Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Cum e sa locuiesti in afara Bucurestiului ?

- - - - -
  • Please log in to reply
479 replies to this topic

#19
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,915
  • Înscris: 03.12.2005

 Cristist50, on 15th August 2009, 20:10, said:

Copii se dezvolta mai frumos si invata mai multe si mai repede la curte decat la bloc.

Stii ce inseamna copil crescut exclusiv la bloc? Am avut o amica, a vazut pui de gaina venind spre ea si s-a speriat c-or s-o muste. Pui de-aia fara pene pe ei inca. OMG.

#20
corrnel

corrnel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 14.05.2006
am crescut la curte de mic dar ultimii 3 ani am stat la bloaca pt. ca m-am casatorit si nu am vrut sa locuiesc impreuna cu parintii. acum trei ani nu mi-am permis sa cumapar o casa asa ca am cumparat o garsoinera care avea 30mp cu tot cu balcon(destul de mare dupa standardele bucurestiului  :lol:) . dupa un an am reusit sa ma mut la 3 camere.

....hmmmm, acesti 3 ani traiti la cutie au fost cei mai urati din viata mea. casa parintilor mei este situata intr-un cartier colorat (de fapt foarte colorat, Fata Luncii) dar am ajuns sa le duc dorul coloratilor cu care m-am inteles excelent.... in comparatie cu vecinii de la bloc care sunt mai tigani decat tiganii.
era imposibil sa ii faci sa dea un leu sa reparam sau renovam ceva in bloc in conditiile in care tot timpul crapau tevi, se infunda canalizareasi se inunda beciul.... iar eu stand la parter, de cateva ori pe luna stateam in rahat prin subsol sa desfund canalizarea infundata de imputiti cu carpe, mancare, etc. vecinului de meu ii refulase canalizarea in timp ce era in concediu si cand a venit a gasit ap. plin de cacat.
alt lucru care m-a deranjat a fost faptul ca toata lumea vrea sa stie ce faci, unde lucrezi, etc, seful de scara te urmareste ce faci, cine vine pe la tine, etc.  nu sunt paranoic, chiar asa este... intr-o zi seful de scara mi-a zis ca l-au cautat de cateva ori niste ofiteri de la militie sa le dea detalii despre mine (verificau niste chestii, afaceri periculoase  :gunsmilie: :death:  ) si era curios sa afle ce motive au de ma cauta. multe detalii nu a vrut sa imi dea dar si eu sunt curios ce le-o fi zis despre mine... banuiesc ca si orele la care trag apa si fac cotza-cotza.
nu mai zic de parcare care era un stres permanent. ajunsem ca dupa ora 4 sa las masina in parcare pt a nu pierde locul si luam taxi.

eeeeeiiii, si intro zi, cum stateam eu in beci pe intuneric cu rahatul pana la genunchi incercand sa desfund canalizarea, am avut un "flashback" adica : "psychological phenomenon in which an individual has a sudden, usually powerful, re-experiencing of a past experience or elements of a past experience"  :eek: :wacko:  . ma vedeam cum stateam eu la umbra nucului in curtea alor mei, intr-o seara racoroasa plina de parfum de regina noptii, cu o sticla rece de jidvei sec. a fost momentul in care am luat hotararea sa vand rahatzelnitza si sa imi caut o casa... intre timp reusind sa mai strangem ceva bani.


mi0as fi permis sa imi cumpar o viluta la cheie in afara orasului si mi-ar fi ramas si bani.... dar sincer, mi-ar fi imposibil sa traiesc in afara orasului cu toate ca aceste cartierele noi construite sunt la cativa km de oras nu ca la bucuresti la 20-30km. chiar ii apreciez si ii consider adevarati pionieri ai vestului pe cei care s-au mutat in aceste cartiere. probabil peste 10-20 de ani vor povesti nepotilor despre lanurile cu porumb demult inlocuite de magazine, case, parcuri..... eu pur si simplu nu am putut.
asa ca am cauta in oras, intr-o zona buna, fara coloratura ca la ai mei (parintii mei au destul teren pt 2 case dar ... pacat de zona), fara blocuri, fara trafic, etc... pana la urma am gasit un teren exact cum am vrut iar de la anul sper sa ma mut acolo.
...si am si un nuc in curte si imi voi face toate nebuniile de gratare, bucatarii de vara, terase, atelier, gazon, alei, flori, hamac, loc de joaca pt. puradei, menajerie cu toate animalele.
imi voi repara cand voi vrea eu tevile, voi vopsi gardul si casa cum vreau eu, nu imi va mai ridica nimeni stergatoarele la masina, nu se va mai pisa nimeni la usa mea, nu va mai puti a canalizare cand voi intra pe usa....
faptul ca e zona centrala m-a cam ars la buzunar dar copii mei vor fi aproape de scoala, gradinita, parc. avem magazine, terase, cofetarii,etc. la 5 min de mers pe jos.

totusi copii crescuti la bloc mi se par mai sociabili, mai "shmecherashi" pt ca sunt mai multi si socializeaza altfel. la casa poate sunt 2 copii pe o strada si se joaca mai mult singuri...... chestia cu puii care musca si vaca mov pot sa o confirm si eu. sotia mea este crescuta la bloc si se teme de toate animalele. aveam niste perusi la bloc si inlemnea daca scapa unul din cusca si zbura deasupra ei..  :lol:  ziceai ca o ataca pasarile lui Hitchcock

cam asta este "foiletonul" meu, va scriu mai multe la anul cand o sa ma mut pe mosia mea.

Edited by corrnel, 15 August 2009 - 22:25.


#21
umax15

umax15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 03.09.2002
Hîc  :P ... parerea mea:

Am crescut si eu la casa... intr-un sat... pana la 14 ani... cred ca e cea mai frumoasa copilarie, cea "la țară"... aer curat, camp, bicicleta, flori, fluturi (pe vremea aceea inca mai vedeam fluturi frumos colorati, zeci de fluturi in fiecare zi... in oras n-am mai vazut unul de vreo 20 ani)... apoi m-am mutat in oras.. liceu.. interesant la varsta respectiva... dar m-am saturat.. dupa 20 ani la bloc... urasc blocul... desi m-am lenevit in ultimii ani (tot din cauza blocului, care parca te imobilizeaza in fata televizorului sau a PC-ului)... vreau sa ma intorc la casa...

Sper ca in cateva luni sa ne mutam in noua noastra casa... tot intr-un sat... la vreo 10 km de Sibiu... curte ... gradina.... Cea mai mare bucurie a baietzelului meu de 3 ani este sa ajunga acolo, actualmente "pe santier", la "casa lui"... ore intregi are "de lucru"... apoi mananca foarte bine (cum nu mananca niciodata stand in casa la bloc), doarme 3 ore la amiaza... apoi iar joaca... aerul curat... Nevasta a crescut toata viata la bloc... cu greu am convins-o sa cumparam terenul, sa vindem apartamentul, sa luam credit... sa construim casa... acum nu mai are rabdare....vrea sa se mute cat mai curand...

Deja ma vad ajungand seara de la servici (7 minute de mers cu masina pana acasa), stand pe terasa cu o berulă in față... admirand cerul instelat cu mii de stele, cu totul diferit fatza de cum se vede din oras... Liniste... Iarba... copaci in curte (uneori infloriti)... nevasta imi promite flori plantate in curte... imi amintesc si acum mirosul de crin si regina noptii din copilarie... de nedescris.

Cumparaturile le vom face de la Shopping City (Real, Carrefour, Baumax, etc.) care e tot la vreo 7 minute de mers cu masina, in drumul spre casa... sau de la magazinul alimentar din sat... Copilul va merge din toamna la gradinita, in oras, situata in drumul spre servici, la 2 km distanta de servici... program prelungit, il "pescuim" cand plecam spre casa...

Ca sa fiu sincer, de abia astept si eu sa ma mut, dupa 1,5 ani de santier si stres permanent... dar toate-s trecatoare... curaj... :thumbup:

#22
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Deci sa inteleg ca exact cei care facem casele preferam la bloc. :lol: Probabil ca ne sperie si problemele multe pe care le observam din umbra la fiecare client in parte.
Eu m-am chinuit vreo juma de ora sa scot pompa din put pentru ca iesise furtunul, si pompa nu vroia cu niciun chip sa treaca de o imbinare a tevilor de PVC. Probabil ca s-au miscat sau n-au fost lipite cum trebuie. Ca aproape la fiecare lucrare de-am avut-o pica curentul de cateva ori pe saptamana pentru ca transformatoarele nu sunt adaptate pentru cerintele de azi. Canalizare...de unde scoti apa deversi dejectiile...fosele ecologice mi se par pur nucleu de infectie. Daca producatorul spune ca apa iese 99% pura sa-l vad eu ca bea din ea.
Gaze, poate ai, poate n-ai, cum ti-e norocul. Mai dureaza ceva pana ce zonele din jurul Bucurestiului vor fi cu adevarat pregatite pentru locuire.
In 2 ani am rupt o masina, schimbat amortoizoare, pentru ajunge la clienti pe tarlale. Noroc ca dureaza putin un santier. Ma gandesc ca ei vor face zilnic drumul.
Aer curat. Poate la 30 kmn de oras dar pun pariu ca nici ala nu e curat. Praf cat cuprinde, port ochelari de soare ca am dat in conjunctivita, acum depinde mult de zona.
Daca ai zona cu padure, ferita de centuri, autostrazi, drumuri nationale, e o sansa sa traiesti cat de cat civilizat. Dar sa ai si tot ce-ti trebuie. Apa, canal, gaze, curent. Sunt de baza.

#23
geopos

geopos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 335
  • Înscris: 11.01.2008
Nu am avut nimic ipotriva locuitului la bloc pana nu am venit in Bucuresti. Cum arata blocul in orasul meu? Avea trei etaje, trei apartamente pe nivel, verdeata in fata blocului, strada linistita, ghena afara, oameni civilizati. Cum arata blocul la Bucuresti? Avea 10 etaje, 5 apartamente pe nivel, casa scarii mizerabila, baieti de cartier rontaind seminte, 33 mp cu tot cu balcon, geamurile dadeau spre un bulevard aglomerat (zgomotul strazii acoperea sonorul televizorului), foarte mult praf, extrem de cald vara, ghena pe casa scarii si ceva gandaci (la inceput, pana am scapat de ei).
           Stau dor de trei luni la casa si nu m-as intoarce la bloc nici daca m-ar plati cineva...Avantajele sunt multiple: e liniste, sunt cateva grade mai putin decat in oras, nu mai sunt probleme cu parcarea, sunt vecini mai putini si ceva mai buni...Parca si ziua e mai lunga cand nu te inchizi intre patru pereti. Mai faci si cate un gratar cu prietenii...
           Este adevarat ca trebuie sa muncesti ceva mai mult ca la bloc, dar o faci cu placere, iar putina miscare nu dauneaza nimanui.
           Cum am luat decizia de a construi casa, in loc sa cumparam un apartament cu 3-4 camere in locul garsonierei? Simplu...Erau atat de scumpe apartamentele, incat nu ne-am indurat sa dam o suta si multe mii de euro pe o cutie de chibrituri, veche de 30 de ani (cineva care si-a cumparat 3 camere in aceeasi perioada a dat 135.000 de euro si acum probabil valoreaza 80.000). Noi inca nu am cheltuit suma asta (cu tot cu teren).
           Am preferat sa cumparam un teren mai mic si mai scump/mp, dar mai aproape de Bucuresti (Dudu - Chiajna), tocmai pentru a evita naveta. Sunt 2 km pana la primele blocuri din Militari si 11 km pana la Piata Universitatii. Dimineata plec spre serviciu cu 5 minute mai devreme decat atunci cand locuiam la bloc. Practic, este ca si cum ai locui la marginea orasului. Este adevarat ca devii dependent de masina, dar si inainte tot cu masina circualam. Cat despre cumparaturi, este plina zona Militari de supermarketuri.

#24
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
@Astrul: Ceea ce spui tu acolo cu pompa este din cauza unei lucrari facute de mantuiala. In primul rand la o pompa nu se pune furtun ci teava din aceea de polietilena neagra (cu dunga albastra), sansele ca aceea sa sara sunt nule. In plus pompa se asigura cu o coarda otelita zincata sau din material plastic pentru a nu putrezi in apa si pentru ca pompa sa poata fi scoasa cu usurinta. Putul trebuia facut cu teava albastra care este singura recomandata pentru alimentarea cu apa potabila. Aceasta se infileteaza una in cealalta nu se lipeste. Deci problema cu apa nu ar fi trebuit sa apara daca lucrarea era executata macar pe jumatate cum trebuie. Eu am scos pompa de cateva ori pentu a face dezinfectarea cum trebuie cu cloramina, n-am avut niciodata nici cea mai mica problama, in cateva minute pompa a fost sus.
Apa din put trebuie testata la laborator inainte de a fi consumata, in functie de analizele ei se iau masurile necesare de a o potabiliza. Fosele ecologice sunt bune, mult mai bune decat puturile absorbante care exista in 99% din gospodariile de la sate. Iar cand te duci acolo, ti se pare minunat si extazul e complet cand ti se ofera o cana cu apa rece din fantana aceea care ia apa din stratul de suprafata in care deverseaza tot satul. Sublim ...
Si oricat ar fi de poluata periferia, nu ajunge nici pe departe la valorile atinse din aglomerarile urbane.

#25
reli

reli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,548
  • Înscris: 18.07.2003
Eu cred ca subiectul e sortit pieirii. Intotdeauna vor exista 2 tabere: cei care sunt facuti pentru viata la curte si cei care imbratiseaza viata mondena din oras. Si mereu fiecare tabara va incerca sa demonstreze ca stilul de viata al celeilalte e gresit, ceea ce e o aberatie din start pentru ca nu toti suntem la fel si nu toti avem nevoie de aceleasi lucruri.

Din punctul meu de vedere, topicul asta era interesant pentru a ne impartasii impresiile, pentru a vorbi despre cum e sa traiesti la casa - asta ca sa stie si cei care isi doresc sau care urmeaza sa faca pasul asta la ce sa se astepte. De ce am ajuns sa ne justificam pentru alegerea noastra sau sa demonstram ca stilul nostru de viata e mai bun, ma depaseste...  :huh:

#26
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006
Ceea ce este evident este faptul ca viata la curte nu este pentru lenesi...

#27
reli

reli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,548
  • Înscris: 18.07.2003
Ba este si pentru lenesi, eu de exemplu asa sunt, important e sa ai pe langa tine persoane cu chef de munca   :thumbup:

#28
umax15

umax15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 03.09.2002

 reli, on 21st August 2009, 09:16, said:

Eu cred ca subiectul e sortit pieirii. Intotdeauna vor exista 2 tabere: cei care sunt facuti pentru viata la curte si cei care imbratiseaza viata mondena din oras. Si mereu fiecare tabara va incerca sa demonstreze ca stilul de viata al celeilalte e gresit, ceea ce e o aberatie din start pentru ca nu toti suntem la fel si nu toti avem nevoie de aceleasi lucruri.

Din punctul meu de vedere, topicul asta era interesant pentru a ne impartasii impresiile, pentru a vorbi despre cum e sa traiesti la casa - asta ca sa stie si cei care isi doresc sau care urmeaza sa faca pasul asta la ce sa se astepte. De ce am ajuns sa ne justificam pentru alegerea noastra sau sa demonstram ca stilul nostru de viata e mai bun, ma depaseste...  :huh:

Sunt absolut de acord... sa nu deviem discutiile inspre polemica.

Consider ca in aceste vremuri, tehnologia "grabeste" ritmul vietii... ne agitam mai mult, calatorim tot mai departe, avem masini tot mai performante, vom avea (in 50 ani) drumuri tot mai bune si mai multe, joburile sunt tot mai diversificate, avem la dispozitie o varietate infinita de produse (functie de buget)... lumea a evoluat mult in ultimii 20 ani... traim o viata intreaga pe credit (ca si americanii) ... din acest motiv ne cumparam mai usor o masina ieftina (3-4000 euro) pentru a face naveta de la periferia oraselor si pana la servici in oras... pentru a duce copii la scoala si retur... vrem sa nu mai depindem asa mult de autobuze, tramvaie...

Ma uit in Germania cum mii de familii fac zilnic naveta "de la tara" (mici localitati situate pe o raza de 50-70 km in jurul marilor orase) spre servici, pe autostrada sau pe langa .. e un musuroi de masini civilizate... le ia 30 minute de acasa sa intre in oras... apoi 30 minute seara dupa ce ies din oras sa ajunga acasa... iar acolo chiar e aerul curat "la tara". Pentru mine si sotie, e situatia ideala. Pentru copilul meu, inca cel putin 15 ani de acum inainte, la fel (curte de joaca linistitta, are tot timpul de meshterit cate ceva, are unde fugi taota ziua fara sa-l calce vreo masina). Pentru parintii mei, la fel, vor sa se joace de-a gradinaritul tot anul, pana mai sunt sanatosi... Acestea sunt motivele mele pentru care aleg casa vs. bloc...

Atasate cateva poze ale casei, inca in constructie... Piticul din poze ("Seful de santier") este fiul meu si sculele lui (flex, bohrmasina, ciocane, fierastrau... astea-s jucariile lui)....  :thumbup:

Attached Files



#29
sagittaria

sagittaria

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 21.06.2009
Nu se compara viata traita intr-un partament de bloc unde te simti constrans in permanenta..cu cea traita la casa intr-o curte..unde ti-ai plantat cu mana ta primii copaci..primele flori..si, unde  poti sa-ti manifesti in voie originalitatea si creativitatea.. La curte, poti avea norocul  sa te bucuri..de orice ..rasarit si apus..de orice vietate oricat de mica..Bineanteles ca nu-i obligatoriu sa cresti animale si sa cultivi tot felul de culturi..important e..sa te bucuri de natura si liniste..intr-un cadru intim .. si, asta, cu conditia sa ai norocul ca vecinii sa nu fie ..curiosi si zgomotosi..

#30
andreialex

andreialex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 31.08.2008
Mutatul la curte undeva langa Bucuresti, mai tine si de etapa in cate se afla persoana respectiva. Portretul robot al celui ce doreste acest pas, dupa parerea mea; varsta aproximativ 30 ani, copil mic (copii) sau se"lucreaza" pentru un mostenitor, persoane pentru care cei 30 ani traiti printre betoane si claxoane, vecini curiosi si bagaciosi, parcari in alt cartier decat domiciliul au fost de ajuns (eu locuiesc pe Oltenitei si cand ajung seara dupa 22,00 parchez si pe Secuilor).
De cealalta parte sunt cei pentru care mall-ul, cluburile, discotecile, fac sa le curga sangele prin vene, iar comoditatea cumpararii unui pachet de tigari si a unei beri de la parterul blocului inseamna enorm pentru ei.
Chestia e ca si un "pensionar" de curte poate merge oricand la mall sau in club, pe cand clientul de cluburi tot in apartament se intoarce.
Revin la faptul ca la curte poti trai viata din plin, pe cand apartamentul de bloc il folosesti strict ca sa locuiesti(mananci, dormi, protectie de ploaie si de frig...ca de caldura, traiasca aerul conditionat).

Am la tara o piscina supraterana cu diametrul de 3,66 m iar fetita mea a invatat sa inoate. are 1 an,8 luni. Cat sta acolo, umbla numai desculta, alearga toata ziua, mananca foarte bine si nu intra in casa decat pentru somnul de pranz si de noapte.
Ce poti oferi unui copil la bloc in Bucuresti?.....astept provincia...

Edited by andreialex, 21 August 2009 - 12:08.


#31
umax15

umax15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 03.09.2002

 andreialex, on 21st August 2009, 13:02, said:

Mutatul la curte undeva langa Bucuresti, mai tine si de etapa in cate se afla persoana respectiva. Portretul robot al celui ce doreste acest pas, dupa parerea mea; varsta aproximativ 30 ani, copil mic (copii) sau se"lucreaza" pentru un mostenitor, persoane pentru care cei 30 ani traiti printre betoane si claxoane, vecini curiosi si bagaciosi, parcari in alt cartier decat domiciliul au fost de ajuns (eu locuiesc pe Oltenitei si cand ajung seara dupa 22,00 parchez si pe Secuilor).
De cealalta parte sunt cei pentru care mall-ul, cluburile, discotecile, fac sa le gurga sangele prin vene, iar comoditatea cumpararii unui pachet de tigari si a unei beri de la parterul blocului inseamna enorm pentru ei.
Chestia e ca si un "pensionar" de curte poate merge oricand la mall sau in club, pe cand clientul de cluburi tot in apartament se intoarce.
Revin la faptul ca la curte poti trai viata din plin, pe cand apartamentul de bloc il folosesc strict ca sa locuiesc (mananc, dorm, protectie de ploaie si de frig...ca de caldura, traiasca aerul conditionat).

Am la tara o piscina supraterana cu diametrul de 3,66 m iar fetita mea a invatat sa inoate. are 1 an,8 luni. Cat sta acolo, umbla numai desculta, alearga toata ziua, mananca foarte bine si nu intra in casa decat pentru somnul de pranz si de noapte.

AMIN ! :coolspeak:

De abia astept sa ma mut si eu, in sfarsit, (l)a-casă....

#32
andreialex

andreialex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 31.08.2008

 umax15, on 21st August 2009, 13:13, said:

AMIN ! :coolspeak:

De abia astept sa ma mut si eu, in sfarsit, (l)a-casă....
Nici eu nu stau inca la curte. Casa de "la tara" de care ziceam mai sus e o casa de vacanta a socrului meu undeva la 45 km de Bucuresti. Eu am autorizatia de contruire pt o casuta la 10 km de metrou IMGB, si ma apuc in feb-martie 2009, asa ca impartasesc alaturi de tine nerabdarea de a ne muta la curte. Hai liberare!

Edited by andreialex, 21 August 2009 - 13:11.


#33
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003

Quote

...si ma apuc in feb-martie 2009...

E o greseala undeva :D

Later edit: Dupa cum se vede din poza de mai jos, asa vegetatie nu gasesti la bloc.

Attached Files


Edited by Cristist50, 21 August 2009 - 16:15.


#34
andreialex

andreialex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 31.08.2008
[quote name='Cristist50' date='21st August 2009, 16:58' post='6943185']
E o greseala undeva :Dquote]

Ai dreptate Cristi. E vorba de 2010. Acum ma intelegi cat de mult imi doresc sa ma mut la casa?

Edited by andreialex, 21 August 2009 - 17:45.


#35
umax15

umax15

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 03.09.2002

 Cristist50, on 21st August 2009, 16:58, said:

Dupa cum se vede din poza de mai jos, asa vegetatie nu gasesti la bloc.

Minunaaaat.... Minunaaaat... sa stai seara pe terasa cu o berulă si să asculți foșnetul frunzelor... Minunaaaat !
:cheers:

#36
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,531
  • Înscris: 10.05.2007
Cristi, tubul e albastru, furtunul e bun, e ceva pentru santier. Am enumerat o simpla problema. Eu stiu destule, x case, y probleme.

Bun, sa zicem ca sunt printre cei care trebuie convinsi sa se mute la casa.
N-am bani de teren in Bucuresti, e clar asta, oricat mi-as dori de tare. Fac zilnic 120-170 km in lunile pline si 80-120 in cele mai putin bune sau santiere mai apropiate. Deci nu se pun eproblema de comoditate, sau sila de condus.
Deci ramane un teren la 10-30 km departare de oras.
Eu sa zicem, am fost mai avantajat, am urmat un liceu bun la 5 min de casa, si facultatea la 7, mers pe jos.

Insa daca eu am beneficiat de acest privilegiu, foarte comod si foarte sigur pentru parinti de altfel, sa-si stie odorul aproape de casa, ma intreb cum as putea sta o zi intreaga stiindu-mi odorul la 20-30-40 km de mine.
Inainte de a ma gandi la ce aer curat inspir si cum imi vad visul realizandu-se, si rosii in curte si verdeata si brazi si de toate, poate si o piscina, ma gandesc la cel mic.
Ce face un copil de 5-10 ani intr-o curte la marginea unui camp? Cum si cu cine socializeaza? Cum se vede cu colegii, roaga parintele sa-l duca de fiecare data undeva pana la 18 ani, sau mai departe daca nu-si vor permite o masina pentru el?
Vine pe fiecare zi cu navetistii, cu toti taranii si nespalatii cu microbuzul, singurul mod de locomotie in comunele invecinate Bucurestiului? Si daca e fata si e frumoasa si arata bine si se imbraca frumos? Vine zilnic tata s-o ia de la scoala? Sau vine cu naveta?
Inainte de a-mi pune intrebarea daca-mi place la casa, ma gandesc daca e bine pentru toti. Sotiei nu-i place sa conduca, o oblig sa-njure zilnic traficul?
Deci nu e vorba de cluburi, la 30 de ani nu cred ca multi mai frecventam asa ceva demult.
Mai e si vorba de ceilalti. Copii, sotii, batrani. Ce face un pensionar care are chef sa se plimbe dimineata prin piete cum fac mii in Bucuresti? Nimic, se trezeste, sta pe prispa si se stinge, nu mai are activitate. Macar cei de la tara au munca campului, cei invatati toata viata cu orasul ce fac?...nimic.

Si nu comparati cu romania cu alte tari. Pur si simplu nu comparati!

Daca-mi raspundeti obiectiv si punctual la aceste intrebari nu va mai deranjez.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate