Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Transnistria vrea sa ceara alipir...

Defectiune masina de spalat vase ...

Orase de trait -Europa

Monstruoasa coalitie - PNL&PSD
 Fractura humerus+radius(cubitus)&...

Propuneti sigla PSDNL pentru euro...

Tencuiala tavane cu folie de plas...

A cunoaste DOAR limba engleza e u...
 Izolatie tavan?

Telefoane low end - generalitati

setare permanenta 16:10 in VLC?

Schimbare nume strada se schimba ...
 ¨Pentru ca ti-a placut Einstein &...

Produsele marca proprie ar putea ...

Slabire burta

Extender mikrotik
 

Adobe Premiere Pro

- - - - -
  • Please log in to reply
3381 replies to this topic

#1
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Deschid acest thread pentru ca m-am saturat sa fiu intrebat pe PM despre Premiere Pro.
Nu am timp sa scriu ghiduri, voi incerca doar sa raspund aici la unele intrebari care tin strict de Adobe Premiere Pro. Sper ca mi se vor alatura si GunX si Ankh si vor mai sari si ei cu sfaturi  :)
Pentru inceput voi incepe cu cerintele minime de sistem. Iata ce zice producatorul:
- Intel® Pentium® III 800MHz processor (Pentium 4 3GHz recommended)
- Microsoft® Windows XP
- 256MB of RAM (1GB or more recommended)
- 800MB of available hard-disk space for installation
- Microsoft DirectX-compatible sound card (multichannel ASIO-compatible sound card for surround sound support recommended)
- CD-ROM drive, CD recorder (CD-R/-RW) required for CD creation
- DVD recorder (DVD-R/RW+R/RW) required for export to DVD
- 1,280x1,024 32-bit color video display adapter (OpenGL card recommended)
- For DV: OHCI-compatible IEEE 1394 interface and dedicated 7200rpm UDMA 66 IDE or SCSI hard disk

La astea as putea completa urmatoarele. Pentru o editare decenta as putea spune ca fara un procesor de minim 1,5 giga si minim 512 de ram mai rau te amagesti, pentru ca se va misca ca un kur. As mai recomanda hdd-uri S-ATA, preferabil puse in Raid0 si pentru a nu evita eventuale probleme legate de transfer, placa firewire pe PCI cu chipset Texas Instruments (recunosc acasa nici eu nu o am cu chipset TI) :)
Tot ca o completare, daca nu aveti calculatorul conectat la net recomand folosirea WinXp cu SP1.
Daca aveti calculatorul conectat la net folosirea SP2-ului dar cu driverele 1394 din SP1. Detalii aici.
In posturile urmatoare voi veni cu mai multe informatii. Sper sa am timp  :D

Edited by Mtz, 08 November 2005 - 19:21.


#2
Dragobete

Dragobete

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 16.07.2005
Si eu sper sa ai timp, pentru ca recomandari din experienta nu gasesc atat de multe pe cat mi-as dori.
E bine ca nu sunteti zgarciti si ne mai dati si noua solutii.
Bineinteles, nu am uitat ca nu trebuie doar mura in gura, deci am trecut la cautat si la studiu, cat se poate.

#3
Planetvideo

Planetvideo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 21.09.2005
Daca imi permite-ti pot sa vin si eu cu o remarca, eu as recomanda cu cea mai mare caldura Intel Pentium 4 Hyperthreading la 3 Giga...sub acest procesor incep belele va spun din proprie experienta.

#4
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Continuare...
Un plug-ins foarte util pentru Premiere Pro este Main Concept MPEG Pro. De multe ori te "scoate" ca sa zic asa cand esti in criza de timp. Este foarte util atunci cand te grabesti sa transpui un DV (D8) pe DVD, aducand posibilitatea de captura direct in MPG2 a materialelor. Evident pentru asta trebuie un sistem destul de puternic pentru ca totul se face din software nu din hardware. Un alt avantaj al plug-ins-uului este faptul ca dupa ce ai terminat editarea unnui material in DV poti sa exporti intregul material in MPG2 (sau 1) direct din timeline, fara a mai avea nevoie de encoder stand-alone si fara a fi nevoit sa exporti totul mai intai in DV. Sa ma scuze cei de la Adobe, dar encoderul lor cu care vine premieree e de toata jena. :)
Aceasta functie este foarte utila pentru cei cu hdd-uri mai mici care nu mai au spatiu sa exporte materialul editat tot in avi DV pentru se putea face ulterior encodingul.
La mine pe un sistem modest
CPU AMD sempron 2200+@1800
MB Asus A7V600-X
1,5 giga DDR Kingmax TSOP la 400MHz,
la o ora jumate de material editat, exporul in MPG2 dureaza cam 2 ore si 5-10 minute, folosind bitrate variabil, deci sub 1,5:1  B)

#5
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
....din pacate MC Pro....la captura in timp real Mpeg IBP...face destul de multe figuri, se blocheaza, device controlul o ia razna....iar eu nu am reusit sa capturez cu compresie soft mai mult de 5 minute in RT. In general din cate am observat, face compresia dupa captura (a cadrelor pe care nu areusit sa le faca in RT)...deci pana la urma dureaza tot cam 2 ore (1 ora captura DV, 1 ora export Mpeg IBP), poate mai putin un pic....insa dupa parerea mea nu merita riscul sa stai sa vezi daca se blocheaza sau nu. In schimb pe un Intel la 3 Ghz compresia merge 1 la 1 cu MC Pro direct de pe timeline (fara trznzitii si efecte...si presupunand ca cel care a filmat nu a zguduit foarte tare imaginea)....:)

#6
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Recunosc, ca decat de vreo 2 ori am captat direct in mpg2 cu Premiere, dar am avut materiale scurte 15-20 de minute. Ma grabeam, respectiv nu am stat sa transfer in DV si sa fac encodingul ulterior. Cert este ca la mine a mers fara probleme. O sa incerc cand am timp sa captez o ora in mpg2 sa verific daca apar probleme. :)

P.S. Nu ai specificat pe ce configuratie ai incercat. ;)

#7
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
P4 ....3Ghz....pe 7 sisteme am incercat...si nu stiu de ce dar face figuri. Pana la urma am renuntata si transfer DV...iar mpeg direct il fac cu Matrox. McPro face ceva de genul: capturez 1ora de material.....aproximativ 10-15 minute la codeaza RT....iar dupa terminarea capturii....incepe sa codeze restul (asta in cazul in care nu se blocheaza...:()...deci clar face undeva pe un scratch disk un temp de DV, pe care apoi il proceseaza. Daca nu bifez post encodingul....scapa frameuri in RT dupa 5 minute de material. De la HDD nu e ca sunt configurate Raid 0 si sunt sata. Bine...poate sa fie probabil si din alte cauze...pt . ca sistemele mele au toate aceiasi configuratie ...dar ce folosesc cel mai mult...este editarea de mpeg...care o face foarte bine.

#8
Gobi

Gobi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 13.05.2005
Pachetul de codecuri Ace Mega Codecs poate bloca programul la incarcare.
Dezinstalarea si folosirea ffdshow a facut viata mai usoara :)

O problema. De ce divx-urile importate se vad negru la playback ?.

#9
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
...eu  nu am instalat nimic pe sistem in afara de ce e neaparat necesar...deci in nici un caz AcePack. DivX se vad negre probabil pt. ca nu ai codecurile necesare instalate.

#10
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
intrebare: ce plugin sa folosesc in premiere sa fac "flip" la secventa astfel incat sa imi rezulte un normal rewind play? sau trebe sa ma joc in after effects?

pana acum nu m-am lovit de problema asta dar azi a trebuit sa fac asa ceva... inca sunt in ceata :D

#11
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
...Ctrl+R....ai optiune de speed si reverse....

#12
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
aha... cam ascunsa chestia...

#13
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
:D  Chiar ascunsa nu era...
Daca dadeai click dreapta in timeline pe fisier in meniul aparut gaseai si optiunea speed. CTRL+R este shortcut-ul  :)



 Gobi, on Nov 9 2005, 21:22, said:

Pachetul de codecuri Ace Mega Codecs poate bloca programul la incarcare.
Dezinstalarea si folosirea ffdshow a facut viata mai usoara :)

O problema. De ce divx-urile importate se vad negru la playback ?.

Este recomandabil sa nu folosesti codek pack-uri daca lucrezi cu softuri de editare. Personal inainte instalam doar divx 5.2.1 pro si imi mergeau si xvid-urile. Oricum mai nou daca am ceva in divx sau xvid, dvd, VCD, SVCD, etc, bag in Stand Alone si il captez din el (prin camera) direct in DV. E mult mai rapid asa decat sa stai la render pe urma. ;)
Asta a fost de fapt motivul pentru care mi-am luat dvd player cu divx, eu fiind un fan inrait al dvd-urilor.  :)

Attached Files


Edited by Night Elf, 10 November 2005 - 09:31.


#14
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Inca un trick despre Premiere. Desi este recunoscut pentru viteza mare de render comparativ cu alte softuri de editare, viteza de render creste si mai mult daca se lucreaza cu 2 harduri independente. (a nu se intelege 2 partitii diferite pe acelas hard). :)
Una bucata HDD pentru captura (what ever transfer) si cealalalta bucata HDD pentr Audio Comforming si Video Previews si Audio Previews. In poza de mai jos este veti gasi calea catre Scratch disks.

Attached Files



#15
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
...foarte adevarat, insa se simte si mai mult daca exista si al 3-lea hdd....pe care se face exportul....

#16
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Da, este si mai corect asa, numai ca de multe ori ceea ce montezi, pui pe DVD si daca folosesti Main Concept MPEG plug-ins numai ai nevoie sa exporti in DV, exporti direct in MPG2 si la asta nu prea se simte diferenta.
A avea inca un hdd pt. export deja inseamna 4 hdd-uri cel putin in sistem.
1. Sistem
2. Captura
3. Preview
4. Export
Asta ca sa nu mai pun ca ti-ar mai trebui unul de work :)
Sunt cam putini cu atatea hdd-uri.
Eu daca am nevoie sa scot materialul pe caseta, scot direct din Timeline, numai stau sa fac export, ca ma duce sistemul, lucrand cu 2 hdd-uri  B)

#17
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
....mai eu lucrez ceva de genul....2 Pc cu Matrox render RT...doar materiale de 1.5h. Un sistem cu Canopus la fel 1.5h si unul simplu. Dupa ce se termina de editat se exporta DV pe retea pe alte 2 PC care fac render.Alimentarea cu material o fac alte 2 PC care fac captura si diverse altele inclusiv net...:). Fiabilitate mai mare de atat in ca nu am reusit sa am...pt. ca de pe Matrox si Canopus 2h de material se exporta in DV (cu tot cu efecte etc.) in 30 de minute...iar de pe cel simplu in 1 ora....deci oricum salvez timp fata de a da render direct de pe timeline....

#18
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
De ce nu-ti faci un server video? Iei o placa de baza cu 4 porturi S-ATA. Montezi 4 hdd-uri de 250 Giga in Raid0 retea pe 1 Giga si te-ai scos. E mult mai rapid. Eu la birou lucrez cu server video. Toate statiile capteaza pe local si varsa in server, astfel incat oricare din statii are acces la fisierele exportate. ;)

P.S. Vezi cva ti-am dat un PM  :D

Edited by Night Elf, 10 November 2005 - 23:57.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate