Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

stereotaxie

curs desen - sau cum sa inveti si...

Sfat telefon buget 1000-1200 LEI
 Cum se inchiriaza mai eficient un...

3 intrebari legate de electroliza...

Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...
 Probleme cu extenderul

drumuri expres...

Evacuare chiriasi PJ

Recomandare grosime BCA pentru ma...
 Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei

Boot de pe SSD M2

XP NTLDR is missing
 

cisco router os pe un 'ibm x86 old server', posibil ?

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
bmironb

bmironb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 539
  • Înscris: 12.01.2010
la ce va referiti mikrotik ca device sau ca router os instalat pe pc ?? ce platforma foloseste mikrotik...

Edited by bmironb, 06 September 2012 - 11:21.


#20
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
eu si ndor vorbeam de RouterOS X86  deci instalat pe PC. La baze there is a linux kernel doing it's job.

#21
catalinuptm

catalinuptm

    Senior CG Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,308
  • Înscris: 11.03.2008
Eu vorbeam de routerul in sine, nu de os.

Difera comenzile lui mikrotik os fata de cele de pe IOS ?

Edited by catalinuptm, 06 September 2012 - 11:26.


#22
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008

View Postcatalinuptm, on 06 septembrie 2012 - 11:19, said:

S-a spus ca nu exista pe x86, dar nu a spus nimeni nimic concret, iar pe link-ul acela spune ca suporta x86, poate ne lamureste cineva mai experimentat cu ce scrie in acea fraza, PPC cred ca se refera la ce ai zis si tu, dar nu stim nimic concret si sigur, deci keep serching.

pai cine impiedica pe Cisco sa foloseasca in echipamentele lor si procesoare X86 pentru diferite taskuri? Idea e ca Cisco nu iti ofera o solutie pentru x86 tie ca si client. Orice incercare de reverse enginerring a fost inabusita din fase.

#23
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,881
  • Înscris: 21.04.2005
Da,folosesc mikrotik pus pe un x86. Nu stiu ce intelegi prin "multi wan" !! Mikrotik-ul este foarte versatil,orice eth si oricite ai instalate se pot defini ca 'wan" Deci....fara numar!
Nu am lucrat foarte mult cu IOS-ul dar cam tot ce stie ala se cam poate face si cu mikrotik. Dupa parerea mea,am spus ca nu sunt expert in Cisco,  diferenta intre Cisco si mikrotik ar fi ca primul lucreaza la nivel hardware,iar al doilea la nivel softwarwe.In final amindoua fac cam acelasi lucru.Ma rog,pentru Cisco mai platesti inca odata pretul ,doar ca scrie Cisco pe produs .Exista versiune de Mikrotik pentru x86 si versiunile pentru produsele lor ,cu procesoare MIPS si mai nou P2020.

Edited by ndor, 06 September 2012 - 12:19.


#24
catalinuptm

catalinuptm

    Senior CG Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,308
  • Înscris: 11.03.2008
Eu ma incurc in interfata grafica a mikrotik-ului, imi este mult mai usor cu CLI-ul de la IOS.Dar cred ca m-as putea obisnuit si cu acea interfata.Mikrotik OS are tot interfata grafica ? sau este client line ?

#25
bmironb

bmironb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 539
  • Înscris: 12.01.2010
e ok atunci stie si multi wan si este bazat pe linux, o sa l incerc si eu...banuiesc ca are web gui ? oricum il descarc si il incerc pe server sunt curios daca se ridica asteptarilor in comparatie cu pfsense 2.0.1 pe care l am folosit un an Posted Image ce stiti e tot pe baza de pachete pentru diferite functii...ex proxy...sau vin toate incluse deodata la instalare ?

Edited by bmironb, 06 September 2012 - 12:47.


#26
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,881
  • Înscris: 21.04.2005
Are si interfata grafica si in linie de comanda ,poti intra pe el si cu winbox-ul,se decarca gratuit de pe site-ul lor.
La instalare alegi ce pachete vrei.

#27
catalinuptm

catalinuptm

    Senior CG Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,308
  • Înscris: 11.03.2008
Comenzile presupun ca sunt diferite fata de cele de pe IOS nu ?

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
x86 pe un echipament Cisco asta este buna :) pai un x86 e CPU CISC, Complex Instruction Set Computer, adica stie multe un fel de smartphone, face de toate dar nimic profi, cam trasa de urechi aoparatia dar pe acolo. Un procesor folosit intr-un router Cisco este specializat este un CPU RISC, Reduced Instruction Set Computer, adica ce face face bine. Exemplu CPU Intel Core 2 Duo E6400 (2133 MHz)cu 4 gigi de ram la 800MHz cu 2 Cisco 7200 in dynamips si cam dadea rateuri. Cu un Cisco 7200 pornit poate poate faci ceva insa e  greu.

Nu se poate folosi un x86 pentru a face ceva dedicat nu stie CPUul sa faca ce trebuie si cum trebuie si poti avea si mama lu' 6 Core cu HT la 3+ GHz cu OC si racire si memorie si tot ca CPUul ala x86 nu e gandit sa faca ce face un CPU RISC la 200 MHz de asta nu vei gasi nicaieri Cisco IOS x86.

#29
catalinuptm

catalinuptm

    Senior CG Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,308
  • Înscris: 11.03.2008
Ma gandeam eu ca trebuie sa apari sa ne lamuresti, ceva de genul asta stiam si eu, dar nu cu explicatiile pe care le-ai dat tu :P multumim ca ne-ai luminat.

#30
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
@Initiator, ce vrei sa faci faci cu dynamips / dynagen, un emulator Cisco, este free doar ca iti trebuie un IOS de Cisco 7200 sau 3700 apoi binduiesti una din placile de retea ale masinii fizice la o  interfata a router-ului din dynamips sau invers :) si ai un router care iti ingenuncheaza masina fizica. Daca nu pui dynamips sa calculeze valoarea idle pc vei avea CPUul pe masina fizica in 100% tot timpul.

Dynamips an testat pe un Celeron la 2GHz, Celeron la 2.4GHz, Core 2 Duo E6400 si I5 2500K, cel mai bine de la distanta s-a impacat cu I5ul dar si pe asta incarcarea e mare fara idle pc calculat. Pe IBMul ala al tau in functie de CPU s-ar putea si cu idle pc sa iti tina CPul destul de incarcat. Mai bine ramai la un router bazat pe linux / bsd sau dai banii pe un mikrotik sau orice alta combninatie de genul asta.

@catalinuptm: Sunt Posted Image apar postez si dispar.

#31
bmironb

bmironb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 539
  • Înscris: 12.01.2010
Raman la ideea cu free bsd folosita de la inceput pe platforma x86(ibm x220series)... :D dupa explicatiile astea :D oricum nu sunt pentru faza cu emulatorul folosit sub alta platforma windows linux ce o fi....am incercat sa emulez altceva si nu sunt deloc multumit...raman la ideea initilala care mi a functionat de 1 an...cu pfsense

#32
darkkiss

darkkiss

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 29.04.2004

View PostMembruAnonim, on 06 septembrie 2012 - 15:52, said:

@Initiator, ce vrei sa faci faci cu dynamips / dynagen, un emulator Cisco, este free doar ca iti trebuie un IOS de Cisco 7200 sau 3700 apoi binduiesti una din placile de retea ale masinii fizice la o  interfata a router-ului din dynamips sau invers Posted Image si ai un router care iti ingenuncheaza masina fizica. Daca nu pui dynamips sa calculeze valoarea idle pc vei avea CPUul pe masina fizica in 100% tot timpul.

Mai exista din cate stiu eu si varianta IOU (IOS on Linux/Unix) care are 2 mari avantaje fata de dynamips/GNS3 : consum de resurse muult mai mic si posibilitatea de a emula si switch-uri.Marele dezavantaj este ca Cisco nu l-a facut public, este folosit doar intern.(oficial :) )

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate