Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Oprirea fermentatiei mustului?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#19
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009
foloseste drojdie de vin, care rezista la conditii mai grele de munca si viata, si "executa" mai mult zahar si ajunge la grade mai multe, drojdiile de vin fiind cunoscute ca fiind niste alcooliste de cariera, tovarase de drum lung.

#20
kpk1

kpk1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,485
  • Înscris: 18.05.2004
Pentru stoparea fierberii se poate folosi metabisulfit de potasiu ? cam in ce dozaj ?

#21
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Se poate ... 20-30 gr/hl de must.
De ce vrei chimicale si nu faci o pasteurizare (nu-i chiar pasteurizare!): incalzesti mustul
la circa 70-72 de grade pret de 1-2 min si racesti (cat mai brusc) la 4 grade! ... incearca si
varianta asta pentru o cantitate mica de must!

#22
parol0

parol0

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 01.11.2010

 danutz_2009, on 06 octombrie 2017 - 19:57, said:

Se poate ... 20-30 gr/hl de must.
De ce vrei chimicale si nu faci o pasteurizare (nu-i chiar pasteurizare!): incalzesti mustul
la circa 70-72 de grade pret de 1-2 min si racesti (cat mai brusc) la 4 grade! ... incearca si
varianta asta pentru o cantitate mica de must!

Sa incalzesti mustul la 70-72 de grade e o operatiune simpla, atunci cand ai cantitati mici, te folosesti de un termometru de bucatarie. Dar ca sa-l racesti brusc la 4 grade? Asta cum o mai faci?
Poti sa ne explici cum ai face tu?

#23
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Eu am amintit o tehnica ... la nivel industrial este un lant tehnologic si totul merge
perfect ... acasa trebuie sa improvizezi ... torni mustul cald in sticle si fugi la
congelator ... nu-i prea sanatos pentru congelator! ... racesti sticle in baie de gheata ... etc.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate