![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Laptop Sony Vaio personalizat sau Macbook Pro?
Last Updated: Nov 14 2012 09:09, Started by
bia_maria
, Oct 25 2012 22:16
·
0

Posted 25 October 2012 - 22:16

Am deschis acest topic pentru ca as vrea sa-mi cumpar un laptop. Facand niste eforturi, as putea sa-mi iau Macbook Pro 13 cu o reducere pentru studenti, la 1099 euro.
Dar ce ma deranjeaza este ca mi se pare prea scump pentru ce "poate sa faca". Adica, inteleg ca e de calitate, ca e Apple etc. Dar totusi... Precizez ca vreau neaparat un laptop usor si sa nu aiba mai mult de 13.3". Cautand in magazine online, am vazut seria S de la Sony Vaio si pe urma am intrat pe magazinul Sony din Franta. Am ales modelul de 13.3" si l-am personalizat. Iarasi, cu o reducere pt studenti, pretul final cu toate taxele a ajuns la aprox 892 euro. Pentru banii astia, are urmatoarea configuratie: Intel Core i3 2,4 GHz, 3 Mb cache Windows 8 (64 bit) HDD 500 Gb Serial ATA - 7200 rpm 6 Gb Ram - SDRAM 1333 MHz Cititor Blu-ray ecran cu rezolutie 1366x768 Intel HD Graphics 4000 Baterie care tine 7 h (asa zice pe site-ul lor). Macbook-ul de care ziceam mai sus are: Intel i5 2,5 Ghz cu Turbo Boost pana la 3,1 GHz HDD 500 Gb Serial ATA - 5400 rpm 4 Gb Ram - SDRAM 1600 MHz DVD RW Intel HD Graphics 4000 Bateria - 7 h (tot de pe site-ul lor) Tinand cont de diferentele intre cele doua configuratii, care credeti ca ar trebui sa il cumpar? Stiu ca Macbook-ul are o calitate renumita. In schimb, Sony Vaio cum e? Ati avut? Ati folosit? La nivel de durabilitate, finisaj, ce parere aveti? Sper sa imi raspunda cineva. Si multumesc ca v-ati facut timp sa cititi tot post-ul. PS: Am uitat sa scriu ca la Macbook e configuratia de baza, nu am schimbat nimic. Daca adaugam mai multi Ram sau un Hdd mai mare, ar fi fost mult mai scump... Am vazut ca si Asus are Ultrabook-ul si Toshiba Portege, dar nu au DVD RW ![]() Edited by bia_maria, 25 October 2012 - 22:36. |
Posted 25 October 2012 - 22:34

Nu sunt amatoare de jocuri, dar in rest pt Office, navigare web, sa urmaresc seriale si filme online si pt scoala. De aia e f important sa nu fie prea greu... Am uitat sa spun ca daca aveti alternative la marcile astea si cam la acelasi pret, sunt deschisa la sugestii.
Edited by bia_maria, 25 October 2012 - 22:34. |
Posted 25 October 2012 - 22:35

Macbook PRO, durabil, stabil, forte!
Sony, sunt faine, pretul e la fel de nejustificat ca si la Apple, rezistente, se incalzesc la fel de mult. problema, Windows! [ sau, linux. dar n-ai asa mare arie de aplicatii ] Eu as merge pe Macbook PRO, fara sa ma uit inapoi. as scapa de una din problemele secolului, MS&Windows! ps. de la sony mi-a placut seria T, si seria Z [ seria Z e o bomboana de laptop, am si trecut cu vederea faptul ca avea windows pe el :lol: ] Edited by lex404, 25 October 2012 - 22:37. |
Posted 25 October 2012 - 22:40

Exact, problema e windows-ul.
Pt. unii este insa un avantaj. Ma rog, daca ai bani de aruncat ia macbook-ul. Daca nu, te va multumi mai mult ca sigur si acel VAIO (deasemea laptopuri f. bune d.p.d.v. al calitatii). Seria Z cred ca depaseste bugetul. |
Posted 25 October 2012 - 22:48

Depinde de Sony-uri.
am avut "plasticuri" care au tinut, doar ca s-au deformat am avut si aluminii, scumpe si care bateau la ochi De blu-ray n-ai nevoie, de Windows 8 n-ai nevoie [ dpmdv este un esec total, cf. cu platformele actuale. este conceput pentru touchscreen, nu mouse! ], 4 GB ram iti ajung [1600 MHz ]. Ce are Sony-ul mai bun, e HDD-ul. e mai "vitezoman" , dar oricum n-ai sa-ti dai seama de diferente ![]() |
Posted 25 October 2012 - 22:54

Apreciez Mcbook-urile dar cum ai spus tu prea scump pentru ce "poate sa faca".Eu am 3 sony in casa si pe primul il am de 5 ani fara nici o problema cu el,pe ultimul il am de 3sapt.aproape cu aceeasi configuratie care ai scris tu, si la un pret decent .
Deci parerea mea ia Sony. |
Posted 25 October 2012 - 23:32

Chiar folosesti DVD-RW frecvent? Un ultrabook (Asus, Samsung, Toshiba) ar fi mai mult decat perfect.
|
Posted 28 October 2012 - 22:19

ia-ți sony
pentru mac nu ești încă pregătită ![]() ia-ți sony pentru mac nu ești încă pregătită ![]() |
|
Posted 29 October 2012 - 06:59

Eu am Vaio S versiunea 2011. Verifica urmatoarele:
- sunetul ( versiunea 2011 a fost un esec total, daca puneau boxele in niste conserve ar fi sunat probabil mai bine ). - la LCD cauta o rezolutie mai buna (1600 sau chiar 1920). 1366x780 este o rezolutie antica. Poti oricand sa schimbi dimensiunea fontului insa nu poti sa iti schimbi lcd-ul atunci cand o sa realizezi ca nu poti face mare lucru pe rezolutia respectiva. Dai destul de multi bani pe el, banui ca nu o sa-l schimbi prea curand. - hdd cu platane ar fi de evitat din cauza incalzirii si a zgomotului. Eu am ales ssd si din punct de vedere al performatntei nu am de ce sa ma plang. Drept este ca din 4 ( puse in raid [astea mai noi vin cu 2 puse in raid ]) unul mi-a crapat, dar l-am scos din array si functioneaza excelent cu 3. Din pacate garantia a expirat ![]() - DVD ![]() Orice decizie vei lua sa-l folosesti fericit/a. - |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users