Intrebari si raspunsuri despre Berlin
Last Updated: Sep 20 2019 21:02, Started by
clau_22
, Sep 26 2012 22:39
·
0

Posted 17 May 2019 - 15:19

Am si eu acceasi curiozitate ca userul dennis_2005: Oare initiatorul acestui topic mai e in Berlin? M-ar interesa daca poate oferi detalii punctuale despre:
- cartiere bune de locuit vs. cartiere rau famate (pline de turci, arabi, etc) - preturi actualizate pentru chirii si pentru utilitati - un nou venit poate inchiria un apartament? Am observat ca la multe anunturi pe Scout24 se cere fluturasul de pe ultimele 3 luni: in situatia in care tu esti nou angajat, ce sanse ai sa poti sa gasesti o chirie? Ce alternative sunt pentru cele 3 luni astfel incat sa poti face dovada salariului? - care sunt demersurile - in ordine cronologica - pentru a deveni "expat cu acte-n regula"? te inscrii la primarie (ce acte iti trebuie), iti faci un card bancar (ce acte iti trebuie), cum te poti inscrie la medic de familie (ce acte iti trebuie) etc. - cum a fost experienta cu acele cursuri de germana? - cum ai procedat pana la urma la semnarea contractului? ai semnat "ca primarul"? ai mers la traducator, ai gasit acele "fraze" dupa care trebuia sa te uiti? - te poti descurca cu mijlocul de transport in comun daca stai spre periferie ? Sau e indispensabila masina? Multumesc! |
Posted 28 May 2019 - 16:06

Pot sa iti raspund eu partial (Bavaria):
- cartiere bune de locuit vs. cartiere rau famate (pline de turci, arabi, etc)
|
Posted 30 May 2019 - 18:14

Am si eu acceasi curiozitate ca userul dennis_2005: Oare initiatorul acestui topic mai e in Berlin? M-ar interesa daca poate oferi detalii punctuale despre: - cartiere bune de locuit vs. cartiere rau famate (pline de turci, arabi, etc) West, SudWest, Mitte, Pberg. Orice cartier are partile dubioase ![]() - preturi actualizate pentru chirii si pentru utilitati https://www.immobilienscout24.de/ - un nou venit poate inchiria un apartament? Am observat ca la multe anunturi pe Scout24 se cere fluturasul de pe ultimele 3 luni: in situatia in care tu esti nou angajat, ce sanse ai sa poti sa gasesti o chirie? Ce alternative sunt pentru cele 3 luni astfel incat sa poti face dovada salariului? - Berlinovo, plus altele agentii ofera apartamente deja mobilate ![]() - care sunt demersurile - in ordine cronologica - pentru a deveni "expat cu acte-n regula"? te inscrii la primarie (ce acte iti trebuie), iti faci un card bancar (ce acte iti trebuie), cum te poti inscrie la medic de familie (ce acte iti trebuie) etc. 1. Contract de munca 2. inregistrat la rathaus berlin 3. Asigurare sanatate(Tk, AOK) 4. Numar de la finante Nu tre sa te mai inregistrezi la doc, poti schimba oricand doctorul. Our doctor: https://www.doctolib.../irina-raileanu - cum a fost experienta cu acele cursuri de germana? - Nu am facut cursuri de integrare, firma a oferit mereu cursuri de germana ![]() - cum ai procedat pana la urma la semnarea contractului? ai semnat "ca primarul"? ai mers la traducator, ai gasit acele "fraze" dupa care trebuia sa te uiti? - Contractul a fost mereu in engleza, germana:) - te poti descurca cu mijlocul de transport in comun daca stai spre periferie ? Sau e indispensabila masina? - Da Multumesc! |
Posted 31 May 2019 - 10:52

@ JustARondomGuy & clau_22 - va multumesc mult pentru timpul si rabdare voastra cat si pentru toate informatiile utile! O zi faina!
|
Posted 24 July 2019 - 20:12

Va deveni acum mai atractiv Berlinul pentru imigranti dupa ce chiriile au fost plafonate de stat?
|
Posted 31 August 2019 - 16:18

Va deveni acum mai atractiv Berlinul pentru imigranti dupa ce chiriile au fost plafonate de stat? nu cred. Plafonarea nu a fost votata, se discuta si de alte metode de a limita cresterea chiriei. Nici una nu este buna. Solutia este in a construi mai mult. Toata lumea se plange de preturi, nimeni nu prea sa se construiasca la ei in zona, toata lumea vrea sa traiasca in zona A, sau inside of ring. |
Posted 31 August 2019 - 16:38

Berlin este un oras interesant, dar n-as locui acolo. Exista suficiente alternative, incit sa nu fie necesar. Despre München, spre exemplu, se spune ca este un sat mai mare. Este un oras, care mie nu-mi place deloc si pe cale de consecinta alta varianta scoasa din calcul. Preturile pentru chirii sint imposibile in ambele orase
|
Posted 03 September 2019 - 14:00

Berlin este un oras interesant, dar n-as locui acolo. Exista suficiente alternative, incit sa nu fie necesar. Despre München, spre exemplu, se spune ca este un sat mai mare. Este un oras, care mie nu-mi place deloc si pe cale de consecinta alta varianta scoasa din calcul. Preturile pentru chirii sint imposibile in ambele orase Nu stiu pe unde se spune ca un oras de 1 milion de locuitori poate fi un sat mai mare ![]() Ca aspect si oportunitati m-as muta fara probleme la München, e unul dintre orasele mele favorite, insa chiriile sunt cu adevarat mari. |
Posted 04 September 2019 - 20:10

Nu stiu pe unde se spune ca un oras de 1 milion de locuitori poate fi un sat mai mare ![]() Ca aspect si oportunitati m-as muta fara probleme la München, e unul dintre orasele mele favorite, insa chiriile sunt cu adevarat mari. Ca sa stii tot felul de lucruri de genul asta si multe altele, trebuie sa ai contact masiv cu bavarezii Uite un articol pe tema asta https://www.sueddeut...ntlich-1.106409 |
|
Posted 20 September 2019 - 21:02

locuiesc din 2010 doar in München. in weekenduri sunt de obicei mai mult prin Oberbayern sau Tirol. cam totul e la fel, numele diferitor feluri de mancare, dialectul e in multe cazuri comparabil. treaba se extinde pana in Südtirol chiar.
apoi faci o iesire in afara Bavariei si iti dai seama ca nu are nimic de-a face restul Germaniei. Iar München, das größte Dorf Deutschlands? ori in capitala Bavariei, ori in Rosenheim, ori orice sat din Oberbayern, in mare atmosfera va fi cam la fel, cel mai usor observat duminica. si-mi place mult. Edited by mannes, 20 September 2019 - 21:03. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users