Cultura salatei
Last Updated: Aug 29 2021 12:41, Started by
1orgu
, Oct 20 2012 16:06
·
0

Posted 03 September 2018 - 10:15

Am semanat sambata niste salata in alveole si le-am bagat intr-o camara unde e temperatura mai constanta si nu exista riscul sa imi usuce soarele prea tare pamantul. Stau cu ochii pe ele si cand rasar le scot la plaja. O singura data am mai incercat sa pun salata in alveole, acum vreo 3 ani. Erau prin casa si nu aveau lumina suficienta si dupa ce au rasarit, odata s-au lungit, si asa de firave erau ca atunci cand le-am udat toate le-am culcat de nu am ales nimic din ele. La salata se poate face smecheria cu bagatul semintelor la congelator/frigider inainte de semanat ca sa iasa toate in acelasi timp?
|
Posted 03 September 2018 - 14:46

seman salata de doua luni in fiecare saptamana in palete de 104 celule dupa care le stivuiesc si le imbrac in folie si le asez la nord de casa la umbra . dupa doua trei zile daca incep sa scoata capu le descopar si le dau la lumina mentinind umiditatea in substrat pana la plantare.
|
Posted 04 September 2018 - 06:58

Acum de dimineata am vazut ca au inceput si la mine sa iasa. Initial am crezut ca e un gunoi, dar dupa aia am observat si in alte alveole. Dupa amiaza le scot afara.
|
Posted 04 September 2018 - 21:49

Quote seman salata de doua luni in fiecare saptamana in palete de 104 celule dupa care le stivuiesc si le imbrac in folie si le asez la nord de casa la umbra . dupa doua trei zile daca incep sa scoata capu le descopar si le dau la lumina mentinind umiditatea in substrat pana la plantare. cam la cate zile de la rasarire plantezi rasadul de salata facut in aceasta perioada in tavitele de 104 celule? |
Posted 05 September 2018 - 14:46

doua- trei saptamani ....dar ziua a fost lunga . Ce seman de acum poate dura si o luna pana la plantare.
|
Posted 07 November 2018 - 14:01

Nu mi-a iesit deloc faza cu salata pana acum. Nu stiu daca mai reusesc sa salvez productia de primavara. Tura pe care am pus-o in septembrie mi-a culcat-o ploaia si numai cateva plante am ales din ea. In urma cu cateva saptamani am mai incercat odata, tot in alveole. Cand a inceput sa rasara am dat-o afara si ca sa nu mai patesc cum am patit cu precedenta am pus-o la "tunel". Nu mi-am batut capul prea tare cu ea, dar mentineam apa in tavita alveolelor. Ma cam mira ca era cam neuniform rasarita, si in plus dupa ceva vreme am observat ca mai si dispare din ea. Imediat m-am dus cu gandul la primele posturi din aria asta si intr-adevar, in apa din tavita se cuibarisera niste melci. Am mutat plantele care au ramas in pamant sperand sa mai salvez ceva din ele. Initial le-am acoperit cu folia, dupa aia am vazut ca tot le mananca melcii, asa ca le-am descoperit la loc. o vreme a fost mai bine, dar intr-un final melcii si-au facut treaba. Cred ca 2 plante mai am. Am mai pus niste seminte, insa nu stiu daca mai iese ceva acum. Nu mai stiu ce sa fac. Poate le-am dat apa prea multa, insa am incercat sa ascult de sfaturile de aici ca le trebuie umiditate ca sa rasara. Pe de alta parte umiditatea atrage melcii si nu stiu daca pot sa le dau si suficienta apa si totusi sa nu vina melcii. Cred ca fara optimal nu scap, dar si asa e posibil sa fie deja prea tarziu...
|
Posted 18 January 2019 - 18:02

Posted 22 January 2019 - 23:48

Pe 19.01.2019 am plantat si eu rasadul de salata pentru consumul propriu. Am avut 48 fire Mafalda F2 (seminte oprite) si 28 Winter Density Lettuce.
Sper sa se faca frumoasa pina la sfirsitul lui martie. N-am mai pus pina acum Winter Density, dar pot spune ca are o culoare deosebita (un verde inchis) Atasez si citeva poze: Attached FilesEdited by yoaca70, 22 January 2019 - 23:49. |
Posted 26 January 2019 - 16:51

Are cineva idee care e problema aici?
Attached Files |
Posted 26 January 2019 - 20:09

Ai stropit o cu ceva in ultimele 10 zile?
Edited by amitaf, 26 January 2019 - 20:09. |
Posted 26 January 2019 - 22:10

Posted 26 January 2019 - 22:21

De aia am intrebat ca pare fitotoxicite.Frunzele afectate sunt compromise, cand se va face mare, le dai jos
|
|
Posted 26 January 2019 - 22:36

Nu am mai patit pana acum.
Sa fie de vina temperatura mica, sau faptul ca nu prea apuca sa se zvinte? Am incercat mereu sa dau cand am in solar peste 5-6C.. E o situatie nasoala pe vremea asta innorata, in sensul ca la primul semn de boala vreau sa stropesc, dar nefiint soare, ramane umed pe planta daca nu aerisesc. Ceea ce nu pot sa fac pt ca ar scadea sub 5 grade ![]() Doar sa reconfirm - sigur nu-i antracnoza? |
Posted 30 January 2019 - 10:27

Nu mai stropi cand nu e soare. Ramane solutia pe frunze o gramada de vreme. Asta e buba...asa, le ai parlit oleaca. Sigur n a fost soare cand s au aplicat tratamentele. Regula 1..sa fie soare...si cea de a doua, oleaca de ventilatie. Sau a fost soare si n ai deschis?
|
Posted 30 January 2019 - 14:03

In primul rand sa fie peste 10c. Daca e si soare e si mai bine.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users