Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Problema ușa la inchidere

Telefon de back-up.
 Vivando Unirii

Recomandare Egger culoare

Recomandare cafea de duzina pentr...

Pisicuta bagacioasa intra in dulap
 Statie incarcare PRACHT ALPHA MON...

Cum se completeaza o declaratie d...

TVA de recuperat - Germania

beau mult? voi ce credeti?
 La Multi Ani de Sfantul Andrei!

Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)

Care e cea mai sigura si buna mas...

Amplificator semnal digital

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

balutza

balutza

Member

• Grup: Members
Salutare,
Am si eu o intrebare referitor la semnalul de cablu RDS. Am abonament analogic de la RDS si folosesc tunnerul intern al televizorului(Samsung ES 5500) pentru receptie digitala, implicit HD. Prin toate posturile transmise de RDS mai putin cele HD de la Media Pro plus Nat Geo Wild HD.
Neavand ab de digital la RDS, nu pot sa ma "plang" ca nu am receptie la acele 4 posturi cand eu nu ar trebui sa le prind, dar as vrea sa stiu daca folosind un amplificator de semnal pot viziona posturile in cauza.
In meniul de depanare al TV-ului am 50% intensitate semnal, dar eroare de 2000 de biti(maximum posibil)

Am gasit un amplificator de semnal cu urmatoarele specificatii:
Amplificator banda larga VIVANCO.
TV, FM, VHF, UHF 47- 862MHZ cu iesiri de 15db *2

As dori sa stiu daca se poate folosi acest amplificator pentru ce am eu nevoie, sau daca e nevoie de un altul.

Multumesc anticipat.

STARTREK1

STARTREK1

căutător pe gugăl

• Grup: Senior Members
il cumperi de pomana - canalele sunt codate si ai nevoie de receptoru celor de la RDS ca sa le vizionezi

alexa32

alexa32

Senior Member

STARTREK1, on 06 octombrie 2012 - 20:11, said:

il cumperi de pomana - canalele sunt codate si ai nevoie de receptoru celor de la RDS ca sa le vizionezi
   Canalele in cauza nu sunt codate.
  Ar trebui sa le vada,posibil o problema de semnal.

Edited by alexa32, 06 October 2012 - 20:15.

balutza

balutza

Member

Cand spun canalele de la trustul Media Pro ma refer la Pro TV HD, Sport.Ro HD, Acasa TV HD. Acestea din cate stiu sunt "la liber", nu codate ca HBO HD, HBO Comedy, Digi Film, Digi Film HD, Digi film Premium, etc.

alexa32

alexa32

Senior Member

balutza, on 06 octombrie 2012 - 19:44, said:

As dori sa stiu daca se poate folosi acest amplificator pentru ce am eu nevoie, sau daca e nevoie de un altul.

Cred ca e bun.
S-a mai discutat pe aici problema asta si s-a rezolvat chiar si cu chinezarii ieftine cu conditia sa ai caburile si spliterele din casa de calitate si in conditii foarte bune.
Daca ai probleme si pe analogic,purici...dungi pe ecran...etc, poti chema tehnicienii de la RDS si asta iti va rezolva si problema semnalului digital.
  50% e foarte putin,cred ca asta e cauza.

Edited by alexa32, 06 October 2012 - 20:20.

crislacor

crislacor

Cui îi pasă...?!

Nu ai nevoie de amplificator. Cel mai posibil să fie o problemă de interferență cu exact acea frecvență (pe care sunt toate cele patru canale). Interferența ar putea fi cauzată de influența unor câmpuri electromagnetice create în jurul sau apropierea televizorului/cablurilor de către dispozitive electrice sau electronice. Ar mai putea fi o problemă de conectică undeva pe traseu, posibil în casă dar nu e exclus și pe traseul extern.
Dacă nu te descurci, poți totuși chema tehnicienii de la RCS pentru ”purici” pe analogic...este un motiv suficient de întemeiat. Odată ce sunt la tine în casă, le poți spune și despre această problemă! Poate cu o sculă adecvată reușesc să găsească sursa anomaliei. Baftă!

callenos2

callenos2

Junior Member

balutza, on 06 octombrie 2012 - 19:44, said:

In meniul de depanare al TV-ului am 50% intensitate semnal, dar eroare de 2000 de biti(maximum posibil)

salut!
eu am receptorul lor, vad oglinda toate programele, iar calitatea semnalului e la 78%... cand am avut probleme cu calitatea, au remediat umbland la un nod important la 3 scari distanta, dar semnalul are aceeasi calitate!
pe "deci" te las pe tine sa-l zici...Posted Image

balutza

balutza

Member

Si eu vad toate posturile digitale "oglinda", fara macro blocuri, sau pierderi de semnal, doar ca nu prind tot ce transmit ei. Pana la urma o sa "cosmetizez" putin programele, apoi ii rog sa vina sapt. asta pe baza de "semnal slab" pe analog si sa vad ce rezolv cu ei.
Mai am o intrebare, exista cumva un alt tip de cablu "mai de calitate", sau mufe ce pot fi cumparate, astfel incat in momentul in care vor veni sa ii rog sa imi schimbe tot circuitul. De la cutia lor la ap meu sunt vreo 3M, deci mie mi-ar trebui vreo 10 M, nu e mare investitie.

razvan1983

razvan1983

Active Member

Amplificatorul este bun. Eu unul nu m-as baza pe puricii de pe analogic. I-am sunat eu mai demult, acum vreo 2-3 ani, cand de-abia instalasem cablul de la ei, analogicul se vedea infect pe unele canale, digitalele se prindeau bine cu tunerul tv-ului. Am chemat echipa acasa sa vada cu semnalul analogic si mi-au zis ca n-au ce sa faca, tv-ul e prea bun si analogicul n-are cum sa se vada bine pe toate canalele. Raspunsul primit de la ei. Oricum eu nu ma uitam pe analogic dar am zis sa incerc sa vad ce zic ei. Apoi, faza ca numai o frecventa sa nu mearga mi s-a intamplat si mie, cu un decodor sd dus intr-o camera unde cablul era vechi si aproape imposibil de schimbat. In camera respectiva nu-mi mergea o frecventa, cea cu HBO-uri pentru care si plateam. In sufragerie unde aveam decodorul HD aveam calitate 100% si putere intre 50-60%. Nu aveam nicio problema pe nicio frecventa. Am cumparat un amplificator pentru cablul care ducea in acea camera si acum acolo se vad perfect toate frecventele inclusiv aceea cu probleme. Iar in sufragerie am calitate 100% si putere 98-100%. Canalele se vad la fel, normal, pe digital nu conteaza puterea, calitatea trebuie sa fie intotdeauna 100% si puterea poate fi si mai mica de 50% din ce am citit pe aici pe forum, insa normal nu pe la vreo 30%, canalele se vor vedea la fel.
Amplificatorul asta il am eu http://www.okazii.ro...cern-a55600846.

nicholas05

nicholas05

New Member

Problema ta cred ca este de la splitter sau cablu, citisem pe aici pe forum ca e important cablul coaxial sa fie de 75 Ohm, daca e mai mic nu se pot receptiona toate programele hd. Verifica astea mai intai.

geanny06

geanny06

Member

Daca se poate o intrebare pt cunoscatori, din cate stiu, RDS foloseste un amplificator Philips catv ta-860 cu doua posibilitati de ajustare, EQUALIZER(0-15dB) si ATTENUATOR (0-18dB), care si cum din cele doua potentiometre, trebuie reglat sa ajunga un semnal calitativ si amplificat in TV?

Amplificator RDSAttached File  RDS.JPG   1.43MB   388 downloads

Edited by geanny06, 21 October 2012 - 22:03.

Deyutzu_AR

Deyutzu_AR

Active Member

a mai patit cineva problema ce am patito eu : am L3D tv si reciever SD Humax C++.Precizez tv-ul are incorporat TVB_T.si i-am dat aseara o scanare la grila tv pe recieverul SD si mi-au intrat si canalele HD ( toate) Posted Image) dar curios ca numai se aud.is constient ca nu se pot viziona programele HD ca legatura intre reciever si tv este facuta prin Euroscart si clar ca nu duce rezolutie de 1080i.a mai patit cineva chestia asta sa ii intre si canelele HD pe un reciever SD si sa mearga si sunetul... Posted Image) ???

Edited by Deyutzu_AR, 21 October 2012 - 22:13.

mhanor

mhanor

Senior Member

@ geanny06
Degeaba umbli la cutia RDS, daca nu stii ce faci. Intensitatea si calitatea semnalului depinde de fiecare mufa, cablu, splitter, aflate pe traseu, intre sursa de semnal din cutia RDS (probabil ONT) si TV-ul tau, inclusiv distributia din casa ta.

@ Deyutzu_AR
Toti au problema asta, s-a discutat in sectiunea SD.

Edited by mhanor, 21 October 2012 - 22:20.

gtibi

gtibi

Junior Member

Eu folosesc acest amplificator pentru trei televizoare cu DVB-C (tv cablu de RDS).
Calitatea si puterea semnalului sunt la 100%.

mlata7

mlata7

New Member

gtibi, on 30 decembrie 2012 - 11:10, said:

Eu folosesc acest amplificator pentru trei televizoare cu DVB-C (tv cablu de RDS).
Calitatea si puterea semnalului sunt la 100%.
Stau si ma intreb cum un amplificator pentru semnal analogic poate amplifica un semnal digital!?!?!?!?! Vezi ca-ti consuma curent degeaba!

razvan1983

razvan1983

Active Member

mlata7, on 23 ianuarie 2013 - 14:12, said:

Stau si ma intreb cum un amplificator pentru semnal analogic poate amplifica un semnal digital!?!?!?!?! Vezi ca-ti consuma curent degeaba!

Cu grija. Daca acel cablu e mai vechi sau are probleme pe parcurs, te ajuta, eu asa am un cablu care duce in ultimul dormitor si e imposibil de schimbat, trebuie sa-l tai si ma rog bla bla bla. Am scris pe topicul asta mai multe. Ideea e ca avea calitate sub 100%, pe la 70-80% si putere 15-30% pe o frecventa. Dupa ce am montat amplificatorul calitatea a ajuns la 100% si putere 70%. Asa ca nu consuma curent degeaba.

oauzor

oauzor

Active Members

Voi cum aflati calitatea si puterea semnalului? Ca sigur am niste pierderi mari pe traseu.

Silviudeep

Silviudeep

Active Member

fie cu decodor digital , fie verifici semnalul analogic Posted Image daca se vede toata grila perfect, atunci ar trebui sa nu ai probleme,,,
LE: Iar un amplificator iti creste puterea pe toate frecventele, nu are importanta daca pe acele frecvente sunt transmise posturi in format analogic sau digital.

Edited by Silviudeep, 23 January 2013 - 20:04.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate