci pot emite o parere avizata in acest subiect. Am sa o fac, pentru ca mi se pare inadmisibil modul in care in tara asta nu ne mai saturam de experiente "caritas-iene".

Aspecte ce tin de etica:
De ce as planta un arbore facut in laborator, adica un OMG? Si care nu este specific florei regionale? Doar ca sa fac bani? Dupa ce mii de ani oamenii au distrus paduri pentru ca aveau nevoie de teren agricol si pasune, acum ne rahatim in munca inaintasilor pentru ca sa faca bani cu lopata un laborator specializat pe manipulari genetice?
Nu c-as fi neaparat din tagma celor care strigau cat ii tineau plamanii "Noi nu ne vindem tara!", insa chiar nu vrem sa vedem ca daca este ceva exceptional in tara asta, acela este pamantul, care are un urias potential agricol? Lumea are nevoie de mancare, si de mancare sanatoasa, nu de plantatii cu copaci de motorina. Si nu de bani, multi bani, ci de un trai sanatos, o alimentatie cat mai putin alterata de laboratoare. Nu mai bine am face presiuni ca statul si cei care detin mari exploatatii agricole sa investeasca in sisteme de irigatii? Nu mai bine am incerca sa stopam taierile aberante de paduri?
De ce nu fac nemtii asemenea plantatii la ei in tara? Or fi asa ingusti la minte proprietarii de terenuri germani, incat nu doresc sa-si umple terenurile cu banii din Paulownia?

Aspecte de ordin tehnic:
Fiind un arbore originar din China, conditiile climatice si conditiile ecologice in general, sunt foarte diferite de ceea ce exista pe teritoriul tarii noastre, cu toate ca, latitudinal, arealul speciei s-ar afla in aproximativ acelasi interval ca si Romania.
Dovada ca nu suntem atat de imbecili si ingusti la minte sunt studiile facute in anii '70-'80 cu privire exact la aceasta "superspecie", caci tot erau atunci la moda filmele cu Superman. Aveti aici detalii despre rezultatele studiilor efectuate la acea vreme in cel mai stiintific mod posibil: http://www.editurasi...s/43/1/radu.pdf. Nu mai spun ca tot atunci, ba chiar cu alti 10 si chiar 20 de ani in urma (anii '60), a mai existat un curent al plopilor clonati, un altul al innobilarii arboretelor de foiase cu specii de rasinoase aduse in afara arealului lor natural. Experienta (timpul) a dovedit ca si unul si altul din cele doua curente experimentale au fost cel mult niste semiesecuri. Plantatiile de plop au disparut aproape complet (numerosi daunatori, viabilitate scazuta dupa 2-3 generatii, productivitate mult sub cea estimata initial), iar ochiurile de pini, molizi si larici din padurile de stejar, salcam, frasin si alte specii aflate in arealul lor natural, s-au uscat si se usuca in mod lent si sigur. Si vorbim de specii originare in Romania, nu de bazaconii din China, Coreea, Canada sau de-aiurea.
Fiindca tot am pomenit studii si cercetari stiintifice, cum sa am incredere in acest produs de laborator (Paulownia EU), cand el are o vechime pe piata mai mica decat Loganul, iar experimente anterioare s-au soldat cu esecuri costisitoare atat la nivel financiar - pentru bugete ministeriale, cat si in plan ecologic, pentru mediul ambiant natural. Nu exista nimic demostrat in timp la acest produs genetic care sa genereze suficienta incredere, astfel incat cineva cu cea mai mica doza de realism si cu cele mai mici cunostinte de specialitate sa accepte o asemenea gogoasa.
"Flora Romaniei" - prof. dr. ing. V Stanescu - Ed. Ceres - editia 1997 conchide la finele descrierii acestei specii:


Asadar, faptul ca niste smecheri vor sa faca bani si experiente pe ghebul romanilor, nu este ceva nou. As putea spune ca este chiar o chestie cu care poporul acesta al nostru s-a obisnuit de doua milenii incoace. Deranjant este insa tupeul si modul obraznic in care se promoveaza aceasta golanie. Adica, prin contractul de exclusivitate i se spune in fata "investitorului" ca este prost. Si iata ca iarasi am revenit la etica! Cum sa-mi spui sa intru in afacere cu tine cu catuse pe maini? Adica puieti exclusiv de la tine, masa lemnoasa exclusiv vanduta tie, insa terenul meu ocupat cat vrei tu cat consideri tu ca este rentabil pt tine. Contract in genul celor care au introdus in sclavie pe toti cei care au avut neinspiratia sa faca un credit la banca.  Cica:

Pentru cei care ies din casa maximum pana la supermarket si sunt nascuti si crescuti numai in buricul Bucurestiului, poate nu suna suspicios. Dar pentru oricine are cea mai vaga idee despre modul cum se introduce un harlet in pamant, despre ce inseamna a planta si a creste un arbore, un pom, o planta in general, este evident ca discutam de o teapa grosolana. Ii informez pe cei de la Paulownia Romania ca pentru orice planta arborescenta, prinderea se constata in toamna urmatoare primului si al celui de-al doilea sezon de vegetatie parcurs, adica "putin" mai mult de 30 zile, pentru ca orice puiet de planta lemnoasa poate rezista si poate chiar infrunzi fara a fi plantata, ci doar agatata pe sarma de rufe.

Nu pot sa inchei fara sa urez mult succes celor care vor sa munceasca cinstit si sa obtina venituri normale din exploatarea pamantului si care stiu ca nu exista chilipir si niciodata, dar niciodata, nimeni in lumea asta nu-ti da ceva fara sa-ti ceara dublu.

Doamne-ajuta!
Va salut,
Am citit cu atentie postarea constatind si comentarii pertinente, dar totusi nu ne descurajati.Nu mai sunt plantatiile din ani "80 si nici acelasi material saditor.

va asigur de toata consideratia mea.

#25
civanescu

civanescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 21.08.2008

View Postadris1919, on 24 mai 2013 - 12:05, said:

Cativa dintre utilizatorii SoftpediaForum ma cunosc si stiu ca sunt de meserie silvicultor, deci pot emite o parere avizata in acest subiect. Am sa o fac, pentru ca mi se pare inadmisibil modul in care in tara asta nu ne mai saturam de experiente "caritas-iene".

Aspecte ce tin de etica:
De ce as planta un arbore facut in laborator, adica un OMG? Si care nu este specific florei regionale? Doar ca sa fac bani? Dupa ce mii de ani oamenii au distrus paduri pentru ca aveau nevoie de teren agricol si pasune, acum ne rahatim in munca inaintasilor pentru ca sa faca bani cu lopata un laborator specializat pe manipulari genetice?

Aspecte de ordin tehnic:
Fiind un arbore originar din China, conditiile climatice si conditiile ecologice in general, sunt foarte diferite de ceea ce exista pe teritoriul tarii noastre, cu toate ca, latitudinal, arealul speciei s-ar afla in aproximativ acelasi interval ca si Romania.
Dovada ca nu suntem atat de imbecili si ingusti la minte sunt studiile facute in anii '70-'80 cu privire exact la aceasta "superspecie", caci tot erau atunci la moda filmele cu Superman. Aveti aici detalii despre rezultatele studiilor efectuate la acea vreme in cel mai stiintific mod posibil: http://www.editurasi...s/43/1/radu.pdf. Nu mai spun ca tot atunci, ba chiar cu alti 10 si chiar 20 de ani in urma (anii '60), a mai existat un curent al plopilor clonati, un altul al innobilarii arboretelor de foiase cu specii de rasinoase aduse in afara arealului lor natural. Experienta (timpul) a dovedit ca si unul si altul din cele doua curente experimentale au fost cel mult niste semiesecuri. Plantatiile de plop au disparut aproape complet (numerosi daunatori, viabilitate scazuta dupa 2-3 generatii, productivitate mult sub cea estimata initial), iar ochiurile de pini, molizi si larici din padurile de stejar, salcam, frasin si alte specii aflate in arealul lor natural, s-au uscat si se usuca in mod lent si sigur. Si vorbim de specii originare in Romania, nu de bazaconii din China, Coreea, Canada sau de-aiurea.


Nu pot sa inchei fara sa urez mult succes celor care vor sa munceasca cinstit si sa obtina venituri normale din exploatarea pamantului si care stiu ca nu exista chilipir si niciodata, dar niciodata, nimeni in lumea asta nu-ti da ceva fara sa-ti ceara dublu.

Doamne-ajuta!

Stimate Adris,

Mi se pare ca ai pus in fata niste aspecte interesante. Intamplator studiez si eu situatia Pauwloniei deoarece am aflat de la un vecin care il vrea pentru umbra in curte (in locul salciei, care cica are radacina mare si ii darama casa).

Legat de terenuri agricole & alte tari, nu inteleg ce inseamna OMG, dar nu vad partea negativa in a cultiva in locuri improprice agricol copaci modificati genetic precum dealuri (macar pentru reimpadurire, la cum se taie in romania).

Dar ai dreptate cu firma aceasta (care intr-adevar e foarte noua) mi se pare ciudat ca iti da si puieti, si iti cumpara si copacii. Nu e exclus ca sa dispara in 3 ani (chiar inainte de perioada recoltarii) si ei raman cu banii, iar fraierii cu pomii :).

Dar ca sa revin, am citit ce s-a mai scris in Romania si riscurile care le-am vazut par a fi legate de temperatura, si calitatea solului. Totusi in cazul optim ca supravietuieste... unde aflu cat valoreaza mc?

Mie daca imi rezulta ca peste 3 ani am profit 10%, imi e suficient sa ma apuc de asa ceva. Dar in mod evident nu stiu toate detaliile :).

#26
m_maru

m_maru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,297
  • Înscris: 04.05.2013

View Postcivanescu, on 04 octombrie 2013 - 15:46, said:


Stimate Adris,

Mi se pare ca ai pus in fata niste aspecte interesante. Intamplator studiez si eu situatia Pauwloniei deoarece am aflat de la un vecin care il vrea pentru umbra in curte (in locul salciei, care cica are radacina mare si ii darama casa).

Legat de terenuri agricole & alte tari, nu inteleg ce inseamna OMG, dar nu vad partea negativa in a cultiva in locuri improprice agricol copaci modificati genetic precum dealuri (macar pentru reimpadurire, la cum se taie in romania).

Dar ai dreptate cu firma aceasta (care intr-adevar e foarte noua) mi se pare ciudat ca iti da si puieti, si iti cumpara si copacii. Nu e exclus ca sa dispara in 3 ani (chiar inainte de perioada recoltarii) si ei raman cu banii, iar fraierii cu pomii Posted Image.

Dar ca sa revin, am citit ce s-a mai scris in Romania si riscurile care le-am vazut par a fi legate de temperatura, si calitatea solului. Totusi in cazul optim ca supravietuieste... unde aflu cat valoreaza mc?

Mie daca imi rezulta ca peste 3 ani am profit 10%, imi e suficient sa ma apuc de asa ceva. Dar in mod evident nu stiu toate detaliile Posted Image.


Stimate domn,
Am mai postat aici dar inspecial pe alte topicuri despre paulownia,Putem discuta in PM detalii despre aceste culturi daca sunteti intersat.

#27
andydome

andydome

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.09.2007
Este un copac ce creste si din piatra seaca...
daca gasiti undeva pe domeniul public un astfel de arbore... se ia o craca... se infige in pamant 20 de centimetri... si in cateva saptamani o sa inceapa sa creasca...
ca exemplu: in 2002 am plantat un puisor in curte... in 2006 avea peste 10 metri si o tulpina de nu puteai sa o cuprinzi cu mainile... in 2013 l-am taiat!!! a distrus gardul... betonul turnat prin curte... incepuse sa atace si firele de curent... si de atunci...in fiecare luna... trebuie sa curat lastarii noi care tot apar prin curte... chiar si acum in 2015

#28
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
tare asta cu atacul la firele de curent...mai ceva ca fasolea fermecata :)

#29
princessthree

princessthree

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.05.2015

View Postadris1919, on 24 mai 2013 - 12:05, said:

Cativa dintre utilizatorii SoftpediaForum ma cunosc si stiu ca sunt de meserie silvicultor, deci pot emite o parere avizata in acest subiect...
Doamne-ajuta!
LIKE THIS !
foarte bine spus si punctat ! ... acest pom (care in mediul sau natural este copac Posted Image ) este, d-lor "intreprinzatori"
DE CLIMA SUBTROPICALA ! ...

View Postcivanescu, on 04 octombrie 2013 - 15:46, said:

Stimate Adris,

Mi se pare ca ai pus in fata niste aspecte interesante. Intamplator studiez si eu situatia Pauwloniei deoarece am aflat de la un vecin care il vrea pentru umbra in curte (in locul salciei, care cica are radacina mare si ii darama casa).

Legat de terenuri agricole & alte tari, nu inteleg ce inseamna OMG, dar nu vad partea negativa in a cultiva in locuri improprice agricol copaci modificati genetic precum dealuri (macar pentru reimpadurire, la cum se taie in romania).

Dar ai dreptate cu firma aceasta (care intr-adevar e foarte noua) mi se pare ciudat ca iti da si puieti, si iti cumpara si copacii. Nu e exclus ca sa dispara in 3 ani (chiar inainte de perioada recoltarii) si ei raman cu banii, iar fraierii cu pomii Posted Image.

Dar ca sa revin, am citit ce s-a mai scris in Romania si riscurile care le-am vazut par a fi legate de temperatura, si calitatea solului. Totusi in cazul optim ca supravietuieste... unde aflu cat valoreaza mc?

Mie daca imi rezulta ca peste 3 ani am profit 10%, imi e suficient sa ma apuc de asa ceva. Dar in mod evident nu stiu toate detaliile Posted Image.
in Spania (sunt rezident de 20 de ani) se cumpara "la fata locului" cu 30-50 EUR/m3 ! ... diametrul minim ptr taiere este 27 cm
(masurat la 1,5 m inaltime ) ...

View Postadris1919, on 24 mai 2013 - 12:05, said:

Cativa dintre utilizatorii SoftpediaForum ma cunosc si stiu ca sunt de meserie silvicultor, deci pot emite o parere avizata in acest subiect...
Doamne-ajuta!
foarte bine spus si punctat ! ... acest pom (care in mediul sau natural este copac) este, d-lor "intreprinzatori"
DE CLIMA SUBTROPICALA ! ...

Attached Files


Edited by princessthree, 11 May 2015 - 08:20.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate