Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Vrem sa dechidem o mica patiserie

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009
Salutare tuturor,


Ne gandim sa deschidem o mica patiserie (in genul celor Pariziene) in orasul Constanta sau in Bucuresti. Am vrea sa stim, daca aveti idee, care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa luam in calcul inainte de a deschide. Am vrea sa avem vreo 4 angajati incluzandu-ne si pe noi 2.

Care sunt problemele legislative care pot aparea? De ce fel de autorizatii avem nevoie? Unde putem pune intrebari in afara de un forum?

Orice alta parere sau idee este binevenita.


Multumim.

#2
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,761
  • Înscris: 09.05.2005
Cel mai important aspect e LOCATIA!

#3
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009
Stim, insa avem o locatie care ne intereseza si care este buna pentru ceea ce vrem sa facem. Ne intereseza mai degraba legile care ne pot incetini.

#4
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007
aveti grija la iluminarea spatiului, sa fie adecvat scopului vostru

#5
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009

 sydneyaus2005, on 10 septembrie 2012 - 12:41, said:

aveti grija la iluminarea spatiului, sa fie adecvat scopului vostru

Da, intr-adevar este foarte important!

Ai idee unde gasesc legile pentru a dechide o patiserie? Sau mai bine zis, unde ma pot documenta pentru a nu avea prea multe probleme pe viitor cu autoritatile.

Edited by ukko, 10 September 2012 - 13:09.


#6
knauf75

knauf75

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,362
  • Înscris: 29.05.2008
anume legi pt o patiserie nu cred sa existe....voi va incadrati la alimentatie publica unde sunt necesare avizele sanitar-veterinare ca sa deschideti patiseria http://www.cdep.ro/p..._text?idt=19975
cel mai bine faceti o vizita la directia sanitar-veterinara si va lamuriti exact.

#7
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009

 knauf75, on 10 septembrie 2012 - 13:11, said:

anume legi pt o patiserie nu cred sa existe....voi va incadrati la alimentatie publica unde sunt necesare avizele sanitar-veterinare ca sa deschideti patiseria http://www.cdep.ro/p..._text?idt=19975
cel mai bine faceti o vizita la directia sanitar-veterinara si va lamuriti exact.

Multumesc pentru informatie. Vom merge sa intrebam ce si cum.

#8
Business_style

Business_style

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,207
  • Înscris: 10.07.2010

 LensFlare, on 10 septembrie 2012 - 11:23, said:

Cel mai important aspect e LOCATIA!

Cu tot respectul tin sa te contrazic.
Daca tu ai o patiserie in centrul Constantei dar serviciile oferite/mancarea este dezastru...te duci la periferie ca sigur sti tu o patiserie buna.
Deci cele mai importante aspecte sunt serviciile oferite !

#9
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
In primul rand faceti o vizita la DSV unde le veti spune exact ceea ce doriti sa faceti iar ei va vor oferi toate informatiile de care aveti nevoie. Asta din punct de vedere al autorizatiilor si conditiilor necesare.
Mai departe, efectuati o vizita si la ONRC unde din nou le veti spune ceea ce doriti sa faceti si va vor oferi informatiile necesare pentru infiintarea firmei cu codurile CAEN corespunzatoare.
Acestea sunt instituitile de care va loviti.
Acordul DSP-ului se realizeaza in mod subintels in momentul in care registrul Comertului va va introduce codurile CAEN pe firma si nu va trebui sa faceti vreun drum pe la ei decat in situatia in care inventati voi insiva produse dupa propriile retete. In aceasta situatie trebuie sa mergeti la ei cu cate o monstra din fiecare "reteta" (produs realizat de voi) pentru a va elibera un buletin de analiza.
Evident, aveti nevoie si de un spatiu, daca cumva va ganditi sa vi-l construiti voi, in situatia in care o posibila locatie cu vad excelent este pe domeniul public, atunci trebuie sa faceti o vizita si la primaria de care este arondata zona (primaria orasului).

#10
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009

 Business_style, on 10 septembrie 2012 - 17:49, said:


Cu tot respectul tin sa te contrazic.
Daca tu ai o patiserie in centrul Constantei dar serviciile oferite/mancarea este dezastru...te duci la periferie ca sigur sti tu o patiserie buna.
Deci cele mai importante aspecte sunt serviciile oferite !

Daca nu te superi am sa te contrazic si eu putin insa. Cunosc o patiserie foarte populara in Constanta, vad comercial foarte bun, servicii si produse mediocre e mult spus si totusi este tot timpul plin de lume. Explicatia are doua directii, diversitatea produselor ceea ce atrage foarte usor consumatorii si lipsa unei educatii alimentare (sau mai bine zis romanul inca nu prea stie sa faca diferenta intre un produs gustos si sanatos si intre un produs oarecare).

 Protopopeus, on 10 septembrie 2012 - 18:52, said:

In primul rand faceti o vizita la DSV unde le veti spune exact ceea ce doriti sa faceti iar ei va vor oferi toate informatiile de care aveti nevoie. Asta din punct de vedere al autorizatiilor si conditiilor necesare.
Mai departe, efectuati o vizita si la ONRC unde din nou le veti spune ceea ce doriti sa faceti si va vor oferi informatiile necesare pentru infiintarea firmei cu codurile CAEN corespunzatoare.
Acestea sunt instituitile de care va loviti.
Acordul DSP-ului se realizeaza in mod subintels in momentul in care registrul Comertului va va introduce codurile CAEN pe firma si nu va trebui sa faceti vreun drum pe la ei decat in situatia in care inventati voi insiva produse dupa propriile retete. In aceasta situatie trebuie sa mergeti la ei cu cate o monstra din fiecare "reteta" (produs realizat de voi) pentru a va elibera un buletin de analiza.
Evident, aveti nevoie si de un spatiu, daca cumva va ganditi sa vi-l construiti voi, in situatia in care o posibila locatie cu vad excelent este pe domeniul public, atunci trebuie sa faceti o vizita si la primaria de care este arondata zona (primaria orasului).

Iti multumesc frumos pentru informatii. Vom contacta aceste institutii imediat dupa ce vom rezolva problema spatiului.

#11
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

 ukko, on 11 septembrie 2012 - 11:05, said:

...imediat dupa ce vom rezolva problema spatiului.


Legat de spatiu, este foarte important (cerintele DSV-ului) sa fie un spatiu dotat cu apa rece si calda de la retea (instalatiile mobile sunt mai greu acceptate), cu iluminat si sursa de energie. Suprafata de pe jos precum si peretiitrebuie sa fie usor lavabile, de asemenea, nu sunt acceptate suprafetele care au predispozitie la a se imbiba cu apa, aburi, a mucegai, a dezvolta in timp diferiti factori nociv. Concret pe jos cel mai bine este sa aveti gresie sau mozaic, sau o sapa autonivelanta vopsita iar pe pereti ideal faianta, insa mai sunt acceptate daca va rugati de ei si gips-cartonul (zugravit evident, adica vopsit cu o vopsea lavabila, de preferat cu destinatie pentru bucatarie - au mai multi producatori asa ceva in oferta), si linoleumul, pe jos, s.a.m.d.

In afara de aceste cerinte, este nevoie ca acelspatiu sa aiba o anumita suprafata si o anumita configuratie, pentru a permite un anumit flux de lucru.
Ca sa intelegi mai bine ce inseamna acest lucru eu va sfatuiesc totusi sa mergeti mai intai la DSV si pe urma sa cautati spatiul.
In functie de ce activitate veti face (am inteles, patiserie, insa si aceasta are mai multe ramuri), este necesar un anumit spatiu minim acceptat,de asemenea o anumita dispunere a echipamentului/instrumentarului.
Veti avea nevoie in afara de masinarii (cuptoare, etc., ma rog, in functie de ce veti produce voi) si de diverse echipamente auxiliare, de dozat, ex: cantar, diferite masuri pentru faina, etc. Ei bine, pentru toate acestea va trebui sa scoateti un document de verificare de la anumite institutii care sa ateste ca, de exemplu, acel cantar daca arata 100gr., chiar 100 gr. se afla pe el si deloc mai mult sau mai putin.
Intrebati si de treaba asta tot la DSV.
De asemenea, daca veti crea niste retete proprii, s-ar putea sa va ceara sa colaborati si cu un tehnolog, fiindca o reteta nu prea poate fi introdusa in alimentatia publica doar,  asa, fiindca o facea bunica si iesea o mancare buna.
Sa aveti si treaba asta in vedere cand mergeti la DSV.

#12
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009
Multumesc pentru toate informatiile. Inca ceva as dori sa va mai intreb, aveti idee cam pe la cat ajunge un sistem de ventilatie din acela care se poate ascunde in tavanul fals (pentru un spatiu de 50 metrii partrati)?

Toate bune!

#13
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Din pacate nu am idee, nu am avut niciodata nevoie de asa ceva...
E ceva ce ar trebui sa aiba rolul unei hote ?
Sau doar sa ventileze aerul, fara importanta asupra volumului de aer manipulat ?

#14
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006
Ca o completare la ce s-a scris mai sus, pe langa DSV este bine sa va informati si la formatiunea teritoriala de pompieri. Avizul acestora este absolut necesar.

#15
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009

 Protopopeus, on 23 septembrie 2012 - 18:12, said:

Din pacate nu am idee, nu am avut niciodata nevoie de asa ceva...
E ceva ce ar trebui sa aiba rolul unei hote ?
Sau doar sa ventileze aerul, fara importanta asupra volumului de aer manipulat ?

Da, sa zicem asemanator cu o hota, insa sistemul de ventilatie ar trebui sa fie chiar mai performant.
Ne gandim daca nu cumva o hota ar fi suficienta...

Apropo, cam cat de costisitor este sa pui un tavan fals la o suprafata de 50 metrii patrati?

 edgrimex, on 23 septembrie 2012 - 19:27, said:

Ca o completare la ce s-a scris mai sus, pe langa DSV este bine sa va informati si la formatiunea teritoriala de pompieri. Avizul acestora este absolut necesar.

Multumesc pentru informatie!

#16
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006

 ukko, on 23 septembrie 2012 - 20:09, said:

Apropo, cam cat de costisitor este sa pui un tavan fals la o suprafata de 50 metrii patrati?
Inainte de a ajunge la tavan trebuie sa luati legatura cu un tehnolog care sa va organizeze fluxul in functie de utilajele folosite, modul de preparare al produselor, spatiul de depozitare al materiei prime, spatiul de vanzare, etc. Tot tehnologul va va da solutii privind evacuarea aerului cald fie prin tiraj natural, fie fortat, in functie de amplasamentul si caracteristicile spatiului.

#17
ukko

ukko

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 192
  • Înscris: 02.03.2009

 edgrimex, on 23 septembrie 2012 - 21:38, said:

Inainte de a ajunge la tavan trebuie sa luati legatura cu un tehnolog care sa va organizeze fluxul in functie de utilajele folosite, modul de preparare al produselor, spatiul de depozitare al materiei prime, spatiul de vanzare, etc. Tot tehnologul va va da solutii privind evacuarea aerului cald fie prin tiraj natural, fie fortat, in functie de amplasamentul si caracteristicile spatiului.

Multumesc inca o data pentru informatie, o vom lua in calcul. Ai idee insa care sunt costurile unui tavan fals?

#18
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

 ukko, on 23 septembrie 2012 - 21:55, said:

Ai idee insa care sunt costurile unui tavan fals?

Pai, si aici sunt mai multe variante.
Este sistemul clasic, aplicat in locuintele de locuit (rezidentiale), adica cu gips-carton si mai este si sistemul acela cu placi patrate, casetat, cu diferite modele pe ele, in general apar in culoare alba.
In ambele cazuri este greu de facut un calcul exact, intrucat nimeni nu are cum sa stie cate suporturi metalice vor intra in definitiv (CD-uri si UD-uri + suporturile metalice ale acestora + holdzsuruburile 212 + plasa autoadeziva de imbinare intre placi + chitul de imbinare intre placi + masa de glet + vopseaua lavabila)

In sistemul clasic, veti avea nevoie de gips-carton din acela pentru umiditate, daca vor fi aburi, caldura, etc.

Edited by Protopopeus, 24 September 2012 - 14:22.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate