Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cartierul Verde

- - - - -
  • Please log in to reply
323 replies to this topic

#19
achim78

achim78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.05.2013
Astept cadastru si intabularea de la dezvoltator.

Cu banca ma inteleg bine. Avand in vedere ca am semnat un act notarial pentru avans astept finalizare - oricum banca nu va transfera banii decat cand voi primi apt la cheie. Nu ma grabesc.

Daca esti din cartierul verde, poate ne vom intalni pe acolo. Totusi nu inteleg atitudinea ta. Daca ai avut probleme cu dezvoltatorul, povesteste-ne si noua.

#20
iepurasu_din_cartier

iepurasu_din_cartier

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.06.2013
Nu am avut probleme/conflicte cu dezvoltatorul şi nici nu ştiu despre ce atitudine vorbeşti. :) Eu observ, nu critic. Sunt alţii mai nervoşi în bloc, eu sunt dintre cei paşnici. Posted Image

Singurele mele observaţii exprimate public aici erau cele referitoare văditul partizanat al userului mama_bear (guerilla digitală nu s-a inventat la ei :) ), la preţ (nu există afişată o grilă de preţuri, iar din discuţile din bloc am auzit diverse variante pe apartamente similare), la finisaje şi dotări (iar nimic scris) şi la termenul de finalizare (care s-a tot amânat la nesfârşit, poţi întreba vecinii). Atât. Observaţii privind deficienţe organizatorice, nu critici. Citeşte mai jos şi aprecierile pozitive, te rog, ca să vezi că nu sunt Gică Contra.

**********

Pentru cei interesaţi de cartier (că ăsta era mesajul topicului), mai multe dintr-o perspectivă personală.

Cartierul Verde (în materialele agenţiei care ne-a adus aici e vândut ca Aria Residence) e situat în vecinătatea DN6 (Şoseaua Alexandriei, cum se merge spre Bragadiru), în interiorul inelului de centură al Bucureştiului, între Penitenciarul Rahova şi fabrica de biscuiţi Rostar, pe partea opusă acestora (ele sunt pe dreapta cum ieşi din oraş, accesul spre cartier e pe stânga). De la borna de ieşire din Bucureşti până la intrarea pe străduţe sunt circa 150-200m. De la şosea până la cartier sunt circa 4-500m. Adresa cartierului e Strada Râul Vedea 4-6, Bragadiru. Pe calea de acces spre cartier, pe una din străzile administrate de Primăria Bragadiru (Strada Măcrişului) se formează o mare baltă de apă de câte ori plouă, forţând pietonii să meargă pe unicul trotuar îngust de pe stradă, dar se colectează cu vidanjele a doua zi. Pentru cei cu auto pe aceeaşi stradă există un limitator îngropat în asfalt.

Cartierul e situat pe un teren "virgin", unde până acum câţiva ani erau terenuri agricole. Până acum sunt construite sau în fază de construcţie:
- Blocul 1 şi 2 sunt cele cu 3 nivele, aşezate transversal pe calea de acces, şi sunt alcătuite din apartamente şi duplexuri P+1. Finalizate, nu ştiu dacă mai sunt apartamente nevândute.
- Blocul 3 este cel din dreapta, cu biroul de vânzări, P+2+M (parcă). Finalizat, ultima oară mai erau apartamente de 2 camere nevândute.
- Blocul 4 este cel din stânga, D+P+4+M. Apartamente de 2 şi 3 camere, duplexuri 4+M, în curs de finalizare, data necunoscută, din câte ştiu nu e vândut tot.
- Blocul 5 este în stânga blocului 4, şi până acum s-au construit din el D+P+1. Nu ştiu câte etaje va avea, probabil va atinge regimul de înălţime al blocului 4.
- Un număr nedeterminat de vile, regim P+1.
Blocurile au cam acelaşi design cu cele din Cartierul Latin, Militari Residence, Confort City etc.

Blocurile sunt construite pe structură de rezistenţă de beton-armat, cu pereţi de cărămidă Porotherm. Am văzut cum au fost turnaţi stâlpii, grinzile şi planşeele şi pot să spun că sunt foarte OK. Betonul pare de calitate, e destul de ţeapăn, cofrajele au fost noi (Tego), s-au lăsat găuri speciale de trecere pentru ţevi (nu cum am văzut în alte ansambluri rezidenţiale din zonă că turnau tot betonul şi apoi îl spărgeau la pickhammer). Apartamentele sunt iniţial open-space. Cei care fac contract încă din această fază au posibilitatea să şi le configureze în interior cum doresc, ca număr de camere şi suprafaţă a acestora. Compartimentarea se face cu cărămidă şi rigips, în funcţie de necesităţi. Unele apartamente au fost deja compartimentate şi amenajate de dezvoltator, urmând a fi vândute. Canalizarea şi utilităţile au fost aduse din Bucureşti.

Pentru cei aflaţi la stadiul de amenajare (inclusiv @Achim78), repet şi eu sfatul pe care mi l-au dat şi mie alţi vecini: staţi cu ochii pe muncitori şi interesaţi-vă de mersul lucrărilor. Există un diriginte de şantier şi mai mulţi coordonatori, dar prea puţini pentru numărul echipelor şi al lucrărilor desfăşurate în paralel. S-ar putea să aveţi surprize la finisaje, instalaţii sau dotările cu obiecte sanitare. Şi mai ales interesaţi-vă mereu care e bugetul pentru ce doriţi să cumpăraţi dvs, pentru că dacă nu întrebaţi nimeni nu o să vă spună ce opţiuni aveţi. Dacă aveţi viziune artistică (asta mai greu la români din păcate, ne-am obişnuit cu kitchul până a devenit parte din viaţa noastră în toate domeniile) sau alte gusturi decât dezvoltatorul, impuneţi-vă punctul de vedere.

Lucrările la imobile se desfăşoară numai între anumite ore, aşa că zgomot nu e decât în timpul orelor de lucru. Traficul de pe şosea este mult estompat de distanţă, aşa că se poate dormi în linişte. Maidanezi există, am văzut unii şi prin blocurile aflate în construcţie, dar cu timpul sperăm să se rezolve şi această problemă. Praf există, este totuşi zonă de şantier, dar zilnic aleile din cartier sunt spălate de o autospecială de la o firmă de salubritate, iar uneori şi de muncitorii dezvoltatorului. Pe unde s-a putut s-au plantat pomi sau arbori pitici.

Transportul spre cartier se poate face pe jos (circa o oră de la Cora Rahova), cu auto propriu (5-10 minute, în funcţie de traficul pe DN), cu autobuzul fantomă 302 (turcii de la Fortuna Residence au convins RATB să-l devieze de la centură la cartierul lor, dar orarul a rămas mizerabil, cu pauze de câteva ore la prânz între autobuze), cu microbuzele transportatorilor privaţi (2 lei călătoria, că bilet primiţi doar dacă e vreun control pe traseu :) ) sau cu maşinile dezvoltatorului. Astfel, pentru a vă deplasa de la Cora Rahova (capătul tramvaiului 32) până la cartier şi înapoi, dezvoltatorul pune de luni până vineri, în intervalul orar 7-19 două maşini la dispoziţie: un Logan pentru deplasări individuale, sau un microbuz Opel pentru grupuri de până la 8 persoane.

Iniţial transportul dezvoltatorului era asigurat din jumătate în jumătate de oră, gratuit, dar apoi a fost modificat după cum urmează:
- 7-10 - la fiecare 30 de minute
- 10-16 - la fiecare 60 de minute
- 16-19 - la fiecare 30 de minute
Transportul este asigurat gratuit pentru locatarii cu întreţinerea la zi, sau celor care urmează să se mute. Pentru deplasări în afara graficului (de exemplu se solicită transport la 15 minute) se plăteşte 2 lei călătoria. Detalii la şofer.

Pentru cumpărături există în apropiere Cora Rahova (Alexandriei) sau la ieşirea din cartier un mic magazin pe o stradă adiacentă (Cetatea Deva). La demisolul blocului 4 se spune că se va amenaja un minimarket, dar nu se ştie când.

Ca şi dotări proiectul promite mult. Până acum, ca spaţii de petrecere a timpului liber, nu există decât un părculeţ lângă biroul de vânzări, dotat cu puţină iarbă, o fântână arteziană (nefuncţională acum) şi o zonă de nisip pentru copii. Lângă cartier există amenajate de către alt investitor 6 terenuri de tenis. În prezent se lucrează la piscină, restaurant şi grădina de relaxare. Piscina avea iniţial formă dreptunghiulară şi era situată împreună cu restaurantul între blocurile 4 şi 5. Acum e mai mare, are formă de chitară şi a fost scoasă dintre blocuri şi împinsă spre marginea cartierului, probabil şi din raţiuni de spaţiu şi zgomot. Într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat dezvoltatorul promite că va ridica şi o sală de fitness, o grădiniţă cu after-school, o farmacie sau dispensar. Sperăm să se planteze cât mai mulţi pomi.

Puteţi să mă întrebaţi şi alte detalii, dacă sunt în măsură să vă răspund o voi face.

#21
achim78

achim78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.05.2013
Iepurasu_din_cartier - ai facut o fapta buna! Multumesc sincer pentru informatiile atat de bine structurate. Acum inteleg atitudinea ta ( o leaca de aversiune) explicabila/corecta avand in vedere informatiile prezentate - fara suparare.

Treaba cu echipele de muncitori si prelungirea termenului de finalizare, ma cam sperie - totusi ma bazez pe faptul ca majoritatea apartamentelor sunt vandute si se vor face presiuni de la mai multe persoane.

Maine merg sa vad ce s-a intamplat cu starea de "rosu" a apt. O sa postez pe forum ulterior.

Iepurasu_din_cartier - tine-ne la curent cu orice informatii poti.
Dau o bere cu prima ocazie (sau morcov dupa caz).

Edited by achim78, 14 June 2013 - 12:58.


#22
sammydo

sammydo

    PATRIOT ROMAN

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,234
  • Înscris: 04.03.2013
Sincer, dar sincer, nu dadeam atatia bani ca sa ma mut la tara, pe camp, mai ales ca unii sau unele au impresia ca traiesc visul vietii lor, pai voi va ganditi cat aveti de platit? Rata la banca plus cei 50 de euro pe luna plus alte cheltuieli, plus masina, sau masini, si stati legati de campul ala 30 de ani ? Lucrati toti la stat ? Ma gandesc eu, slujbele sunt volatile, firma astazi este maine nu mai este, si din cate observ eu la  "sclavii prima casa" primul lucru dupa ce se muta ce fac? Se inmultesc, dau fetele de cuib si se pun pe reprodus, un pui de om costa de rupe, in primul an de viata costa puiul ala mai al dracu decat 2 adulti, si cand te gandesti ca unul din parinti va ramane acasa, fratilor, voi v-ati gandit bine in ce va bagati ? De ce nu va uniti 2 familii, cumparati un teren, faceti un duplex pe pamant, macar aveti spatiu verde pentru copii, o mica gradina de legume de hobby, acum este idilic, dar cand se vor muta toti, vor veni si unii care nu au stat in viata lor la bloc, si care o sa urle de la geamuri.
Treaba voastra, sper sa va fie bine la cartierul verde, va urez succes

Edited by sammydo, 14 June 2013 - 13:11.


#23
ionut_i

ionut_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 18.01.2013
@sammy: Ai și nu ai dreptate. În primul rând Bucureștiul a cunoscut o "ghettoizare" fantastică în ultimii ani. După incendiul de la Confort City chiar se vorbea de favelizarea României. Între un 60k în Drumul Taberei într-un bloc vechi de 50 ani și care nu se știe dacă mai rezistă la un cutremur, lângă groapa de la metrou, cu prostituate care se ceartă cu clienții în stradă și trafic greu, prefer un 50k+ "la țară" într-un bloc nou, cu liniște și o comunitate restrânsă.

La țară e impropriu spus. CV e teritorial tot în București, doar administrativ e în Bragadiru. Am fost în ultimii ani cu treabă în mai multe ansambluri rezidențiale. Marea problemă nu sunt blocurile, spațiile, prețurile, ci oamenii. Uită-te te rog pe forumul Militari Residence și spune-mi dacă ți i-ai dori ca vecini. Eu nu.

Da, CV este puțin cam izolat de "civilizație". Cam cum e Cartierul Latin. În lipsa unei mașini e mai dificil cu transportul. Taximetriștii evită să vină la comandă, deși e mai ușor de ajuns decât în Fundeni Residence de exemplu. Dar e o zonă care acum câțiva ani era vai de mama ei, iar acum e în dezvoltare. Desigur, mai e mult până departe, dar de undeva trebuie început.

Nu știu de unde a apărut zvonul cu 50 euro/lună. Nouă ni s-a spus că e 25 euro. Locul de parcare e 50 euro/an.

Îți dau dreptate că pentru unii un astfel de apartament costă o gălăgie de bani. Nici la noi nu plouă cu cârnați. Trecem de la statutul de chiriaș la proprietar la cel de chiriaș la bancă. Însă spune-mi, te rog, de unde bani pentru pământ și vilă? Crezi că pe ăla le dă cineva gratis? Jumătate de vilă, cu 100mp de teren, fără îmbunătățiri, cu fosă și puț e 59k în apropiere. So... Iar cu unitul, mai greu la români, ți-o zic din proprie experiență. Mai repede vezi asociați doi români la o furăciune, decât la ceva benefic.

Cu înmulțitul știu ce zici. E însă normal. Media de vârstă a celor ce reușesc să facă un credit este de 30 ani. Ceasul biologic ticăie, consoartele de obicei văd pragul de 35 ani drept sfârșitul vieții lor. Cum se liniștesc puțin se întâmplă ce zici tu. Dar e normal.

Iar cu urlatul copiilor la geam... Asta se întâmplă de zeci de ani în Bucureștiul comunist sau favelas apărute în boomul imobiliar. Da, dacă îmbătrânești și devii irascibil te deranjează. Unii părinți îi uită în McDonalds-uri ca să scape de ei. Prefer însă un puradel activ prin preajmă decât unul care va contribui la statisticile privind sedentarismul și mortalitatea.

@iepuraș: Parter pe colț lângă lift, 3 camere, 2 grupuri sanitare, logie închisă, 73mp utili, 77mp total = 55k. Tu?

Ai uitat să menționezi paza.

@achim: Apartamentul 9? :)

#24
iepurasu_din_cartier

iepurasu_din_cartier

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.06.2013
Lângă lift stânga sau dreapta?

#25
achim78

achim78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.05.2013
Salut Ionut, da, apt.9 - am promis ca voi scrie pe forum dupa ce ma voi intoarce azi de la CV.
Am fost - mi s-a promis ceva si nu s-a facut. Din pacate pentru dezv. e ca intarzie cadastrul si intabularea, acte care imi trebuie pentru dosarul de la banca - mai pe scurt, o sa isi ia banii mai tarziu.
Sunt suspicios insa - mie mi s-a spus de o taxa de 50 euro/luna pentru parcare,paza, curatenie si apa curenta. Maine voi vb cu dezvoltatorul pentru a ma lamuri vis-a-vis de problema asta.
Sper sa nu fie o taxa negociata individual.

Azi am observat ca au aparut deja produse in magazinul de la demisol. Am aflat ca 2 apt sunt locuite deja.

Oricum, pentru mine mai e drum lung pana la mutarea in CV.

Ionut_i, as vrea sa tinem cumva legatura, sa facem schimb de informatii. Nu strica.

Toate cele bune,

Edited by achim78, 15 June 2013 - 23:13.


#26
ionut_i

ionut_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 18.01.2013
@iepuraș: ăla care pare vândut. ;)

@achim: eu sunt în șantier de la începutul lunii februarie, uneori zilnic. Știu despre ce vorbești, dar prefer să discutăm pe mesageria privată. Dimineață am treabă prin zonă, așa că o să trec să văd ce s-a mai întâmplat.

O să încerc să postez zilele acestea mai multe poze din colecția personală cu Cartierul Verde și evoluția sa.

Baftă!

Apropo de taxele de administrare, o nostimadă: nu le-am aflat de la CV, ci de la un tip de la o agenție care ne-a dus să vedem Flower Residence și care avea dosar cu fiecare proiect din zonă. Am întrebat apoi la CV și mi s-a confirmat că e 25 euro/lună întreținerea și 50 euro/an parcarea.

#27
tot_de_acolo

tot_de_acolo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 02.07.2013

 iepurasu_din_cartier, on 14 iunie 2013 - 09:20, said:

Nu am avut probleme/conflicte cu dezvoltatorul şi nici nu ştiu despre ce atitudine vorbeşti. Posted Image Eu observ, nu critic. Sunt alţii mai nervoşi în bloc, eu sunt dintre cei paşnici. Posted Image

Singurele mele observaţii exprimate public aici erau cele referitoare văditul partizanat al userului mama_bear (guerilla digitală nu s-a inventat la ei Posted Image ), la preţ (nu există afişată o grilă de preţuri, iar din discuţile din bloc am auzit diverse variante pe apartamente similare), la finisaje şi dotări (iar nimic scris) şi la termenul de finalizare (care s-a tot amânat la nesfârşit, poţi întreba vecinii). Atât. Observaţii privind deficienţe organizatorice, nu critici. Citeşte mai jos şi aprecierile pozitive, te rog, ca să vezi că nu sunt Gică Contra.

**********

Pentru cei interesaţi de cartier (că ăsta era mesajul topicului), mai multe dintr-o perspectivă personală.

Cartierul Verde (în materialele agenţiei care ne-a adus aici e vândut ca Aria Residence) e situat în vecinătatea DN6 (Şoseaua Alexandriei, cum se merge spre Bragadiru), în interiorul inelului de centură al Bucureştiului, între Penitenciarul Rahova şi fabrica de biscuiţi Rostar, pe partea opusă acestora (ele sunt pe dreapta cum ieşi din oraş, accesul spre cartier e pe stânga). De la borna de ieşire din Bucureşti până la intrarea pe străduţe sunt circa 150-200m. De la şosea până la cartier sunt circa 4-500m. Adresa cartierului e Strada Râul Vedea 4-6, Bragadiru. Pe calea de acces spre cartier, pe una din străzile administrate de Primăria Bragadiru (Strada Măcrişului) se formează o mare baltă de apă de câte ori plouă, forţând pietonii să meargă pe unicul trotuar îngust de pe stradă, dar se colectează cu vidanjele a doua zi. Pentru cei cu auto pe aceeaşi stradă există un limitator îngropat în asfalt.

Cartierul e situat pe un teren "virgin", unde până acum câţiva ani erau terenuri agricole. Până acum sunt construite sau în fază de construcţie:
- Blocul 1 şi 2 sunt cele cu 3 nivele, aşezate transversal pe calea de acces, şi sunt alcătuite din apartamente şi duplexuri P+1. Finalizate, nu ştiu dacă mai sunt apartamente nevândute.
- Blocul 3 este cel din dreapta, cu biroul de vânzări, P+2+M (parcă). Finalizat, ultima oară mai erau apartamente de 2 camere nevândute.
- Blocul 4 este cel din stânga, D+P+4+M. Apartamente de 2 şi 3 camere, duplexuri 4+M, în curs de finalizare, data necunoscută, din câte ştiu nu e vândut tot.
- Blocul 5 este în stânga blocului 4, şi până acum s-au construit din el D+P+1. Nu ştiu câte etaje va avea, probabil va atinge regimul de înălţime al blocului 4.
- Un număr nedeterminat de vile, regim P+1.
Blocurile au cam acelaşi design cu cele din Cartierul Latin, Militari Residence, Confort City etc.

Blocurile sunt construite pe structură de rezistenţă de beton-armat, cu pereţi de cărămidă Porotherm. Am văzut cum au fost turnaţi stâlpii, grinzile şi planşeele şi pot să spun că sunt foarte OK. Betonul pare de calitate, e destul de ţeapăn, cofrajele au fost noi (Tego), s-au lăsat găuri speciale de trecere pentru ţevi (nu cum am văzut în alte ansambluri rezidenţiale din zonă că turnau tot betonul şi apoi îl spărgeau la pickhammer). Apartamentele sunt iniţial open-space. Cei care fac contract încă din această fază au posibilitatea să şi le configureze în interior cum doresc, ca număr de camere şi suprafaţă a acestora. Compartimentarea se face cu cărămidă şi rigips, în funcţie de necesităţi. Unele apartamente au fost deja compartimentate şi amenajate de dezvoltator, urmând a fi vândute. Canalizarea şi utilităţile au fost aduse din Bucureşti.

Pentru cei aflaţi la stadiul de amenajare (inclusiv @Achim78), repet şi eu sfatul pe care mi l-au dat şi mie alţi vecini: staţi cu ochii pe muncitori şi interesaţi-vă de mersul lucrărilor. Există un diriginte de şantier şi mai mulţi coordonatori, dar prea puţini pentru numărul echipelor şi al lucrărilor desfăşurate în paralel. S-ar putea să aveţi surprize la finisaje, instalaţii sau dotările cu obiecte sanitare. Şi mai ales interesaţi-vă mereu care e bugetul pentru ce doriţi să cumpăraţi dvs, pentru că dacă nu întrebaţi nimeni nu o să vă spună ce opţiuni aveţi. Dacă aveţi viziune artistică (asta mai greu la români din păcate, ne-am obişnuit cu kitchul până a devenit parte din viaţa noastră în toate domeniile) sau alte gusturi decât dezvoltatorul, impuneţi-vă punctul de vedere.

Lucrările la imobile se desfăşoară numai între anumite ore, aşa că zgomot nu e decât în timpul orelor de lucru. Traficul de pe şosea este mult estompat de distanţă, aşa că se poate dormi în linişte. Maidanezi există, am văzut unii şi prin blocurile aflate în construcţie, dar cu timpul sperăm să se rezolve şi această problemă. Praf există, este totuşi zonă de şantier, dar zilnic aleile din cartier sunt spălate de o autospecială de la o firmă de salubritate, iar uneori şi de muncitorii dezvoltatorului. Pe unde s-a putut s-au plantat pomi sau arbori pitici.

Transportul spre cartier se poate face pe jos (circa o oră de la Cora Rahova), cu auto propriu (5-10 minute, în funcţie de traficul pe DN), cu autobuzul fantomă 302 (turcii de la Fortuna Residence au convins RATB să-l devieze de la centură la cartierul lor, dar orarul a rămas mizerabil, cu pauze de câteva ore la prânz între autobuze), cu microbuzele transportatorilor privaţi (2 lei călătoria, că bilet primiţi doar dacă e vreun control pe traseu Posted Image ) sau cu maşinile dezvoltatorului. Astfel, pentru a vă deplasa de la Cora Rahova (capătul tramvaiului 32) până la cartier şi înapoi, dezvoltatorul pune de luni până vineri, în intervalul orar 7-19 două maşini la dispoziţie: un Logan pentru deplasări individuale, sau un microbuz Opel pentru grupuri de până la 8 persoane.

Iniţial transportul dezvoltatorului era asigurat din jumătate în jumătate de oră, gratuit, dar apoi a fost modificat după cum urmează:
- 7-10 - la fiecare 30 de minute
- 10-16 - la fiecare 60 de minute
- 16-19 - la fiecare 30 de minute
Transportul este asigurat gratuit pentru locatarii cu întreţinerea la zi, sau celor care urmează să se mute. Pentru deplasări în afara graficului (de exemplu se solicită transport la 15 minute) se plăteşte 2 lei călătoria. Detalii la şofer.

Pentru cumpărături există în apropiere Cora Rahova (Alexandriei) sau la ieşirea din cartier un mic magazin pe o stradă adiacentă (Cetatea Deva). La demisolul blocului 4 se spune că se va amenaja un minimarket, dar nu se ştie când.

Ca şi dotări proiectul promite mult. Până acum, ca spaţii de petrecere a timpului liber, nu există decât un părculeţ lângă biroul de vânzări, dotat cu puţină iarbă, o fântână arteziană (nefuncţională acum) şi o zonă de nisip pentru copii. Lângă cartier există amenajate de către alt investitor 6 terenuri de tenis. În prezent se lucrează la piscină, restaurant şi grădina de relaxare. Piscina avea iniţial formă dreptunghiulară şi era situată împreună cu restaurantul între blocurile 4 şi 5. Acum e mai mare, are formă de chitară şi a fost scoasă dintre blocuri şi împinsă spre marginea cartierului, probabil şi din raţiuni de spaţiu şi zgomot. Într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat dezvoltatorul promite că va ridica şi o sală de fitness, o grădiniţă cu after-school, o farmacie sau dispensar. Sperăm să se planteze cât mai mulţi pomi.

Puteţi să mă întrebaţi şi alte detalii, dacă sunt în măsură să vă răspund o voi face.

Poate doar gazul si curentul sunt aduse din Bucuresti, pentru canalizare exista fose iar pentru apa put. unde este putul si ce calitate are apa nu stiu. Poate faci o analiza de apa, asa sa stii ce bei...

#28
Robe

Robe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.08.2013
Reclama nu stiu daca e. Sunt sigur ca este entuziasmul apartamentului nou. Ce nu spune ? Cum se ajunge in cartier ? Ce strzi strabage pana in cartier ? Cumva si case pe strazile respective fara gard si ciaun pe strada ? Eu am vazut !!!! Daca  cel ce face sau nu reclama nu a vazut...... Si eu am vazut cjm se construia si ce zgomot era acolo. La constructii nu ma pricep sa-mi dau cu parerea. Pe mine ma interesa un teren si am ajuns intamplator in cartier. Dar daca am ajuns nu au sticat cateva informatii despre cartier.

#29
CrackV

CrackV

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 08.05.2013
Ca tot e la moda subiectul cainilor periculosi, avem si in cartierul verde asa ceva: cainii patronului (inchisi in custi la 50m de primul bloc - sa speram ca tin zabrelele), cainii vagabonzi (intretinuti de diversi vecini care nu inteleg sa-i adopte si sa-si asume raspunderea pentru ei) si cainii locatarilor (unii tinuti corect in lesa, altii liberi sa se plimbe pe alei). Acuma, ce probleme fac acesti caini:
- zgomot asurzitor noaptea (inclusiv "schelalaitul in cor", care apare de cateva ori pe noapte), zgomot care este provocat daca oricare din cele doua categorii de mai sus se intalnesc, liantul fiind, in cele mai multe cazuri, cainii vagabonzi.
- mizerie pe zona cu nisip, zona initial conceputa ca loc de joaca pentru copii (unii locatari isi duc cainii, intr-adevar, pe un loc viran din apropiere insa altii, cu caini de lupta - deci si mai mult tupeu probabil -, ii lasa sa-si faca nevoile pe spatiul verde, ce-i drept seara tarziu sau dimineata devreme, cand vigilenta in cartier e mai scazuta; la fel, cainii vagabonzi, isi fac de cap tot pe zona cu nisip.
- pericol pentru copii, intrucat unii caini ai proprietarilor sunt lasati liberi chiar in timpul zilei, iar cei vagabonzi sunt liberi, oricum.
Va intrebati ce face administratia? Ei bine, amplaseaza panourilor de avertizare. Probabil pentru masuri mai dure asteapta sa se intample ceva...

#30
ionut_i

ionut_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 18.01.2013
În viitor vor fi probleme în cartier mult mai mari decât câinii lui George. :)

În întreținere plătești și contractul cu firma de pază (cică vreo 11.000 lei lunar). Care firmă nu își face treaba: se poate intra în cartier fără restricții, iar paznicii deseori lipsesc. Nu știu cum mai e la intrarea din spatele piscinei, dar bariera de la Leordeni e degeaba. Dacă potăile pot intra nestingherite, de ce nu și hoții? Să sperăm că vizitele "străinezilor" la piscină și restaurant nu se vor lăsa cu bătăi și omoruri, căci nu văd cum paznicii ăia sictiriți ar interveni pentru restabilirea liniștii în cartier, câtă vreme ei acum nu sunt în stare să țină un cățel dincolo de poartă. Deci pe banii tăi ești cam pe cont propriu, cel puțin până la proba contrarie.

Ce face administrația? Păi cum bine ai menționat amplasează indicatoare de atenționare. Și aleargă maidanezii (eram acolo când îl fugăreau pe unu să îl dea afară). Care maidanezi se vor întoarce iar și iar până când planul de pază va fi bine pus la punct atât din punct de vedere uman, cât și fizic. Bariera nu îi va ține afară, dar o poartă cu spații destul de mici încât să nu se strecoare înăuntru, da.

Vecinii de la o vârstă încolo nu poți să-i educi decât cu forța. Hotărâre a administrației cum că ăla care nu a strâns rahatul de la câinele lui, și care a fost surprins de camerele de supraveghere, să plătească amendă odată cu întreținerea. E complex privat, dacă nu-i convine să dea administrația în judecată sau să o ia din loc spre alte cartiere cu politici mai tolerante.

E de bine însă că maidanezii nu mai bântuie liberi prin blocuri, cum făceau până acum câteva luni. :)

CrackV, ce ai vrut să spui cu "calitatea corectă a finisajelor" de care vorbeai în mesajul tău din mai?

#31
KR_MAN

KR_MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,463
  • Înscris: 04.03.2013

 iepurasu_din_cartier, on 14 iunie 2013 - 09:20, said:



Transportul spre cartier se poate face pe jos (circa o oră de la Cora Rahova)


inteleg ca ansamblul este la km.5, sos. alexandria.
cora rahova este la MAXIM 2km.
cum dracului poti face O ORA pe jos? evident, daca ai un handicap locomotor ar fi de inteles...

#32
ionut_i

ionut_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 18.01.2013
Are și el dreptate. Nu e o oră, sunt fix 40 de minute după ceas, în mers vioi, cronometrate de mine. Penitenciarul Rahova e la km. 8, nu 5, iar cartierul e la circa 1km după acesta.

Alți timpi:
- de la cartier la stația de bus pe jos: 10 minute, chiar 12 dacă o lălăi pe drum,
- de la cartier la Cora Rahova cu mașina: circa 5 minute.

Google Maps zice că sunt 2,6km, acoperiți pedestru în 31 de minute: https://www.google.r...6m1!1e1&fid=0i1

Totuși, sunt 40 de minute reali... :)

#33
KR_MAN

KR_MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,463
  • Înscris: 04.03.2013
km8 este la rostar, nu la parnaie.
hotarati-va!

#34
ionut_i

ionut_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 18.01.2013
Ia harta, un ceas și picioarele la spinare și află singur, nu te certa pe internet cu necunoscuții. :)

Rostar e la mai puțin de 500 metri de cum părăsești șoseaua ca să intri pe străduțe spre cartier.

#35
KR_MAN

KR_MAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,463
  • Înscris: 04.03.2013
asta-i bine! in unele nopti miroase asa misto a vanilie de la rostar...

#36
bicosu

bicosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,034
  • Înscris: 03.01.2007
Eu am facut fix 25 minute de la Rostar la Cora Alexandriei. Ma gandesc ca tu ai un mers mai lent, de bulevard, asa :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate