Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pilotaj drone - curs obligatoriu?...

Probleme submersibila

Utilizatorii de servicii de comun...

Notificare Anaf pentru venituri d...
 Router wirelles care sa stie de V...

ETL one to many relationship from...

Trust Wallet

Inmulțire pomi cu flori (meliferi...
 Întrebare, facebook in Rusia

Excel scriere numar condensat

Camera auto DVR PNI Voyager S1700...

PC pentru editare video si putin ...
 Sistem de navigatie GPS PNI L710 ...

OnePlus Watch 2

Costuri 150 mp parter vs 170 p+1

Turcia - cea mai apropiata statiu...
 

amplificatoare cu tranzistoare

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#37
tuyastudio

tuyastudio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 15.01.2007
foloseste o schema cu alimentare diferentiala , o sa ai un randament mai bun

#38
electrocatt

electrocatt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 22.07.2006
pentru cei interesati cateva amplificatoare audio de putere

Attached Files


Edited by electrocatt, 28 February 2008 - 12:23.


#39
Morgoth

Morgoth

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 29.02.2008
Tranzistoarele 2N3055 sunt de mult expirate :D
Se aud inaltele ca si cum ai baga boxa intr-un butoi

De ce nu incerci sa folosesti BDX 66 si BDX 67 care sunt si darlington ( au prefinal integrat ) si poti trage din o pereche 120W
Sau de ce nu incerci o schema cu mosuri ca finali care au o banda de trecere extrem de mare si se aud sunetele inalte perfect

Edited by Morgoth, 11 March 2008 - 17:41.


#40
aleksutzu07

aleksutzu07

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 13.01.2007

View Postdonpetru, on Jun 25 2007, 19:04, said:

EK90, poti sa realizezi urmatoarea schema de amplificator audio:
Attachment Un_ampli...55_misto.JPG

NUMAI BINE
Legat de schema asta, poate sa imi dea cineva niste raspunsuri? Cam care este rolul etajelor?
Sunt student la automatica si acuma lucrez la un proiect despre un amplificator. Am realizat schema respectiva in Orcad, mai exact PSpice Schematics, dar sincer, nu prea reusesc sa inteleg. Cu siguranta din cauza ca sunt incepator :). Deci, imi puteti spune si mie in cateva cuvinte la ce sunt bune acele etaje?
Va multumesc anticipat

Edited by aleksutzu07, 19 May 2009 - 17:46.


#41
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Este bine sa citim si ceva teorie despre amplificatoare.
Primele exemple gasite:
http://www.ece.mtu.e...tput-Stages.pdf
http://www.eee.bham..../PowerAmps5.ppt
http://www.makro.one...df/PowerAmp.pdf
http://www.calvin.ed...ba-chapter9.ppt
http://www.elizabeth...dbell/CH 09.pps


Pe scurt ai acolo un etaj care este o sursa de curent. (1). Rolul acestui etaj este de a asigura curentul necesar etajului de amplificare de tip diferential (2)  indiferent de valoarea tensiunii de alimentare.
http://tet.pub.ro/ma.../lucrarea_1.pdf
http://www.phys.ubbc...operational.pdf
Semnalul de la iesirea amplificatorului diferential este aplicat unui etaj ''pilot''/''driver'' (3) care lucreaza ca amplificator in clasa A. Driverul ataca cu semnal etajul de iesire (5)  care functioneaza in contratimp/''push-pull'' in clasa AB (practic mai mult B ).
http://www.bel.utclu...mplif_cls_B.doc
Pentru functionarea corecta la distorsiuni minime este necesara polarizarea etajului final cu tranzistorul BC546, ce  formeaza un circuit de tip ''superdioda''(4)
http://faraday.etc.u...ice/CulCap2.pdf


Attached File  audio_z.GIF   17.75K   291 downloads

Edited by mister_rf, 20 May 2009 - 08:46.


#42
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009
Salut! Am si eu un amp, cu kd607s, recuperat dintr-un tv vechi dar nu stiu unde se leaga in si out. Alimentarea am gasit-o si i-am pus traful lui original ca l-am primit separat, iar placa cu piese era rupta in doua bucati :blink:

Daca mai trebuie poze mai pun

Atasamente:

a, si care sunt pinii b, c si e la kd607??c -ul cred ca e pe tranz

Attached Files



#43
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Ce ai tu acolo este o sursa de alimentare dintr-un Tv alb negru... Nu este amplificator.

#44
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009
si ce rol are acel tranz?as putea sa o folosesc la ceva??am 2

#45
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Tranzistoarele de putere sunt de tip NPN cu tensiune Uce=80V, Ic=10A si Pmax=70W.
Se pot folosi in amplificatoare audio.
Attached File  KD607S.pdf   106.49K   148 downloads

In montajul initial au rol de stabilizator serie, uite si schema, KD607S  a fost inlocuit ulterior cu SDT9202
Attached File  alim_tv.JPG   80.88K   159 downloads

#46
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009
dar circuitul cu totul nu as putea sa il folosesc pe la ceva???la vreo alimentare de amp cu tranzistori??

si cu doi tranz kd607 as putea sa sar lejer de 100w??

la datasheet imi spune: 'this is not valid pdf file!' alte pdf-uri nu ai ca eu nu am gasit pe net

Edited by valytzu1207, 02 August 2009 - 20:35.


#47
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Poate un alimentator  la 15-16V  si un curent de cateva sute de mA si cam atat.
Nu cred ca ai nevoie de stabilizator serie care sa furnizeze 140V.
Stiu, se poate modifica pentru alte tensiuni, dar are un volum prea mare.
Si daca PDF-ul,  care este pdf, nu se poate deschide cu variantele disponibile, uite detaliile aici:
Attached File  KD.GIF   31.87K   99 downloads

#48
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009
Eu as vrea sa imi fac un amp audio cu tranz si imi trebuie alimentarea la +/-70v. Nu imi foloseste aceasta sursa, modificata, eventual sa ii pun un radiator mai mic si sa ii pun racire fortata, sau eliminate unele piese??
A, si as putea sa imi fac un amp audio, cu 2 tranz 2n3055, in aer??Piesele sa fie imprastiate pe langa tranz, izolati pinii, eventual sa dau cu ceva silicon pe ele sa nu faca scurt, sa stea fixe. Eu nu locuiesc in oras si nu am magazin cu componente foarte aproape, cel mai aproape la apx 35km :blink: , iar piesele cu care il fac (daca pot sa il fac asa) le recuperez de prin casetofoane, tv si ce mai gasesc :D

#49
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
La un amplificator audio nu o sa-ti trebuiasca neaparat alimentare stabilizata, deci nici sursa respectiva nu merita a se folosi in acest scop.

Realizarea ''in aer'' este OK daca piesele pot sa fie cat de cat fixate pentru a evita un scurtcircuit.
Eu recomand cel putin sa te ajuti de o placa din material izolant (fie aceasta si o bucata de placaj) pe care se fixeaza cateva conexiuni ajutatoare.
Aceste conexiuni pot sa fie confectionate ad-hoc din fir de cupru sau ''cose metalice''  si sa fie prinse cu capse/suruburi/holtsuruburi/cuie pe placa si vor constitui nodurile principale care conecteaza mai multe componente. dispunerea acestor noduri tine cont de dimensiunea componentelor si de schema de conectare.
Acum daca prinderile respective au corespondent pe  ambele parti, pentru o eventuala montare intr-o cutie metalica, placa respectiva se poate dota cu 4 ''picioare'' confectionate din suruburi de 3-4mm, ce vor ajuta la prinderea placii si mentinerea acesteia la o distanta suficienta pentru a evita contactul electric intre punctele de prindere si carcasa metalica.

#50
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007
@valytzu1207 atentie la sursa tv.
e cu autotransformator.
pericol de electrocutare!

#51
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009

View Postpaulvanorton, on 3rd August 2009, 10:48, said:

e cu autotransformator.

si ce inseamna autotransformator??

si nici transformatorul (autotransformatorul) nu as putea sa il folosesc impreuna cu un alt circuit sa imi scoata 70v??alte metode de a obtine 70v nu sunt??

#52
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009
am citit pe un forum (#### mai exact) ca as putea sa scot din cei 140v doar 70v cu nu stiu ce GND, mi se pare ca daca pun alimentarea la gnd si + , nu la - si +. e adevarat??si daca da, cum obtin acel gnd??

#53
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
In primul rand tensiunea respectiva nu poate asigura si curentul necesar pentru un amplificator audio de putere.
Utilizarea acelui autotransformator nu te va face decat sa  pierzi timpul si sa te expui pericolului de electrocutare.
Si asta deoarece intre reteaua de 220V si circuitul secundar nu exista separatie galvanica, asta face ca in functie de cum se pune stecherul in priza sa ai la masa faza retelei, deci orice atingere a unei componente poate duce la electrocutare.

#54
valytzu1207

valytzu1207

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 358
  • Înscris: 11.06.2009
Deci as putea sa ma apuc sa dezmembrez acel autotransformator. Nu as putea folosi tolele sa il rebobinez ca am acasa sarma de toate felurile si marimile.

Am un tranz su161 si nu am gasit nimic despre el pe google. Pot sa il folosesc la amplificator audio??

Am citit pe net ca kd607 poate fi inlocuit cu 2n3055 si am gasit o schema mai simpla cu 2n3055, dar in loc de tranzitorul (tranzistorii) de preamplificare as vrea sa pun un tda2822 sau altceva pt preamplificare si sa il pun pe un singur tranzistor pt ca daca nu e ceva in regula sa nu mi se arda ambii tranzistori. Ati putea sa imi modificati schema astfel incat sa corespunda cerintelor?? :rolleyes:

Attached Files


Edited by valytzu1207, 04 August 2009 - 08:30.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate