Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...
 Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...

Spital stomatologic sector 4 grat...
 

Lacurile din nord - Garda, Como, Lugano, Maggiore

- - - - -
  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#91
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,505
  • Înscris: 14.03.2006
Ziua a doua. Am plecat dimineata, cu un tren la ora 7.00 catre Varenna (tren schimbat in Lecco), folosind abonamentul OVIL. Ajunsi in Varenna, am facut o plimbare pe aleea de pe malul lacului catre piata si biserica San Giorgio, apoi inapoi catre debarcader de unde am luat vaporasul catre Bellagio. Aici am mers intai catre Punta Spartivento, loc aflat in mijlocul formei Y rasturnate a lacului, unde aveti o minunata priveliste asupra lacului. Exista aici si un restaurant. Am mers apoi pe stradutele din centru catre vila Melzi, unde am stat cateva ore in gradini, printre azalee inflorite, diversi arbusti, bambus… Dupa un popas la unul din barurile de pe strada principala, am luat autobuzul C30 catre Como, pe un drum pe malul apei, spectaculos pe alocuri. Lasand vizita in Como pe a doua zi, am luat trenul catre Bergamo, unde am mai facut o vizita de seara in orasul vechi, admirand de data aceasta luminile orasului.
Poze Varenna si Bellagio

Attached Files


Edited by kerkyra, 23 May 2018 - 13:19.


#92
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,505
  • Înscris: 14.03.2006
Ziua 3. Am plecat dimineata cu trenul catre Como, cu schimbarea trenului in Moza. Din gara am luat-o la pas prin centrul vechi, am vizitat Domul, apoi catre malul lacului, pe promenada ne-am indreptat catre funicularul spre Brunate. Nu pot spune ca nu am avut emotii, citisem ca este cel mai abrupt din Europa, ca urcusul dureaza 7 minute, vazusem filmulete pe net, a fost si cam inghesuiala, asa ca am evitat sa privesc ceva pe fereastra si am ajuns cu bine sus. Am avut noroc de o zi senina si calda, asa ca am putut admira privelistea de acolo asupra lacului si a localitatilor invecinate. Am inceput urcusul catre Faro Voltiano, pe stradutele pietruite, pe sosea si prin padure. De acolo se vede iar foarte frumos zona. In far nu am mai urcat, era deja o ceata de copii tare galagiosi, nu ma vedeam amestecandu-ma printre ei pe scarile abrupte (si asa am probleme cu inaltimile). Ne-am intors la funicular iar la coborare am prins curaj, am stat chiar in fata si am vazut cum “aterizam” pe lac. Am mai stat ceva timp in parcul de langa muzeul Volta, pe malul lacului, o zona verde si linistita. De la Como am mers la Milano, sa revedem Domul, Scala si Galeriile Vittorio Emanuelle. Nu pot spune ca mi-a parut rau, dar agitatia in care am nimerit dupa linistea de la lac parca nu mi-a picat bine. Se pregatea si un spectacol in fata domului, asa ca era greu de trecut pe acolo. Am stat vreo doua ore si ne-am indreptat spre gara centrala (alta forfota, dar cladirea impresionanta) de unde am revenit la Bergamo.
Poze din Como si Brunate.

Attached Files



#93
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,535
  • Înscris: 14.04.2008

View PostTepesh, on 30 aprilie 2018 - 10:56, said:

Abia pe 22 ajungem ...
cum a fost?

#94
Tepesh

Tepesh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 31.05.2005

View Postdariuscha, on 02 iulie 2018 - 10:42, said:

cum a fost?

Minunat. Cum ne așteptam, de altfel.

Am respectat programul inițial și a fost OK:
- vineri (prima zi), câteva ceasuri de plimbare prin Milano, apoi cazare lângă oraș - recomand cu toată inima Ibis Styles Milano Est Settala, super raport calitate-preț pentru cine nu e condiționat de cazarea în oraș și are a doua zi drum spre lacuri
- sâmbătă, plimbare Sirmione + un pic de plajă pe-aproape de Peschiera del Garda. Sirmione foarte drăguț, plaja nasoală (mică, înghesuită, cu pietre - cam așa sunt toate în zonă, din ce am văzut)
- duminică: dimineața plimbare prin Bardolino - excelent. Prânz și după-amiază, urcat cu telecabina din Malcesine pe Monte Baldo, mini-drumeție, admirat peisaje superbe. Seara, plimbare scurtă și cină Riva del Garda
- luni și marți - full Gardaland. Parcul de distracții a fost un pic chiar peste așteptări! Și noi, și copiii ne-am distrat bine de tot, nu a fost excesiv de aglomerat, atracțiile au fost foarte ok. Ca poziție în clasament, un pic sub Europa Park, la egalitate cu Legoland și peste Disneyland Paris. În toamnă avem programat și Portaventura :)
- marți dimineață, două ceasuri la pas prin Verona, apoi cap-compas spre Milano, de unde aveam avion spre casă

Edited by Tepesh, 08 July 2018 - 20:59.


#95
Musette76

Musette76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 30.03.2012
Buna seara,
Pe 19 plecam si noi către Bergamo-vrem sa facem zona Lago di Garda pret de 5 zile(inclusiv Verona,cu putin efort si Veneția ) .
Avem o cazare rezervată in Desenzano del Garda,dar nu prea sunt împăcată cu ideea.
As vrea o cazare f buna,cu md inclus obligatoriu si intr-o zona din care se poate ajunge ușor spre majoritatea obiectivelor.
Voi unde ati avut cazări in zona?
Multumesc!

Edited by Musette76, 09 July 2018 - 21:49.


#96
MarmoreAl

MarmoreAl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 19.07.2016
Plec si eu la Milano saptamana viitoare, abia astept!!! O sa merg la Como si Maggiore: Como, Bellagio, Varenna, respectiv Stresa cu cele 3 insule.

#97
Musette76

Musette76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 30.03.2012
Buna seara,
Ne-am întors si noi azi din minunata vacanta petrecuta in nordul Italiei .
Am ajuns in prima zi la ora 8:30 in Bergamo si de acolo am plecat către Desenzano del Garda via Brescia(cu un autobuz din terminalul aeroportului).
Am avut noroc sa ajungem la hotel si sa fie gata camera de la 10 dimineata!🤗🤗Am tras un somn zdravan ca eram treji de la 4 dimineata!
In prima dupa-amiaza am fost cu vaporașul in Sirmione unde am petrecut vreo 6 ore!
Mi s-a părut superba localitatea.

#98
Musette76

Musette76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 30.03.2012
A 2-a zi am plecat la Verona cu trenul-in 20’ eram in Verona.Am plecat către Piazza Bra si de acolo per-pedes către obiectivele turistice foarte bine semnalizate .
O încântare si Verona!
A 3-a zi am fost in Peschiera del Garda,la Movieland-Distractie maxima pentru cel mic,dar si pentru cei mari.
A 4-a zi am luat un tren rapid Freciarossa si intr-o ora si jumătate eram in Veneția.Era duminica si orașul mustea de turiști  .Am folosit cartela valabilă 24 h pe Vaporetto.Seara retur către Desenzano.
A 5-a zi am luat -o pe malul vestic -Salo-Limone sul Garda.De aici am trecut cu vaporul către Malcesine,am vizitat si Malcesine fara a urca pe Monte Baldo -erau mari timpii de așteptare si de aici am plecat către Riva del Garda pe unde ne-am mai plimbat putin si am luat LN027 retur către Desenzano.
A 6-a zi am plecat in Como cu trenul via Milano Centrale ,unde am ajuns la 14:30-ne-am cazat,ne-am odihnit si seara am plecat la plimbare ,am urcat la Brunate ,am văzut apusul de sus ,supeerb!
A 7-a zi am plecat cu vaporul din Como in Bellagio ,Mennagio si Varenna.A fost de vis.Seara am plătit un supliment si ne-am întors cu un speed-boat.Plimbareala pe străduțe ,savurat cannoli si Aperol,pizza,paste,gelatto.
A 8-a zi am plecat in Lugano-deosebit de frumos!
A 9-a zi am plecat la Zurich si a 10-a zi am zburat Basel-București !
Tur de forța într-adevăr ,dar sufletul si inima sunt pline de frumos!
Vacante frumoase va doresc si daca cineva are nevoie de vreo info,cu drag!
Concluzia băiețelului nostru:mami,asta a fost vacanta lacurilor!🤗🤗🤗🤗

Edited by Musette76, 29 July 2018 - 18:54.


#99
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
A venit toamna iar nostalgia dupa lacurile din nordul Italiei este din nou prezenta.
In august am vizitat lacurile Como si Maggiore iar la Garda numai Sirmione ( pina la grotele lui Cattulo).

Attached Files


Edited by azorel, 24 September 2018 - 07:40.


#100
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
Nu am gasit aici multe informatii despre lacul Maggiore inainte de a pleca spre Lombardia dar pot sa recunosc ca merita descoperita zona si fara informatii. Am avut cazare la Grand Hotel Bristol in Stresa, un hotel din multele hoteluri construite pentru aristocratia italiana in secolul 19 in stilul Art Nouveau. Stresa este un adevarat colt de rai datorita climatului bland ce favorizeaza o vegetatie luxurianta, datorita palatelor si vilelor somptuoase inconjurate de gradini cu plante rare.
Croaziera pe lacul Maggiore a avut ca puncte de interes cele 3 insule Borromee:
- isola  BELLA palatul si gradinile
- isola PESCATORI un sat de pescari
- isola MADRE cu un vechi "palazzo" si o gradina botanica cu plante din toate colturile lumii.
Pentru a ajunge pe insule sint  vaporase care pleaca la fiecare jumatate de ora de la debarcaderul din Stresa, iar biletul pentru intreaga calatorie este intre 10-15 euro.

Attached Files


Edited by azorel, 28 September 2018 - 20:57.


#101
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
Isola Bella

Attached Files


Edited by azorel, 28 September 2018 - 21:27.


#102
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,505
  • Înscris: 14.03.2006
Si eu ma gandesc sa fac la anul o minivacanta de cateva zile pe malul lacului Garda, anul acesta am fost doar la Como, nu am vrut sa ma intind prea mult, mai bine un ritm mai lent, sa avem timp sa savuram fiecare priveliste. Asa ca voi lua la recitit topicul pentru a gasi o cazare cat mai strategic situata.

#103
azorel

azorel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 03.09.2007
Isola MADRE

Attached Files


Edited by azorel, 04 October 2018 - 07:06.


#104
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
Cateva poze din Sirmione si Peschiera del Garda facute pe 7 ianuarie 2019 . In drumul de intoarcere catre Romania de pe coasta ligurica , ne-am oprit cateva ore la lacul Garda .

SIRMIONE

PESCHIERA DEL GARDA

Attached Files



#105
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Ce soare ati prins in ianuarie!

#106
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
Da, au fost zile foarte insorite .Daca pe coasta ligurica am prins cate 15 , 16 grade , la Garda au fost doar 9 . Peisajul e mult mai frumos pe coasta , la lacuri e cam uscata vegetatia . Dar peste tot decoratiunile de sarbatori sporesc farmecul locurilor. Dar doar pana pe 7 ianuarie .Dupa incep sa le stranga si multe localuri se inchid.

Edited by aylla, 12 February 2019 - 14:15.


#107
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,752
  • Înscris: 18.04.2007
Un sfat de la voi: pe unde e mai frumos de inconjurat lacul Como (cu mașina, in iunie), pe la sud (Como - Bellagio - Lecco), sau pe la nord (Como - Sorico - Lecco) ? Unde ar merita oprit pentru scurte vizite ?

Ziua respectivă va fi cu plecare din suburbiile Milano-ului și dormit in apropiere de Verona. IŽn afară de Como, dacă mai e timp mai trec scurt și pe langă Garda (eventual Sirmione). Ar trebui să încapă și balconul Julietei.

(Am inlocuit hieroglifele cu litere fara diacritice.)

Edited by Brainie, 04 March 2019 - 14:55.


#108
aylla

aylla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,172
  • Înscris: 26.06.2007
Brainie , si noi vom merge la lacuri dar de pastele ortodox . Vom fi nasii unui baietel in Italia si ,daca tot ne  deplasam in zona , am zis sa mai vizitam ceva inainte . Noi am gasit un hotel foarte ieftin in Brunello , undeva intre lacul Como si lacul Maggiore . La 36 de euro / noapte cu mic dejun inclus , am rezervat 5 nopti . In functie de cum va fi vremea vom face si planul de vacanta , am vrea sa vizitam si Milano , plus cele doua lacuri Como si Maggiore . Ce-o incapea in aceste zile si ce ne-o lasa vremea . Mi-e teama ca la sf de aprilie -1 mai  sa nu fie cam capricioasa in zona lacurilor de nord .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate