Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Caut partener pentru o mica afacere

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
midnightk

midnightk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 10.07.2005
Salutare tuturor! Dupa cum scrie si in titlu, vreau sa deschid o afacere dar nu am banii necesari. Ca locatie, este vorba de un orasel de pe Valea Prahovei care duce mare lipsa de locuri in care sa te poti destinde. De aceea, eu m-am gandit la un pub. Spatiul exista si este de inchiriat (astept raspuns in legatura cu cuantumul chiriei), vad comercial este (e in centrul orasului, intr-o casa retrocedata de curand) iar posibilitatile de reusita sunt destul de mari, mai ales ca intr-un oras cu cateva zeci de mii de locuitori nu ai decat o carciuma cu lautari si doua restaurante, locuri in care tinerii nu prea intra. Respectiva locatie as vrea sa o fac pe gustul meu, still irlandez, cu bere ieftina si muzica de buna calitate, si sunt sigur ca as avea si clienti. Acum referitor la suma investita, eu consider ca un 6-8000 de euro este mai mult decat suficient, bani care se pot amortiza cam intr-un an de zile (perioada maxima). La capitolul angajati - 2 sunt suficienti (eu si sotia), exista si o sursa de mobilier ieftin, iar cu autorizatiile nu e nici o problema. In speranta ca v-am trezit interesul, astept parerile voastre.

#2
ccf_cristi

ccf_cristi

    Asa si?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,497
  • Înscris: 13.10.2010
Niciodata nu i-am inteles pe cei care cauta un partener printre necunoscuti!
Daca zici ca suma investita o recapeti intr-un an, de ce nu faci un imprumut la banca si sti ca nu te doare capu`.
Nu mai tin minte unde am auzit sau cat de adevarat este, dar statul da o suma de bani(parca 10.000euro maxim), in anumite conditii, celor care vor sa-si deschida o afacere....

#3
Sorin84k

Sorin84k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,682
  • Înscris: 17.02.2008
Pana faci tu pub-ul, e posibil sa faca altul care a vazut ideile tale pe acest forum si are si banii.
Incearca sa faci un imprumut, si vezi si la stat daca iti ofera ceva, sau poate de la Uniunea Europeana ceva fonduri.

#4
rinser

rinser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 03.11.2010
Mi se pare ciudata abordarea asta tipic romaneasca cu amortizarea intr-un an. Asta inseamna sa ai marja foarte mare. Inseamna strategie pe termen scurt. Gen: lovesti si fugi! De aia ca si natiune in afaceri suntem unde suntem. Daca vrei sa faci o afacere serioasa care sa reziste o faci cu o investitie serioasa, cu cheltuieli reale (maricele), fara rabat la calitate, si cu marje decente. O astfel de afacere o poti amortiza in minim 2 ani.
Oricum nu pari a fi omul care stie ce e aia afacere. Se vede din modul tau de a gandi faza cu angajatii. Si daca moare o ruda apropiata si trebuie sa fiti ambii acolo? Sau la spital? Cine face sa mearga afacerea inainte?

#5
underrated

underrated

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,203
  • Înscris: 03.08.2010
daca zici ca vrei sa-ti deschizi un pub, recalculeaza necesarul de capital,ca sa zic asa...adica numai un aparat de cafea pentru bar poate trece lejer de 1000 de euro.

#6
midnightk

midnightk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 10.07.2005
in primul rand multumesc pentru pareri. haideti sa va si raspund la intrebari, ca asa mi se pare frumos si normal.
1. de ce nu fac credit la banca....simplu, nu se poate. firma la care sunt angajat face contracte de munca pe 2 ore, asa ca....nu e cazul
2. de ce nu apelez la stat pentru cei 10.000 de euro - pentru ca nu ma incadrez in bareme (am 35 de ani)
3. pentru a obtine fonduri de la UE trebuie un proiect (nu cred ca se dau fonduri nerambursabile pentru baruri, nu sunt sigur); proiectul costa bani, pe care nu ii am
4.spunea rinser ceva de modul de gandire in legatura cu angajatii; teoretic ai dreptate, practic nu prea. Prefer sa ma ocup eu de pub-ul respectiv pentru ca stiu cu ce se mananca, e (si) afacerea mea, iar un venit in plus nu strica niciodata.
5.underrated, ai dreptate. insa sunt firme care vin cu expresorul lor, si il ai in custodie. la fel si cu dozatoarele de bere, etc.

Referitor la cei 10 000 de euro de la stat pentru start-up....trebuiesc indeplinite niste conditii. Ca eu sa iau suma maxima (10.000 eur) ceea ce nu trebuie sa fie mai mult de 50% din investitie, trebuie sa vin eu cu cealalta parte. Adica 10.000. Pe care daca i-as avea, nu m-as mai agita;
Ptr ccf_cristi...caut parteneri printre necunoscuti, pentru ca nu am prieteni cu bani. Din pacate.

Ptr rinser...poti face treaba asta si cu o investitie destul de mica...nu trebuie sa ne aruncam in cheltuieli imense cu mobilier, plasme si amenajari interioare de zeci de mii de euro. Eu am un calcul facut, iar la un profit de 4000 de ron pe luna, investitia de 6000 de euro se amortizeaza in mai putin de un an. Asta nu inseamna ca dupa inchid afacerea si am plecat. Eu am dat un termen destul de ok in care investitorul isi poate recupera suma investita.

Edited by midnightk, 09 October 2012 - 17:43.


#7
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006

 rinser, on 09 octombrie 2012 - 16:36, said:

................strategie pe termen scurt..............

lol. strategie ?!!? crezi ca el a facut macar vreun calcul inainte sa scoata cei "6-8000" euro necesari?
midnightk, uimeste-ne cu un raspuns la intrebarea asta: cata bere trebuie sa vinzi zilnic (in medie) ca sa recuperezi investitia intr-un an?

#8
midnightk

midnightk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 10.07.2005
smiley, hai sa iti raspund la intrebare. un pub intr-un alt orasel din zona, mai mic si destul de ieftin (6 lei o bere, 6 lei o cafea,10-14 lei un cocktail) are incasari (saptamanale) de aproape 6000 de lei. Daca e vacanta, sau mai e o zi libera dupa w-end (si au fost destule), incasarile cresc spre 7000-7500 de lei. Lunar, se incaseaza cam 27.000-28.000 de lei (noi). O sa razi, dar berea la draft este cea mai profitabila (daca ai fi avut contact cu comertul si in special cu vanzarea de bere, ai fi stiut). Plus ca in afara de bere, intr-un pub mai vinzi si cafea, si alte bauturi, si un chips, si un snacks si multe altele. Chiar nu imi vine sa cred ca nu ai fost intr-un pub pana acum. Concret, la cazul la care ma refer, din 25.000 de lei incasari pe luna (intr-o luna proasta), cam 5-6000 de lei raman in mana. Stiu, acum poti sa te apuci sa imi faci "n" socoteli, insa cazul in discutie il cunosc foarte bine.
Plus ca intr-un pub iti poti aduce o saptamanal sau lunar (sau cand vrei tu) o formatie (fara mari pretentii, si aici nu ma refer la lautari), un show de stand-up comedy, un karaoke, etc.Care iti pot aduce iarasi ceva banuti. Ca sa nu mai vorbim de evenimente mici (aniversari, mese festive - nu nunti si botezuri) la care se poate asigura catering-ul.


Ca sa iti documentez si suma pe care am considerat-o eu necesara, uite un mic calcul:

mobilier (20 de mese +80 de scaune) - cca 2000 eur
amenajari interioare (bar, decoratiuni,etc) - cca 1500 eur
stoc initial de marfa - cca 1500 eur
licenta pentru muzica - exista
2 plasme SH - 1500 ron
frigidere si vitrine - de la distribuitori
expresor + vesela cafea - de la distribuitori
vesela - maxim 1000 de euro (tine cont ca sunt distribuitori care ofera halbe, pahare, etc)
instalatie sunet - exista
instalatie karaoke - exista
reclama - radio+tv pe local - moka
alte cheltuieli - 2000 de euro

si ca sa te uimesc cu raspunsul la intrebarea ta: daca as vinde DOAR bere, dupa un calcul extrem de simplu, ai nevoie de 85-100 de beri vandute zilnic. Multumit?

#9
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006
cate procente din firma te astepti sa cedezi investitorului si care este exact contributia ta?
presupun ca tu si sotia doriti salariu, cam la ce suma v-ati gandit? cui apartine casa, cat va costa folosirea ei, cat de mare este, din cate camere este compusa, cate bai are?

#10
rinser

rinser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 03.11.2010
Vezi ca s-ar putea ca anumite cheltuieli (mari) sa se duca spre destinatii la care nu te-ai astepta: ex. WC. O baie ca lumea inseamna cel putin doua urinale plus o buda de fiecare sex plus spatiul aferent. Fa un calcul si poti lejer sa scoti 3000 euro pentru baie. Sau poti sa faci doar doua bude si seara vei avea coada -> satisfactia clientilor garantata.
Apropo de angajati: sunteti tu sau sotia pasionati de spalatul veceurilor? Pentru ca cam odata la juma de ora/1 ora va trebui sa mergi sa inspectezi ce mai e pe acolo si asta va insemna sa speli cate o balta de pisat sau o borala de pe jos. Nu permanent, dar se va intampla. Plus multe alte chestiute. Esti bun in comunicarea cu oamenii, stii sa aplanezi conflicte?
E ok sa planuiesti o afacere dar e bine si sa pui uneori raul inainte. Adica fa si un scenariu unde totul merge struna si unul in care totul merge nasol. Daca poti supravietui cu ala nasol - apuca-te de treaba. Multe afaceri nu rezista pentru ca patronii au avut asteptari fanteziste. Exemplul clasic al romanului: " am muncit 5 ani in constructii in Germania, mi-a ajuns, acum imi deschid afacere in Romania". El vede deschiderea afacerii in Ro ca pe o retragere la odihna...

#11
12345671

12345671

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 16.05.2009
eu am inteles ca o sa fie  "cu bere ieftina" si dupa aia vii si zici 6 lei. pai eu sunt din Constanta, unde sunt destule localuri de fite si pot sa iti zic ca pe acolo se incadreaza pretul berii la sticla. intr-un orasel, berea la draft ar trebui sa fie 3, maxim 4 lei. cafeaua 4-5 si tot asa. eu prefer sa am un profit mai mic si sa mearga treaba decat sa dau faliment repede, cum au patit-o de altfel multi. inca nu ai zis care ar fi contributia ta in afara de faptul ca veniti cu ideea si vreti sa fiti angajati.  si din nou...20 de mese? pai crezi ca tu cu sotia faceti fata cand se umple? sau macar cand sunt mai multi. nu prea cred. deci tot trebuie 1-2 angajati. numai cate 4 scaune la masa? pai si cand vine cardu de oameni....presupunand ca se intampla si mai iti trebuie vreo 10-20, ce faci? trebuie sa iei toate variantele in considerare

#12
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

 midnightk, on 09 octombrie 2012 - 15:22, said:

Salutare tuturor! Dupa cum scrie si in titlu, vreau sa deschid o afacere dar nu am banii necesari.

Vechea poveste.

#13
valeriu76

valeriu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 25.02.2012
Imi pare rau pt el, eu il cred ca vrea sa devina si patron si angajat ca sa castige mai multi bani dar nu se poate asa, iar cel care vine cu banii ce profit va lua din afacere? Poate o sa vrea ca el sa comande acolo, tu ce vei face atunci? vei ramane sa asculti de ordinele lui? sau vei indura si pe partea cealalta il vei arde la bani sau marfa, nu cred ca veti rezista mai mult de un an...cu voi doi angajati si tipul cu banii doar cu vizitele si cu comenzile nu va merge...

#14
georgefl

georgefl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 27.10.2011

 edy_wheazel, on 19 octombrie 2012 - 21:14, said:


Vechea poveste.

cine ti-a zis tie ca pentru o afacere iti trebe bani ?!?!?!  Afacerile fac bani , nu bani afaceri !

#15
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Ce vrei tu e o afacere tipica de familie, ca urmare nu vei gasi investitor (investitorul nu te poate controla daca aduci marfa ilegal, o vinzi si iti iei profitul). Daca vrei sa o faci, trebuie sa ai ceva bani si sa mai imprumuti de la prieteni, rude sau banca.
Altfel ramai la stadiul de visator.

PS Pe timp de criza unele din primele afaceri care se inchid sunt carciumile...

#16
edbica2000

edbica2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 20.08.2005

 midnightk, on 09 octombrie 2012 - 15:22, said:

Salutare tuturor! Dupa cum scrie si in titlu, vreau sa deschid o afacere dar nu am banii necesari. Ca locatie, este vorba de un orasel de pe Valea Prahovei care duce mare lipsa de locuri in care sa te poti destinde. De aceea, eu m-am gandit la un pub. Spatiul exista si este de inchiriat (astept raspuns in legatura cu cuantumul chiriei), vad comercial este (e in centrul orasului, intr-o casa retrocedata de curand) iar posibilitatile de reusita sunt destul de mari, mai ales ca intr-un oras cu cateva zeci de mii de locuitori nu ai decat o carciuma cu lautari si doua restaurante, locuri in care tinerii nu prea intra. Respectiva locatie as vrea sa o fac pe gustul meu, still irlandez, cu bere ieftina si muzica de buna calitate, si sunt sigur ca as avea si clienti. Acum referitor la suma investita, eu consider ca un 6-8000 de euro este mai mult decat suficient, bani care se pot amortiza cam intr-un an de zile (perioada maxima). La capitolul angajati - 2 sunt suficienti (eu si sotia), exista si o sursa de mobilier ieftin, iar cu autorizatiile nu e nici o problema. In speranta ca v-am trezit interesul, astept parerile voastre.


In titlu nu scrie ca nu ai bani ci doar ca te intereseaza un partener. Si ma ierti daca gresesc, dar imi pare ca nu ai nici un ban si ca tu cauti de fapt cum se zice in popor sa faci " din rahat bici".
Si ca sa fiu la subiect planul tau de afaceri pe juma de A4 este nereal. Daca iau doar cateva exemple:
- vrei sa-l faci pe gustul tau : NU. Fa-l pe gustul celor din localitate, gustul tau s-ar putea sa nu se potriveasca cu cerintele pietei, chiar daca tu ai impresia asta. Un mic orasel de pe Valea Prahovei are probabil, posibilitati de destindere in zona imediat inconjuratoare: Sinaia, Predeal, Azuga, etc.
- LIPSESTE cuantumul chiriei, element extrem de important in cheltuielile lunare.
- o casa retrocedata inseamna ca e si veche. Nu ai prevazut o suma reala la capitolul amenajare si mobilier. Mobilier 2.000 e ? .Vrei sa-l faci cu scaune si mese de plastic ? PUB? Fii serios. Va fi o carciuma de boschetari.  Amenajare spatiu 1.500 e ? Daca intra 80 de persoane inseamna ca e un spatiu mare dar fiind casa presupun ca are mai multe incaperi. Suma este nereala ! Cum cineva mai sus, numai "buda" si te seaca. Asta daca nu vrei sa fie una turceasca.
- Reclama radio-tv moca ? Hmmm...Nici daca ai lucra la posturile de radio-TV si n-ai primi in totalitate moca.
-  ai prevazut alte cheltuieli o suma mai mare decat la amenajare. Sa fim seriosi.
- vrei sa lucrezi tu si sotia ? Care din voi este somer acum ? Iti asumi riscul sa plecati de la servici si sa nu mearga afacerea ? Sau ti-ai facut un calcul ca vei lua din bar un salariu mai mare decat ai acum ?
- Ce perioada de timp ai alocat afacerii ca sa "porneasca" si ce cheltuieli ai de sustinut din buzunarul propriu (sau al partenerului Posted Image ) pe perioada asta ?
- Unde-s cheltuielile lunare ? Salarii , taxe, "spagi la controale", etc ? Taxele suplimentare pt. baruri, restaurante ?
- Unde-s cheltuilile de infiintare a afacerii: cat te costa transferurile de contracte si autorizatiile: apa, lumina, canal, gunoi, sanepid, etc ? Contabilul cu cat il platesti ? Ca sa ai partener trebuie sa fie SRL obligatoriu.

As mai putea sa scriu 10 pagini pe marginea postarii tale.
Nu cunt gica contra si bravo tie ca vrei sa faci ceva pe picioarele tale dar fii realist si indreapta-te catre ceva despre care ai cunostinte din experienta sau din profesie. Si mai ales, fa un calcul realist.

Bafta !

Edited by edbica2000, 25 October 2012 - 08:03.


#17
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

 midnightk, on 09 octombrie 2012 - 20:38, said:

smiley, hai sa iti raspund la intrebare. un pub intr-un alt orasel din zona, mai mic si destul de ieftin (6 lei o bere, 6 lei o cafea,10-14 lei un cocktail)

Scuze, dar nu-i ieftin nici să-l futizezi, e chiar foarte scump câtă vreme cafeaua trece de pragul psihologic de 5 lei.

#18
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Intru si eu in randul celor care spun ca nu e fezabil ce propui tu aici.
- Vrei ca un partener sa vina cu investitia financiara 100%, tu 0
- Vrei ca tu si sotia sa fiti angajati - deci sa fii si partener(la impartit profitul) si angajat.
- Vrei sa faci dupa gustul tau(ceea ce nu e ok, atata timp cat cauti partener)
- Vrei preturi mari. 6 lei o cafea si 6 lei o bere. In conditiile in care gasesti la baruri cafea incepand cu 1,5 lei si bere de la 2 lei(la halba).
- Amortizare intr-un an n-ai sa vezi. Din incasari ai de scazut la greu, salarii, impozite, taxe,paza. Nu ti se umple barul din prima zi.
- N-ai specificat ce populatie are oraselul, structura pe sexe si categorii de varsta. E important sa stii bine la ce sa te astepti.

Nu vad cine si-ar investi banii in conditiile astea, sorry.
Daca esti atat de convins ca merge -  poti sa imprumuti suma necesara pentru un an, un an jumate, garantezi cu ceva posesii. Apoi dupa ce ti-ai amortizat, rambursezi banii si ramai patron 100%.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate