Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce mancati daca aveti gastrita?
Last Updated: Jan 19 2020 20:06, Started by
mateimateimatei
, Oct 24 2012 18:35
·
0
#1
Posted 24 October 2012 - 18:35
A dat Gastrita Hiperacida peste mine..Stiu cam in ce consta alimentatia dar poate ma ajutati si imi dati cateva idei de retete..
|
#2
Posted 24 October 2012 - 18:50
MilkyWay Ameo CrispyRolls mananc acum . Gastrita am mostenit-o de la HBC Company ,
|
#3
Posted 24 October 2012 - 19:20
funkypair, on 24 octombrie 2012 - 18:50, said:
MilkyWay Ameo CrispyRolls mananc acum . Gastrita am mostenit-o de la HBC Company , |
#4
Posted 24 October 2012 - 19:23
Ma refer la mic dejun,pranz,cina.Cam ce consumati... Si aici ma refer la cei care au probleme cu stomacul.
Edited by mateimateimatei, 24 October 2012 - 19:24. |
#5
Posted 24 October 2012 - 19:30
Brânză de vaci, pâine prăjită, supă de legume sau pui, carne slabă la grătar sau fiartă cu piure de cartofi fără unt, compot de mere/gutui, orez, tot chestii insipide. Asta mânca tata când avea ulcer și eu când aveam hepatită. Oribil
|
#6
Posted 24 October 2012 - 19:31
BlueSoon, on 24 octombrie 2012 - 19:20, said:
mai exact ? ceva sucuri sau ce anume ? sa stim de ce sa ne ferim. Eu in ultima vreme beau cola ca disperatu si ii simt "beneficiile" dar cred ca am format ceva dependenta 2 litri de Coca-cola zilnic de 10 ani incontinuu . Am stomacul putin defect . Dar am gasit pansamentul gastric ideal , Prajituri si Nestea . |
#7
Posted 24 October 2012 - 19:35
daca te impaci bine - lactate
iti dau o idee, poti schimba eventual dejunul cu cina dejun - ceai cu biscuiti pranz - supa de pui (galuste/taitei) + tocanita cu pireu cina - lapte, eventual cu cereale acum depinde si cum si cat esti obisnuit sa mananci, poti manca si paine cu unt/sunca/mozzarella/castraveti In principiu citricicele si rosia nu sunt ok, incearca sa eviti prajelile SI NEAPARAT MAALOX funkypair, on 24 octombrie 2012 - 19:31, said:
2 litri de Coca-cola zilnic de 10 ani incontinuu . Am stomacul putin defect . Dar am gasit pansamentul gastric ideal , Prajituri si Nestea . Edited by opop, 24 October 2012 - 19:36. |
#8
Posted 24 October 2012 - 19:38
Nu stiu daca ii pot spune boala ereditara dar,80% din rudele din partea tatalui au avut astfel de probleme..
Quote 2 litri de Coca-cola zilnic de 10 ani incontinuu . Am stomacul putin defect . Dar am gasit pansamentul gastric ideal , Prajituri si Nestea . |
#9
Posted 24 October 2012 - 19:44
E chestie de temperament, mai degrabă. Și eu am avut un început de gastrită, până m-am calmat
Deci uită chestiile condimentate, cu gust puternic |
#10
Posted 24 October 2012 - 19:56
Si eu am avut gastrita,si mancarurile astea asa zise gustoase pentru regimu asta is varza.Mi-am luat grill special pentru asa ceva.Mancam gratare de vita la grill...erau tari fra ca talpa de la cizma.Totusi cartofii copti in coaja cu branza sunt magnifici.In rest,mancam piure,orez, banane,ardei,chestii d-astea ce nu produc acid.AAa..fara cola/bere/cafea si alea.
|
|
#11
Posted 24 October 2012 - 20:12
Cartofii nu-s buni! Dupa ce mancam cartofi copti simteam arsuri la stomac! "Gastrita" am capatat-o de la prea multa bere nefiltrara, pe care am eliminat-o din regimul alimentar!
Avocado e foarte bun! |
#12
Posted 24 October 2012 - 20:17
opop, on 24 octombrie 2012 - 19:35, said:
cina - lapte, eventual cu cereale Pulberea de lucerna am inteles ca este foarte eficienta pentru stomacul paradit. Paine prajita NU ! |
#13
Posted 24 October 2012 - 20:18
Aperitiv cu dovlecei
Stiu un aperitiv usor si nu e greu de preparat. Din pacate, nu stiu daca mai gasesti dovlecei (decat din cei de sera). 2-3 dovlecei mijlocii, 1 pachet (200 g) branza de vaci grasa, 2-3 linguri de smantana, 2-3 oua, 200 g telemea de oi, o legatura de marar. Se pun dovleceii (curatati de coaja si taiati in bucati potrivite) la fiert, in apa fierbinte cu sare. Se fierb 15 minute, dupa care se varsa apa in care au fiert (sau o pastrezi pentru o ciorbita) si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se mai scurge apa din ei, pe care o arunci, si apoi pasezi dovleceii usor cu furculita (poti sa-i lasi si bucati mai mari, nu trebuie sa fie pasta). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare (este esential sa scurgi toata apa din ei!). Intre timp, bati ouale ca pentru omleta, adaugi branza de vaci, smantana, razi deasupra telemeaua de oi, pui dovleceii (care au lasat intre timp toata apa), adaugi mararul taiat marunt. Le amesteci bine pe toate. Pui compozitia intr-un vas care merge la cuptor, uns cu ulei si dai la cuptor. Se coace cam in 50 de minute - o ora, cand incepe sa se rumeneasca putin. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se taie felii, dupa ce s-a racit, cu atentie, ca e foarte frageda. Este o bunatate, te asigur (ultima data, musafirii mei mi-au spus ca "E buna pasca asta!"). Sa vezi din dovlecei ce putin ramane, dupa ce se scurg. Poti pune mai multi. In orice caz, daca ai tai mananca chiar dietetic si nu au voie branza grasa de vaci, smantana si nici telemea de oi, nu face reteta asta cu branza dietetica, fiindca nu are aceeasi savoare (iese cam aspra). Pofta buna! Edited by GabryNane, 24 October 2012 - 20:18. |
#14
Posted 24 October 2012 - 20:21
NelsonMandela, on 24 octombrie 2012 - 20:17, said:
Coacerea Pentru a intrerupe procesul de fermentatie si a putea face aluatul comestibil urmeaza incalzirea pana cand coaja capata culoarea specifica, data de reactia Maillard, cu beneficiul binecunoscut: cresterea riscului de cancer. Da, in coaja de paine se afla substante cancerigene. Da, si la biscuiti. Da, la orice aliment rumenit. Ca efecte pozitive, coacerea evapora alcoolul si o parte din apa. Deci painea e cancergiena. Ok! Neeeeext!! |
#15
Posted 24 October 2012 - 20:23
In primul rand trebuie sa intelegi ca alimentatia are rol ajutator!
De baza e tratamentul prescris de medici! In principiu: multe alimente alcaline si absolut nimic acid! Nu uita din alimentatie: -laptele: e alcalin; -painea prajita putin sau coji de paine: absorb acidul din stomac; -salata de varza murata (fara piper sau alte condimente): e un excelent pansament gastric; -apa simpla: dilueaza acidul si pleaca repede din stomac, apa nu stationeaza in stomac. Sanatate! |
|
#16
Posted 24 October 2012 - 20:34
Danutz nu e chiar atat de usor.De multe ori alimentele astea agraveaza situatia.Nivelul de acid gastric nu e lasat la intamplare,sistemul nervos mereu compenseaza
Dupa gastrita pe care am avut-o eu,iti recomand un control de specialitate mai ales pe Helicobacter.Mie bacteria asta imi facea ferfenita stomacul,si e foarte grav daca o lasi necontrolata. Edited by xeleron, 24 October 2012 - 20:40. |
#17
Posted 24 October 2012 - 20:42
Pai logic, cat mai multe alimente care dau alcalinitate si renuntarea pe cat posibil la cele care dau aciditate, ce-i asa de greu?
Argila este un bun remediu, la fel si tinctura de ghintura, asta dintre remediile naturale. |
#18
Posted 24 October 2012 - 20:48
xeleron, on 24 octombrie 2012 - 20:34, said:
Danutz nu e chiar atat de usor.De multe ori alimentele astea agraveaza situatia.Nivelul de acid gastric nu e lasat la intamplare,sistemul nervos mereu compenseaza Dupa gastrita pe care am avut-o eu,iti recomand un control de specialitate mai ales pe Helicobacter.Mie bacteria asta imi facea ferfenita stomacul,si e foarte grav daca o lasi necontrolata. Gresit! Am inceput cu atentionarea ca tratamentul prescris de medic e f important! Helicobacter Pylori nu e "implicata" in gastrite. Exista teorii care "implica" aceasta bacterie in ulcerul gastric! E gresit oricum: e o bacterie prezenta peste tot! Sanatate! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users