Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Cum e sa locuiesti in afara Bucurestiului ?

- - - - -
  • Please log in to reply
479 replies to this topic

#37
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Nu cred ca e cazul sa te superi dar fiecare isi creeaza propria lista de prioritati.

Sunt diferente mari intre statul la tara/periferie in Bucuresti si acelasi lucruu intr-un oras din provincie. Pentru mine acele motive pe care le spui tu mai sus nu sunt valabile. De exemplu sunt o gramada de fete frumoasa de la mine din sat care merg cu microbuzul la Pitesti. Stiu asta deoarece la ora pranzului sau dimineata le vad in statia asteptand microbuzul. Sunt foarte multi elevi de liceu si daca ei pot face asta nu vad de ce n-ar face asta si copii mei ca doar nu au nimic in plus.
Partea cu socializarea la bloc, in zilele noastre mi se pare o gluma. Copilaria mea a fost frumoasa ceva inimaginabil in comparatie cu ceea ce se intampla astazi, la un bloc eram zeci de copii, seara era ceva uluitor, aveai cu cine te juca. Astazi baietelul meu are 2 prieteni, ambii dintr-un bloc vecin. Din cauza asta ne-am si imprietenit cu familiile respective. Cand ne ducem la tara ii luam pe cei mici cu noi, sau se duce baietelul meu pe la ei. Si nu e vorba de cateva ore, de obicei tot week-endul il petrec impreuna. Ultima oara sotia i-a avut pe toti acasa pentru 3 zile (cei doi ai mei si prietenii fiului meu). Asta este socializarea din zilele noastre. Parcurile sunt mai pline, e adevarat, insa de cate ori pe saptamana ai timp sa te duci acolo, si mai ales cat timp stai in parc? Sa mai spun ca cea mica nu are nici o prietena de varsta ei? Pur si simplu nu sunt fetite de 3-4 ani prin jurul meu. Din cauza aceasta este foarte baietoasa, s-a obisnuit sa se joace numai cu baietii (le spune baietii mei :D).
Eu am facut scoala la cateva minute de casa insa liceul era in alt cartier, trebuia sa iau autobuzul. Dimineata erau numai 2 autobuze spre acea parte a orasului, daca le pierdeai (si copil fiind, le cam aiureai ...) trebuia sa merg pe jos o jumatate de ora sau pana la mama naibii sa iau alt autobuz. Deci nu mi se pare ceva extraordinar. De facultate nu mai vorbesc, am facut-o si eu si sotia la 500 km de casa, deci ...
Soatia are gradinita fetitei si scoala baietelului in drumul spre servici deci chiar daca nu ii place sa conduca, n-are incotro, la munca tot trebuie sa se duca. Si nu e usor, pana acolo trebuie sa faca 17km. Zilnic.

Sa fii sigur ca si eu ma gandesc la cei mici, pana la urma casa o sa fie a lor (chiar daca vor vrea sa o vanda). Si din cele constatate de mine, la bloc stau foarte putin afara. La casa, stau foarte putin in casa. Este sanatos. Prefer sa il vad imbujorat, bronzat si pocnind de sanatate decat sa stea galben si palid intr-un apartament, in mijlocul unui oras zgomotos, jucandu-se intr-o camera de 3x3m sperand ca va veni candva si ora sa iasa afara si sa alerge putin printre masini ...

Iar batranii mai repede se sting la oras. Crede-ma ca nu stau ore intregi plecati de acasa si mai ales nu toti au lift sau stau la parter. De cate ori crezi ca iese din casa un batran care sta la etajul 3? Eu stiu - am pe scara - ca de obicei stau in casa cu capul in televizor asteptand sa vina seara sa se culce. Am nenumarate exemple, din pacate extraordinar de multe. La casa mai ai grija de o floare, de o rosie, o ceapa, mai iei o buruiana, mai dai cu matura, etc. Si cum fac cateva minute cu microbuzul pana in oras, pot sa se duca cand vor prin piete.

Din pacate nu pot sa ma pun in situatia unuia care sta in Bucuresti, pentru mine acest oras este o calamitate. Am vazut - din fericire - multe capitale ale lumii si cred este singura din Europa in care ca strain iti este imposibil sa te descurci. Nu ai o harta, nu ai un punct de informare, transportul in comun este un haos iar circulatia o catastrofa. Pentru mine, a intra in Bucuresti cu masina reprezinta un chin. Credeti-ma mai bine las masina la marginea orasului si ma duc pe jos unde am treaba (nu de multe ori am facut asta). Pentru mine si familia mea a sta in Bucuresti nu nici macar o alternativa. Mai repede emigrez decat sa ma mut acolo. Din pacate.

#38
andreialex

andreialex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 31.08.2008

 Cristist50, on 22nd August 2009, 10:19, said:

Nu cred ca e cazul sa te superi dar fiecare isi creeaza propria lista de prioritati.
Sunt total de acord cu tine Cristi.

Fetita mea o sa mearga la anu' la gradinita. Pana la gradinita (Vidra Ilfov, gradinita renovata de curand, cu multe leagane si mult spatiu verde pt joaca) fac 3 minute cu masina si 15 min pe jos.

Scoala este chiar langa gradinita.

Exista si liceu, insa cand va veni timpul liceului (peste 12 ani!) va putea alege oricare liceu din Bucuresti. Maxi-taxi trece prin fata terenului nostru, face 10 min pana la metrou IMGB de unde face inca 10-20 min pana in orice zona a Bucurestiului. Unde mai pui ca in 12 ani de zile or reusi si ai nostri conducatori sa faca centurile, sa scoata metroul la centura (la IMGB e singuul capat de metrou unde sina de metrou ajunge pana la centura), etc.

Mama e pensionara. Momentan sta cu mine, sotia si fetita intr-un apartament semidecomandat de 2 cam. Sunt sigur ca ii va fi mult mai bine la curte,sa aiba camera ei, sa aiba grija de flori, sa-si bea cafeaua pe terasa, sa-si vada nepotica alergand prin curte, iar oricand vrea se poate urca in microbuz si in 20 min e in piata la Big Berceni.

Oricum, cand o sa ai copii (Astrul), o sa vezi lucrurile altfel. Va trebui sa acorzi mai mult timp familiei. Cu un copil trebuie sa iesi de doua ori pe zi afara. Unde o sa-l plimbi? Tu parca stateai la Obor; cel mai apropiat parc e in Tei. O sa creasca; il lasi singur afara, tinand cont ca toata zona Obor e o aglomeratie de blocuri si masini, fara verdeata si parcuri?!
Nu neg ca sunt multe persoane care se simt bine la bloc (depinde si de zona in care locuiesc, dimensiunea apartamentului, loc de parcare, etc) dar ne putem edifica unde e mai bine raspunzand la urmatoarele 2 intrebari:

1. Cate persoane cunoasteti care stau la curte si sunt nemultumite, dorindu-si sa se mute la bloc?
2. Cate persoane cunoasteti care stau la bloc si le-ar place sa stea la curte?

"La curte" inseamna intoarcerea la natura; si bine spunea cineva mai sus, cum ca statea in curte si privea stelele; de cate ori priviti cerul cand sunteti in oras? Destul de rar, pentru ca uneori nu se vad din cauza prafului, a poluarii sau a blocurilor, iar daca stati prea mult cu ochii in sus s-ar putea sa  va loveasca o masina!

#39
reli

reli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,548
  • Înscris: 18.07.2003
La chestia cu batranii simt si eu nevoia sa te contrazic, Astrule. Tata cand ne-am mutat era palid si statea toata ziua in casa (nu-i place sa se duca la piata). Acum s-a pensionat (deci are si mai mult timp liber) si "a inflorit". I-a revenit culoarea in obraji, are alt tonus, e mai vesel, plus ca mereu isi gaseste cate ceva de facut prin curte.

Iar chestia cu copiii - relativa. Atata timp cat eu am treaba in oras pentru ca trebuie sa ma duc la munca, nu inteleg de ce n-as putea gasi o gradinita/scoala in drumul meu. Problema nu e acum, problema e cand o sa fie la liceu si nu o sa mai poata sta la after school :)

#40
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
astrule esti din Slatina:)? si bunica mea e acolo si am copilarit acolo tooooate veriele si primii ani din viata
e adevarat e un oras f frumos dar nu m-as muta acolo doamne fereste

am trait in bucuresti (aproape) toata viata ; am facut scoala la 15 min de mers pe jos (oricum o iei asa sunt scolile si in bucuresti) si liceul sava la care trebuia sa merg cam 10 min pe jos la autobuz, apoi sa iau 368-ul de la academie (cine sta in dr taberi stie ca dimineata nu te poti sui in 168-268-368 la academie si mai bine o iei pe jos pana la eroilor) , excursie care ma ducea la 45 min zilnic;
dupa fac m-am mutat prin militari (si nu in inima lui ci "doar" la lujerului) care cu timpul s-a aglomerat si (desi sunt numai 8 km pana la universitate) incet incet - pe parcursul a 10 ani - mergand la acelasi loc de munca (zona de nord) am inceput sa fac de la 25 min la 45 min si in final uneori chiar o ora (9 km)

m-am mutat in cernica... oki, o zona mai "selecta" prin prisma ca jumatate din vecini au piscina, terenul e putin cam piperat iar pt mine asta insemna toata viata credit, toate casele sunt noi (langa lac) sunt aproape vecin cu don king; au trecut 4 sapt deja... la inceput sotia a plans de nervi si ea si-a dorit nespus sa se mute la casa; sa "pornesti"/faci o casa "sa mearga" ca la bloc, dupa muncitorii romani, e o intreaga aventura credeti-ma; nici unul nu termina cu adevarat sau nu face un lucru 100% bine (am gasit unul singur care face seminee, daca doriti sa ma cautati-ma - si asta pentru ca o face din pasiune)

ieri am reusit sa bagam prima masina in curte, azi am bagat-o si pe a doua (molozul care era inca in curte ne impiedica, mizeria... ma rog); apa dupa dezinfectie put nu mai miroase, da inca n-am potrivit corect centrala (si nu ca ar fii cine stie ce complicatie ca ma mai pricep la tehnica da' n-am avut chef) si 2 dimineti am bagat la final dusuri cu apa calie (am pus boiler de 300l dat pe economic -> ma gandesc ca era bine de 500L ca dimineta fac dus de 20 min... ->se repara crescand temperatura in boiler si mai tre sa dau drumul si la instalatia solara..)
inca nu mi-am pus toate becurile (ma refer aici la fasunguri ca bugetul nu permite mai mult) prin casa ca au mai fost niste retusuri, plasticele de la priza stau in cutii ca cer totusi timp sa le pui (la casa ai peste 70 de astfel de plastice), plinta de la parchet nu are chit, usi nu avem ca momentan strangem bani si de 2 sapt avem si noi masa ca sa mancam ca oamenii... bucataria e formata doar dint-un frigider iar momentan spalam vasele la baia de la parter (la care am spart ceva faianta ca erau inversate la dus apa calda cu rece)

mi-am pus internet de la romtelecom care e mult mai slab decat rcs da costa de 3 ori mai mult, tv-ul e un monitor de 4 ani de 19" iar la tv ne uitam pe net:)

si totusi... am inceput sa ne obisnuim, mai avem sa ne punem balustrada la scari si tre sa fim mereu atenti noaptea daca vrem ceva de la bucatarie sa nu cadem pe langa dar... a inceput sa ne placa; sotia arata mult mai bine (ea zice ca e de la apa ...:)), e mai odihnita, seara luam masa impreuna , seara ne-o petrecem prin curta curatind-o putin, desi casa e mare odata curata initial se curata mult mai usor, dimineata cand plec am aceasi sentiment de aer curat pe care il am in viena (merg cu geamul deschis pe racoare, in bucuresti imi baga un tir o plecare de pe loc de nu mai gaseam mai repede recilcularea la masina), nu avem aer conditionat dar nici nu ne trebuie (diferenta fata de bucuresti e de minim 4 grade - asta seara am inchis geamul ca era cam racoare de ex) iar pana la munca acum fac... 35 min (20km) iar sotia 45 (lucreaza la nord de cismigiu)
plus e placut sa mergi primele 10 min numai cu viteza a 5-a pe langa lac si case, sa vezi lacul pantelimon cand iese soarele din el, din miliatari plecarea din parcare insemna 15 min sa faci 30 metrii si nu glumesc, aveam primele 15 min o viteza de 60metrii/ora (am avut si zile cu 20 metrii/ora)
nu am mai auzit nici o motocicleta, nici un idiot care o striga pe suzi sa iasa la o cafea, nu mai fumeaza nimeni sub balcon si sa inchid geamul, tramvaiele nu mai pornesc la 5 dimineta si nu mai stim ce e praful desi nu au asfaltat si strada mea ca isi face un patron o vila "a la J.R." (un "ranch" pe vreo 7-8000mp de teren langa lac) si mai ales nu ma mai vad cu nici un vecin care sa imi zica ca sotia mea face zgomot cand coboara cu tocuri si ca sa luam liftul (stateam la et 2)
recunosc cu parcare nu prea aveam probleme (sunt locuri la mine in militari) da mai mereu gaseam pe cineva pe locul platit, iar mai nou am putut cumpara un pat matrimonial de 160X200 si camera inca pare mica

nu-mi aduc aminte de cate ori am coborat la magazinul de la bloc sa iau ceva (cred ca de 3 ori aproape sigur in ultimii 3 ani), cora era la 10 min de mers pe jos (cu masina era exclus deci mai mereu ajungeam sotia sleita cu bagajele in mana) iar acum aceasi cora e la 6 min maxim cu masina (e la 4 km) de mers de placere;

sambata am facut si primul gratar cu niste parchet iar in w-e o sa-mi spal masinile cu atentie... poate ma duc si la peste ca e la 30 m de mine locul; o sa-mi chem poate si niste prieteni dar cu siguranta in militari eu nu mai calc decat sa-l inchiriez (l-am anuntat pe net deja) si apoi o sa cer plata prin cont;

deci e mai scump, e mai greu (sper ca doar la inceput), sunt un lenes iar majoritatea treburilor casnice le cam face sotia dar SIGUR se merita; sunt la 15km de universitate acum dar imi ia maxim 30 min sa ajung acolo pe cand din militari acum faci 60 min pe putin - sa uitam ca se lucreaza si el si dr. taberei sunt niste cartiere inchise;
de 2 ani de cand vin la cernica vad ca se repara drumul de 2 ori pe an (ieri au dat si cu solutie de tantari din avion ca erau ceva) , ceea ce nu pt spune despre bucuresti (e adevarat repara doar gropile iar de solutie nu era vorba)

sambata auzim clopotele de la biserica in surdina iar dimineata cand ma scol vad lacul si padurea nu magazinul sir si uverturii plin de masini, claxonand... eu zic ca merita si sunt sigur ca merita sa faci pasul... de evitat totusi zonele aglomerate pipera , tunari, otopeni , cred ca pe total o sa ajung la acelasi costuri ca acolo DAR lacul si padurea cernica nu le puteam avea...

daca aveti bani , ca e totusi mai scump orice-ar zice fiecare si eu am cam facut destule la viata mea, faceti pasul; bucurestiul e un oras "de facut" bani dar nu de trait in el; pentru trait s-au "inventat" satele din jur... apropos am ramas surprins ca impozitul la casa e mai mic ca de la garsoniera din militari... iar de asemenea am descoperit ca tavanul poate fii si la 3,5 nu la 2,3... si e mai bine asa;

plus am invatat ce inseamna sa te speli cu apa nu cu ceva galbui si caldut dimineata - cum zicea un prieten din iasi - a trebuit sa ma mut la bucuresti sa aflu ca apa calda e maro, iar in militari asta e o realitate pentru cei care vor sa faca dus mai devreme de 7 dimineata...

vindeti si mutati-va din praf... merita, acum daca imi spal masina sta curata o saptamana nu 1 noapte

Edited by MembruAnonim, 28 August 2009 - 22:22.


#41
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 Astrul, on 21st August 2009, 23:45, said:

..Si nu comparati cu romania cu alte tari. Pur si simplu nu comparati!..
Eu ii dau in totalitate dreptate lui Astrul.
Viata la casa in zonele limitrofe Bucurestiului este o aventura !
Putem eventual discuta despre case in alte zone ale tarii, insa in zonele mai sus mentionate ..no way ! Ca si Astrul am vazut si auzit atatea intamplari si evenimente la care au trebuit sa faca fata cei mutati in case noi, ca m-am lecuit de tot.

Exista si oameni care s-au mutat cu sperante mari la casa noua (bineinteles in Nord..), si acum s-au intors in oras, la bloc !
-explicatie: la inceput erau doar ei: ulterior si-au facut tabara niste tigani exact in spatele casei lor..
-distantele pana la gradinite, scoli, spitale, i-au descurajat definitiv..

Si apoi la o astfel de casa trebuie sa muncesti permanent, aproape in fiecare zi e ceva de facut: ba iar s-a daramat gardul, iar s-a ars pompa submersibila, tensiunea electrica e dinnou 170 V, etc.
N-am nimic impotriva muncii, insa nu poti sa faci si profesie (uneori si 10-12 ore pe zi), si in acelasi timp sa te ocupi cu chestii d-astea. O mai faci din cand in cand, dar nu sistematic si zi de zi..
Si exact cum spune Astrul, nu putem compara Ro cu germ. sau Austria: nu e confortul de acolo, nu sunt utilitatile si nu e civilizatia de acolo.

Eu nu vreau sa descurajez pe nimeni, pledez doar ca cei care se baga intr-o astfel de aventura (care este mutatul intr-o casa de pe langa Bucuresti) sa fie pragmatici, realisti.
Cunosc atatea doamne doctor sau domni avocati, care n-au batut 1 cui in viata lor, dar viseaza la confortul vietii de la curte... Si exact cum spuneti si voi, se gandesc la ce gratare o sa faca in week-end !
Sunt curios ce o sa zica invitatii cand n-o sa mearga casetofonul, ca fluctueaza tensiunea, iar WC-ul o sa fie dinnou infundat ! Sa vedem si ce va face pe loc, atunci, d-nul avocat: baga mana in cacao (ca nea gigel, pe care-l cunoaste el, n-o sa-i raspunda duminica la telefon) ?

Sigur, ca dupa o vreme (adica ani de zile) te obisnuiesti, lucrurile se mai aseaza (nu se rezolva, ci doar inveti tu cum sa le faci fata..), dar pana atunci e chin.

Recapituland (sau concluzie):
-cei care au ceva timp, ceva bani permanent de cheltuit si sunt mai tehnici, au sanse mari sa supravietuiasca la casa, ba cred ca o sa fie si happy
-cei care nu indeplinesc conditiile de mai sus, mai bine se muta pe 13 Sept in blocul lui cgrosu, sau asemanator.

 andreialex, on 22nd August 2009, 14:22, said:

..Tu parca stateai la Obor; cel mai apropiat parc e in Tei...
e parc chiar la Obor: parcul primariei sect. 2 (parcul lui ontanu)

 Cristist50, on 22nd August 2009, 10:19, said:

..Sunt diferente mari intre statul la tara/periferie in Bucuresti si acelasi lucruu intr-un oras din provincie. .. sunt o gramada de fete frumoasa de la mine din sat care merg cu microbuzul la Pitesti. ..
:rolleyes:

Edited by scheleton, 29 August 2009 - 11:28.


#42
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Sa inteleg ca viata la casa reprezinta o permanenta stare de "ai ce face". O sa va citez dintr-o carte de urbanism ce inseamna fenomenul de locuire.
Daca fenomenul de locuire la casa inseamna rate toata viata si treaba prin casa/curte, condus kinderii la gradinita/scoala/film....nu-mi doresc sa ajung sclavul casei.
Cernica/Pantelimon este poate singurul drum care mi-a placut sa-l fac ajungand la santiere. Asta poate si pentru ca stau aproape.
Pentru mine casa ar trebui sa fie bloc + curte - vecini. Nimic in plus, nimic in minus. Adica ceva mai mult spatiu, ceva iarba si copaci, si vecini cat mai departe de mine. Plec dimineata si ajung noaptea, n-are nimeni timp de batut cuie, de desfundat haznale, de inlocuit fitinguri sau de reparat hidrofoare.
Deci concluzionez ce am inteles, casa este pentru cei care-si permit, si cei care au timp sa se ocupe de ea. Nasol, inseamna ca voi ramane sclavul urbei pana la pensionare. :peacefingers:

#43
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Astrule, e o chestie pe care trebuie sa o recunosc. Eu prefer sa fiu sclavul casei, al familiei, al cui vrei tu dar sclavul locului de munca refuz sa fiu. Prefer sa muncesc putin si sa am concediu mult :D Chiar daca acum sunt plecat mult timp, cantitativ si calitativ vorbind petrec mai mult timp impreuna cu ai mei decat inainte cand munceam in tara.

#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 Astrul, on 29th August 2009, 09:20, said:

Sa inteleg ca viata la casa reprezinta o permanenta stare de "ai ce face". O sa va citez dintr-o carte de urbanism ce inseamna fenomenul de locuire.
Daca fenomenul de locuire la casa inseamna rate toata viata si treaba prin casa/curte, condus kinderii la gradinita/scoala/film....nu-mi doresc sa ajung sclavul casei.
Cernica/Pantelimon este poate singurul drum care mi-a placut sa-l fac ajungand la santiere. Asta poate si pentru ca stau aproape.
Pentru mine casa ar trebui sa fie bloc + curte - vecini. Nimic in plus, nimic in minus. Adica ceva mai mult spatiu, ceva iarba si copaci, si vecini cat mai departe de mine. Plec dimineata si ajung noaptea, n-are nimeni timp de batut cuie, de desfundat haznale, de inlocuit fitinguri sau de reparat hidrofoare.
Deci concluzionez ce am inteles, casa este pentru cei care-si permit, si cei care au timp sa se ocupe de ea. Nasol, inseamna ca voi ramane sclavul urbei pana la pensionare. :peacefingers:

da asa este, tre sa-ti permiti sa stai la casa - si asta oriunde chiar si in bucuresti - si daca iti permiti sa stai la casa pot sa va garantez eu (din experienta mea evident) ca nea georgica vine mai repede la tine sa-ti repare un bec decat la bloc sa-ti verifice o priza - asta pe testate de mine, si eu as sta in bucuresti tot la casa da pe kiseleff sau cotroceni... oricum de 1 sapt tot ce fac e curatenie prin curte - dar cu siguranta voi ajunge sa traiesc ca la bloc - o pot face de azi da implica niste costuri cu oamenii... pe care acum nu le mai pot sustine;

oricum o poza face cat 1000 de cuvinte si va atasez poza pentru cei, "nefericiti inca" dar cu dorinta de a scapa de balamuc, care va rezemati masinile de bloc ca mine acum 4 sapt... sau care cand deschedeti geamul sa faceti o conversatie cu vecinul din blocul alaturat: pacat ca n-am si din militari sa facem comparatie -  da fac azi ca ma duc sa vad ce-au varuit meseriasii; poza e de 10 min luata cu shpanul de mobil ca nu gasesc camera sa va arat adevarate culori ce sunt acum in cernica...

Attached Files


Edited by MembruAnonim, 29 August 2009 - 09:21.


#45
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 Astrul, on 29th August 2009, 09:20, said:

Pentru mine casa ar trebui sa fie bloc + curte - vecini. Nimic in plus, nimic in minus. Adica ceva mai mult spatiu, ceva iarba si copaci, si vecini cat mai departe de mine. Plec dimineata si ajung noaptea, n-are nimeni timp de batut cuie, de desfundat haznale, de inlocuit fitinguri sau de reparat hidrofoare.
deci viata intr-un orasel mic, la un bloculet cu 2 niveluri, in deutschland, intr-o mare de verdeata.

Edited by casuta_papusilor, 29 August 2009 - 15:00.


#46
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 casuta_papusilor, on 29th August 2009, 15:59, said:

deci viata intr-un orasel mic, la un bloculet cu 2 niveluri, in deutschland, intr-o mare de verdeata.
Intre cele 2 aparente alternative (casa vs. apart. la bloc) exista si alte variante: "Reihenhäuser" cum zic nemtii, sau case mici alipite. Aparent acestea au multe avantaje ale traiului in comun, ramanand totusi niste case individuale.
Aceste Reihenhäuser au fost construite in masa in Germ. dupa razboi, multe din ele construite (gratuit !) de ceilalti europeni (belgieni, olandezi, etc.)

Dealtfel greutatile vietii la casa in zonele limitrofe ale oraselor i-au determinat pe dezvoltatori sa construiasca ansamblurile de case.. Insa acestea in Ro (dupa cum bine stiti) lasa mult de dorit. Poate cine stie, in viitor..

Attached Files


Edited by scheleton, 29 August 2009 - 15:36.


#47
andreialex

andreialex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 31.08.2008

 scheleton, on 29th August 2009, 01:29, said:

e parc chiar la Obor: parcul primariei sect. 2 (parcul lui ontanu)

Ontanu presedinte, Ontanu presedinte! Ura, ura, ura!
Parca ma vad in parc la Obor, stand cu copilul pe banca, in dulcele glas al tramvaielor, in armonie cu esapamentul masinilor si mirificul zumzait ce vine din piata, bucurandu-mi ochii cu blocurile gri si oglindindu-mi privirea in peretii de sticla ai primariei! Multumim domnule Primar!
Recunosc, e visul meu de mic copil, insa acum daca am cheltuit niste bani pentru autorizatia de construire, ma apuc de casa....

Apropo de dom' Primar. Pe sos Iancului cum se merge spre electroaparataj pe partea stanga, dupa o vila (clinica) galbena, in fata unui bloc e un spatiu de pamant (nu-i pot zice gradina) care are 1m latime si 5 lungime. "Gradina" are un gard, dar si o pancarda cu....ati ghicit...."Lucrare realizata de Primaria sector 2".
No coment!

#48
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Impresii generale:
-aer mai curat daca esti in apropierea unei paduri(uneori vara temperatura poate fi si cu 5-6 grade mai mica fata de oras)
-curtea ta, cu pomii, plantele si florile tale, care miros exceptional dupa ce sunt udate, cand stai seara pe terasa ascultand o muzica in surdina sau uitandu-te la tv cu un sprit in fata sau navigand pe internet :wub:
-nu sunt probleme cu locurile de parcare, poti sa bibilesti la masina daca vrei :)
-nu ai nimic in comun cu nimeni(cu mici exceptii in unele cartiere rezidentiale)
-gratarul
-e mult mai usor de trait cu un caine la curte, are spatiu de joaca impreuna cu copiii.
-ce  ma enerveaza e tunsul gazonului saptamanal, dar e un dezavantaj minor in comparatie cu avantajele.
-daca n-ai o casa imensa cu nspe camere, costul intretinerii e asemanator cu cel de la bloc, cu conditia sa fie izolata bine.
Daca mai imi aduc aminte de ceva, mai zic.

#49
Alezandru

Alezandru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 363
  • Înscris: 17.03.2004
Asa este, avantajul de a locui la curte fata de un apt. la bloc este mare, aer curat, liniste, lipsa stres (clacsoane, alarme, motoare turate de motociclete si masini, alarme, urlete de caini vagabonzi, scandaluri, manele  :cursing:  si alte multe din avantajele de a locuii la bloc) cat despre incidentele descrise mai sus de cineva, se intampla destul de multe si la bloc (mai ales la cele vechi, dar si la cele noi care de cele mai multe ori sunt facute mai prost ca alea vechi), sa se sparga o teava, sa te inunde vecinul de sus, sa se infunde canalizarea ca a aruncat vecina de sus cine-stie ce in wc, asa ca nu ai parte numai la casa de chestii din astea.
   Plus ca daca este o casa bine facuta si cu instalatiile (electrice, termice si sanitare) bine facute nu cred ca vei avea problemele pe care le-a enumerat cineva mai sus, daca tii cont sa nu arunci altceva la wc si daca-i faci intretinerea si un control la fosa/statie de epurare la timp.
In rest eu cred ca la o casa noua nu ai pentru multa vreme probleme daca o exploatezi corect (nu cred ca e cazul sa cada gardul sau alte chestii din astea  :nonobad: ).

   Numai faptul ca poti sa dormi cu geamurile larg deschise si sa nu fie mai cald afara de cat este in casa si sa nu auzi decat greerii si nu alte sunete specifice oraselor (din cele enumerate mai sus), la apartament nu prea puteam sa dorm vara pe caldura cu geamurile deschise pt ca atmosfera de afara avea o temperatura mai mare ca-n casa si transpiram ca la sauna in pat, asa ca trebuia sa dorm cu geamurile inchise si cu AC-ul deschis toata noaptea ca sa pot sa dorm acceptabil, dar acum la casa, pot dormii cu geamurile  deschise si la racoare fara sa am nevoie de AC-ul de la bloc si fara sa transpir ca la sauna.

   Dar fiecare pune in balanta altceva si fiecare vede altfel de avantaje intre a locuii la bloc sau la curte.
   Eu am ales sa fac mai mult pana la servici, sa duc copiul (care o sa vina  :thumbup:  in 3 luni) la scoala (ca gradinita am in localitate si inca una renovata si mult mai bine dotata decat multe din Bucuresti) in drum spre servici (eu sau sotia), sau de ce nu sa-l dau la o scoala chiar langa serviciul meu sau al sotiei si sa il luam cand iesim de la servici, mai ales ca poate se va implementa mai bine programul "afer school", dar mai ales sa-mi prelungesc viata cu cativa ani (sau macar sa o fiu mai sanatos si sa dau mai rar pe la doctor, scapand de poluarea de toate felurile din Bucuresti) consumand alimente mai ecologice, produse in curtea taranului si nu din cele importate.

NU este o alegere pentru cei comozi sa stea la curte, cei care cand se duc la paine sau sa ia tigari la 50 de m de bloc, se suie in masina dus/intors, in loc sa mearga pe jos, chiar daca se invart 5-10 min sa gaseasca loc de parcare la intoarcere.

  Parcul de care vorbiti, prefer sa-l fac la mine in curte, unde nu-si fac nevoile toti cainii si betivii asa cum fac in parcurile (putine de altfel) din orase unde se joaca copiii celor de la bloc si de unde se pot lua o gramada de boli.
  Nu stau streesat cand iese afara ca poate sa dea o masina peste el pe alea dintre blocuri, sa-l muste un caine, sau ca poate intra in cine-stie ce gasca si sa faca cine-stie ce prostii.

Dar asa gandesc eu lucrurile, poate altii (cei de la bloc) le vad altfel, iar ei vad avantaje unde eu vad dezavantaje si invers.

Oricum trebuie sa mai locuieasca si la bloc cineva nu ne putem muta toti la curte in jurul oraselor nu?  :naughty:

Atasez o poza cu vederea spre padure, care e cam la 6-8 km de mine si vine o racoare dinspre ea si ziua si noaptea, ca adie vantul exact cat trebuie.

Attached Files


Edited by Alezandru, 29 August 2009 - 22:07.


#50
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 Alezandru, on 29th August 2009, 22:53, said:

..aer curat..
Eu cand am scris pe topicul asta, efectiv am incercat sa fiu obiectiv: ce interes as avea sa inclin balanta intr-o parte sau alta ?! Mai ales ca nu e o tema X vs Y.
Daca vreti sa facem comparatii, acelasi lucru il solicit si eu de la voi: fiti obiectivi, si ganditi la modul general, nu in cazul vostru particular.

Sigur, ca ii asteptam si pe cei care vor sa se incadreze strict in tema topicului: stau la casa si astea-s impresiile mele (si nu scriu nimic de bloc).

Chestia cu aerul curat e o poveste si sa-ti spun din ce motive:
1) cineva poate sta la bloc L-V, iar in week-end poate merge la Breaza (care are un aer unic in Europa) sau la Predeal. Si poate face asta sistematic. Exista oameni d-astia, pasionati de munte, cataratori, etc. Sa nu-mi spui ca la Domnesti sau in Popesti e acelasi aer ca la Breaza.
-mai mult, spre variatie poti oricand merge vara la Mare (pe cand cei cu casa la curte au tentatia sa prelungeasca la nesfarsit seria de gratare -deh, nu e nicaeri mai bine ca la mine la curte, nu? treceti si voi sa bem o bere, uite, e meci..)
-unii (cu bani, e adevarat) si-au facut obicei sa petreaca cate 1 luna iarna prin Austria (ski, fun, etc.)
Citind cele de mai sus, mai pariezi ca o sa traiesti cu mult mai multi ani decat cei mai sus mentionati ?
2) Nici vorba sa fie aer curat peste tot in zonele limitrofe oraselor.
-mentionez aici numai cazul Glina, Catelu si groapa de gunoi  :crying:
-putem vorbi si de perspectiva; industria se va muta in afara oraselor.. Gandeste-te la intrarea in Pitesti si nesfarsitul Aprepchim, sau la rafinariile de pe langa Ploiesti...

Iar chestia cu pierdutul timpului pe drumuri (spre servici, spre scoala, etc.) nu e deloc de bagatelizat, mai ales in perspectiva ! O sa se ajunga ca in USA sa te scoli la 5 dimineata, ca sa treci nu stiu ce pod inainte de ora 6, ca sa scapi cat de cat de trafic si sa ajungi la ora ..9 la servici.

Fiecare din avantajele mentionate mai sus de tine si de altii se pot interpreta, sau sunt 1 moneda cu 2 fete.
Eu apreciez viata la casa in afara orasului doar dintr-un punct de vedere: independenta (..aparenta) si (re)dezvoltarea simtului proprietatii la romani.
Adica 2 chestii de psihologie sociala.

P.S. Observatie valabila doar in cazul tau, Alezandru: cand va apare si copilul, o sa vezi ca nu e chiar asa simplu cum pare acum. Copiii nu mai cresc in zilele noastre singuri si fara probleme, cel putin nu cei in care se regaseste gena parintilor crescuti la oras.
-uneori e important cat faci pana la Spitalul Gr. Alexandrescu...
-sau cat de departe sta soacra, etc.
N-are rost sa te stressez acum cu chestii care oricum te vor stressa mai tarziu si n-au legatura cu casa in sine, ci cu distantele si cu civilizatia Ro in care traim.

Edited by scheleton, 29 August 2009 - 22:40.


#51
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 scheleton, on 29th August 2009, 23:27, said:

1) cineva poate sta la bloc L-V, iar in week-end poate merge la Breaza (care are un aer unic in Europa) sau la Predeal. Si poate face asta sistematic. Exista oameni d-astia, pasionati de munte, cataratori, etc. Sa nu-mi spui ca la Domnesti sau in Popesti e acelasi aer ca la Breaza.
-mai mult, spre variatie poti oricand merge vara la Mare (pe cand cei cu casa la curte au tentatia sa prelungeasca la nesfarsit seria de gratare -deh, nu e nicaeri mai bine ca la mine la curte, nu? treceti si voi sa bem o bere, uite, e meci..)
-unii (cu bani, e adevarat) si-au facut obicei sa petreaca cate 1 luna iarna prin Austria (ski, fun, etc.)
Citind cele de mai sus, mai pariezi ca o sa traiesti cu mult mai multi ani decat cei mai sus mentionati ?
2) Nici vorba sa fie aer curat peste tot in zonele limitrofe oraselor.
-mentionez aici numai cazul Glina, Catelu si groapa de gunoi  :crying:
-putem vorbi si de perspectiva; industria se va muta in afara oraselor.. Gandeste-te la intrarea in Pitesti si nesfarsitul Aprepchim, sau la rafinariile de pe langa Ploiesti...

deci e clar pt mine cel putin: cine a apucat sa traiasca la tara (schimband un bloc comunist) nu va concepe sa plece de la tzara si considera ca nu s-ar mai intoarce la bloc
cine traieste la bloc sincer... n-are cum sa faca comparatie, merge pe presupuri si crede ca dezavantajul distantei e ceva de netrecut si ca copiii vor fii o problema;

dar dupa cum am vazut la prietenii mei care stau la bloc de ex si au copii - ei dimineata duc copii la gradi ca e oricum la 3-4 km si nu le pot da drumul la vale pe drum... iar (poate o sa fiu avantajat) o sa fac 6 km si e in drum spre munca si va dura exact 8 min spre desebire de prietenul meu care face 15 min

acum skeleton, spre norocul meu am apart la mare si pot sa-ti spun ca ma duc de 3-4 ori pe an si nu cred ca asta imi va lungi viata... cine crede ca daca ai casa de vacanta e ceva super va zic ca e o cheltuiala care nu se justifica: nu te duci acolo prea des, cu banii care i-am dat pe apart mergeam in mexic si hawai vrea 20 ani si ma distram... iti spun nu se compaa aerul din bucuresti cu cernica si explicatia e simpla: am lasat masina in curte 10 zile cat am fost la mare: am gasit-o aproape in aceasi conditie: in w-e lasam masina in fata blocului (si o spalam vineri seara) iar luni ziceai ca a trecut prin noroaie (mai ales ca vara asta a si plouat)


update: i-am zis sotiei de ce scriem pe net si mi-a replicat: ca nu i se pare deloc departe si chair se simte mai aproape de centru/munca... da a mai zis ceva... "aici e scump cristi"... si ca "dar la corbeanca" e "departe"...
si cam asa e: e bine totusi sa dai un ban si sa-ti iei o casa in satele imediat aproape de bucuresti iar pretul e totusi (si acum) cam piperat; dar cel putin nu simti lipsa orasului... dar revin nu pipera: am fost la ikea si iar mi-am blestemat decizia de a o lua pe iancu nicolae... zona de lux cu gropi de 10 ani si cu praf de nu poti respira iar vile de milioane de euro... efectiv mi s-a facut mila de oamenii aia;

Edited by MembruAnonim, 29 August 2009 - 23:23.


#52
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006

 MembruAnonim, on 30th August 2009, 00:16, said:

deci e clar pt mine cel putin: cine a apucat sa traiasca la tara ..
iti dau dreptate in multe privinte (dupa cum si argumentele mele pot fi oricand luate in seama -nu de alta, dar sunt argumentele unor oameni, care stau la ..casa), insa tu parca te-ai mutat de curand..
Nu te grabesti un pic cu concluziile, dupa cum si Alezandru stie totul deja despre copii ..?

Iti doresc (sincer) sa fi la fel de happy si dupa primul an, la fel si lui Alezandru si oricaruia aflat in situatia voastra. Din satisfactia cu care scrieti se deduce spiritul de aventura si incantarea fata de nou: asta confirma ultima mea fraza din mesajul precedent.

Ref. la compatimirea ta fata de aia din Iancu Nicolae: stai linistit, ca si ei te compatimesc pe tine. Si o fac intratat, incat n-o sa calce in viata lor in Cernica sau in Rosu.
Am vazut (tot pe aici) niste discutii intre locatari din nord (sa zicem Corbeanca): cand a intrebat cineva unde se gasesc perdele d-alea, i s-a raspuns "din Obor -stiu ca nu mergi niciodata in zona aia; nici eu, imi e si rusine.., dar numai acolo am gasit !"

Asa ca Astrule, sa stii ca stai in cea mai rau famata zona a globului pamantesc.

#53
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Oameni buni, am stat la bloc 35 de ani(cu exceptia vacantelor cand eram copil si mergeam la bunici la tara). Chiar nu ma pot plange, am stat in blocuri civilizate, in ultimii ani la blocuri de 4 etaje(et 1) cu oameni civilizati, n-am avut probleme. Pana in 2005(cand m-am mutat la casa) chiar nu am avut probleme nici cu locul de parcare. Dar spargerile de masini erau la ordinea zilei acum vreo 6-8 ani, ceea ce in fata casei tale nu se intampla asa ceva. Daca ai bicicleta trebuie sa o urci in apartament pe cand la casa o lasi in curte sau intr-o anexa. Nu mai spun daca au si ceilalti membri ai familiei biciclete, unde le pui la bloc?
Daca ai copii mici, obligatoriu cu ei in parc, la casa se pot juca linistiti in mini oaza ta de natura, cainele la fel, nu trebuie sa-l scoti tot timpul afara ca la bloc, poate sta in curte de dimineata pana seara(depinde de rasa)
In verile toride, fara aer conditionat la bloc esti terminat, pe cand la casa mai uzi gradina si in jurul casei si sa vezi ce racoare se face.
Un mic dezavantaj la casa e ca daca s-a terminat detergentul de vase sau ramai fara ulei sa zicem, hopa sus in masina si mergi ceva pana la primul magazin, pe cand la bloc ai o gramada in jurul tau.
Dar la casa ai independenta, dupa care alergam tot timpul. Nu mai vreau sa depind de nimeni, nu mai vreau sa citesc apometre, nu mai vreau sa am caldura, apa calda la comun, nu mai vreau sa stau vara 2-3 sapt fara apa calda ca sunt revizii, nu mai vreau sa mai stau intr-un aer mai poluat fata de cel din marginea Bucurestiului, nu mai vreau sa nu gasesc loc de parcare, nu mai vreau sa aud pe vecin cand face dus sau cand se trantesc usile de la lift si multe altele.
In schimb o casa o intretii mai greu fata de un apartament la bloc, in sensul ca trebuie facut curat mai des :cursing:
Infrastructura e problema, cand va fi pusa la punct, atunci poti spune ca ai numai avantaje nete fata de oras. Dar mai e pana atunci...

#54
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 scheleton, on 30th August 2009, 02:02, said:

iti dau dreptate in multe privinte (dupa cum si argumentele mele pot fi oricand luate in seama -nu de alta, dar sunt argumentele unor oameni, care stau la ..casa), insa tu parca te-ai mutat de curand..
Nu te grabesti un pic cu concluziile, dupa cum si Alezandru stie totul deja despre copii ..?

Iti doresc (sincer) sa fi la fel de happy si dupa primul an, la fel si lui Alezandru si oricaruia aflat in situatia voastra. Din satisfactia cu care scrieti se deduce spiritul de aventura si incantarea fata de nou: asta confirma ultima mea fraza din mesajul precedent.

Ref. la compatimirea ta fata de aia din Iancu Nicolae: stai linistit, ca si ei te compatimesc pe tine. Si o fac intratat, incat n-o sa calce in viata lor in Cernica sau in Rosu.
Am vazut (tot pe aici) niste discutii intre locatari din nord (sa zicem Corbeanca): cand a intrebat cineva unde se gasesc perdele d-alea, i s-a raspuns "din Obor -stiu ca nu mergi niciodata in zona aia; nici eu, imi e si rusine.., dar numai acolo am gasit !"

Asa ca Astrule, sa stii ca stai in cea mai rau famata zona a globului pamantesc.

om trai si om vedea; asa e: de 1 luna m-am mutat, dar pana acum lasand micile "tampenii" facute de meseriasi n-am ce reprosa; trafic mai lejer, vedere mai buna, confort cum la 2 cam nu am...

ref la Iancu Nicolae: tre sa-l ascutati pe badea sa vedeti cata dreptate: am vazut in viata mea multe capitale, DAR NICAIERI n-am vazut cartier de lux in spate la IKEA (cunoscut ca magazin trafic builder), si sa fii la capatul pistei de aterizare al unui aeroport public (daca era privat al lor era oki ... dar e baneasa) ???? sau cu vila de 350mp la teren de 250; ce CUT frate ce POT, magarie pe fata; asta e luxul pe care il astepti? eu zic sa treaca putin prin beverly hills sa vada naiba ce e aia lux;

nu doresc aici sa ma laud, dar prin 2003-2004 cand imi cautam un teren am vizitat zona: am gasit atunci langa (mai bine zis in) padure teren cu 35000 euro (1000mp x35 euro); isi luau tooooate vedetele (lista de vip-uri si fetite de pe prima pagina click era pe 2 pagini); eu nu mi-am luat desi aveam banutii dar fratele meu si-a luat de exemplu; au mai trebuit bagati bani in teren (vreo 15000) ca trageau utilitati, faceau drumuri (ma rog stiti drumurile din pipera: trece  o masina SI ATAT).
Eu mi-am luat in Dragomiresti in zona aia rau famata... de astia de sus; sa va zic cum am ales terenul? viitoarea mea sotie care trebuia sa se mute cu mine in romania vizita in w-e bucurestiul, si era ingrozita de aer, trafic, mizerie; si tata, care cauta pentru mine un teren mi-a prezentat zona dar mi-a zis ca e ceva conduca in fata casei? conducta, am zis... no way; totusi ne-am dus acolo... cand ne-am dat jos din masina ne-a "pocnit" un aer curat si un miros de flori de camp, padure si verdeata; ne-am minunat, drumul era astfaltat dar cu gropi (intre timp e ca in palma), era aproape de unde stateam militari, am facut la intoarcere nr de km si am decoperit ca e oki... iar conducata am descoperit ca e o binefacere: este o conducta prin fata terenului dar e ceva SUPER: ai inca 250-300m zona de protectie in fata terenului tau pe care poti sa pui iarba si iti faci intrarea doar sa nu construiesti si sa pui copaci... adica platesti 1000mp si ai de fapt 1300...si in ziua aia l-am si platit (intre timp sunt singurul care nu si-a facut vila acolo...); acum va trebui sa-l vand dar cum  piata e inghetata pe terenuri mai astept;
la cernica la fel am procedat, cand am vazut privelistea si aerul si lacul m-am indragostit desi casa la rosu care am cumparat-o e frumoasa nu era exact ce-mi doream eu dar sotia a insistat si am luat-o; iar pretul a fost la fel ca cel din pipera;

revenind la pipera, fratele meu in 2008 si-a vandut terenul si si-a luat la brasov aproape de centru...

colegii cu care vorbesc si stau acolo cu case cu piscina, cu verdeata recunosc ca praf si zgomot mai mare n-au trait in viata lor (iar o colega sta langa padure chiar...) si acum a scos-o la vanzare; cam traziu da prosti sunt multi: ea doar tre sa dea peste unul; daca-mi poate spune cineva care e un motiv pertinet pentru care sa-mi traisc viata acolo sa-mi zica (altul decat sa fii langa oamenii bogati - sau vedetele locale)? porschele 1980 care mi-l doresc poate sta la fel de bine in fata curtii mele, are loc (am poarte de 5m) - air am descoperit un vecin care are pasiune pt masini vechi si mama ce masini frumoase are... ? am pus o poza cu cernica sa vedeti ce zic ca totusi avem alt aer;

chiar vreau sa fac putina reclama la zona (daca se poate evident), langa mine si mai sus de mine mai sunt cateva loturi de teren, pretul pe net e 160-170 euro acum in criza da cred ca se mai poate negocia... iar ceea ce ofera e cam unic asa aproape de bucuresti; sunt zone la fel de frumoase da pe la 20-30 km de bucuresti: cu rosu se vede padurea (ce mai mare de langa bucuresti, ce-a mai ramas din codrii care candva inconjurau bucurestiul) iar efectiv inconjunjurat de padure se vede lacul cernica cu gaben iar cu albastru este zona unde locuiesc acum; ... daca vreti facem o comparatie cu pipera: si sagetile vor arata in ordine aeroportul, ikea, gradina zoologica iar poza din satelit e putin difuza pentru ca iancu nicolae e acoperit de praf:):); am dreptate?

Attached Files


Edited by MembruAnonim, 30 August 2009 - 07:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate