Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Tigara electronica , buna sau rea?

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
androidnoob

androidnoob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 14.07.2011
Buna ziua , am trecut de cateva luni de la tigari normale la tigara electronica . Primul meu model a fost un ego-t cu un clearomizor luat de la real (stau in constanta) . Nu mi-a placut ideea de clearomizor , mi se intampla de multe ori sa inhalez lichid , deci am cumparat un atomizor , care a fost  mult mai bun (poate doar mi se parea mie , dar consumam mai putin lichid)  si am continuat sa vapez  tot felul de arome , cu diferite grade de nicotina in functie de  cat de tare vroiam sa fumez, imi cumparam de 8 sau 16 .
Acum am o baterie , nu ii stiu  modelul , e de 1100 mA/h ca si cea veche ego-t (baterie luata din city)  numai ca are in plus un mic "lcd" care imi spune cata baterie mai am , si cate fumuri am tras + un atomizor care daca se arde nu trebuie decat sa dau 10 lei pe o rezistenta si e ca nou .
Vroiam sa va intreb , pe cei care cunosc , in constanta , daca aceste marci sunt bune , si ce lichide ar trebui sa folosesc . Dubiile in leg cu tigara electronica  au pornit de la  faptul ca : multi afirma ca nu sunt bune , ca mai bune sunt  tigarile clasice , si de asemenea  imi vine cateodata sa tusesc dupa ce fumez din tigara electronica (e poisibil sa fie de la atomizor ?) , si am observat , tusea e mai grava daca fumez lichid cu nicotina mai multa ( am in plan azi sami cumpar  un lichid fara nicotina ) . Lichidele nu le comand , le cumpar din carrefour , sunt Dekang iar tanti vanzatoarea cu care ma inteleg bine , mi-a recomandat sa nu cumpar nici un alt lichid daca nu este Dekang. (din cate am citit dekang este acceptat de F.D.A)



Va multumesc anticipat !

P.S. Vreau daca se poate parerea unui fumator de tigari electronice , care posibil  sa fi avut probleme similare cu ale mele .

Edited by androidnoob, 25 October 2012 - 09:01.


#2
CuteGuy

CuteGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 11.09.2005
Evident, nici 'electronica' nu este buna atata vreme cat totusi inhalezi ceva dar cu siguranta este mai buna decat una clasica (tutun) cel putin pentru ca nu mai inhalezi monoxid de carbon si gudronul rezultat in urma arderii hartiei. Parerile vor fi intotdeauna impartite, cu atat mai mult cu cat producatorii de tigari pierd teren in fiecare zi. Din punctul meu de vedere este vorba mai degraba de o campanie cu interese comerciale si nu dpdv al implicatiilor pe linie de sanatate.
Dekang folosesc si eu de 6 luni si am tusit numai atunci cand concentratia incepuse sa fie prea mare. Am inceput cu 24, redus la 18, apoi la 11 unde am stagnat. Daca tusesti, incearca fie sa inhalezi mai putin abur, fie sa scazi concentratia. Acelasi lucru mi se intampla cand foloseam '18' cam la 1 luna de cand am scazut la 11. Cei de la Dekang nu au nimic intermediar intre 0 si 11 (30 ml) asa ca va trebui sa folosesti variantele de 10ml unde stiu ca ar exista si valori de 6mg/8mg.
Eu folosesc cartomizor cu conector 510 pentru un Ego-T si numai atunci cand 'alimentez' prea mult, mai gust lichid :)

#3
androidnoob

androidnoob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 14.07.2011
Acest cartomizor e acelasi lucru cu un atomizor (imi poti spune detalii tip: de unde-l cumpar, cat costa ....?) ? Imi poti recomanda un anume tip de atomizor ? si daca nu sunt prea indraznet , stii  daca pot cumpara arome cu gusturi mai tari ? din ce am gasit pana acum gusturile sunt ok .... dar la un moment dat ma simt de parca as trage aburi de apa . Oricum ciudat mi se pare ca fiecare magazin din constanta de tigari electronice care lam vizitat pana acum (2 in real ,1 in city si unu in carrefour ) pretind ca lichidul lor este dekang , deshi nu scrie dekang pe fiecare sticluta ( cea mai groaznica experienta cu un lichid care ma facut sa ma simt de parc as fi baut prea mult si imi venea sa vomit , a fost cu o aroma de struguri luata din  maritimo , pe care scria mare dekang , de 10  grad nicotina )

Edit: Un detaliu ce am uitat sa-l prezint , tusea a inceput aseara , am fumat(pardon vapat) de la un coleg , nemaiavand aroma la mine , USA Mix , de 24 ..... combinata cu putina raceala , acesta sa fii fost rezultatul , dar cu aroma mea de pepene de 8 , am tusit putin , dar foarte putin.

In leg cu  lichidele care sunt prezentate pe net gen " o explozie de arome " , nu sunt dekang , dar vreau sa caut ceva asemanator cu ce  explica ala pe net(nu stiu daca am vreo sansa dar macar incerc)

Am citit pe site-urile  de vanzari tigari electronice , cartomizor e recomandat pentru fumatorii inraiti ( nu stiu de ce recomanda asta ) iar giantomizorul e recunoscut pentru ca scoate mult fum . Ca si comparatie intre cele 2 , cartomizorul este mai mic , intre acestea doua , nu stiu care face aroma sa se simta mai bine si daca giantomizorul chiar scoate mai mult fum sau nu .
"""Cartomizor Giantomizor
Oferim cartomizor si giantomizor pentru tigari electronice la preturi rezonabile. Produsele din aceasta categorie sunt destinate exclusiv pentru tigara electronica eGo.
Mai precis un cartomizor sau giantomizor functioneaza doar pe baterii eGo.
Avantaje si dezavantaje
Avantaje la cartomizor si giantomizor: incarcare cu o cantitate mare de lichid, reda savoarea lichidului, cantitate mare de vapori.
Dezavantaje: arderea lichidului mult mai repede fata de atomizoarele clasice, descarca bateria eGo mult mai repede fata de atomizorul clasic, durata de viata limitata (in functie si de utilizator durata de viata este determinata."""

Asta imi spune te20.ro despre aceste atomizoare . Sunteti de acord , sau stie cineva defapt cum e fiecare din "atomizoare" ?

Edited by androidnoob, 25 October 2012 - 10:19.


#4
hemTT

hemTT

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
Esti la inceput si deocamdata ai foarte multe intrebari. Suntem multi aici care vapam http://forum.softped.../page__st__1458 dar si mai multi gasesti aici http://vapersforum.ro/incepatori-f74/, pe acest forum daca ai rabdare nu vor mai fi secrete pentru tine .
Deobicei ce gasesti in supermarketuri sunt produse slabute fata de ce vei afla in citeva ore de citit pe vaperforum, iar ca preturi vei ramine uimit la final dupa ce vei merge la trimiterile facute de useri inclusiv transportul si tot mai ieftin iesi .
Sfat : ca sa nu tusesti tare nu trage la inceput ca din tigara , trage incet si lung .

Edited by hemTT, 25 October 2012 - 10:35.


#5
androidnoob

androidnoob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 14.07.2011
Multumesc mult pentru forumul oferit . Ca motivatie de ce am ales softpedia pentru acest subiect : mereu am fost lamurit in legatura cu problemele care le-am avut . Deci : Respect for SOFTPEDIA FORUM!

Doar ce am ascultat sfatul tau si l-am pus in practica, aveai dreptate , a disparut senzatia dinaintea tusei ! Posted Image

Edited by androidnoob, 25 October 2012 - 10:43.


#6
CuteGuy

CuteGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 11.09.2005
@androidnoob: nu ti se pare normal sa tusesti cand sari de la 8 la 24? Ti-am spus mai devreme ca eu am tusit cand am sarit de la 11 la 18... Ma intrebai de ce cartomizor; pentru ca atomizorul (tank) curgea pe la orificiul unde intra rezistenta dupa o vreme de folosire, cand era plin trebuia sa fiu atent sa stea in pozitie verticala si in plus avea mult condens intre corpul atomizorului si tank, ceea ce ma obliga sa il sterg foarte des. Cartomizorul are vatelina (principiul cariocilor) si nu risti sa curga din el decat daca il supra-saturezi. Cand am trecut la 'electronica' foloseam un DualCoil (~ 50 ron) care ma tinea aproape 2 saptamani avand in vedere ca da, eram fumator inrait (2-2.5 pachete/zi). Acum folosesc niste cartomizoare mici (5-7 lei/buc) care ma tin 10-14 zile in regim bun de functionare. Mustiucul costa undeva la 2-3 lei si il schimbi cand te plictisesti sau il rontai prea mult. Eu il am cam de 3 luni.
Am sa incerc sa atasez 2 imagini care sa te ajute. Urmareste recomandarile de mai devreme si daca tot mai ai intrebari, postezi.
Attached File  cartomizor.jpg   3.35K   39 downloadsAttached File  mustiuc-plastic.jpg   4.79K   31 downloads

#7
androidnoob

androidnoob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 14.07.2011
e normal , dar eu inainte  saream de la 0 la 24 si nu tuseam , de aia mi sa parut putin ciudat . Anyway  intr-o ora plec si o sa intreb in carrefour de cartomizor  si giantomizor. Si amplasarea tigari in pozitie verticala cred ca se aplica pentru toate atomizoarele.... cel putin la mine am avut probleme de scurgere cu mai multe tipuri. M-am lamurit in legatura cu tusea , nu-mi ramane decat sa gasesc un atomizor mai bun si sa caut altfel de lichide , deja am postat pe forumul recomandat de hemTT si astept raspunsuri .
In timp ce postam pe softpedia ma si documentam de pe alte forumuri, site-uri si unde gasesc magazinele ego-t in constanta , pana acum am ajuns la concluzia ca doar carrefour si city sunt de incredere in privinta produselor (nu mai am nici o treaba cu maritimo sau real )

Multumesc din nou pentru sfaturi !

#8
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,053
  • Înscris: 10.09.2005
Nu e mai simplu sa renuntati la tigari definitiv decat sa o inlocuiti cu tot feluri de porcarii nocive ? De ce le-o place unora sa se omoare singuri nu stiu.

#9
androidnoob

androidnoob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 14.07.2011
Gerbil nam mentionat nici macar o data ca vreau sa ma las de fumat , daca tigarile electronice dispar de pe  piata , si  raman tigarile clasice ma apuc din nou de fumat   gudron.
Cuteguy , fusei la carrefour , un giantomizor am intalnit la 50 de ron , si mi-a mentionat vanzatoarea ca avea pe gri ( nu pe negru ca cel la 50) la 16 lei .... prost eu ca n-am fost mai devreme sa intreb de preturi . In leg cu cartomizorul , habar nu avea cei ala .

Edited by androidnoob, 25 October 2012 - 13:15.


#10
CuteGuy

CuteGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 11.09.2005

 androidnoob, on 25 octombrie 2012 - 13:08, said:

Cuteguy , fusei la carrefour , un giantomizor am intalnit la 50 de ron , si mi-a mentionat vanzatoarea ca avea pe gri ( nu pe negru ca cel la 50) la 16 lei .... prost eu ca n-am fost mai devreme sa intreb de preturi . In leg cu cartomizorul , habar nu avea ce-i ala .
Daca nu vapeaza, nu te astepta sa stie cu ce se mananca. Ea e pusa sa vanda produsul si sa dea rest Posted Image Uite aici un link cu cartomizorul despre care vorbeam. Am tot evitat sa pun link insa acum vorbim concret despre acelasi lucru. In afara de modelul de acolo, mai este unul ceva mai mic. Cel gros de 50 lei nu isi merita banii pentru ca tot 10-14 zile o sa te tina. Avantajul ar fi ca are rezervorul mai mare dar nu se justifica.
@Gerbil: tu cand te umpli de "E"-uri din tot felul de fast-foods, chipsuri si orice alte prostii, cum este ? In natura, suma viciilor este constanta Posted Image

Edited by CuteGuy, 25 October 2012 - 14:04.


#11
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
pentru lichid ca lumea, de la mama lui, nu porcariile facute in lighean de la toate tarabele din "marile" centre comerciale,
piete, guri de metrou &shit uite aici VG (glicerina vegetala) http://vapers.ro/22-...ng-vg-30ml-high sau PG (propilen glicol)
http://vapers.ro/11-...ng-pg-30ml-high, iar ca surse de aburi eu zic sa incerci asa ceva http://vapers.ro/cle...ransparent.html
sau http://vapers.ro/cle...ansparent.html. asta ultimu' e nitel cam panarama totusi la condens/lichid ajuns in gura. daca vrei
ceva scule mai cu pretentii, atunci incearca asta http://vapers.ro/ser...servisabil.html sau asta http://vapers.ro/ser...dric-negru.html
produse aflate in "colectia" personala si testate, nu vorbesc din auzite sau din sfaturile date de vanzatorii de asa zise tigari
electronice aterizati cu parasuta.

Edited by dygey, 25 October 2012 - 15:21.


#12
androidnoob

androidnoob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 14.07.2011
Cute guy , dupa multe cautari am gasit cartomizorul de care imi zici ,  aroma se simte foarte bine , am mai crescut putin , nu mai sunt atat de mic si am invatat sa-mi prepar propriul lichid . Insa tot am lagune in domeniul atomizoarelor , pana acum am strans o borseta plina cu componente de tigari electronice stricate , momentan detin doar bateria care am mentionat-o in primul post , primul clearomizor C (de ala simplu ) si cartomizorul de care mi-ai povestit tu (l-am gasit in city cu doar 5 lei , tanti vanzatoare nu a vrut sa mi-l vanda , tot tinea ideea ei ca trebuie neaparat sa cumpar la el , tankul de plastic transparent de la DCT(asa am inteles) )
M-am jucat putin cu  toate resturile de tigara care le-am adunat si am facut o observatie ..... am pus cap la cap o baterie ego-t fara protectia de metal si o baterie reincarcabila hamma 1.7 v cred ca avea , am unit firele cu cartomizorul meu si am intalnit o explozie de abur si arome (sa par comercial) cred ca voltajul sa marit  , dar ce pot zice (pe langa faptul ca mam ars cu firele neprotejate) : mi-a placut ! Detin un nu-stiu-cum-metru , acel aparat cu care masori rezitente/amperaj (experiente cu care am avut doar in liceu la ora de fizica) ma gandesc cum sa-mi confectionez o rezistenta care sa o aplic pe clearomizorul meu , mai mica decat rezistenta lui, pentru vapori mai multi .
De asemenea am vizitat forumurile recomandate si multumesc din nou celor care au vrut sa-mi dezvaluie site-urile cu informatii "vitale".

#13
bogdandebuzau

bogdandebuzau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,276
  • Înscris: 21.11.2008
Eu zic ca tigara electronica este mai mult buna decat rea, insa exista tigari electronice care sunt mai mult rele decat bune. :)

Cu banii economisiti ca vaper din renuntarea la fumat aveam in plan sa imi fac un cadou: phablet-ul Samsung Galaxy Note II. Ieri mi-a sosit cadoul.
Daca nu as fi investit mai multi bani decat era necesar in tigarile electronice, atunci imi cumparam versiunea N7102 (dual-sim) sau N7105 (4G LTE). Insa pentru ca mi-am luat eVic si Vision Eternity acum trebuie sa ma multumesc doar cu varianta N7100.
Concluzie: tigara electronica e mai curand buna decat rea, altfel ramaneam cu Skype de pe computer ;)

#14
since2004

since2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,553
  • Înscris: 13.01.2016
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XW4duMgxEIo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate