Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Ce mancati daca aveti gastrita?
Last Updated: Jan 19 2020 20:06, Started by
mateimateimatei
, Oct 24 2012 18:35
·
0
#19
Posted 24 October 2012 - 21:27
Am avut gastrita cu Helicobacter.Ulcerul cu asta incepe.Daca e prezenta peste tot nu inseamna ca este ok sa o ai.
|
#21
Posted 24 October 2012 - 23:31
Dimineata ceai cu branza telemea desarata, sunca presata, ou fiert. La pranz : supa crema de legume cu crutoane sau supa de zarzavat dreasa cu galbenus de ou si iaurt nu prea acru.Felul doi: carne fiarta de pui sa vita cu piure de cartofi. Cartofii sunt un foarte bun pansament gastriic asa ca nu ar trebui sa lipseasca piureul de cartofi din masa zilnica.Ai putea sa bei zilnic suc de cartofi. Ii razi si ii storci sau iti cumperi un aparat de sucuri de fructe. Mai bine ai intreba ce nu ai voie si aici iti pot spune ca sunt interzisemancarurile prajite, condimentate, sosuri grase, lapte, dulceturi si dulciuri concentrate, supe de carne,tot ce e prea dulce, acru sau iute. Fara bere, vin sau bauturi tari. Sunt interzise bauturile carbogazoase. Ca bauturi ai voie apa, ceai de plante sau compot neindulcit sau foarte slab indulcit. Totul e si in functie de cat de grava e gastrita. Sucul de varza proaspata e unbun cicatrizant. Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere. Am avut si eu probleme cu stomacul si sunt foarte in tema. Nici cafea nu prea ai voie, mai ales pe stomacul gol. Nici paine proaspata nu ai voie. Mai veche, chiar uscata sau pesmet e ok.
Edited by Freddy12, 24 October 2012 - 23:38. |
#23
Posted 25 October 2012 - 00:14
Se gasesc prin magazinele tip plafar sticle de juma' de kil de suc de cartof importat din Elvetia. Costa vreo 15 lei. Si apropo' de proprietatile cicatrizante ale cartofului am vazut cu ochii mei cum s-a inchis in cateva zile o arsura oribila facuta cu ulei incins. Supura, se umflase piciorul cu toate pomezile recomandate de medici. Norocul persoanei a fost ca i-a spus cineva sa-si puna felii de cartofi si sa se bandajeze. In felul:acesta s-a cicatrizat o rana care nu voia sa se vindece de o luna.
|
#24
Posted 25 October 2012 - 05:22
mateimateimatei, on 24 octombrie 2012 - 18:35, said:
A dat Gastrita Hiperacida peste mine..Stiu cam in ce consta alimentatia dar poate ma ajutati si imi dati cateva idei de retete.. Bea ceai zilnic facut dintr-o o cana de apa fiarta in care se pun: galbenele, musetel, sunatoare, coada soricelului si eventual menta. Practic mergi la plafar, cumperi plantele "vrac" adica nu la pliculete ci in pungi cu continut de 50 grame planta. Versi toate plantele intr-o punga si le amesteci. Pui din amestec doua linguri rase la o cana de apa (ceai). Bei doua cani pe zi fara zahar si lamaie. Menta poate fi deranjanta daca gastrita incearca sa s-e transforme in ulcer. In plus, tii regim corespunzator, nu fumezi, nu bei alcool si iti calmezi nervii... deoarece hiperaciditatea este de multe ori pe fond nervos/conflictual si mai rar pe "alimentatie necorespunzatoare" De exemplu eu am avut asa ceva cand "m-a parasit una" (era de fapt prima!) in adolescenta...deja o dadusem in duodenita...aproape de ulcer dudenal. Eu am luat, cand "ma rodea stomacul uneori" si medicamente care contin pantoprazol - numai 20mg/zi - (atentie: ! - medicamentele de orice fel se iau/administreaza doar la recomandarea unui medic si nu a forumistilor care isi dau cu parerea pe aici _ca mine !). In general se rezolva cu ceaiuri (+ un pic de alimentatie "sanatoasa") si o viata lipsita de griji/nervi. P.S.: amestecul din plante vrac pentru ceai o sa te "tina" cam doua saptamani...bea zilnic, cu stoicism, cel putin doua linguri de amestec plante la o cana de apa, daca chiar te intereseaza sanatatea stomacului tau "enervat" de "gastrita" ... . Edited by gabicen, 25 October 2012 - 05:51. |
#25
Posted 25 October 2012 - 05:34
Urmatoarele stimuleaza aciditatea, incearca sa le eviti: bauturi gazoase, cafea, alcool, tigari, dulciuri, prajelile, stressul. In functie de cum se manifesta la tine, incearca sa eviti castravetii, varza, etc. Nu manca pana umpli burta, nu te aseza lungit doua ore dupa masa, nu te culca dupa ce ai mancat.
|
#26
Posted 25 October 2012 - 07:31
Ca fost "posesor" de gastrita iti pot spune urmatoarele....
-gastrita apare in proportie de 80% din cauza meselor neregulate.Adica fa-ti un program fix de masa pe care sa il respecti vreo cateva luni si iti garantez ca nu o sa mai ai nimic -alta "buba" ar fii mancarea,cum spunea cineva mai sus.In general tot ce contine acizi face rau,dar unele mancaruri mai mult si altele mai putin.O portocala face de 10 ori mai rau pentru stomac(in situatia ta) decat o friptura...Incearca sa ocolesti mancarurile astea mai extreme pentru stomacul tau(acizi,sucuri acidulate...etc) -si ultimul sfat,du-te la un doctor sa iti prescrie ceva.In general gastrita e asociata sau e precursoarea ulcerului.Asa ca mare atentie!O endoscopie si un tratament ajuta mult! Edited by george_eu25, 25 October 2012 - 07:32. |
#27
Posted 25 October 2012 - 08:52
Nexium cu maalox si no-spa timp de 10 zile.Daca durerea persista la analize.
|
#28
Posted 25 October 2012 - 12:54
Ca o scurta constatare azi dimineata am consumat derivate din lapte,imi bubuia stomacu de durere.Insa acum jumatate de ora am scos "galbeata" din mine introducand degetul pe gat .Ma simt ca nou,regim strict incepand din seara asta.
|
|
#29
Posted 25 October 2012 - 13:48
depinde ce derivate, solide sau lichide ?
eu nu ma impac deloc cu laptele sau iaurtul dar mananc mozzarella si unt |
#30
Posted 25 October 2012 - 14:01
#32
Posted 26 October 2012 - 17:04
#33
Posted 28 October 2012 - 20:08
mateimateimatei, on 26 octombrie 2012 - 16:44, said:
Pot consuma usturoi calit sau fiert? |
|
#34
Posted 28 October 2012 - 21:20
Prea multi medici/metru patrat, pe aici!
Sucul de citrice e alcalin cumva? Altii au alte pareri: http://sanatate.acas...gume-11911.html Altii au vorbit de sucul de cartofi! Solanaceaele contin solanina, o substanta toxica pentru om, trebuie inactivata termic (prin prelucrarea termica a tuberculilor)! http://ro.wikipedia..../wiki/Solanină Insist sa se apeleze la un medic si sa i se urmeze sfaturile! Automedicatia sau medicatia "dupa ureche" (adica din auzite) sunt f periculoase pentru pacient! Un tratament (prescris de un medic) care a "mers" la un pacient poate sa nu fie aplicabil altui pacient cu acelasi diagnostic! Motive: varsta, alte boli asociate, alte tratamente care nu pot fi intrerupte (si care ar intra in contradictie cu cele recomandate acum), etc! Fiecare pacient e unic....fiecare tratament e unic.... Sanatate! |
#35
Posted 28 October 2012 - 21:42
Danutz solanina e toxica doar daca mananci cartofii cu tot cu coaja.Ca fapt divers,solanina creste in concentratie de peste 50 de ori in cartofi daca sunt lasati in soare.Nu sunt medic uman sunt doar la veterinara,dar am invatat cartofii si astea la nutritie de mi-o venit acru si d-aia imi dau cu parerea.Solanina e continuta de toate plantele din familia Solanaceae,adica rosiile,vinetele,ardeii samd.(de acolo ii vine si numele).
|
#36
Posted 28 October 2012 - 22:29
Ma miram si eu . Ca nu sunt elvetienii dusi cu capul ca sa fabrice sucuri otravitoare. Si confirm, asa stiam si eu: ca partea verde de sub coaja cartofilor tinuti in soare contine solanina, nu cartoful crud.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users