Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Cum vor arăta OAMENII peste 1000 de ani?

- - - - -
  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#37
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Inteleg ca suntem pe aria de pseudo-stiinta....dar asta e SF curat!
Puteti sa va "dati" o parere....dar natura are legile ei (foarte) stricte!

Sanatate!

#38
cuculili

cuculili

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,291
  • Înscris: 10.05.2005
Aha, un fel de timesnewroman dar mai slab.
Nu e stire e poanta scremuta.
..............
Oricum...chiar daca nu intelegi asta poti sa vezi din desen.
Cum adica creier mai mic intr-o cutie craniana ramasa la fel?
Pai daca dai talpa la bolidul tau iubit, de la acceleratia brusca mazarea aia de creier se loveste de partea dorsala a craniului si pierzi bunatate de cocalar turator de motor. Posted Image

Sau matzul redus...alta duma. De parca KF si Mc`D o sa lase sa se intample una ca asta.
Din contra, o sa apara matz cu doua sau trei benzi dupa cate mari firme de mancare junk acapareaza piata pana atunci.

Si mai sunt dar cred ca e clar ca asa nu o sa fie.
Posted Image

#39
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Cum dracu sa se micsoreze creierul, cind e evident ca oamenii au fruntea din ce in ce mare.
Dar deja studiile astea spun doar prostii.
Doar statul si holbatul si folosirea intensiva a ochilor si creierului la calc, ne face mai dastepti.
Sa nu mai spun de situatiile limita, ce vor veni.
Gen cataclisme, ce vor trebuie rezolvate altfel decit pina acum. Adica rezolvate, nu aminate.


View Postandreic, on 14 octombrie 2012 - 21:18, said:

Ca acum, sau ca acum 1000 ani, sau ca acum 2000 ani Posted Image Difernete minimale in functie de dieta si clima.


Cum poti spune enormitatea asta. Tu ai fruntea lata, din poza aia, si probabil bunicul strabunicul tau aveau par si pe frunte. Si mai tesita.

Edited by NASTYPRIMUL, 15 October 2012 - 00:09.


#40
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostSorin84k, on 14 octombrie 2012 - 20:56, said:

PS: In 50 de ani robotii vor stii tot ce stie oricare din noi, si vor fi capabili sa faca totul mult mai bine decat noi.
Atunci mă bucur. Mă bucur că în sfârşit alţii (fie ei şi roboţi) vor scrie corect în limba română.

#41
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,114
  • Înscris: 04.02.2011

View PostOriginalCopy, on 15 octombrie 2012 - 00:15, said:


Atunci mă bucur. Mă bucur că în sfârşit alţii (fie ei şi roboţi) vor scrie corect în limba română.
Păi "Roboţii" vor fi ajuns la sezonul 200 :)

#42
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

View PostNASTYPRIMUL, on 15 octombrie 2012 - 00:07, said:

Cum poti spune enormitatea asta. Tu ai fruntea lata, din poza aia, si probabil bunicul strabunicul tau aveau par si pe frunte. Si mai tesita.
Negativ, la fel era si el. Modul de dezvoltare depinde de primii ani de viata dar asta nu inseamna ca e o trasatura ce se va transmite. Practic persoane cu acelasi cod pot avea frunti late sau tesite depinde de dezvoltare si de rase mai exact de celalalte gene.

Edited by andreic, 15 October 2012 - 07:04.


#43
Endinion

Endinion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 05.03.2007

View Postchaosss, on 14 octombrie 2012 - 21:21, said:

Top 10 viziuni ale lumii peste 1000 de ani
3. Viitorul călătoriilor în spațiu
Futuristul Arthur C. Clarke, considerat un vizionar cu privire la călătoriile în spațiu, credea că este doar o chestiune de timp înainte de a avea sisteme sigure şi economice de propulsie în spațiu.
Întrebările care se pun, nu sunt doar în legătură cu construirea acestei tehnologii şi transformarea acesteia într-una accesibilă, ci si schimbarea noastră pentru a putea rezista efectelor negative pe care le au călătoriile în spațiu asupra corpului uman.
2. Progres cu prelungirea vieții umane?
Din tot ceea ce a fost în această listă, numărul doi are probabil o dovadă să îl sprijine, în special în ultimii ani. Oamenii de știință şi alți experți au descoperit din ce în ce mai multe dovezi că procesul de îmbătrânire poate fi încetinit.
Ray vorbește pe larg despre faptul că nanotehnologia şi nano-roboţii vor încetini procesul de îmbătrânire, prin intrarea în fluxul sanguin şi prin distrugerea agenților patogeni, inversând procesul de îmbătrânire şi corectare a erorilor de ADN. Pe lângă asta, Ray vorbește şi de descărcarea minţii într-un alt transportator, care este cel mai puțin probabil, dar care dă cel mai mult de gândit.

1. Viziuni de viitor ale eliminării morții

Nanotehnologia se va dezvolta în timp, fiind din ce în ce mai capabilă de a repara şi restabili părți ale corpului nostru. Avansează şi biotehnologia şi în curând va putea activa şi dezactiva enzimele.
Tehnologia curentă medicală face primii pași în utilizarea acestor tehnici pentru a distruge colesterolul din sânge şi pentru a opri ateroscleroza, dar şi multe alte boli. Prin crearea unei tehnologii din ce în ce mai puternice, viitorul înseamnă prelungirea vieții umane. Speranța de viață creste din ce în ce mai mult în fiecare an: speranța de viață a fost de 37 de ani în 1880, peste 1000 de ani, potrivit lui Ray, o să poată să fie infinită!
Tehnologia fuzionează cu biologia? Nu există nici o îndoială că vei citi cu atenție acest top 10, dar o să fi sceptic şi cu siguranță așa şi trebuie; acestea sunt probabil unele dintre cele mai radicale idei despre viitor spuse vreodată. Cu toate acestea, pentru cineva ca Ray Kurzweil, care a realizat foarte multe în timpul vieții sale, există o anumită valoare pe care să o iei în considerare? Fie că te încrezi în știință, în viitor, în profeți sau în Dumnezeu, sau pur şi simplu în „lucrurile mărunte”, cu siguranță aceste viziuni sunt suficient de mari să îţi coloreze imaginația şi să aprindă un loc în spațiul, timpul şi posibilitatea care ne înconjoară pe fiecare în parte.
http://zeceintop.ro/...te-1000-de-ani/


Eu vad lucrurile putin diferit decat Ray Kurtzweil, recunosc in el o metoda de a impaca aberatile academice mondiale cu bunul simt.

In realitate corpul uman va muri intotdeauna, pur si simplu este prea complicat, daca modificam ceva dintr-o parte, pica ceva din cealalta parte, altfel am fi fost nemuritori inca din 1990 cand s-au descoperit mutantii C. elegans si gena DAF-2.
Exista si mai multe complicatii daca ne gandim ca moartea nu sta doar in uzura organismului ci si in altele cum ar fi accidentele, bolile, suprasolicitarea organismului pe linia efortului, grasimilor, deshidratarii, insolatiei, inanitiei, ...

Desi unii cred ca trecerea creierului-mintii umane pe un suport sintetic de tip IA ar putea fi mult mai dificila, eu le spun ca nu este asa, in plus astazi s-a realizat primul cip cuantic comercial, peste 3 ani urmand sa fie scos pe piata (pana atunci va functiona probabil doar pentru agentiile de securitate, institute de cercetare, ...).

Hibernarea umana este de asemenea ca si facuta, ultimele experimente cu H2S pe porci au avut un succes remarcabil, asa ca foarte aproape inseamna in curand realizabil in cazul oamenilor.

Medicina stem este si ea foarte reala, deja se cultiva celule stem de la adulti si pot genera organe noi in vitro, iar mai nou se experimenteaza in vivo, adica in interiorul corpului aceleiasi persoane.

Oricum singura solutie este transferul mintii pe un suport cuantic.

SPATIUL: aici lucrurile sunt de asemenea cam amestecate, in realitate noile informatii arata ca varsta umana se prelungeste prin simpla sedere intr-un mediu cu gravitatie mai mica pana la cateva secole pentru acea persoana, iar osteoporoza si altele nu merg liniar ci se opresc, are loc o adaptare la noul mediu si nu o degenerare a organismului uman.

Nave cosmice avansate avem deja, la fel tinte planetare usor de abordat, ...

MEDIUL: Nu trebuie sa ne facem probleme pentru mediu, natura ne va intrepta pasii in directia buna, haidem sa ne gandim ce s-ar intampla daca m^ine multi rom^ni si-ar monta generatoare de syngaz pe utilajele agricole, pe mopede si autovehicule, cam cum existau pana la al doilea Razboi Mondial, apoi ar incepe sa planteze in proprile gradini chiar bambus sau alti arbori profitabili pentru a fi utilizati la syngaz ?!

Ce s-ar intampla daca multi ar imprumuta tehnologiile ecologice existente deja in Belgia, Olanda, Finlanda, s.a.m.d (cea cu syngazul pentru agricultura, centrale termice si autovehicule este doar una dintre acestea)?!

(Am citit pe un site ca cu 30 kg de peleti (deci material slab energetic) ai syngaz pentru 16 km.)

Eu cred ca vom reusi sa ne imbunatatim viata imprumutand modelul din occident, ... vom dispune de maslini aclimatizati, vom incepe sa uscam fructe si sa le consumam tot mai des (de exemplu la noi in Maramures fructele felurite se arunca la vin si la palinca), nimeni nu mai mananca fructe desi toata lumea dispune de tone intregi anual.

Altele:
-biogazul
-instalatii de apa potabila mecanice-ecologice
-mori de vant orizontale (arabe)
-recuperarea energiei electrice de la apa prin cadere, a energiei termice de pe hornuri, apa calda din rezervoare de tabla neagra sau tuburi de sticla fumurie, ...

#44
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012

View PostOriginalCopy, on 15 octombrie 2012 - 00:15, said:

Atunci mă bucur. Mă bucur că în sfârşit alţii (fie ei şi roboţi) vor scrie corect în limba română.

Hei, iti cer drepturi de autor, eu am zis primaPosted Image

Cat despre fruntea lata, nu-s de acord, mie imi place fruntea mea si vreau sa ramana asa, chiar si dupa 1000 de ani:)

#45
Endinion

Endinion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 05.03.2007

View PostRotobil, on 14 octombrie 2012 - 21:31, said:

4. Maini si degete mai lungi, pt. iFone. - comic. Mainile si degetele mai lungi nu ofera niciun avantaj din punct de vedere al capacitatii de supravietuire sau de reproducere, deci nu se vor produce schimbari.
Evolutia umana e aproape de stagnare, peste 1000 de ani vom arata fix la fel.

M^na umana a ramas la fel din urma cu aproape 50 de milioane de ani de pe vremea primilor lemurieni, asa ca ...

#46
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008

View PostEndinion, on 15 octombrie 2012 - 10:15, said:

M^na umana a ramas la fel din urma cu aproape 50 de milioane de ani de pe vremea primilor lemurieni, asa ca ...
asa ca e timpul unui progres

Din farfurii de piatra cu mana au mancat 50 000 de ani si in ultimii 400 ani au progresat si au lasat vechiturile.

Pe PC-uri cat dulapul ati stat 30 de ani si in ultimii 2 ani v-ati apucat d etablete

Edited by popascu, 15 October 2012 - 10:40.


#47
Endinion

Endinion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 05.03.2007

View Postpopascu, on 15 octombrie 2012 - 10:39, said:

asa ca e timpul unui progres

Din farfurii de piatra cu mana au mancat 50 000 de ani si in ultimii 400 ani au progresat si au lasat vechiturile.

Pe PC-uri cat dulapul ati stat 30 de ani si in ultimii 2 ani v-ati apucat d etablete

In anii '80 pe cand eram copil, erau tot PC-uri ca cele de azi, erau rom^nesti, Coral parca se numeau, ... dulapuri erau probabil prin anii '60-'70.

#48
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008

View PostEndinion, on 15 octombrie 2012 - 17:48, said:

In anii '80 pe cand eram copil, erau tot PC-uri ca cele de azi, erau rom^nesti, Coral parca se numeau, ... dulapuri erau probabil prin anii '60-'70.

si ai vazut ceva progres pana in 2006? cam nimic. Aceleasi dulapuri si cazane cu tastatura, monitor, maus, cd rom si procesor si ram. Din 2008 incoace s-au naruit brusc, piata laptopurilor brusc a crescut si a depasit cea a PC-urilor si apoi au venit si tabletele si smarturile

#49
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

View PostEndinion, on 15 octombrie 2012 - 10:15, said:

M^na umana a ramas la fel din urma cu aproape 50 de milioane de ani de pe vremea primilor lemurieni, asa ca ...
Daca nu este nici o problema cu mana si este eficienta nu are de ce sa se schimbe prin evolutie.

#50
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
noi nu ne dam seama cat de eficient sau nu e ceva. Dar cu timpul se schimba pt ca natura e mai desteapta ca noi. Cu ce le-ar fi incurcat pe maimute blana sau alte chestii ale corpului? si totusi s-au modificat si au devenit oameni.

#51
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

View Postpopascu, on 15 octombrie 2012 - 19:46, said:

Cu ce le-ar fi incurcat pe maimute blana sau alte chestii ale corpului? si totusi s-au modificat si au devenit oameni.
Lipsa sintezei vitaminei D in piele la soare...

Edited by andreic, 15 October 2012 - 19:54.


#52
Endinion

Endinion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,606
  • Înscris: 05.03.2007

View Postandreic, on 15 octombrie 2012 - 19:53, said:

Lipsa sintezei vitaminei D in piele la soare...

inteligenta chestie, as adauga aici si lipsa parazitilor din blana, atractia fizica, dezvoltarea tesutului adipos cutanat, ...

Cum au scapat de blana este alta poveste, probabil masivitatea a contribuit secundar la fel ca la gorile, apoi imbracamintea si nu includ aici chiar si o anumita infectie cutanata, o boala degenerativa a firului de par corelata cu mutatii genetice ce au stabilizat o trasatura de acest tip in cateva generatii (am vazut aceasta boala inclusiv la cimpanzei care devin aproape nuzi.)

#53
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008

View Postandreic, on 15 octombrie 2012 - 06:39, said:

Negativ, la fel era si el. Modul de dezvoltare depinde de primii ani de viata dar asta nu inseamna ca e o trasatura ce se va transmite. Practic persoane cu acelasi cod pot avea frunti late sau tesite depinde de dezvoltare si de rase mai exact de celalalte gene.
las-o ca macane.
Ti-ai vazut tu strabunicul, si ai retinut la vreo 2 ani, eventual, cum ii era fruntea. Eu am spus ca ipoteza, fiindca oamenii ce faceau munci fizice, preponderent asa erau.
Oamenii au tigva ceva mai mare decit acum sute sau mii de ani.
Cine spune ca inteligenta oamenilor  e mai mica, la fel si creierul, da dovada de rea credinta. sa nu spun de masluire a datelor.
Sa nu vii cu date ca este la fel creierul, ca nu cred.
Ma refer la medie, nu la indivizi luat separat.
Iei un pigmeu si un urias de demult ca nu tine.

Sa nu mai spun ca materia cenusie conteaza, nu atit volumul creierului. La oameni se dezvolta suprafata exterioara a creierului, prin incretirea materiei cenusii.
Fiindca in timpul vietii nu se mai poate dezvolta tigva in volum.
Sint oameni sclipitori ca inteligenta cu capul mic.
Deci alt criteriu.

Edited by NASTYPRIMUL, 16 October 2012 - 00:00.


#54
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,113
  • Înscris: 25.02.2007

View PostEndinion, on 15 octombrie 2012 - 09:17, said:

Desi unii cred ca trecerea creierului-mintii umane pe un suport sintetic de tip IA ar putea fi mult mai dificila, eu le spun ca nu este asa, in plus astazi s-a realizat primul cip cuantic comercial, peste 3 ani urmand sa fie scos pe piata (pana atunci va functiona probabil doar pentru agentiile de securitate, institute de cercetare, ...).
(...)
Oricum singura solutie este transferul mintii pe un suport cuantic.
Calculatorul mai puternic care va deveni inteligent e un cliseu vechi, placut elevilor de gimnaziu in general.
Ai si vreo baza pe care faci aceste afirmatii ?

Si downloadul mintii sper ca nu vrei sa-l faci printr-o mufa USB bagata-n... vreo gaura  :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate