Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...

Copiere 2 sau mai multe valuri cu...
 La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!

Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...
 drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv

Proroblema cu centre de greutate
 Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv

Casa marcat pentru PFA
 

o simpla comanda (pt. unii)

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Dionian

Dionian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 27.06.2005
salut.....am si eu o intrebare simpla (pentru unii)am in visual basic 2 formuri(Form1 si Form2) in primul form am un buton Adauga ce cod trebuie sa scriu la evenimentul click al lui ca sa deschida cel de-al 2-lea form......

Private Sub btnAdauga_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnAdauga.Click
????????????????????
    End Sub

#2
corneliu_89

corneliu_89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 09.11.2005
form2.show

vezi k forumu asta are mai jos o sectiune pt VB
:)

#3
Dionian

Dionian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 27.06.2005
mersi...

ti se pare ca am postat in alta parte :)

#4
corneliu_89

corneliu_89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 09.11.2005
scuze, asta e pana-n VB 6

#5
corneliu_89

corneliu_89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 09.11.2005
incearca asta in VB.NET

Dim form2 As New Form2
frm2.Show()

[injuraturi foarte multe] tastatura naibii
nu a scris o litera la ultima linie. ia de aici:

Dim form2 As New Form2
form2.Show()
  :wallbash:

#6
Dionian

Dionian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 27.06.2005
daca are cineva timp......vreau sa fac un buton intr-un form care sa-mi deschida fereastra cu fonturi, culori, dimensiune font (cea obisnuita)....imi poate spune cineva care este codul pentru acest buton va rog

multumesc corneliu 89....am reusit

#7
corneliu_89

corneliu_89

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 09.11.2005
cu placere.

ai nevoie de o componenta (cum e butonul de comanda, de expl)
uite cum faci:
acolo unde ai tu cutia cu scule (butoane de comanda etc, in stanga), dai pe Components (sus) si o sa-ti apara cateva componente care nu te intereseaza
undeva sub aceste componente, pe spatiu' ala gol, dai clik-dreapta, te duci la Add/Remove Items si iti apare o fereastra cu componente.
in aceasta fereastra te duci la COM Components si din lista aceea te duci in jos, la "Microsoft Common Dialog Control", si ai grija sa bifezi casuta din dreptul ei.
dai ok si te duci in fereastra aceea cu scule (din stanga), la Components (k mai devreme) si trebuie sa ai un control (componenta) "Microsoft Common Dialog Control" (aia pe care ai adaugat-o mai devreme)
o selectezi si o tragi pe form. cred ca va avea numele AxCommonDialog1.
te duci la codul butonului de comanda si acum, in functie de ce fereastra vrei sa arati, scrii asa:

AxCommonDialog1.ShowColor       -     arata fereastra cu culori
AxCommonDialog1.ShowFont          -      arata fereastra cu fonturi
AxCommonDialog1.ShowHelp          -    nu stiu exact ce naiba arata, n-am folosit-o                                                         cred k arata helpu'   :upset:
AxCommonDialog1.ShowOpen    -         arata fereastra aia cu care deschizi fisiere
AxCommonDialog1.ShowSave     - arata fereastra cu care salvezi fisiere
AxCommonDialog1.ShowPrinter         - arata fereastra        aia knd tiparesti

acu cum faci sa folosesti astea?
de expl, dak vrei sa schimbi culoarea formului, faci asa:

axCommonDialog1.ShowColor
Form1.BackColor=axCommonDialog1.Color

sau pt font:

axCommonDialog1.ShowFont
Form1.Font=axCommonDialog1.Font

o chestie tampita la mine e ca-mi zice ca nu am fonturi instalate... chiar daca am
culmea e ca le-am reinstalat si la fel  :huh:  :huh:  :huh:

anunta-ma te rog dak reusesti ceva.
acu' scuza-ma si tu, stiu k ocupa aproape tot monitoru'  :D

#8
Dionian

Dionian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 27.06.2005
sa-l ocupe pe tot...sa dea si p-afara......mersi mult....te tin la curent daca reusesc ceva....acum ma apuc

#9
Dionian

Dionian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 27.06.2005
form1 e numele formului in care se afla butonul....nu? (scuze dar chiar nu ma pricep)

e ok....merge dar si mie imi da aceeasi eroare ca la tine....cea cum ca nu ar fi fonturi instalatae bla bla bla

#10
Dionian

Dionian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 27.06.2005
salut...inca o intrebare va rog

am facut un buton intr-un form care imi salveaza un numemesaj si un mesaj intr-un fisier...ideea e ca de fiecare data cand scriu un mesaj mi le pune in fisiere separate....eu vreau sa mi le puna in acelasi fisier....intr-un xml file...nu stiu....mai jos e codul butonului poate va ajuta in raspuns

Cod:
Private Sub btnDeschideAlarma_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnDeschideAlarma.Click

        Dim myOpenFileDialog As New OpenFileDialog
        myOpenFileDialog.CheckFileExists = True
        myOpenFileDialog.DefaultExt = "txt"
        myOpenFileDialog.InitialDirectory = "D:\"
        myOpenFileDialog.Multiselect = False

        If myOpenFileDialog.ShowDialog = DialogResult.OK Then
            Me.txtTitluAlarma.Text = myOpenFileDialog.FileName
        End If

        Dim myStreamReader As StreamReader
        Try

            myStreamReader = File.OpenText(txtTitluAlarma.Text)
            Me.rtxMesaj.Text = myStreamReader.ReadToEnd()
        Catch exc As Exception

            MsgBox("Eroare")
        Finally
            If Not myStreamReader Is Nothing Then
                myStreamReader.Close()
            End If
        End Try
    End Sub

#11
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,314
  • Înscris: 06.10.2003
Citeste documentatia functiilor VB...pe mine f. mult m-a ajutat si ma ajuta in continuare( C# :coolspeak: )...
  Ideea e ca trebuie sa adaugi la fisier( append! ) si nu sa rescri fisierul.Din pacate, n-am un VB la indemana sa-ti zic exact....

#12
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,373
  • Înscris: 12.09.2003

View Postcorneliu_89, on Nov 10 2005, 16:25, said:

...
in aceasta fereastra te duci la COM Components si din lista aceea te duci in jos, la "Microsoft Common Dialog Control", si ai grija sa bifezi casuta din dreptul ei.
dai ok si te duci in fereastra aceea cu scule (din stanga), la Components (k mai devreme) si trebuie sa ai un control (componenta) "Microsoft Common Dialog Control" (aia pe care ai adaugat-o mai devreme)
o selectezi si o tragi pe form. cred ca va avea numele AxCommonDialog1. ...
Omu' lucreaza in VB.NET, deci cu .NET Framework. Deci poate folosi pur si simplu clasa System.Windows.Forms.FontDialog din assembly-ul System.Windows.Forms.dll.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate