Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Extraterestrii exista

- - - - -
  • Please log in to reply
113 replies to this topic

#1
GabryNane

GabryNane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,030
  • Înscris: 24.08.2012
Exista sau nu exista alte forme de viata inteligenta in Univers in afara de aceea de pe Terra? Este intrebarea pe care si-o pun frecvent scepticii, bazandu-se pe lipsa unor dovezi zdrobitoare
Cei care cred, insa, au gasit mai multe dovezi si sunt in cautarea altora noi. Iata-le pe cinci dintre ele!
[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/extra/Sep2012/60608994.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
OZN-urile in istoria antica
Astazi, multe aparitii de OZN-uri sunt explicate ca fiind urmare a testarii de noi tehnologii si aparate de zbor, insa aceasta explicatie nu are cum sa fie folosita pentru trecut, cand zborul uman era imposibil.
In pictura Madonna si Sfantul Giovannino, care dateaza din secolul al XV-lea, se poate vedea in prim-plan Fecioara Maria, iar in fundal este un om care priveste in sus la un obiect care este izbitor de asemanator cu perceptia moderna a unui OZN.
Exista multe picturi din trecut in care sunt reprezentate obiecte zburatoare ce par a fi OZN-uri. In Vechiul Testament, in Cartea lui Ezechiel, se povesteste despre intalnirea cu un obiect ciudat din metal de forma unei roti, care zbura si care avea in interior patru fiinte asemanatoare cu oamenii. Astrofizicianul Carl Sagan credea ca ar trebui sa luam in serios posibilitatea ca in trecut sa fi existat un contact cu extraterestrii.

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/extra/Sep2012/60608990.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Astronautii au vazut OZN-uri
Trei zile la rand astronautii de la bordul navetei Apollo 11 au trimis mesaje ciudate: „Aveti vreo idee daca S-4B este prin apropierea noastra?”, „Hei Houston avem ceva ce se deplaseaza alaturi de noi si nu stim ce este”.
Unitatea S-4B era la 6000 km distanta de Apollo11, iar intalnirea celor trei astronauti cu un OZN nu a surprins pe nimeni, deoarece astfel de intalniri au fost semnalate inca de la primele zboruri pe orbita.

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/extra/Sep2012/60608991.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ecuatia lui Drake
N = numarul de civilizatii din galaxia noastra cu care ar putea fi posibila comunicarea
R* = rata medie de formare a stelelor pe an, in galaxia noastra
fp = partea din aceste stele care au planete ne = numarul mediu de planete care pot sustine viata pe stele care au planete
fl = fractiune din cele de mai sus care pot dezvolta viata la un moment dat
fi = fractiune din cele de mai sus care pot dezvolta viata inteligenta
fc = grup de civilizatii care dezvolta o tehnologie care elibereaza semne detectabile ale existenta lor in spatiu
L = durata de timp in care astfel de civilizatii emit semnale detectabile in spatiu.
Astrofizicianul Frank Drake (n. 28 mai 1930, Chicago) a dezvoltat ecuatia carei poarta numele, care arata astfel N= R*x fp x ne x fl x fi x fc x L, pentru a putea estima numarul de planete care ar putea adaposti viata inteligenta.
Astfel, conform ecuatiei lui Drake, folosita pentru o estimare riguroasa in 2001, cand s-a tinut cont si de parametri precum existenta apei in forma lichida, temperatura ideala, posibilitatea realizarii fotosintezei, s-a ajuns la concluzia ca ar putea exista viata inteligenta in Univers pe sute de mii de planete si ca o planeta asemantoare cu Pamantul ar putea exista la doar la cateva sute de ani lumina departare.
Paradoxul lui Fermi spune, insa, pe buna dreptate, ca daca exista atat de multe planete cu viata inteligenta de ce nu exista niciun contact intre acele entitati si noi si de ce sunt atat de putine dovezi fizice ca exista viata inteligenta.

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/extra/Sep2012/60608992.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
SETI - semnal radio inexplicabil, februarie 2003
In 2003, astronomii care se ocupa cu cautarea formelor de viata extraterestre inteligente (SETI - Search for Extraterrestrial Intelligence), au folosit un telescop urias pentru a examina sectiuni din cer, unde au gasit anterior semnale inexplicabile radio.
Ei au descoperit un alt semnal radio, care a fost chiar mai puternic decat ceea dinainte. Semnalul a venit dintr-o zona din spatiu in cazul in care nu exista planete sau stele si a fost ciudat la o frecventa care absoarbe hidrogenul, asigurandu-se astfel ca semnalul va fi puternic si ar putea parcurge distante foarte mari.
Semnalul a fost detectat in trei ocazii diferite, iar astronomii considera ca este de natura extraterestra.

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/extra/Sep2012/60608993.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Semnalul „WOW”
In 1977, The Big Ear - telescopul radio de la Universitatea Sate din Ohio, a interceptat un semnal neobisnuit. Big Ear a folosit numere si litere ca sa determine puterea semnalului: 0 - zgomot lipsit de sens, z - semnal radio puternic.
Astronomul dr. Jerry R. Ehman a fost socat dupa ce a studiat datele de la telescop, cand a descoperit un semnal - 6EQUJ5 -, care venea dintr-un loc din spatiu aparent gol. Ehman a fost atat de surprins incat a incercuit semnalul pe foia de hartie si a scris in dreptul lui „WOW”.
Transmisia a durat 37 de secunde si a venit din constelatia Sagetator. Si mai interesant este faptul ca steaua cea mai apropiata in acea directie este la o distanta de 220 de milioane de ani. Cu alte cuvinte semnalul a venit dintr-un loc gol in spatiu, insa a avut toate caracteristicele unei transmisii radio interstelare. Singura concluzie a fost ca semnalul era de origine extraterestra si ca a fost transmis de pe o nava spatiala pe care se aflau entitati inteligente.

Sursa http://debarbati.ro/...em-singuri.html

#2
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
Unde scrie ca o pictura care are un ozn in el inseamna ceva ? Si eu pot face un portret , iar pe cer pot picta o chestie ciudata care zboara , doar asa , de-amoru artei . Faza cu pictura nu se pune . Daca era poza da.

#3
GabryNane

GabryNane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,030
  • Înscris: 24.08.2012

 emyboy, on 08 septembrie 2012 - 21:04, said:

Unde scrie ca o pictura care are un ozn in el inseamna ceva ? Si eu pot face un portret , iar pe cer pot picta o chestie ciudata care zboara , doar asa , de-amoru artei . Faza cu pictura nu se pune . Daca era poza da.


Dar ce vechime are pictura?:)

#4
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
Nu conteaza . Vrei sa zici ca oamenii din vechime nu aaveau imaginatie sa mai impodobeasca un portret sau ce ? Deci tot nu se pune :P .

#5
GabryNane

GabryNane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,030
  • Înscris: 24.08.2012

 emyboy, on 08 septembrie 2012 - 21:08, said:

Nu conteaza . Vrei sa zici ca oamenii din vechime nu aaveau imaginatie sa mai impodobeasca un portret sau ce ? Deci tot nu se pune Posted Image .

Inca de pe atunci se punea problema extraterestrilor,de asta apare in poza acel OZN asemanator cu cel din zilele noastre.

#6
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Ecuaţia lui Drake spune că e foarte probabil să existe şi alte fiinţe vii în Univers
Considerînd mărimea cunoscută a universului, acest lucru este practic cert. O galaxie are circa 100 miliarde de stele şi sînt miliarde de galaxii. Nu trebuie să faci prea multe calcule ca să ajungi la concluzia că e total improbabil să nu mai fie altcineva. E ca şi cînd eşti pe o plajă lungă cît vezi cu ochii, plină de scoici, iei o scoică în mînă, şi chiar dacă nu ŞTII, eşti PRACTIC SIGUR că vei mai găsi una asemănătoare pe toată plaja...

Mai departe, posibilitatea comunicaţiei şi mai ales a zborului spaţial la distanţele din cosmos este o altă poveste. Nici una din tehnologiile din filmele SF, care permit călătoria cu viteze superluminice (găuri de vierme, hiperspaţiu, warp,. .... ) nu are în momentul de faţă nici cea mai mică bază tehnologică de realizabilitate. Adică, este total SF, nu numai că nu ştim CÎND vom putea construi aşa ceva, nu ştim nici măcar DACĂ vom putea (noi sau altcineva) construi aşa ceva vreodată. Pur şi simplu sînt la stadiul de proiect ipotetic, cu mult prea multe necunoscute (de ex. Warp Drive din Star Trek are în realitate corespondenţă cu un proiect al unui fizician numit parcă Alcubierre, dar chiar dacă proiectul real este argumentat matematic, nu înseamnă că există şi vreo tehnologie pt a-l implementa; găurile de vierme sînt destul de modelate matematic şi ele, dar nu ştie nimeni ce se întîmplă concret cu un om/o navă cînd trece prin ea, şi nici cum ar putea găsi/deschide practic una)

Deci sîntem într-un impas. Dacă zborul superluminic nu este posibil, atunci chiar presupunînd că se zboară f. aproape de viteza luminii, trebuie ani de zile pînă la cea mai apropiată stea, şi miliarde de ani ca să ieşi din galaxie, şi devine destul de probabil să NU întîlnim alte fiinţe, chiar dacă ele există.

În rest... pe net se scrie orice. Teorii ale conspiraţiei există nenumărate. Aşa cum există una care spune că americanii nu au fost cu adevărat pe lună, există şi alta care zice că acolo s-au întîlnit cu extratereştrii. Deci, crezi ce vrei, dar e nerelevant ce crezi tu... oricine poate crede altceva.

Iar pe primul tablou... ceea ce poate trece drept OZN, ar putea fi şi un ochi stilizat... Ochiul lui Dumnezeu privind din cer, sau altceva... deci nu e deloc o dovadă!

Edited by XON-XOFF, 08 September 2012 - 21:41.


#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003
Exista, in imaginatia noastra.

#8
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

 andreic, on 08 septembrie 2012 - 21:49, said:

Exista, in imaginatia noastra.

Suntem doar noi in Universul asta ? Sa fim seriosi. Suntem buricii Pamantului si Pamantul buricul Universului. Not.

#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003
Nu stim, posibil sa nu fim singuri dar detaliile sunt in imaginatie. S-ar putea ca Universul sa fie plin de viata insa niciodata sa nu se intalneasca datorita distantelor mari, vorba lui Artur C Clark.

#10
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 24.06.2008
E un documentar dat pe posturile astea de televiziune(discovery,history...etc) despre area51.Si la un moment dat e un om care spune cateva cuvinte.E un fost director de la Lockheed Martin parca si care spune ce i-a povestit lui,inainte sa moara, fostul director general al companiei dupa ce a vizitat area51....Si zicea cam asa(citez din ce mi-aduc aminte): "ce avem noi acolo suntem cu 50 ani inainte de ce vezi tu in star trek.Orice iti poti imagina acolo o sa vezi.Si am vazut si o fiinta vie de pe alta planeta...".Concluziile le trageti singuri !!! Iar documentarul l-am vazut de mai multe ori ca il tot repeta din cand in cand!
Acum cativa ani citeam despre un fizician bulgar care a reusit sa reproduca presupusul sistem de propulsie al farfuriilor zburatoare si care a doua zii dupa ce a publicat articolul ar fii disparut misterios,familia cautandu-l....
Sincer,eu cred ca avem de mult tehnologia de a calatorii cu viteza luminii sau cu o viteza mai mare,cred ca deja am luat contact cu entitati sau fiinte extraterestre si ca se cunoaste la nivel mondial,dar ca e un foarte mare secret,cred ca avem leac pentru orice boala,dar la fel tinut secret(vezi cazul lui michael jordan,diagnosticat cu sida in mai multe randuri si vindecat "miraculos") si cate si mai cate!

Edited by george_eu25, 08 September 2012 - 23:54.


#11
A_L_E_X

A_L_E_X

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 18.03.2006

Quote

SETI - semnal radio inexplicabil, februarie 2003
Ai mai multe informatii despre asta? Nu am auzit pana acum de acest semnal. Stiam doar de semnalul Wow !.

Edited by A_L_E_X, 08 September 2012 - 23:58.


#12
TMV

TMV

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 178
  • Înscris: 02.12.2007
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CZ0NnPJP1CU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
ech

ech

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,820
  • Înscris: 01.09.2006

 george_eu25, on 08 septembrie 2012 - 23:48, said:

E un documentar dat pe posturile astea de televiziune(discovery,history...etc) despre area51.Si la un moment dat e un om care spune cateva cuvinte.E un fost director de la Lockheed Martin parca si care spune ce i-a povestit lui,inainte sa moara, fostul director general al companiei dupa ce a vizitat area51....Si zicea cam asa(citez din ce mi-aduc aminte): "ce avem noi acolo suntem cu 50 ani inainte de ce vezi tu in star trek.Orice iti poti imagina acolo o sa vezi.Si am vazut si o fiinta vie de pe alta planeta...".Concluziile le trageti singuri !!! Iar documentarul l-am vazut de mai multe ori ca il tot repeta din cand in cand!
Acum cativa ani citeam despre un fizician bulgar care a reusit sa reproduca presupusul sistem de propulsie al farfuriilor zburatoare si care a doua zii dupa ce a publicat articolul ar fii disparut misterios,familia cautandu-l....
Sincer,eu cred ca avem de mult tehnologia de a calatorii cu viteza luminii sau cu o viteza mai mare,cred ca deja am luat contact cu entitati sau fiinte extraterestre si ca se cunoaste la nivel mondial,dar ca e un foarte mare secret,cred ca avem leac pentru orice boala,dar la fel tinut secret(vezi cazul lui michael jordan,diagnosticat cu sida in mai multe randuri si vindecat "miraculos") si cate si mai cate!
Cand vei afla ca "area51" nu a avut niciodata vreo treaba cu extraterestrii sau ozn-uri, vei fi la fel de dezamagit ca atunci cand ai aflat ca nu exista mos craciun :lol:.
Culmea e ca treaba asta o puteai afla de la acelasi televiziuni ... dar la fel cum initial nu ai vrut sa crezi ca nu exista mos craciun, nici adevarul despre "area51" nu te intereseaza :lol:.

#14
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Dintr-un anumit stadiu de dezvoltare al civilizatiilor, fiintele respective nu mai haladuiesc pe planete instabile ce atrag meteoriti. Ci in spatiul cosmic....stabil.

#15
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3m0kaEBwl8M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
cam astea-s prin univers... din ce avem voie să ştim...

 emyboy, on 08 septembrie 2012 - 21:04, said:

Unde scrie ca o pictura care are un ozn in el inseamna ceva ? Si eu pot face un portret , iar pe cer pot picta o chestie ciudata care zboara , doar asa , de-amoru artei . Faza cu pictura nu se pune . Daca era poza da.
nu ştiu dacă ai sesizat...dar 18.000 se ani omu' n-a prea creat nimic... desena şi el... ori o palmă cu 5 dej'te ..ori ce i se arăta...
...dada... a creat şi el ceva... dar imensităţi inutile şi încă nu ştim la ce foloseau... ce chestie!

 ech, on 09 septembrie 2012 - 01:04, said:

Cand vei afla ca "area51" nu a avut niciodata vreo treaba cu extraterestrii sau ozn-uri, vei fi la fel de dezamagit ca atunci cand ai aflat ca nu exista mos craciun Posted Image.
Culmea e ca treaba asta o puteai afla de la acelasi televiziuni ... dar la fel cum initial nu ai vrut sa crezi ca nu exista mos craciun, nici adevarul despre "area51" nu te intereseaza Posted Image.
ceva-i fals în afirmaţiile tale.... înafara moşulu roşcat...

Edited by sarac.lipit, 09 September 2012 - 11:04.


#16
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Statistic există. Buba e că Universul pare "conceput" de așa natură încât să nu facă foarte ușoară întâlnirea sau măcar comunicarea.

#17
GabryNane

GabryNane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,030
  • Înscris: 24.08.2012
Eu cred ca exista extraterestrii.Prea multe fenomene stranii si obiecte vazute pe cer de persoane.Ex:http://www.ziare.com/magazin/ozn/ozn-uri-misterioase-aparute-in-marea-britanie-1121721

#18
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008
http://www.sport.ro/...ane-uriase.html

............o statuie egipteana pe Marte..........

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate