Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

Virus Politia Romana

- - - - -
  • Please log in to reply
264 replies to this topic

#253
ChrisUltron

ChrisUltron

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.11.2014
Cred ca multi stiti de prezenta unui virus de tip ransomware care te indeamna sa platesti o suma de bani.
Am niste intrebari:
Dupa cateva secunde de la pornire a pc-ului acest virus iti apare pe ecran fara posibilitate de a iesi din el,a micsora fereastra sau a schimba ferestrele practic calculatorul este blocat. Pe mine ma intereseaza metoda lor de plata prin card paysafe sau ukash.Deci Cum bani de pe cardul tau paysafe/ukash ajung la ei daca nu esti conectat la internet?wifi? . Se conecteaza singur virusul pe internet sau wifi la reteaua ta? Fiindca acolo poti sa scrii numarul de card dar dupa ce apesi pe butonu achita se transmit cumva  date undeva? daca nu esti conectat la internet? . Pe scurt.
Cum se face plata catre ei , catre ecscroci?.
Si cum porneste virusul.? Cum ruleaza automat?, acesta se afla in %appdata%, cache/cache.dtf , daca il stergeti dispare/I(safemode)
Virusul este :
[ http://img577.imageshack.us/img577/8122/gvug.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ChrisUltron, 10 November 2014 - 00:47.


#254
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Cand iti apare imaginea aia, tu esti conectat la net, doar ca nu poti accesa alte pagini. Ia incearca sa pornesti pc-ul cu cablu scos, wireless oprit, vei avea doar o pagina alba. Cum te legi la net, cum apare Basescu.

#255
Silenthunter

Silenthunter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.02.2011
fel de fel de dezbateri pe tema acestui subiect. In fond este vorba de un virus foarte usor de inlaturat dar care necesita in primul rand timp si apoi cateva cunostinte minime. Pentru cei care se dau cu sania pe net doar pentru a face tampenii este cam greu de inlaturat deoarece timpul lor nu le permite rularea catorva softulete care te scapa de orice belea, acestia folosindu-si timpul DOAR pentru piraterii. Din punctul meu de vedere astia nici nu merita efortul de a le spune ce si cum trebuie sa faca. Sa nu imi spuna mie nimeni ca virusii ( printre care si beleaua asta ) ii iei chiar si atunci cand intrii pe un site foarte cunoscut si apreciat...a..ca dai clic pe tampeniile gen congrat esti al 100 prostanac care va lua acest virus sau ..instaleaza pluginul x, flasul y si media playerul z..e problema ta.
Sunt multi care sustin ca au luat acest virus doar vizitand pagini gen cancan, sport...mai nou facebook, pro tv si chiar...microsoft ( am ramas afis cand cineva a trecut pragul firmei si mi-a spus asta ). La o simpla verificare facuta dupa ce persoanele alea care lucreaza in servisuri si pe care foarte multi ii blamati pentru ca va iau bani multi si pentru o simpla devirusare, s-a constatat ca de fapt ultimele actiuni facute de persoanele respective pe net nu au fost pe siteuri arhicunoscute ci pe ceva gen ..porno si..torente..dar in fine, multora le vine greu sa recunoasca ca se duc sa se dea cu sania intr-o zona interzisa. E mai usor sa dam vina pe microsift.

Poate v-ati dat seama ca sunt o persoana antipiraterie pana in maduva oaselor. Ce va costa sa intrati intr-un magazin de profil din orasul vostru, sa inchiriati filme si tot ce vreti voi? Este mai simplu si mai putin costisitor sa dati banii pe inchirierea unui dvd, vhs, etc decat sa dati bani la servis, nu credeti? Si cand te gandesti ca banii astia nu ii dai ca sa iti imbunatatesti pc-ul ci doar ca sa il degripezi si  astfel tu, utilizator nechibzuit, sa mai poti face tampenii.

Solutii pentru a scapa de beleaua asta sunt foarte multe, nu trebuie decat timp, rabdare si tutun. Un truc simplu pentru a putea accesa pc in modul normal este ca acele secunde dintre intrarea pe desktop si aparitia lui basescu, urmata probabil de cea a lui pontaPosted Image, sa le folositi deschizand aplicatii ( preferabil media player, Winamp, nero, km player, care in general se lasa mai greu deschise ) pasul imediat urmator fiind CTRL+ALT+DEL urmat de un logoff. PC va va spune ca sunt multe aplicatii care ruleaza si necesita timp pentru a putea fi inchise. Alegeti CANCEL sau REVOCARE ( pentru windows in romana ) si voila..ati recucerit pc-ulPosted Image . Asta pana la urmatorul reboot, desigur.
Un alt pas foarte simplu este evitarea stergerii manuale a belelei asteia.. Nu va luati dupa x si y care spun ca stergand x, y si z registry au scapat de virus pentru ca la fiecare in parte acel registrii sunt diferiti. Daca unu spune ca a gasit locatia intrusului in registri si ca in locul x se afla nustiucatePosted Image  fisiere care trebuiesc sterse, la altul acele fisiere sau acele valori pot diferii si atunci puteti sterge ceva cu adevarat important, caz in care va veti da si mai tare cu capul de pereti. Nu va apucati sa stergeti fisiere, foldere din C/user/etc/etc...din aceleasi motive.

Dupa ce v-ati recastigat fortareata numita pc nu mai pierdeti timpul si dati un scan cu un antivirus bun ( de preferinta cele premium, cumparate ( cam toate variantele premium de antivirusi gasesc beleaua asta, dar it is a must...PREMIUM ). Variantele free si foarte bune de antivirusi care fac fata cu brio sunt MBAM, KASPERSKY. Poate si altii dar cu o rata de detectie foarte proasta.
Si apoi ultimul pas, un pas din cauza multora le este lene sa incerce macar este rabdare si tutun..mult tutunPosted Image  Indiferent ce antivirus alegeti sa va faca treaba atunci cand dai un deep scan si mergi cu toate filtrele posibile pe active dureaza minim 1 ora, iar la pc mai noi, paradoxal chiar si mai mult, asta din cauza spatiului enorm ce trebuie scanat in profunzime.
Daca urmati pasii astia foarte simplii dar  care implica foarte multa rabdare din partea voastra va veti recastiga fortareata..am uitat sa precizez ceva foarte important. nu dati restaurare sistem, sub nicio forma. Daca o faceti riscati sa infectati si restul restore point iar atunci cand chiar veti avea nevoie de un restore point va veti da cu capul de perete si mai tare.

Si acum vreau sa intreb si eu, asa..de curios, cati dintre voi ( excluzand aici pe cei care se pricep ) aveti cateva unelte ce nici in ruptul capului nu trebuie sa lipseasca unui inrait in ale internetului. Cati dintre voi aveti ceea ce noi la firme numim simplu TRUSA DE PRIM AJUTOR?
Va spun eu in ce consta asta:
un simplu cd cu Win 7 sau ce folositi voi
un simplu cd/dvd cu un rescue cd sau ceva similar
un simplu cd/dvd cu vreo 2-3 produse antivirus, evident up to data
un simplu dvd poate chiar 2 cu programe, utilitare  foarte simple si care va pot deasemenea salva viata, gen winamp, microsoft office, foarte banalul dar in continuare foarte apreciatul total comander, nero, adobe, si daca voi vreti ceva joculete.
Nu cred ca exista vreo persoana foarte fina cunoscatoare a pc-urilor si tot ce inseamna ele, care sa nu aibe o colectie de dvd-uri pusa la naftalina si folosita in astfel de momente critice.

Eu spre exemplu am
cd win 7 ultimate
dvd mbam, kaspersky, Avira ( 1 si 3 varianta premium )
dvd cu alte softulete de genul acesta
chiar si 2 cd  primul cu celebrul win 95 iar al-2-lea cu mult mai celebrul win 98SE ( un windows cu adevarat foarte foarte bun ), pe care inca le pastrez in ideea ca, cine stie, poate candva vor valora o avere pe ebayPosted Image )
un cd cu microsoft office 2007 ( vechi dar paremi-se cel mai complet pachet office )
un dvd cu softulete gen defragment tools, CCleaner,  nero, total comander, adobe, softulete pentru poze, media player, KMPlayer si altele. ( km player si windows media player sunt singurele programe pe care le folosesc pentru redare audio/video, cele mai complete ). Winamp spre exemplu cedeaza relativ repede dupa instalare in ceea ce priveste redarea tv/radio, galerii online ).

Folosesc simultan atat avira cat si mbam, ambele premium si nici nu se observa atunci cand functioneaza. La avira platesc inca de la aparitia lui, sunt client gold acum si 3 ani de licenta ma costa cam 15-20 euro, fata de 50 aproximativ, atat cat dai la inceput. Mbam l-am luat acum 2 ani, prima data free, apoi am platit 9 euro pe un an. Ambele sunt extraordinare in ceea ce priveste rata de detectie, ambele functioneaza foarte armonios impreuna. De altfel mbam este recunoscut ca si un antivirus ce ruleaza excelent in combinatie cu orice alt produs de gen, nu zice nici fas.
Inca ceva, nu folositi komodo decat daca va pricepeti cat de cat. Este un antivirus bun dar cam imposibil de lucrat cu el daca sunteti la inceput de drum in ale pc-ului. Se poate ajunge sa va blocati calculatorul dintr-o singura greseala, plimbarea mouseului pe ecran in timp ce ruleaza ( nu intotdeauna ). Sa nu mai vorbesc ca va poate crea neplaceri mult mai mari.

Am vorbit destul, rog moderatorii sa ma crutePosted Image Posted Image

#256
orazero

orazero

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.11.2014
saptamana aceasta l-am prins de doua ori ! La inceputul saptamanii era cu imaginea lui Basescu dar baietii astia "buni " deja au facut schimbarile de rigoare : acuma apare cu noul presedinte Iohanis chiar si o captura a camerei web cu chipul meu la calculator . Deci pe scurt laptop blocat cu imaginea deja stiuta , amenda 300 lei bla bla bla ... eu am preferat o metoda mai simpla dar nu stiu cat e de eficienta sau corecta . Am scos bateria laptoului , iar cand incepe sa porneasca sistemul (inainte de a apare pagina fantoma ) sau dekstopul  windowusului , am scos alimentarea de la retea . La urmatoarea pornire , windows 7 pe 64 , mi-a dat mesaj de eruare la pornire sistem , vreau sa repare ? i-am spus da , a scanat apoi comanda restore , iar a scanat , dupa care a aparut sunet si imagine normala , totul merge ca inainte de virusare. este bine ce am facut ?

#257
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.05.2006
Ai avut noroc cu un save point vechi. Si ca nu s-a băgat în el virusul. Unii viruși se baga și acolo.

#258
MhG_51

MhG_51

    :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,319
  • Înscris: 04.05.2009
Vesti bune si mai putin bune.
http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/559220/operation-global-iii-ransomware-not-only-encrypts-but-infects-your-data-as-well/

#259
Robert9001

Robert9001

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.03.2015
M-am gandit si razgandit daca sa postez aici pentru ca..ei bine o sa vedeti despre ce e  vorba.
Ok eram pe site-uri pentru adulti. Sunt adult deci sunt pentru mine. Don't judge!
Am ales unul la intamplare pentru ca nu am un preferat si de obicei oricum mi le da pe aceleasi. Asta pe care am intrat eu cred ca era nou pentru ca nu il mai vazusem.
Si zdrang apare un ecran care nu se mai inchidea oricat apasam pe X, Nici nu ma lasa sa intru pe celalalt tab.
Nici nu am stat sa adun informatii. Am citit doar politia romana, 300 de lei amenda,ceva de mysafepay sau cam asa ceva si aveam un spatiu in care trebuia sa introduc ceva. Pinul cardului ghicesc.
Am inchis laptopul fortat direct de la buton si cand s-a deschis e tot in regula. Am intrat pe yahoo de exemplu si nu imi mai apare chestia aia. Poate si pentru ca eram pe incognito?
Sa fi scapat de el asa usor?
Si pentru linistea sufletului meu,politia nu are de-a face cu uitatul la filme porno nu? Adica le scapa pe sub mana aia care downloadeaza daramite sa-mi faca mie ceva ca m-am uitat la pornache nu?
Intreb pentru ca virusul asta arata altfel decat obisnuitul virus politia romana. Tab-ul era impartit in  3 chenare (si fiecare cu o culoarea distincta) in care era scris ceva cu litere mici dar nu am citit.
Peste aceste trei chenare era unul mic,alb,pe orizontala,care pornea din susul paginii si acolo scria de politia romana,300 de lei amenda,plateste prin mysafepay etc. Dar banuiesc ca e acelasi virus..?

#260
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,156
  • Înscris: 18.04.2008
Dacă ți-a apărut pe un site nu ai luat nimic. Dacă îl luai și se apuca să ruleze în windows te trezeai cu pozele, filmele și alte fișiere blocate.

Codul de pe MyPaySafe este codul pe care-l obții după ce reîncarci acolo. Dacă eu îți dau PIN-ul de la card fără să-ți dau veo dată te ajută cu ceva?

#261
VladBtz

VladBtz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 24.09.2014
L-am avut si eu in PC,doar ca atunci cand deschideam PC aparea din nou.Pana la urma am intrat in PC si  l-am scanat cu BitDefender(care are si un program special ptr tipul asta de virus) .Filmele alea sunt mai mult pentru adolescenti daca stii ce zic...dac tot esti adult du-te la curve,fa-ti o prietena ,fa ambele deodata Posted Image


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/u9gD5iVdEWk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by VladBtz, 04 March 2015 - 17:32.


#262
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,259
  • Înscris: 14.11.2006
Pe pustiulica al meu (16 ani), care sigur intra si pe pornache, l-am invatat un lucru simplu: daca-i apare asa ceva pe ecran sa nu intre in panica si sa tasteze combinatia antica si de demult Ctrl+Alt+Del.
Din Task Manager-ul care apare pe ecran sa opreasca taskul Google Chrome (sau alt Browser pe care-l folositi), apoi sa-l redeschida si sa stearga History-ul. Atât.

#263
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,074
  • Înscris: 10.07.2013
Mai este activ acest virus...........in anul 2015?Posted Image

*Eu am intrat pe toate site-urile posibile si inca nu l-am gasit........

Edited by xmanyacs77, 12 December 2015 - 22:17.


#264
Maitestein

Maitestein

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,018
  • Înscris: 12.12.2015
Nici eu nu l-am gasit si chiar vreau sa vad cum arata. Este atat de celebru insa inca nu l-am intalnit. Aparuse si pe ProTV candva..

#265
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,509
  • Înscris: 09.11.2014
Daca va este dor de acest virus,aflati ca mai exista unele versiuni dar se scot cu orice antivirus mai capabil,exemplu BitDefender sau Kaspersky.
Vreti sa-l vedeti? Bagati niste site-uri de "pornoaca" cu antivirusul si firewall-ul dezactivate si... sunt mari sanse sa dati de el!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate