Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Probleme psihice bunica mea ?

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,049
  • Înscris: 10.09.2005
O sa incerc sa relatez pe scurt, atata cat se poate pentru a nu plictisi pe nimeni, poate stie cineva ce se intampla, ce ar putea avea si daca inr-adevar are ceva bunica mea sau nu. Bunica mea are in prezent 84 de ani,locuieste la curte, din anul 2000 s-a dus acasa la matusa-mea la bloc ( cand aceasta a nascut ) pentru a avea grija de copil, ma rog intre timp a mai aparut unul deci de doi. Bunica mea a fost toata viata ei cam dificila, probabil si din cauza vietii pe care a avut-o alaturi de bunicul meu care o batea frecvent. De cativa ani, sa zic vreo 3, 4, a inceput foarte mult sa se vaiete la lume, inclusiv la mine in care are incredere ( cand vorbeam la telefon  mai mult ), ca ea a ajuns doar o servitoare la matusa mea , ca se poarta toti urat cu ea si cate si mai cate. Matusa mea este un om foarte bun, a ajutat pe toti din familie, inclusiv pe mine, in cazul in care tatal meu nu o sa mai fie, eu avand probleme medicale serioase, nu ma pot deplasa, ea va fi sprijinul meu ( ma refer la matusa ).  Vara, cand iau copii vacanta ei se duc la curte ( unde ma duceam si eu sa stau la aer cu ei ) impreuna cu bunica. Cand ajunge aici la curte, pur si simplu parca inebuneste. Ca e casa crapata, ca s-a ales praful de munca ei ca etc ( dar nici nu au facut ceva in casa aia cat a trait tataie ca nu au vrut pur si simplu ). Anul trecut de exemplu, s-a certat cu o vecina ( care i-a zis ceva de un gard ) si a plecat pe strada sa se omoare, noroc ca s-a dus cel mic dupa ea. Acum recent, cateaua din curte ( cu care mamaie nu a fost de acord din start, dar au zis ca daca iarna nu sta nimeni acolo sa aiba macar un caine sa nu intre hotii ) a fatat 7 catei ( a sarit un caine de la un vecin la ea cat erau ei plecati ). Bunica mea a facut o tragedie din asta, ca si-au batut joc de ea ( unchi-miu si matusa-mea ), ca au facut la ea in casa ce au vrut si etc. Ca sa ia cateaua sa o duca de acoo ca nu ii mai trebuie si etc.
Specific ca, daca nu cunosti situatia si vorbesti cu bunica mea, ai impresia ca asa si este,  si acuma am sunat-o si mi-a zis ca e foarte suparata, ca a ajuns bataia lor de joc, ca le-a crescut copii si ca au facut ei scandal pt catea . Matusa-mea m-a sunat sambata seara plangand si zicandu-mi cand bunica a aflat ca e cateaua bortoasa a inceput sa injure prin curte si sa blesteme.
Plange toata ziua ( bunica ), mai ales acum dupa episodul cu cateaua, zice ca nu ii mai vine sa se duca acasa la matusa-mea in toamna si etc. Dar are momente cand sare de la una la alta, sau de exemplu: zicea de unchi-miu ca a vopsit pe acolo gardurile si ca a dat rasoleala si a dat vopsea pe jos ca nu e atent ca etc, si nici peste 5 secunde ca saraacul de el cat a muncit si sa vezi ce frumos a facut.
Alta intamplare recenta: acum o saptamana a cazut pe scara la bucatarie, ma rog s-a lovit la picior, are o umflatura nu a vrut sa mearga la doctor ( este foarte dificila in privinta asta, o urnesti foarte greu din loc sa mearga la medic ) si azi imi zice la telefon ca matusa-mii nu ii pasa de ea si o lasa asa cu piciorul umflat si ca nu o intereseaza.   Plus ca ea numai aude bine, si cand vorbesc cei din casa cu ea tare, ea zice ca tipa la ea. Nu a vorbit cu matusa-mea si unchi-miu de sambata si azi imi zice la telefon ca ei nu au vorbit si stau cu curul la ea.
Va dati seama in ce tensiune sta matusa-mea mereu cand ii face capul calendar din nimicuri. Dupa simptomele astea precizate, voi ce ziceti sa aiba totusi ceva de ordin psihic bunica mea? Tin sa precizez ca a fost si este o bunica buna, mereu m-a ajutat si pe mine  si pe ceilalti copii/nepoti ai ei.

Edited by gerbil, 21 August 2012 - 15:09.


#2
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 06.10.2007
Nu-s doctor, dar pe la tara umbla o vorba "a intrat in anul mortii".
Oricum te ramolesti, mai devreme sau mai tarziu, din pacate.

#3
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,183
  • Înscris: 13.01.2011
Stai liniștit dar stai cu ochii pe topor !

Este normal ca creierul sã degenereze la vârsta ei, poate sã aibã și Alzhaimer (mai mult ca sigur).

Am trecut și eu prin asta, nu ai ce face decât sã aștepți sfârșitul ei.

#4
Guillaume

Guillaume

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 03.06.2012
Exact în aceeași situație sunt și eu. Am o bunică cu care nu prea te mai poți înțelege, o tot ține pe a ei și se plânge că bunicămiu cică la 86 de ani merge la panarame, că a fost curvar toată viața, că mai nu știu ce.... când el de fapt abia merge într-un picior. Așa e la bătrânețe, "circuitele" nu mai funcționează cum trebuie. Ceea ce poți face este să te resemnezi și să accepți situația.  :)

Edited by Guillaume, 21 August 2012 - 15:35.


#5
callenos2

callenos2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 28.11.2006
intotdeauna poti cere ajutor, insa de specialitate! o problema de ordin psihic este clar instalata, iar modificarea personalitatii, chiar si inspre agresivitate, se poate controla chimic - nu va mai fi de ajutor, dar macar va vedea 'elefantei roz'...

PS> alzheimer este cam ca o dementa senila, dar la o varsta frageda (...max 60 de ani)

#6
mviorel

mviorel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 29.06.2009
La varsta aia cum ai vrea sa fie? Si ca bonus toti ajungem acolo, ma rog majoritatea, iar intrebarea va fi, vom aveam atunci pe cineva langa noi?

#7
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,049
  • Înscris: 10.09.2005
Daca mai apucam astia de acum '80 de ani. eu unul nu cred. Da sunt constient ca la batranete omul o mai ia razna. Din pacate.

View PostGuillaume, on 21st August 2012, 16:35, said:


Problema mai nasoala este ca vorbeste cu vecinii si aia chiar cred situatia, zic ca matusa-mea este o nenorocita ca isi bate joc de ea, ca a folosit-o sa ii creasca copiii si acuma o da deoparte.  Matusa mea nu a obligat-o in nici un fel sa vina la ea sa creasca copiii, ea a vrut sa se duca pentru a scapa de tataie, sa nu se mai certe cu el. Acuma numai recunoaste asta, zice ca din cauza lui matusa-mea l-a parasit si pe tataie si acesta a murit singur. Asta e se pare ca nu avem ce face, oricum nu o mai scoti dintre ale ei.

ps:
Sincer mi-as fi dorit sa nu apuc zilele astea cand cei dragi incep sa dea semne ca se duc cat de curand.

Edited by gerbil, 21 August 2012 - 18:35.


#8
cuc_elvetian

cuc_elvetian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 10.08.2012

View Postmviorel, on 21st August 2012, 17:29, said:

La varsta aia cum ai vrea sa fie? Si ca bonus toti ajungem acolo, ma rog majoritatea, iar intrebarea va fi, vom aveam atunci pe cineva langa noi?

Da, veti avea, pentru ca v-ati purtat de asa natura cu copiii vostri incat acestia nu vor fi capabili sa va paraseasca. Altfel, nu mai era USA, Canada, Australia, Noua Zeelanda, colonizate de anglo-saxoni ci de oameni "drepti" ca românii.

Nici printul din "Tinerete fara batranete si viata fara de moarete" n-a putut sa nu se intoarca la casa parinteasca, si moartea l-a asteptat fix acolo, desi in rest era nemuritor. Nici Eminescu n-a putut sa ramana in Germania, s-a intors in cusca de nebuni, si a innebunit.

Edited by cuc_elvetian, 24 August 2012 - 00:14.


#9
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,049
  • Înscris: 10.09.2005
Suntem în 2015 și situația devine din ce în ce mai nasoală. Mătușa mea chiar nu știe ce să se mai facă. O toacă psihic efectiv. După ce vine de la serviciu obosită, vă dați seama cum e să te mai ia la zor cineva cu fel și fel de tâmpenii. Ea nu s-a mai dus la curte de vreo 2 ani, practic de când am făcut acest topic, evenimentul cu cățeaua a fost ultimul când a mai fost pe acolo, deoarece merge greu și nu prea mai vrea, nu poate, nici eu nu știu deoarece este foarte dificilă. Acum stă la mătușa mea, singură acasă la curte nu cred că s-ar descurca, mai ales iarna. Anul trecut prin toamnă i-a venit brusc într-o zi nervii pe unchi-miu că i-a luat buteliile și sculele lui tataie și i le-a vândut. De unde și până unde, nu știu, după cum am zis ea nici măcar nu a mai fost pe la curte. A făcut o criză de nervi foarte nasoală, s-a certat cu mătușa și unchiul meu, apoi s-a tăvălit pe jos și și-a smuls părul din cap, că a fost o proastă, că a avut grijă de copiii lui mătușă-mea și acum este bătaia lor de joc, că i-au furat sculele si etc.
Eu o mai sun din când în când, dar mereu îmi zice aceeași placă (uneori plânge, alteori nu): că nu are ce să mănânce, că ce e la ea acasă să poată să mănânce ce vrea? Că mai bine stătea la ea acasă că aici îi iau ăștia toată pensia, că ea la curte trăia cu 2 milioane și restul îi strângea, și fel și fel de prostii.
După cum am zis, ea a fost o bunică destul de bună, mereu ne-a dat la toți bani. Le mai dă celor mici (de bună voie. fără să îi ceară copiii) sau mătușii când rămâne în pană de bani. În ultimul timp a început să zică că îi fură banii mătușa mea. Apoi a zis că nu, că de fapt a prins ea hoțul și este unchi-miu. Că l-a văzut ea când a pândit-o să vadă unde ține banii și i-a luat. Vineri a făcut iar un scandal monstru pe această temă, că i-a furat unchi-miu banii. La fel, tavaleală pe jos, rupt păr din cap. De vineri o ține lanț cu reproșurile, îi toacă chiar și pe cei mici. Zice că a avut o hârtie de 5 milioane și că nu o mai găsește și i-a furat-o unchi-miu. (ea nici măcar nu a avut vreodata o bancnotă așa de mare, nici nu știe cum arată). A găsit mătușă-mea într-o geantă veche cu căptușala ruptă o bancnotă de 50 lei, puși probabil de bunică. I-a arătat, a zis că da ăia sunt 5 mil și că i-a furat unchi-miu și i-a pitit în acea geantă.
O acuză mereu pe mătușă (când vorbesc cu bunica la telefon) că ea are pensie de 7 milioane iar mătușa îi fură banii și îi dă doar 700 lei. (mătușa se duce lunar să îi ridice pensia deoarece ea nu poate să se ducă până la curte unde are domiciliul de fapt). Nu vrea să înțeleagă omenește că numai sunt bani de milioane. Azi l-a sunat pe fratele mătușii și i-a zis ca unchiul meu nu numai că i-a furat pensia 1 an de zile dar acum vrea să o și omoare sau complotează să o omoare ceva de genul.

Scuze de această polologhie, dar mătușa mea a ajuns în pragul disperării. Este mama ei, ține mult la ea dar o toacă pur și simplu psihic, deja a albit. De dus la spital, doctori, vă dați seama că nu ar merge, mai ales dacă ar auzi de psihiatru sau ceva de genul. Ar fi în stare să zică că vor să scape de ea. Ceva soluții, păreri?

Edited by gerbil, 26 February 2015 - 19:50.


#10
vivana

vivana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 02.02.2018
Buna ,nu stiu daca mai e de actualitate aceasta situatie sau s-a sfarsit,insa e foarte greu cu aceasta boala .Trebuia sa o duceti la medic sa-i puna un diagnostic si tratament sa nu se ajunga la boala avansata, asa am patit noi cu bunica , dupa ce am observat ca nu judeca limpede,am internat-o in spital si diagnosticul a fost dementa senila, dar atat de repede a avansat ca nu e in stare sa se descurce deloc singura, nu stie unde e, cine suntem,are halucinatii continuu....e de 1 an asa,are acum 80 ani.Este extrem de greu sa ingrijesti un astfel de bolnav.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate