Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce mancati daca aveti gastrita?
Last Updated: Jan 19 2020 20:06, Started by
mateimateimatei
, Oct 24 2012 18:35
·
0
#37
Posted 28 October 2012 - 23:34
Solanina este continuta (in proportii variabile) in toate legumele din fam Solanaceae!
Nici o leguma "solanaceae" nu e permisa in gastrite hiperacide! Punct! Cum credeti voi ca va reactiona stomacul iritat cand "malaxeaza" coji de rosii, seminte de vinete/ardei, etc? Cartoful fiert, fara coaja, bine maruntit (piure) e permis! Nu comparati un stomac sanatos cu unul afectat (ulcer, gastrita,etc)! Sanatate! |
#38
Posted 29 October 2012 - 01:19
Ei, in cazul asta ramane varianta a doua adica sucul de varza. Totusi cauta pe google suc de cartofi si vei gasi n articole care sustin ceea ce am zis eu. Intra pe www.biotta.ro/produse/ unde vei gasi si sucul de varza si cel de cartofi . Daca ar fi toxic asa cum sustii nu s-ar permite comercializarea.
|
#39
Posted 29 October 2012 - 21:37
Nu cunosc acest produs!
Dar daca are toate avizele necesare punerii pe piata, ar trebui sa fie ok! Posibil sa fie un produs pasteurizat (pentru un termen de valabilitate mai lung) si atunci solanina a fost inactivata la pasteurizare! Eu insist sa nu se consume suc de catofi facut in casa si netratat termic! Sanatate! |
#40
Posted 01 November 2012 - 03:03
mateimateimatei, on 25 octombrie 2012 - 12:54, said:
Ca o scurta constatare azi dimineata am consumat derivate din lapte,imi bubuia stomacu de durere.Insa acum jumatate de ora am scos "galbeata" din mine introducand degetul pe gat .Ma simt ca nou,regim strict incepand din seara asta. Derivatele din lapte pot produce dureri tip gastrita in capul pieptului printr-o colita de fermentatie. Dar in nici un caz imediat dupa ce le mananci...abia dupa ce parcurg n metrii prin intestine. Revenind la subiect...de unde sti ca ai gastrita? De la medic?...pai cere tratament si regim corespunzator. Gastrita cred ca este doar un "dezechilibru" in stomac (enzime/aciditate) dar se poate transforma intr-o rana pe peretele stomacului - ulcer. Mergi la medic. |
#41
Posted 01 November 2012 - 08:25
ia dicarbocalm control pana la doua saptamani 20 mg pe zi, mergi la medic inainte.
|
#43
Posted 07 November 2016 - 06:25
cincicinci, on 20 decembrie 2015 - 14:44, said:
Pentru cap sa tii regim, stomacu n-are nimic. REGIM GASTRITA Fara paine si branzeturi 2 luni, o sa mancati doua luni precum chinezii, aia nu gusta paine decat daca vor si au dreptate, intestinul modern nu suporta faina. Deci: orice insotit de orez, portii mici de cate ori va doare syomacul. Legume numai fierte : dovlecei, telina, morcov, atat (in fazele acute). Carne numai fiarta: curcan, pui, porc slaba, peste slab. Ceai menta cu galbenele, dipa doua saptamani renuntati la galbenele (usuca mucoasele) dupa alte doua saptamani renuntati la menta, continuati cu apa fiarta si racita toata viata, daca cumparati apa din comert fietbeti-o si pe aceea (sta in pet-uri ani dr zile ). Dupa doua luni introduceti supa aceleasi zarzavaturi ingrosata cu orez patrunjel tocat foarte fin. Regimul se tine 2 luni, eu l-am tinut doi ani. cincicinci, on 20 decembrie 2015 - 14:44, said:
Pentru cap sa tii regim, stomacu n-are nimic. REGIM GASTRITA Fara paine si branzeturi 2 luni, o sa mancati doua luni precum chinezii, aia nu gusta paine decat daca vor si au dreptate, intestinul modern nu suporta faina. Deci: orice insotit de orez, portii mici de cate ori va doare syomacul. Legume numai fierte : dovlecei, telina, morcov, atat (in fazele acute). Carne numai fiarta: curcan, pui, porc slaba, peste slab. Ceai menta cu galbenele, dipa doua saptamani renuntati la galbenele (usuca mucoasele) dupa alte doua saptamani renuntati la menta, continuati cu apa fiarta si racita toata viata, daca cumparati apa din comert fietbeti-o si pe aceea (sta in pet-uri ani dr zile ). Dupa doua luni introduceti supa aceleasi zarzavaturi ingrosata cu orez patrunjel tocat foarte fin. Regimul se tine 2 luni, eu l-am tinut doi ani. |
#44
Posted 10 November 2016 - 17:23
mateimateimatei, on 24 octombrie 2012 - 18:35, said:
A dat Gastrita Hiperacida peste mine..Stiu cam in ce consta alimentatia dar poate ma ajutati si imi dati cateva idei de retete.. Eu am o gastrita cronica cu HP si am observat ca dupa ce beau o gura de Pepsi ma simt mult mai bine. Intotdeauna am in frigider un bax de doze. Si in America se foloseste intens pentru bolile digestive. |
#45
Posted 19 November 2016 - 18:48
Sa nu cumva sa beti sucuri ca ajungeti direct la spital. Ganditi-va ca in gastrita intestinele dumneavoastra sunt iritate si nu suporta decat mancaruri care sa nu irite sa le imbolnaveasca si mai rau.
|
#46
Posted 19 November 2016 - 18:54
cincicinci, on 07 noiembrie 2016 - 06:25, said:
Glumesc REGIM GASTRITA Deci: orice insotit de orez, portii mici de cate ori va doare syomacul. Rao633, on 10 noiembrie 2016 - 17:23, said:
Eu am o gastrita cronica cu HP si am observat ca dupa ce beau o gura de Pepsi ma simt mult mai bine. Intotdeauna am in frigider un bax de doze. Si in America se foloseste intens pentru bolile digestive. |
|
#47
Posted 20 November 2016 - 08:51
Orezul este singurul care apara cu adevarat mucoasele nu creeaza aciditate.
Am fost internata cu fiul meu care avea 2 luni atunci, enteroviroza pe fond raceala . Scaune diareice febra. Nu a primit niciun antibiotic, apa de la fiertura orez, ceai menta si galbenele, orez pasat si pus in biberon , carne vita tocata amestecata cu ceai de menta. Dupa doua saptamani nu a fost nevoie de antibiotic. OREZUL era baza si carnea de vita, primea vitamine injectabil. Am facut experimentul pe mine cand am facut gastrita, 6 ore dupa ultimul scaun nu mancati si nu beti nimic, aveti colici, compresa spirt, dupa 6 ore o portie mica 150 gr orez fiert nimic altceva, lichide nu se beau decat la o ora dupa masa, doar 50 ml , menta cu galbenele (nu va luati dupa ce scrie pe net : apa multa ceai mult nu-i adevarat, mucoasele sunt inflamate si proceseaza greu) a doua zi daca aveti inca scaune diareice sau senzatia de acru in gura continuati regimul pana la disparitia senzatiei de acru care indica o rana, daca senzatia de acru apare imediat dupa inghitire inseamna ca rana este aproape (esofag sau pilor sau nisa stomac). Nisele stomac se vindeca foarte greu uneori 2 ani. Cand a disparut senzatia de acru si arsurile inseamna ca rana este aproape vindecata, trebuie sa tineti regim in continuare pentru ca ranile in stomac se vindeca foarte greu mediul este umed permanent si plin de acisi enzime bacterii etc. Hrana in primele zile trebuie sa fie foarte bine fiarta, si pasata, cartea data prin masina de tocat , daca ve-ti face asa va ve-ti insanatosi mai repede pentru ca: un stomac cu nisa (poate sa prezinte dureri colici abdominale sau nu) produce mai mult acid care trece in intestine cu o aciditate mai mare decat de obicei si provoaca rani (gastrita). Ca sa aparati aceste rani mancarea trebuie sa fie cat mai fina (de aceea se paseaza) pentru ca daca este dura si colturoasa rașcheteaza ranile si va treziti cu sange si mucozitati groase in scaun. Continuam: pentru ca orgsnismul are nevoie de proteine (dipa 3 zile fara proteine incepi si slabesti, experiment personal) trebuie musai carne de vita merge cel mai bine tocata. Mese la interval de 3 ore. Nu renuntati la orez, cu carne cu legume in special verzi fierte au vitamina c ( dovlecel, gulie, telina, sfecla rosie rasa ca fierbe mai greu, cu timpul un cartofior ras) . Testati daca merge painea, daca dupa o saptamana painea produce arsuri, acru, diaree, renuntati si msncati orez cu carne si legume. Branza telemea slab sarata se introduce cu prudenta (am vorbit cu fiul d-lui care a inventat ulcosilvanilul- protector stpmac- spunea ca tatal suferea de gastrita si a descoperit ca branzeturile intretin gastrita, sunt sursa de calciu dar exista si alte surse de calciu. De altfel calciul nu se administreaza in ulcer produce aciditate. Deci, introduceti cu prudenta branza ( nici nu se pune problema de iaurt si alte branzeturi) si painea .Va doresc sa nu va tineti de burta cand va simtiti mai bine. Gastrita dureaza toata viata. Odata schimbata flora, la echilibrul initial nu se mai ajunge niciodata. Aveti ce manca si cu vitamine si cu proteine. Sa nu uit sexul anal si oral va aduce un plus de bacterii pe niste rani care o sa le purtati toata viata. Apa fiarta si racida indiferent din ce sursa potabila. Atentionari: rujuri facute din toate porcariilw, betisoare ureche mucegaite, servetele nas mucegaite (mai bine o batista o spalati), tampoane purtatoare de ciuperci si bacterii, hartie igienica cu de toate. In apa de baut un fir de bicarbonat nu mai mult. Am scris si pentru fete pentru ca aici citesc multe persoane inclusiv cele cu copii. Prezervative cumparati numai de la farmacii. Igiena perfecta a cavitatii bucale, daca limba este alba puneti pe petiuta un fir de nicarbonat daca pasta de dinti nu are. Fara tigari cafea dulciuri acru crud condimentat. Cat mai multe motivatii pozitive, nu le aveti creati-le. Indiferent ce boli o sa aveti nu mai luati antiinflamatoare, raceala trece foarte usor si nu aveti nevoie de antibiotice sau antiinflamatoare daca tineti regim, in felul acesta ajutati organismul si va trece nici nu stiti cand. Tinand regim se imbunatatesc analizele, glicemia ajunge la normal, tensiunea ajunge la normal, colesterolul, eruptiile, acneea, aritmiile, infectiile de orice tip, somnul se reglementeaza, slabiti si multe alte beneficii. Antiinflamatoare numai injectabile daca este neaparata nevoie, toata viata. Nu faceti sex cu parteneri insuficient verificati, infectiile pot urca de jos in sus, initial in vezica urinara apoi in intesin (prin peretii intestinali, limfa), evitati sexul anal sursa de infectie ca tot se vorbeste despre gay. Branza este o sursa de bacterii, la stana nu sta nimeni sa verifice daca animalele sunt sanatoase sau nu, nu stii daca ciobanul s-a spalat pe maini si daca e sanatos.Valabil si pentru branza de vaci. Ideala este branza de la ferme vrac, in tipla deja are e-uri de conservare de culoare de gust etc. |
#48
Posted 20 November 2016 - 09:25
Multumesc cincicinci pentru aceasta postare.E destul de detaliata si destul de completa.Cat despre orez cred ca difera de la organism la organism.Mie imi provoaca aciditate.
|
#49
Posted 20 November 2016 - 10:42
Cu placere. Exista o faza la inceput cand orice provoaca aciditate, faceti pauza de alimentatie, 8 ore, beti ceaiuri si mancati o portie mica de orez. Exista o faza cand orice provoaca aciditate.
|
#50
Posted 20 November 2016 - 11:05
Citeam pe un site medical ca antiinflamatoarele inhiba sursele de bicarbonat care tamponeaza si tempeeeaza aciditatea, ( nota personala - de fapt eroziunile astupa glandele care sunt minuscule, facandu-le nefunctionale .
|
#51
Posted 20 November 2016 - 11:20
cincicinci, on 20 noiembrie 2016 - 10:42, said:
Cu placere. Exista o faza la inceput cand orice provoaca aciditate, faceti pauza de alimentatie, 8 ore, beti ceaiuri si mancati o portie mica de orez. Exista o faza cand orice provoaca aciditate. |
|
#52
Posted 20 November 2016 - 12:23
Am scris, flora initiala nu se refaca la acelasi mod niciodata, si va explic. Eroziunile ingroapa glandele de care produc bicarbonat, dupa cicatrizare acestea raman veșnic ingropate pentru ca deasupra se gaseste tesut cicatricial.Deci cantitatea de bicarbonat care sa tempereze acidul clorhidric este mica, noi trebuie sa tinem regim ca sa contrabalansam ce am stricat. Nu sunt medic dar gandirea este destul de logica. Acelasi lucru se petrece in intestine, si acolo se secreta enzime care protejeaza mucoasele, daca stratul cicatricial le acopera si pe acelea realizati ca deja avem un stomac si intestin de protejat toata viata. O jucarie stricata nu va mai fi niciodata intreaga.
|
#54
Posted 20 November 2016 - 12:49
Am tot citit si gandit, exista totusi un factor favorizant care protejeaza mucoasele pentru ca sunt persoane care n-au avut probleme niciodata cu ele. Mi-am adus aminte : picaturile pentru nas erodeaza faringele le inghititi ajung in stomac si creeaza probleme, in special cele cu cortizon. Mai bine mușetel aburi. Exista multi factori care pot perturba flora la orice nivel, acum cativa ani a fost proces mare tampoanele alluyes (sper ca am scris bine) pline de bacterii. Orice cale de intrare in organism trebuie protejata. Atunci cand sunt in exces migreaza in zone putin vascularizate pentru ca nefiind sange puterea de aparare este mica, astfel apar durerile de articulatii, spondiloza, si afectiunile coloanei.
Dar, vazand si facand. Trebuie sa ganditi pozitiv, mancati tot ce-i mai bun: carne curcan pui peste ulei masline legume brocoli conopida dovlecei mie astea toate imi plac foarte mult. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users