Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema router ZTE F618V2 DiGi

Murder Mystery 2 (2023)

Recomandare Achizitie Autoclav

Problema creare folder si sterger...
 Impozit venituri inchiriere locui...

Infectie masea cu un perete ramas

Finisare placi OSB interior - ex...

Ecran spart- cum transfer totul a...
 Sfat privind achiztia unei masini...

Se tureaza la relanti

Nu pot seta frecventa RAM la 3200...

Inlocuire țeava principala a...
 Vopsea membrana difuzoare

sarea la sac

Intrebari privind "dotari"...

Volkswagen Jetta (Sfat / Pareri)
 

DBCombo conectare si listare la o baza de date in Visual Basic 6.0

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012
Buna ziua, intampin si eu o mica problema , daca stie cineva si ma poate ajuta la Visual Basic 6 sa setez un control DBCombo care sa-mi afiseze in lista lui datele campului respectiv din baza mea de date iar apoi cand selectez ceva din acea lista a DBCombo-ului sami afiseze toate datele inregistrarii respective ce le am in baza de date.

sa explic mai detaliat

sa zicem ca am o baza de date BUSINESS.mdb ce contine 2 tabele un tabel CLIENTI si un tabel ANGAJATI

folosesc un control AdoDC numit adoBUSINESS

am o forma in care afisez numai datele tabelei CLIENTI adica Nume, Varsta, telefon si CNP

si mie imi trebuie un DBCombo care cand dau click pe o anumita inregistrare afisata in dbcombo sami sara automat si sami afiseze in forma mea ce se afla in baza de date adika dbcombo sa fie in functie de nume cand dau clik pe un nume din dbcombo sami afiseze toate datele inregistrarii respective gen nume, varsta telefon si cnp.

va multumesc

ps: conectarea am reusit sa o fac imi afiseaza in dbcombo ce trebuie doar ca atunci cand dau clik pe ce este in lista numi afiseaza inregistrarile in baza de date.

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,370
  • Înscris: 24.02.2007
La alegerea unui element din combo iti construiesti o interogare corespunzatoare, o executi si afisezi rezultatele.

#3
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012

View Postdani.user, on 12th August 2012, 16:08, said:

La alegerea unui element din combo iti construiesti o interogare corespunzatoare, o executi si afisezi rezultatele.

ma rog am vazut ca DBCombo nu se pupa cu adodc si am ajuns sa folosesc DataControl.

pai nu stiu ce fel de interogare, caci combo meu imi ia si imi pune in el numele persoanelor .. pana aici toate bune.. nu stiu cum sa fac cand selectez un anumit nume din combo sa imi afiseze in casutele text si restul informatiilor persoanei respective.

daca ai putea sa ma ajuti tu pls.

#4
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,370
  • Înscris: 24.02.2007
SELECT * FROM ... WHERE nume = ...

Cand lucrezi cu baze de date relationale, SQL'ul e sfant. Ca s-au inventat diverse controale pentru a usura munca e alta poveste, ele iti usureaza munca cand stii ce faci, cand nu stii mai mult te incurca.

Fa un proiect in care folosesti doar controalele "standard" si populeaza-le manual si rezultate obtinute de pe urma SELECT'urilor.

#5
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012

View Postdani.user, on 12th August 2012, 16:59, said:

SELECT * FROM ... WHERE nume = ...

Cand lucrezi cu baze de date relationale, SQL'ul e sfant. Ca s-au inventat diverse controale pentru a usura munca e alta poveste, ele iti usureaza munca cand stii ce faci, cand nu stii mai mult te incurca.

Fa un proiect in care folosesti doar controalele "standard" si populeaza-le manual si rezultate obtinute de pe urma SELECT'urilor.


si cum fac eu asta in cod??? la procedura comboului de click sau change?

ca nu inteleg da-mi niste exemple ceva

sau mai bine pune si u codu aici daca stii cum se face ca eu ma tot chinui de o groaza de timp si nu reusesc.

si daca e bine ca eu folosesc un control datacombo? sau poate trebuie alceva ?

ideea mea e sa fie o lista combo care se deschide cu click mouse pe ea in jos sa curga ca o lista derulanta in care sami apara numele persoanelor ce sunt deja in baza de date iar apoi cand dau clik pe numele unuia sa-mi afiseze in casutele text ce le am datele respective complete din baza de date ale acelui nume.

pls pls si mersi.

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,370
  • Înscris: 24.02.2007
http://msdn.microsof.....v=vs.60).aspx

#7
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012

View Postdani.user, on 13th August 2012, 00:55, said:


nu ma ajuta cu nimic scrie tu aici codul pentru acel combo pentru ca eu la procedura click a comboului nu pot sa pun select*from bla bla bla
deci daca vrei sa ma ajuti pune si tu aici ce tre sa pun in datacombo codul multam

#8
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012
iata si rezolvarea problemei pentru cei care au nevoie


pentru ca sa iti afiseze anumite date dintr-o baza date intr-un combo si atunci cand dai click pe ceva din acel
combo sa afiseze in casutele text si restul de date

avem nevoie de un adodc1 si un combo1 ( simplu ) nu se seteaza la proprietati nimic la acel combo

decat poate daca vrem

ca utilizatoru sa apese o litera si sa sara la cuvantul respectiv e recomandat
sa folosim la combo1 la proprietati la design sa fie

Style: 2 - DropDown LIST

Ne trebuie un cod la form LOAD si un cod la combo CLICK


pentru form load:
------------------


Adodc1.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=DatabaseName.mdb"
Combo1.Clear
Adodc1.RecordSource = "select distinct ColumnName from TableName"
Adodc1.Refresh
With Adodc1.Recordset
Do Until .EOF
Combo1.AddItem ![ColumnName]
.MoveNext
Loop
End With
Adodc1.RecordSource = "TableName"
Adodc1.Refresh

codul pentru combo:
--------------------

Adodc1.RecordSource = "select * from TableName where ColumnName='" & Combo1 & "'"
Adodc1.Refresh

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate