Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Casca scuter electric + suport pi...

Inmatriculare temporara Suedia

Abonament sala

E posibil sa ignori opacitatea pa...
 Intrebare Facebook

RMN pentru claustrofobi

Constructie parapet

La mulți ani @EmyBoss7!
 La mulți ani @Gif2D!

Ce fel de conexiune la internet a...

Operatori telefonie mobila, ț...

echivalente utilaje procesare suc...
 mouse gesture software

Service Pompa centrala Vaillant -...

Comanda platita și nelivrata

DJI Spark - Upgrade baterie
 

2 monitoare la un calculator.

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
immkole

immkole

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 02.01.2012
Buna seara! Ce trebuie sa fac/sa cumpar ca sa conectez inca un monitor la calculator?
Multumesc anticipat.
O seara buna!

#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,792
  • Înscris: 10.08.2005
o placa video cu doua iesiri video, preferabil identice

#3
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
Nu e neaparat nevoie sa fie identice . Exista si adaptoare . Deci nu ar fi asta neaparat o problema daca nu are mufe identice.
Ce placa video ai si ce monitoare vrei sa conectezi ?

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,792
  • Înscris: 10.08.2005
problema va fi la rezolutie, chiar si cu adaptor

#5
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
Depinde. Nu poate sa stea cu ambele monitoare pe acceasi rezolutie ? Chiar trebuie sa stea cu unul la maxim? Nu poate sa reduca din rezolutie ca sa fie la fel ca celalat ?

#6
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
eu am stat multa vreme cu full hd /  celalalt cu rezolutie 1280x1024 primul pe dvi al 2-lea pe vga , nicio problema nu am intampinat

#7
yonutz2032

yonutz2032

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 02.11.2011
In spatele unitati unde intra monitoru pe aceeasi placuta sunt mai multe mufe(posibil sa nu ai).
Daca ai 3 mufe cumperi un adaptor pentru o mufa(ai de ales care, daca ai 2 faci la cea ramasa) din cele 2 ramasesa se potriveasca la monitor si fupa bagi si monitorul celalalt in calculator prin adaptor.
Dupa ce ai facut asta intri in windows.
Daca ai XP dai click dreapta pe desktop->proprietes->settings.Aici dai pe al doilea monitor, apesi extend desktop, alegi rezolutia(recomandat aceeasi ca la primu monitor), si apply
Ar trebui sa mearga

#8
ady_95

ady_95

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,471
  • Înscris: 23.12.2009

 yonutz2032, on 05 septembrie 2012 - 00:23, said:


Daca ai XP dai click dreapta pe desktop->proprietes->settings.Aici dai pe al doilea monitor, apesi extend desktop, alegi rezolutia(recomandat aceeasi ca la primu monitor), si apply
Ar trebui sa mearga
wrong.. recomandat este să ai doar înălțimea la fel (adică 2 monitoare 1024x768 sunt la fel de compatibile ca un monitor 1024x768 cu unul de 1366x768)

#9
yonutz2032

yonutz2032

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,403
  • Înscris: 02.11.2011

 ady_95, on 05 septembrie 2012 - 01:08, said:


wrong.. recomandat este să ai doar înălțimea la fel (adică 2 monitoare 1024x768 sunt la fel de compatibile ca un monitor 1024x768 cu unul de 1366x768)
Greseala mea

Edited by yonutz2032, 05 September 2012 - 01:29.


#10
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
cate aiureli de recomandari... s-a obosit cineva sa intrebe ce vrea sa faca cu 2 monitoare?

spre exemplu eu folosesc monitorul Eizo la 1600x1200 prin DVI si televizorul la fullhd prin HDMI.
pe monitor fac ce vreau , ma joc, whatever iar pe tv se uita prietena la filme.

concluzie:

1. daca monitorul 2 este folosit ca si CLONA, atunci da, rezolutiile ar trebui sa fie la fel.

2. daca monitorul 2 este folosit ca si EXTENDED atunci nu are absolut nici o treaba o rezolutie cu cealalta, pur si simplu ferestrele se adapteaza.

#11
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,405
  • Înscris: 15.02.2011

 immkole, on 04 septembrie 2012 - 23:45, said:

Buna seara! Ce trebuie sa fac/sa cumpar ca sa conectez inca un monitor la calculator?
Ce placa video detii si la ce vrei sa folosesti 2 monitoare?

Exista mai multe categorii de impartire a imaginii:
- Clone,in care ambele monitoare afiseaza aceeasi imagine (aici rezolutia e bine sa fie acceasi)
- Extended,in care cele 2 monitoare sunt vazute ca si unul singur (rezolutiile pot fi diferite,dar e preferabil sa fie la fel pentru a pastra proportiile)
- Double,fiecare monitor afiseaza o imagine proprie,nefiind legate intre ele

#12
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008

 georgik12, on 05 septembrie 2012 - 12:00, said:

- Extended,in care cele 2 monitoare sunt vazute ca si unul singur (rezolutiile pot fi diferite,dar e preferabil sa fie la fel pentru a pastra proportiile)
ce proportii? in majoritatea cazurilor pui o "fereastra" intr-o parte si o fereastra in alta parte... pe care le "proportionezi" cum vrei.

#13
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,405
  • Înscris: 15.02.2011
Am spus preferabil sa fie aceeasi. Daca te joci un joc pe dual-monitor,nu poti pe unul sa`l tii Full HD si altul al 1280x1024,nu crezi? :)

#14
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
deah.. sa zicem... :P

#15
FISH

FISH

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 15.06.2005
Am o placa video  MSI Ati Radeon R6570, 1024MB, GDDR3, 128bit, HDMI, DVI, PCI-E ,Un monitor LG de 22 si un monitor Benq de 19 ...lcd -uri...Le pot conecta pe amandoua la aceiasi unitate? Unul sa fie in extensia celuilalt...sau oricum s-ar putea dar sa le pun pe ambele...? Pe unitate e instalat windows 7

#16
andreyvsjoker

andreyvsjoker

    unProfessional Joker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,472
  • Înscris: 25.01.2007
Da. Se poate.

#17
FISH

FISH

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 15.06.2005
De ce am nevoie? am incercat cu un cablu normal de monitor si cu adaptor la placa video de dvi....din vga....dar nu merge ....nu-mi recunoaste al 2-lea monitor..imi trebuie cablu dvi dvi ?

#18
georgik12

georgik12

    Tech Advisor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,405
  • Înscris: 15.02.2011
Daca nu ma insel si nu ma bate poza cu placa ta video, iesirea aia DVI e DVI-D, doar digitala.
Nu ai cum sa foloseste un adaptor banal DVI - VGA ca nu va merge, DVI-D trimite doar semnal digital, iar VGA-ul e analog.

Sper ca ai DVI-D sau DVI-I la unul dintre monitoare, daca nu va trebui sa ajungi pe la convertoare, care te vor usura de minim 100 lei.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate