Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
recomandare GPS android

La multi ani @MindArchitect!

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Cum accesez Whatsapp daca ma obli...
 Ce melodie ati vrea sa ascultati ...

Recomandare radio muzica veche in...

OnePlus 12

tv jvc(vestel) cu dungi brusc
 Apel la relații clienți...

Debranșare de la curent elec...

IPS Teodosie este cercetat de DNA...

Race for Glory (2024)
 Apogeul frumusetii feminine 65+?

Achizitionare placa video Palit s...

Stie cineva daca tableta va funct...

Contract mandat SRL pentru micro ...
 

INFO pentru transferuri - vrei sa te transferi? Intră aici!

- - - - -
 • Please log in to reply
126 replies to this topic

#1
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011
Hello,

Scotoceam prin subiectele de pe aici si am vazut ca sunt destul de multi interesati de transferuri...

Unii nu prea stiu cand se pot transfera, altii ... nu stiu cu ce " se mananca " diferentele. Si ma gandeam sa "sar" in ajutorul lor, atat cat pot, in masura in care stiu ... pentru ca am trecut si eu prin transferuri, si nu asa simple... ci de acelea cu bete in roate de la profesori etc etc.

1. Transferurile se pot face:
a). in vacanta intersemestriala;
B). in vacanta mare,

schimband doar profilul, sau si liceul ... dupa preferinta, IN LIMITA A 28 DE LOCURI / CLASA. Asta oricum cred ca difera de la liceu la liceu, pentru ca... am vazut scoli care au si 34 de elevi intr-o clasa.. altii doar 28. Fiecare liceu cu "politica" lui.

2. O alta conditie care, daca nu e indeplinita, puteti doar visa transferuri ... media de transfer.

Media de transfer e considerata media ultimului an promovat ! In situatia in care transferul se face in semestrul II al clasei a IX-a, media de transfer se considera media de admitere la liceu.
Aceasta medie de transfer ( ultimului an promovat sau cea de admitere.. in functie de caz ) trebuie sa fie CEL PUTIN EGALA cu a ultimului care a promovat la clasa / profilul unde se face transferul.

Nu indepliniti conditia aceasta? Adio transfer ... cel putin teoretic, ca practic... in Romania orice e posibil :) Cel putin pentru moment... ca mai ramaneti unde sunteti, mai invatati.. sa aveti medie mai mare, si apoi.. iar la transfer.
Dar din experienta mea, nimeni nu se risca sa ia asa.. pe ochi frumosi.. elevi.

Iar daca v-am incurcat cu mediile astea, va dau si un exemplu: Presupunand ca ultimul elev care a promovat la clasa unde se face transferul... a avut media 8.20, pentru transfer, media ultimului an promovat ( sau cea de admitere ) trebuie sa fie MAI MARE SAU EGALA !! cu 8.20 .. asta in exemplul dat.

3. Iar acum...diferentele... cu ce se mananca diferentele astea?
Sunt examene ( teste ) oral + scris ( la fiecare materie ) si se dau din toate materiile pe care nu le-a facut elevul, de unde a plecat.
Daca in clasa Y ( unde se face transferul ) au fost facute anumite materii in plus, si la clasa / liceul X, de unde pleaca elevul, nu s-au facut acele materii... din acelea se da test ( la fiecare materie in parte ... oral + scris ).

Ca sa fie promovate acele teste trebuie "musai" sa iei 6.
Altfel, liceul de unde pleci e obligat sa te primeasca inapoi.

4. Te gandesti sa te transferi si nu sti de unde sa apuci problema? Trimiti pe unul din parinti la liceul unde vrei sa te muti, sa faca o cerere de transfer, care se depune la secretariat, cu numar de inregistrare. La primul consiliu de administratie ( dupa ce a fost depusa cererea ), se discuta transferul respectiv, si daca toti cei din comisie aproba transferul, directorul semneaza, stampileaza cererea si va trebui sa mearga parintele dupa ea. Cu aceeasi foaie ( sau mai multe.. depinde.. la mine a fost o singura foaie... ) merge la secretariatul liceului "vechi", si o depune acolo tot cu numar de inregistrare !! si exact la fel, la urmatorul consiliu de administratie, se discuta transferul.
Directorul semneaza si stampileaza cererea, pentru ca te lasa sa pleci si acum nu iti ramane decat sa iti iei dosarul cu toate cele ( fisa medicala + cerere transfer + adeverinta cu ultimele medii ) si sa te duci sa te inscrii la noul liceu.
Restul actelor ( incluzand foaia matricola ) se trimit prin posta, in termen de 5 zile lucratoare. Dupa ce te intorci cu dosarul... te inscrii.. te va chema sa dai acele diferente. Se poate da la toate materiile in aceeasi zi, sau la fiecare materie intr-o anumita zi, aici depinde doar de organizarea liceului.

Iar daca le treci, cu minim 6, esti "declarat" elev in noul colectiv :)
Bafta.

#2
mariusbrestei

mariusbrestei

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 6
 • Înscris: 07.10.2012
Salut!Am si eu o intrebare. Eu sunt pe stiinte ale naturii si as vrea sa ma mut pe filologie tot in acelasi liceu. As vrea pe sem 2 sa ma mut. Cererea aceia cand trebuie depusa??(pe filologie e bataie mare care sa se mute). si as vrea o motivatie buna :)) merge sa fac cererea aceia de pe acum??

#3
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011
Buna,
Scuze de raspunsul intarziat, dar de abia acum am vazut mesajul Posted Image

1. Cererea poti sa o faci si de pe acum, tinand cont ca e bataie mare pe locuri + ca semestrul I se termina in decembrie. Eventual o faci, si te duci cu ea la secretariat si intrebi acolo cand o poti depune. Daca o depui atunci pe loc, obligatoriu sa-ti dea si nr de inregistrare!! Altfel nu le-o lasi, ca te trezesti sa iti spuna dupa aceea " mie ? mi-ati dat mie vreo cerere ?" .. asa ca, pt ce orice cerere sau act ce depui, ceri nr de inregistrare.
2. Spui ca vrei sa te muti din sem. 2... Trebuie neaparat sa indeplinesti conditia cu media de transfer ( care e media de admitere, daca esti in clasa a 9-a, sau media ultimului an promovat ( daca transferul se realizeaza dupa ce absolvi / ai absolvit clasa a IX-a ) ).
3. Motive sunt ... multe. Pana la urma, tu stii ce motive ai pt a te muta. In general poti scrie si " motive obiective ", stiu de la un director de liceu ca nu are dreptul nimeni sa se ia de tine pt acele " motive obiective ". E dreptul tau sa te transferi, cu atat mai mult ... de ce i-ar interesa pe altii ce motive ai tu. Poti sa scrii doar " motive obiective " ... sau scrii un kilometru de motive, pt care pleci. Cum doresti. Posted Image

Pt alte intrebari, ti-am scris intr-un privat unde ma gasesti.

Bafta !

p.s.: daca te muti la filo, 100% vei avea de dat diferente.

Edited by FloriD3Tei, 09 October 2012 - 14:05.


#4
b_o_G_d_a_N

b_o_G_d_a_N

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 429
 • Înscris: 14.09.2010
eu sunt la un liceu  pe turism si alimentatie, nu imi place de loc, vreau sa ma mut la un liceu teoretic in semestrul al doilea, sunt clasa a IX-a, la stiinte sociale.materia pe care eu nu  o fac este latina, dar sunt ore pe cei de la ss le fac de doua ori pe saptamana, iar eu o singura data. dau si la acestea diferente ? am inteles ca media de pe semestrul 1 trebuie sa fie mai mare decat ultima medie de pe semestrul 1 din clasa.

#5
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011
Gresit. Tinand cont de faptul ca esti clasa a IX-a si vrei sa te transferi in semestrul al II-lea, media de transfer ( cea care se considera la transfer ) e media de admitere, cu care ai intrat in acel liceu. Daca te muti DUPA ce termini clasa a IX-a, media de transfer se considera media ultimului an promovat. In oricare din aceste situatii, media ta de transfer, in situatia ta de fata, media de admitere, trebuie sa fie CEL PUTIN EGALA cu a ultimului care a intrat la clasa / profilul unde se face transferul.
Cat despre diferente, din cate stiu eu, nu ... se da examen de diferenta doar din materiile pe care tu nu le-ai facut. In cazul de faza, cum ai precizat, doar latina..oral + scris, la care trebuie sa iei cel putin 6, iar daca nu promovezi acele examene, liceul de unde pleci e obligat sa te primeasca inapoi.

#6
BengalCat

BengalCat

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 37
 • Înscris: 31.08.2011
Buna!
Eu sunt clasa a X a la filologie.Si vreau sa ma mut tot la filologie,la un alt liceu,in semestrul al doilea.Intrebarea mea este:
O sa ma intrebe de media pe care am avut-o in clasa a IX a sau de media pe care o voi scoate in semestrul asta?

#7
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011
@BengalCat

Media de transfer este media ultimului an promovat ( sau media de admitere pt cei de clasa a IX-a ). Daca te muti in semestrul II al clasei a X-a, media ta de transfer e media clasei a IX-a.

#8
dorin_2k

dorin_2k

  Master Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 46,757
 • Înscris: 01.12.2001
Teoretic e valabil ce e scris aici (conform ROFUIP). Insa sunt si exceptii: Joi 12 octombrie s-au transferat 3 elevi dintr-o clasa in alta (de la liceu tehnologic la scoala profesionala)  la cererea expresa a parintilor care au venit la scoala si au lasat o astfel de cerere scrisa. Nu a contat nicio medie, nici numarul de elevi din respectiva clasa (39 sunt acum, maxim de pozitii in catalogul scolar).

#9
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011

 dorin_2k, on 15 octombrie 2012 - 19:59, said:

Teoretic e valabil ce e scris aici (conform ROFUIP). Insa sunt si exceptii: Joi 12 octombrie s-au transferat 3 elevi dintr-o clasa in alta (de la liceu tehnologic la scoala profesionala)  la cererea expresa a parintilor care au venit la scoala si au lasat o astfel de cerere scrisa. Nu a contat nicio medie, nici numarul de elevi din respectiva clasa (39 sunt acum, maxim de pozitii in catalogul scolar).

da, de acord ... asta e partea legala, ca sa zic asa. Dar sunt si exceptii. Insa nu multi sunt cei care isi risca pielea, job-ul pe asa ceva. :)

#10
dianadaiana

dianadaiana

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 01.11.2012
Buna ziua.

   Am nevoie de foaia matricola de la actualul liceu pentru inscriere la altul. Am facut toti pasii necesari pentru a obtine aceasta foaie,iar acum astept sa o semneze cineva ( Consiliul de Administratie). Problema este ca astept de ceva vreme, cam 3 saptamani si nu mai stiu ce sa fac. Nu vreau sa pierd anul scolar si se pare ca acesti "domni" de la actualul liceu nu au chef sa-mi dea o semnatura. In acest caz, unde as putea sa depun o plangere? Sau ce ar trebui sa fac? Va rog sa ma ajutati!

#11
dorin_2k

dorin_2k

  Master Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 46,757
 • Înscris: 01.12.2001

 dianadaiana, on 01 noiembrie 2012 - 14:59, said:

iar acum astept sa o semneze cineva ( Consiliul de Administratie).
Doar secretarul si directorul trebuie sa o semneze. Nu cred ca dureaza mai mult de cateva ore eliberarea unei astfel de foi matricole.

#12
dianadaiana

dianadaiana

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 01.11.2012
Si eu gandesc la fel. Dar nu-mi explic de ce dureaza atat? Sunt in bezna totala,chiar nu stiu cum ar trebui sa procedez.

 dorin_2k, on 01 noiembrie 2012 - 16:02, said:

Doar secretarul si directorul trebuie sa o semneze. Nu cred ca dureaza mai mult de cateva ore eliberarea unei astfel de foi matricole.


#13
dorin_2k

dorin_2k

  Master Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 46,757
 • Înscris: 01.12.2001
Fa o cerere scrisa in acest scop la secretariat (in dublu exemplar) si cere un nr de inregistrare pe ea. Una ia-o inapoi cu tine acasa. Mergi a doua zi la director cu cererea respectiva si vezi ce zice.
Bafta

#14
dianadaiana

dianadaiana

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 4
 • Înscris: 01.11.2012

 dorin_2k, on 01 noiembrie 2012 - 16:23, said:

Fa o cerere scrisa in acest scop la secretariat (in dublu exemplar) si cere un nr de inregistrare pe ea. Una ia-o inapoi cu tine acasa. Mergi a doua zi la director cu cererea respectiva si vezi ce zice.
Bafta
O sa incerc. Multumesc.

#15
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011

Quote

Sunt pe clasa a 9-a, vreau sa ma transfer la alt liceu,cu alt profil .
De la stiinte sociale la economic .
Media e mai mare cu un punct si ceva decat media ultimului admis .
Ce diferenta trebuie sa dau ? La ce materii ? E "grav", trebuie sa ma pun pe invatat (nu e extrem de avansata clasa) materia respectiva ? Exista sanse ca transferul sa-mi fie respins ?

1.

Quote

de la stiinte sociale la economic

ne spui si profilul...de la economic ?

p.s.: sa inteleg ca te transferi in semestrul 2, daca vorbesti de medie de admitere...

2.  

Quote

E "grav", trebuie sa ma pun pe invatat materia respectiva ?

Grav nu e. Poate e doar o materie, poate sunt mai multe, poate nu e niciuna... nu stiu profilul ( de la economic.. unde vrei sa te muti ) ca sa-ti spun daca dai, si daca da, la ce materie / materii.

3.  

Quote

Exista sanse ca transferul sa-mi fie respins ?

Sanse exista. Teoretic NU are voie, pentru ca e dreptul tau sa te transferi, dar practic...depinde de director sau mai bine zis...de consiliul de administratie, unde se discuta transferul. Sunt putine cazuri in care chiar nu te lasa sa pleci ( de cele mai multe ori, acolo e "buba", nu ca nu te-ar primi ... ). Dar daca chiar intampini probleme, mergi la inspectorat. :)
Si mai e un aspect... locurile din clasa. Daca sunt locuri, te ia, daca nu, s-ar putea sa te refuze.

#16
dorin_2k

dorin_2k

  Master Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 46,757
 • Înscris: 01.12.2001
Vezi ca s-a schimbat metodologia de transfer.
Nu pot atasa aici fisiere tiff.
Cautati Ordinul nr. 6152/7.11.2012

#17
FloriD3Tei

FloriD3Tei

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 449
 • Înscris: 11.06.2011
dorin_2k, multumim pentru informatie Posted Image

postez eu modificarile:

Quote

Ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului emite urmatorul ordin:
   Art. I. -
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 874 din 29 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobat prin Ordinul ministrului educatiei si cercetarii nr. 4.925/2005, se modifica dupa cum urmeaza:
   1. Articolul 135 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 135. -
Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate la alta, de la o filiera la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesionala la alta, de la o forma de invatamant la alta, in conformitate cu prevederile prezentului regulament si ale regulamentului intern al unitatii de invatamant la care se face transferul. Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administratie al unitatii de la care se face transferul si cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii la care se face transferul."
   2. Articolul 148 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 148. -
Transferul elevilor in timpul anului scolar se poate efectua, in mod exceptional, cu respectarea prevederilor art. 136-145, in urmatoarele situatii:
a) la schimbarea domiciliului parintilor intr-o alta localitate, respectiv intr-un alt sector al municipiului Bucuresti;
Posted Image la recomandarea de transfer eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de directia de sanatate publica;
c) la/de la invatamantul de arta sau sportiv;
d) de la clasele de invatamant liceal la clasele de invatamant profesional;
e) de la invatamantul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri;
f) in alte situatii exceptionale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar."

Din toata "nebunia" asta eu, personal, inteleg ca transferurile se vor mai putea face DOAR in vacanta de vara, asta in cazul in care nu exista exceptiile mentionate in modificare.

Edited by FloriD3Tei, 05 December 2012 - 19:14.


#18
zebrake1997

zebrake1997

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 81
 • Înscris: 18.08.2011
Salut,sunt clasa a IX-a la un liceu teoretic,mai exact la profilul stiinte sociale si as vrea sa ma mut la un liceu practic,mai exact profilul turism si alimentatie.Profilul la care as vrea sa ma mut are unele materii la care zic eu ,,ciudate'' si anume M1-bazele restauratiei,M2-organizare si M3-igiena.Sunt grele aceste materii?Ca nu vreau sa stau sa invat ,,jdemii'' de zile pentru un amarat de test.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate