Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

INFO pentru transferuri - vrei sa te transferi? Intră aici!

- - - - -
  • Please log in to reply
126 replies to this topic

FloriD3Tei

FloriD3Tei

Member

• Grup: Members
Buna,

Deci... nu-ti bate capul ca vorba aia.. te lupti contra vantului. Si iti spun din proprie experienta.. personal trecuta printr-un transfer exact ca in situatia ta. Ma lua, dar nu ma lasa sa plec.

La mine a fost un pic mai simplu in ideea in care directorul de la liceul unde am vrut sa ma mut ( si unde m-am mutat... intr-un final ) a sunat la liceul de unde plecam si a amenintat-o pe directoare ca o reclama la inspectorat ca isi tine elevii cu forta in liceu. E dreptul tau sa te transferi !! Nu e vina ta ca asa isi tine el elevii sau ca sunteti 18 oameni... ca nu tu ai inventat liceul ala!!

Si atunci, directoarea stransa cu usa fiind ... mai de voie, mai de nevoie a fost obligata sa semneze transferul si sa ma lase sa plec.

Acuma... ai 2 variante, eu te sfatuiesc sa o pui in aplicare pe ce-a de-a 2-a, ca ai sanse mai mare de reusita:

1. te duci direct si faci "tabaroi" la inspectorat, ca nu te lasa sa pleci.

sau 2 ( ce iti si recomand ): faci cererea de transfer, o depui la liceul unde vrei sa te muti ( cu nr. de inregistrare !!!! ), astepti sa ti-o semneze, stampileze.. etc. ( trasferurile se discuta in consiliile de administratie.. ) si cu foaia semnata si stampilata, mergi la liceul de unde vrei sa pleci, si le-o bagi sub nas, la secretariat. O lasi acolo doar cu nr de inregistrare !! altfel sa nu-ti treaca prin cap sa o lasi ca poate nimeresti vreo.. nebuna de aia sa-ti zica " mie ? mie mi-ai lasat cererea ? eu n-am primit nimic !! " . asa, cu nr de inregistrare.. ai dovada.. daca nici asa nu ai semn ca primesti aprobare, iei fain frumos cererea de transfer ( in stadiul in care o ai ... semnata doar ca te primeste ) si te duci la inspectorat.. in audienta la inspector  si ii explici situatia, ca esti primit, dar nu te lasa sa pleci... si mai departe.. vezi tu ce se petrece. Ideea e urmatoarea: pune pe "drumuri" pe unul dintre parinti pentru ca pe tine, minor fiind, nu te va baga nimeni in seama.
Si stai linistit ca atata timp cat esti ok la celelalte conditii de transfer, directiunea e obligata sa-ti acorde transferul.

Pt mai multe info, privat te rog. :) O zi frumoasa.

catamanul

catamanul

New Member

Iti multumesc frumos...O sa iti mai dau eu mesaj sa mai lamuresc eu unele lucruri..daca e in regula.Si multumesc inca o data:)

f1refly

f1refly

Junior Member

Salut! Eu sunt la un colegiu de arta, clasa a 10a, profil filologie si vreau tare mult sa ma mut la alt liceu, profil stiinte sociale-bilingv. E posibil?
Mentionez ca nu am dat niciun examen de limba in clasa a8a. Pot da diferentele sau ceva asemanator? Cum se procedeaza?

FloriD3Tei

FloriD3Tei

Member

f1refly, on 14 martie 2013 - 17:11, said:

Salut! Eu sunt la un colegiu de arta, clasa a 10a, profil filologie si vreau tare mult sa ma mut la alt liceu, profil stiinte sociale-bilingv. E posibil?
Mentionez ca nu am dat niciun examen de limba in clasa a8a. Pot da diferentele sau ceva asemanator? Cum se procedeaza?

nu stiu sa-ti spun sigur, si decat sa vorbesc prostii.. mai bine intrebi la secretariatul liceului unde vrei sa te muti.

de la filologie la stiinte sociale nu ai diferente. cat despre examenul blingv, cu siguranta dai.. pt ca si cei care sunt la bilingv, au dat la admitere.

+ ca trebuie sa fie locuri, iar media ta a ultimului an promovat, trebuie sa fie cel putin egala cu a ultimului care a promovat la clasa / profilul unde vrei sa te muti.

catamanul, on 14 martie 2013 - 17:04, said:

Iti multumesc frumos...O sa iti mai dau eu mesaj sa mai lamuresc eu unele lucruri..daca e in regula.Si multumesc inca o data:)

e ok. cu mare placere.

necesar

necesar

New Member

Buna am si eu o intrebare :) vreau sa ma mut la alt liceu de la anul... stiti cumva de cand pot sa merg la liceul la care vreau sa ma transfer sa vad daca ma primeste? la sf anului scolar? ,in timpul vacantei?, este o data. care este special pentru asa ceva? ca sa nu cumva sa nu-mi ia altul locul... cand ii cel mai bine?
imi este frica ca nu cumva sa fie prea tarziu si sa nu mai am loc... (urat e a daca merg prea devreme atunci poate mi se spune ca nu este loc si apoi sa aflu ca cineva din clasa in care vreau sa ma mut sa mutat...  asta dupa ce eu deja  m-am mutat altundeva... crezand ca nu mai am loc la celalalt liceu.).. insa sper sa nu fie asa:) deci stiti?

FloriD3Tei

FloriD3Tei

Member

Eu, personal, cand am fost in situatie de transfer, m-am dus cam cu o luna inainte. Dar poti sa mergi lejer si cam cu 2 luni inainte.. daca nu, hai 1 jumate si aici ma refer strict la liceul unde vrei sa te muti ( asta intr-o prima faza.. ) sa faci cererea de transfer si sa o lasi pentru ca nu sunt foarte des consilii de administratie ( in care se discuta transferurile ) + ca dupa ce ai foaia semnata si stampilata cum ca te primeste, trebuie mers dincolo, de unde pleci, si aceeasi poveste.. lasi cererea si astepti si acolo un consiliu de administratie.

Asa ca... eu zic 2 luni inainte lejer.. daca nu chiar 1 jumate. :) Multa bafta.
Daca mergi prea repede, cum chiar tu spuneai, s-ar putea sa o "dea la intors" ... ca nu se poate, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum. Depinde si de secretara...in ce toane o prinzi.

Multa bafta.

Daca mai ai intrebari, nelamuriri ... pe privat :)

O seara frumoasa.

emmae

emmae

New Member

Sunt clasa a X a la profil de stiinte ale naturii si as dori sa ma transfer in clasa a XI a la filologie deoarece sunt total pe langa cu materiile de la stiinte. Eu stau intr'un oras la 25 de km de Brasov si merg la liceu in orasul meu, dar as vrea sa ma transfer la un liceu in Brasov si imi voi face viza de flotant pe Brasov. Credeti ca as avea sanse sa ma primeasca la acel liceu daca nu as avea media cel putin egala cu a ultimului elev din acea clasa si sa ma primeasca pe motiv de apropiere de domiciliu?

FloriD3Tei

FloriD3Tei

Member

emmae, on 14 aprilie 2013 - 12:50, said:

Sunt clasa a X a la profil de stiinte ale naturii si as dori sa ma transfer in clasa a XI a la filologie deoarece sunt total pe langa cu materiile de la stiinte. Eu stau intr'un oras la 25 de km de Brasov si merg la liceu in orasul meu, dar as vrea sa ma transfer la un liceu in Brasov si imi voi face viza de flotant pe Brasov. Credeti ca as avea sanse sa ma primeasca la acel liceu daca nu as avea media cel putin egala cu a ultimului elev din acea clasa si sa ma primeasca pe motiv de apropiere de domiciliu?

Din ce stiu eu, persoana trecuta prin transfer, conteaza media ultimului an promovat. Adica, daca vrei sa te transferi in vara, media clasei a X-a trebuie sa o ai cel putin egala cu a ultimului care promoveaza la clasa / profilul unde vrei sa te muti. Dar nu vad de ce nu ai indeplini conditia, pentru ca... cam in orice clasa sunt medii si mai mici, si nu cred ca ai o medie atat de mica, incat sa nu te poata lua. In ceea ce priveste schimbarea domiciliului, nu stiu ce sa-ti spun, si decat sa vorbesc prostii, mai bine nu zic.
Cel mai bine suni la liceul la care vrei sa te muti si intrebi.

p.s.: la filo ai de dat examen de diferenta.

kinglau1

kinglau1

New Member

Care ma poate ajuta si pe mine sunt la liceu tehnic clasa a 10  si vreau sa ma mut la un alt liceu tehnic doar ca la un profil diferit,faza este ca in clasa actuala in care sunt e o clasa vai si amar de ea in clasa a 9 am fost 31 acum suntem 18 ,se auto intelege ca e vai si amar ce clasa aia si daca mai stau mult acolo ma duc si un cu ei incetul cu incetul,as putea sa ma mut la acel liceu? si ce anume cam ar trebui sa fac ,mar putea ajuta cineva imi las aici si id de mess si skype ,ms mult   ([email protected],   skype:laurentiu146)   ,iar medie de intrare am ,cu fise de transfer,motivul pentru care sa ma mut ce sa spui directorului cum sa ma duc la liceul respectiv ce trebuie sa fac acolo,ce trebuie sa fac aici ca sa imi ridic dosarul,pe scurt sunt total pe langa cu acest subiect si daca ati putea sa ma ajutati

Edited by kinglau1, 17 May 2013 - 11:36.

FloriD3Tei

FloriD3Tei

Member

kinglau1, on 17 mai 2013 - 11:34, said:

Care ma poate ajuta si pe mine sunt la liceu tehnic clasa a 10  si vreau sa ma mut la un alt liceu tehnic doar ca la un profil diferit,faza este ca in clasa actuala in care sunt e o clasa vai si amar de ea in clasa a 9 am fost 31 acum suntem 18 ,se auto intelege ca e vai si amar ce clasa aia si daca mai stau mult acolo ma duc si un cu ei incetul cu incetul,as putea sa ma mut la acel liceu? si ce anume cam ar trebui sa fac ,mar putea ajuta cineva imi las aici si id de mess si skype ,ms mult   ([email protected],   skype:laurentiu146)   ,iar medie de intrare am ,cu fise de transfer,motivul pentru care sa ma mut ce sa spui directorului cum sa ma duc la liceul respectiv ce trebuie sa fac acolo,ce trebuie sa fac aici ca sa imi ridic dosarul,pe scurt sunt total pe langa cu acest subiect si daca ati putea sa ma ajutati

ai privat pe mess ;)

vladmR

vladmR

Member

Daca sa zicem te muti de la un liceu cu profil mate-info la unul pe profil uman ce diferente(daca ai) sunt de dat ?
Pentru clasa a 12-a.

Si legat de medie. La liceul unde as vrea sa merg ma gandesc ca isi dau si ei seama ca media mea e mai mica ca doar am fost la un profil de "elita" +)). Sper sa ia in considerare asta.

Edited by vladmR, 19 May 2013 - 10:55.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

• Grup: Senior Members

vladmR, on 19 mai 2013 - 10:51, said:

Daca sa zicem te muti de la un liceu cu profil mate-info la unul pe profil uman ce diferente(daca ai) sunt de dat ?
Vezi in programa profilului ce nu ai facut tu: http://www.edu.ro/in.../articles/c556/

Citeste si Sectiunea 7: http://www.google.ro...IMOp0NQ&cad=rja

Edited by neagu_laurentiu, 19 May 2013 - 11:21.

Lex404

Lex404

CIVILIANS are #NotATarget

• Grup: Moderators
Dai diferente la toate materiile, inclusiv cele din clasa a 9-a si a 10-a. ( Desen, muzica, Latina, alte limbi daca e cazul, stiinte, diverse materii )

Yukoto

Yukoto

Senior Member

Diferente dai la lb. latina, stiinte, si inca o materie, sociologie parca (nu sunt sigur, la astea am dat eu in clasa a 11-a cand m-am mutat de la mate-info la filologie, insa la lb. latina dai sigur, la fel si la stiinte).

vladmR

vladmR

Member

Yukoto, on 19 mai 2013 - 18:15, said:

Diferente dai la lb. latina, stiinte, si inca o materie, sociologie parca (nu sunt sigur, la astea am dat eu in clasa a 11-a cand m-am mutat de la mate-info la filologie, insa la lb. latina dai sigur, la fel si la stiinte).
Pai si la lb. latina cum naiba fac daca n-am mai invatat-o din a 8-a ?
Stiintele sunt biologie, nu ?

Edited by vladmR, 19 May 2013 - 19:45.

Yukoto

Yukoto

Senior Member

La lb. latina depinde de profesor, o sa-ti dea ceva sa inveti din care te asculta/iti da test. Stiintele sunt o combinatie intre biologie, chimie si fizica, doar ca-s povestiri, nu stiu sa-ti explic ca nu am profesor capabil la ora asta (vine si doarme la catedra sau citeste)

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

Voi chiar nu ati citit ce am postat eu pe pagina anterioara?
Ce tot umblati cu zvonuri?
Examenul de diferenta se da din materiile ce nu le-ai urmat. De asta e examen, ca sa inveti pt el si sa dovedesti ca meriti cel putin 5 ca sa promovezi.
Ai examen scris si oral. Cu comisie de examinare.
Te interesezi singur de programa analitica ce trebuie urmata. Nu vine nimeni sa iti spuna ce sa inveti.

lucianmemo

lucianmemo

Junior Member

As dori si eu sa stiu la ce materii trebuie sa dau diferenta daca ma transfer de la profil filologie la arhitectura.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate