Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De anul viitor, inmatricularea un...

Despre natura realitatii

ITP expirat = suspendarea inmatri...

Audi a anunțat ca va schimba denu...
 o intrebare va rog ?

Gareth Emery feat. Christina - Co...

PS4 Move

Cast to LAN TV
 Windows 10 Enterprise sau LTSB ?

Retur produs cumparat din magazin

Bere facuta acasa - lipsa spatiu ...

Doogee s60 vs Ulefone Armor 2
 Portare nr de telefon de la Tec T...

Setari torrent pentru Fiberlink 1...

Caut rezervor GPL TOROIDAL interi...

Care este cel mai usor profil d...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Montare banda led SMD

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
adybnt

adybnt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 26.10.2012
  • ID membru: 783,692
  • Locație: galati
Salutare forumistilor ! Am cumparat de curand o banda led smd 5050,pe care vreau sa o "ascund" intr-o scafa.Problema e ca nu am luat si un transformator dedicat. Se poate conecta la o sursa de pc mai veche?stiu ca scoate si 12v.Ar puatea fi vreo problema?

#2
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,398
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti
merge, numai ca nu vad motivele pentru care ai pune o sursa sa tina niste LED-uri, in
loc de un adaptor ce are un consum propriu mult mai mic decat toata hardughia aia...

adaptoare de 12V DC se gasesc pe toate drumurile si la niste preturi de bun simt.

#3
adybnt

adybnt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 26.10.2012
  • ID membru: 783,692
  • Locație: galati
intrebam pentru ca stiu ca sursele au o putere mult mai mare,am incercat cu vreo doua tipuri de transformatoare pe care le am inclusiv de la laptop,dar se infierbanta prea tare banda,si asta pentru ca nu are puterea necesara.Iar un pret de bun simt cum zici,nu cred ca gasesti sub 100 lei pt un tranf de 100v

#4
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,398
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti
pai amice, eu de unde sa stiu ce putere are scrisa banda aia pe ea? LED-ul SMD 5050 are un consum de 0,24W.
dracu' stie cate LED-uri ai tu pe banda aia. pot foarte bine sa fie 3, 469 sau 1000 de LED-uri...

un "transformator" de laptop care sa scoata 12V inca n-am vazut, poate vreo chinezaraie. alimentatoarele de laptop
scot in general mai mult de 12V si d-aia se si incinge banda aia, ca-i dai prea mult. sa zici mersi ca n-au inceput sa
se prajeasca LED-urile. hai sa o luam old fashion way, ca vad ca la capitolu' electrica, electronica si fizica esti cam
pe langa:

- banda aia nu se infierbanta ca n-ai tu puterea necesara. ori nu e ventilat locul in care sta ea ca lumea (putin probabil)
ori ii dai prea multa tensiune (cel mai probabil).
- confunzi voltii (tensiunea) cu amperii si cu watt-ii (puterea).
- transformatoare de 100v nu stiu de ce ai vrea sa pui la o banda cu LED-uri care-i facuta sa lucreze pe 12V. daca vrei
sa iasa fum din ea, n-ai decat. daca vroiai sa zici de fapt 100W, ia d-aci unu' la 60 de lei, cu tot cu TVA. si inca nu mi-am
batut capu' sa caut, ca probabil gaseam si mai ieftine. pui o punte redresoare intre el si banda aia a ta, eventual si un
electrolitic la vreo 1000μF ca sa fie chiar frumos si gata.
http://www.tme.eu/ro...l/tsth100002h/#

#5
adybnt

adybnt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 26.10.2012
  • ID membru: 783,692
  • Locație: galati

 dygey, on 26 octombrie 2012 - 21:25, said:

pai amice, eu de unde sa stiu ce putere are scrisa banda aia pe ea? LED-ul SMD 5050 are un consum de 0,24W.
dracu' stie cate LED-uri ai tu pe banda aia. pot foarte bine sa fie 3, 469 sau 1000 de LED-uri...

un "transformator" de laptop care sa scoata 12V inca n-am vazut, poate vreo chinezaraie. alimentatoarele de laptop
scot in general mai mult de 12V si d-aia se si incinge banda aia, ca-i dai prea mult. sa zici mersi ca n-au inceput sa
se prajeasca LED-urile. hai sa o luam old fashion way, ca vad ca la capitolu' electrica, electronica si fizica esti cam
pe langa:                      

- banda aia nu se infierbanta ca n-ai tu puterea necesara. ori nu e ventilat locul in care sta ea ca lumea (putin probabil)
ori ii dai prea multa tensiune (cel mai probabil).
- confunzi voltii (tensiunea) cu amperii si cu watt-ii (puterea).
- transformatoare de 100v nu stiu de ce ai vrea sa pui la o banda cu LED-uri care-i facuta sa lucreze pe 12V. daca vrei
sa iasa fum din ea, n-ai decat. daca vroiai sa zici de fapt 100W, ia d-aci unu' la 60 de lei, cu tot cu TVA. si inca nu mi-am
batut capu' sa caut, ca probabil gaseam si mai ieftine. pui o punte redresoare intre el si banda aia a ta, eventual si un
electrolitic la vreo 1000μF ca sa fie chiar frumos si gata.
http://www.tme.eu/ro...l/tsth100002h/#
in fine te-ai abatut de la intrebare...pe goagal puteam sa caut si eu,insa eu am intrebat altceva Posted Image

#6
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,398
  • Înscris: 13.10.2009
  • ID membru: 520,064
  • Locație: Bucuresti
zi cat mananca toata banda aia, daca vrei un raspuns ca lumea in ce priveste sursa de PC.
daca nu stii, ia-o pe incercate...o pui si merge, bine, nu merge, iei un transformator sau o
sursa SMPS de 12V si lasi naibii ideea cu pus ditamai sursa la niste LED-uri. de mers, ar
trebui sa mearga, depinde ce sursa e si daca stii intre care pini sa-i faci strap, ca sa poata
porni. tine cont totusi ca strap-ul ala se foloseste de regula doar pentru a verifica sursa sau
a o repara aia care se pricep si nu pentru a functiona asa, de capul ei.

#7
adybnt

adybnt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 26.10.2012
  • ID membru: 783,692
  • Locație: galati

 dygey, on 27 octombrie 2012 - 22:10, said:

zi cat mananca toata banda aia, daca vrei un raspuns ca lumea in ce priveste sursa de PC.
daca nu stii, ia-o pe incercate...o pui si merge, bine, nu merge, iei un transformator sau o
sursa SMPS de 12V si lasi naibii ideea cu pus ditamai sursa la niste LED-uri. de mers, ar
trebui sa mearga, depinde ce sursa e si daca stii intre care pini sa-i faci strap, ca sa poata
porni. tine cont totusi ca strap-ul ala se foloseste de regula doar pentru a verifica sursa sau
a o repara aia care se pricep si nu pentru a functiona asa, de capul ei.
bai dijei am rezolvato intr+un fel sau altu cu sursa,strap-u' de care zici tu se face intre firul verde si negru de pe mufa lata sa porneasca si asta pt ca nu are buton de on off...E chestia cand alimenteaza banda se aude un  tiuit sau cum ii zice cool noise...si renunt la asta cu sursa., mersi oricum de pareri.

#8
GeorgeTrisina

GeorgeTrisina

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,026
  • Înscris: 19.12.2011
  • ID membru: 730,762
  • Locație: Constanta

 adybnt, on 28 octombrie 2012 - 08:16, said:

bai dijei am rezolvato intr+un fel sau altu cu sursa,strap-u' de care zici tu se face intre firul verde si negru de pe mufa lata sa porneasca si asta pt ca nu are buton de on off...E chestia cand alimenteaza banda se aude un  tiuit sau cum ii zice cool noise...si renunt la asta cu sursa., mersi oricum de pareri.
Vezi ca pe banda trebuie sa scrie "x" W/m (ex: 5W/m). Inmultesti pe x cu cati metri de banda ai si afli puterea consumata. Dupa cate stiu banda se poate taia din 3 in 3 leduri (are un semn de "foarfeca")

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users