Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cand va deveni tehnologia 5G majo...

Fals pozitiv ?

Masina sprijinita pe 2 roti

Rant MediaGalaxy și alții
 Capriori direct pe centura

Easun SMV 8KV vs Growatt SPF 6000ES

FOSSIL vs FOSSLI Romania

Glande salivare infundate
 Interpretare consult oftalmologic

Cand se inlocuiesc bujiile?

Situatie ciudata Whatsapp

Exclusivitate: „Regele moar...
 Achizitie auto din Germania

Romanii vor putea intra in SUA fa...

Doresc estimare dimensiuni camera

Obtinere ip dedicat Romania

Afacere 16 ani

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

figo1988

figo1988

Guru Member

• Grup: Validating
Stiu ca e mai greu, dar incearca sa faci ceva legat de viitorul tau. Sa fim seriosi, doar nu vrei sa ramai cartof de supermarket toata viata :).

Eu in liceu vindeam bratari de silicon (era cerere destul de mare atunci) si accesorii pt iPod. Acum, nu stiu cat mai merge treaba asta cu "bisnitareala" la negru, dar te poti documenta daca te intereseaza. In rest, daca nu te atrage partea de antreprenoriat, ti-as recomanda ca prima oara sa incerci sa te bagi pe langa un fotograf, ca ajutor. Te va ajuta mult dpdv al experientei, mai cunosti oameni, mult mai util pentru viitor decat sa fii cartof.

PS: Ce vrei sa faci mai departe? (facultate, profesie)

Tront

Tront

Member

• Grup: Members

View Postfigo1988, on 7th August 2012, 08:22, said:

Stiu ca e mai greu, dar incearca sa faci ceva legat de viitorul tau. Sa fim seriosi, doar nu vrei sa ramai cartof de supermarket toata viata :).

Eu in liceu vindeam bratari de silicon (era cerere destul de mare atunci) si accesorii pt iPod. Acum, nu stiu cat mai merge treaba asta cu "bisnitareala" la negru, dar te poti documenta daca te intereseaza. In rest, daca nu te atrage partea de antreprenoriat, ti-as recomanda ca prima oara sa incerci sa te bagi pe langa un fotograf, ca ajutor. Te va ajuta mult dpdv al experientei, mai cunosti oameni, mult mai util pentru viitor decat sa fii cartof.

PS: Ce vrei sa faci mai departe? (facultate, profesie)

Am sa incerc asta cu bisnita, poate tine ( folii de telefon, casti si traznai dastea ieftine :-? ).
Vreau sa merg pe medicina, sper sa intru la Carol Davila, daca nu, Titu Maiorescu am auzit ca e o facultate buna ( stiu ca este cu plata, dar lucrul asta este asigurat deja de parinti, nu intru in detalii ).  Ajutor pot primii de la parinti, tatal medic si mama psiholoaga ( dar le stie bine si ea ).

Multumesc de sfaturi tuturor!

deniszet

deniszet

New Member

View PostTront, on 8th August 2012, 21:53, said:

Am sa incerc asta cu bisnita, poate tine ( folii de telefon, casti si traznai dastea ieftine :-? ).
Vreau sa merg pe medicina, sper sa intru la Carol Davila, daca nu, Titu Maiorescu am auzit ca e o facultate buna ( stiu ca este cu plata, dar lucrul asta este asigurat deja de parinti, nu intru in detalii ).  Ajutor pot primii de la parinti, tatal medic si mama psiholoaga ( dar le stie bine si ea ).

Multumesc de sfaturi tuturor!

off

De ce vrei sa mergi la facultatea de Medicina, daca pasiunea ta e alta ?

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.

on

Daca te pricepi putin la Photoshop (ar fi indicat daca spui ca iti place fotografia) poti edita/modifica poze prietenilor contra cost:

3 poze - 10 lei
5 poze 15 lei

etc.

Asta te-ar ajuta si pentru o viitoare cariera de fotograf! Cum spunea si figo1988 iti faci ceva cunostinte care ar avea legatura cu viitoarea ta cariera!

Bafta!

lawrence38

lawrence38

GAME......OVER

• Grup: Senior Members

View Postacorex, on 9th August 2012, 17:37, said:

Eu am 17,tot pe la 16 ani am inceput si eu.
In prezent fac cam 1000$/luna in mediul online.

Try your luck.
Cauta info despre PPD.

Si te-ai inscris doar ca sa ne spui asta ? PPD = Partidul Popular Democrat ? :huh:

Tront

Tront

Member

View Postdeniszet, on 9th August 2012, 15:49, said:

off

De ce vrei sa mergi la facultatea de Medicina, daca pasiunea ta e alta ?

on

Daca te pricepi putin la Photoshop (ar fi indicat daca spui ca iti place fotografia) poti edita/modifica poze prietenilor contra cost:

3 poze - 10 lei
5 poze 15 lei

etc.

Asta te-ar ajuta si pentru o viitoare cariera de fotograf! Cum spunea si figo1988 iti faci ceva cunostinte care ar avea legatura cu viitoarea ta cariera!

Bafta!
Fotografia la mine vreau sa fie ceva extra time, pentru mine, daca e sa fac vreun ban din asta, nu ma supar.
Prietenii mei au ajuns la nivelul editurilor ,, Instagram '' si atat (:|.
Asta e.
( ceva photoshop stiu si eu :) )

miromulus

miromulus

c'mon inner peace...!

Incearca site-uri de freelance, gen http://www.vworker.com/ (fostul rentacoder) Nu stiu care mai e situatia acum, dar in urma cu cativa ani se castiga bine.

FLORIN59

FLORIN59

New Member

daca,jumatate din tinerii romaniei,ar gindi ca tine,ar fi excelent...felicitari pt.tot ce vei face!

BlackPassion

BlackPassion

Member

Tata medic, mama psiholog si tu esti nevoit sa iti cauti de lucru pentru ceva banuti de buzunar?Saracutu' de tine///

ofi_tm

ofi_tm

Active Member

View PostBlackPassion, on 30 august 2012 - 18:06, said:

Tata medic, mama psiholog si tu esti nevoit sa iti cauti de lucru pentru ceva banuti de buzunar?Saracutu' de tine///
De ce "saracutu'" ? Bravo si lui si parintilor lui !! Pe bune !!

Mate0

Mate0

Junior Member

salut, poti sa faci combinatii cu telefoane. cumperi un telefon, il vinzi mai scumb, il schimbi pe ceva mai bun. mai dai si o teapa daca te duce capu :)

BlackPassion

BlackPassion

Member

View Postofi_tm, on 30 august 2012 - 22:47, said:

De ce "saracutu'" ? Bravo si lui si parintilor lui !! Pe bune !!
Nu zau?Eu cred ca au exagerat.Tu ti-ai lasa copilul sa mature strazi,de exemplu, pentru 50 lei si tu sa ai, bine merci, de toate?

florinel

florinel

Senior Member

Bravo initiatorului.
Black Passion . Da. Mi se pare o atitudine foarte sanatoasa asta. Ce, maturatul pe strazi e rusinos? Sau orice fel de activitate cinstita?
De aia suntem unde suntem, ca majoritatea romanilor se cred superiori si in consecinta considera ca li se cuvin doar munci de director - sau sa fie tinuti acasa pe banii parintilor. Asta e o atitudine foarte daunatoare.

Iar parintii care incurajeaza copiii sa munceasca (sub orice forma) sunt de laudat. Aia sunt oameni care se gandesc cu adevarat la viitorul copilului. Un copil crescut in spiritul respectului fata de munca de orice fel nu va muri de foame niciodata. Poti sa spui acelasi lucru despre aia care la 30 de ani nu-s in stare sa bata un cui sau sa schimbe o priza si inca mai cer bani de tigari de la parinti?
La 16 ani, in vacante, eu caram beton cu galeata si lucram ca ajutor de fierar betonist in constructii. 16 ore/zi, 12 sambata,8 duminica - pe valea prahovei, la vile. N-am murit, am invatat lucruri utile si am castigat bani frumosi .

@Tront. In principiu poti castiga banuti aproape in orice domeniu exista nevoie de un ajutor/asistent. Ca tot ai vorbit de fotografie -  poti incerca sa trimiti mailuri unor fotografi si sa-ti oferi serviciile ca asistent. Cari o geanta, dai la mana un aparat, un obiectiv - montezi/demontezi niste trepiede. Poate mai inveti si ceva fotografie -  deci iesi dublu castigat.

Edited by florinel, 31 August 2012 - 08:44.

BlackPassion

BlackPassion

Member

View Postflorinel, on 31 august 2012 - 08:43, said:

Bravo initiatorului.
Black Passion . Da. Mi se pare o atitudine foarte sanatoasa asta. Ce, maturatul pe strazi e rusinos? Sau orice fel de activitate cinstita?
De aia suntem unde suntem, ca majoritatea romanilor se cred superiori si in consecinta considera ca li se cuvin doar munci de director - sau sa fie tinuti acasa pe banii parintilor. Asta e o atitudine foarte daunatoare.

Iar parintii care incurajeaza copiii sa munceasca (sub orice forma) sunt de laudat. Aia sunt oameni care se gandesc cu adevarat la viitorul copilului. Un copil crescut in spiritul respectului fata de munca de orice fel nu va muri de foame niciodata. Poti sa spui acelasi lucru despre aia care la 30 de ani nu-s in stare sa bata un cui sau sa schimbe o priza si inca mai cer bani de tigari de la parinti?
La 16 ani, in vacante, eu caram beton cu galeata si lucram ca ajutor de fierar betonist in constructii. 16 ore/zi, 12 sambata,8 duminica - pe valea prahovei, la vile. N-am murit, am invatat lucruri utile si am castigat bani frumosi .

Cred ca m-ai inteles gresit.Mai bine las-o asa, oricum toti o sa vina cu baliverne de'astea.Stiu si eu ce inseamna munca... am lucrat  la 15 ani, lucrez si acum, program de 16-18 ore, nu impresionezi pe nimeni si nu ma cred superioara.

Dupa cum observi el e dispus sa faca chiar orice, si nu neaparat munca cinstita.Tata medic, copil bisnitar...ti se pare ok?

gerrardpit

gerrardpit

New Member

Cred ca ai putea sa incerci sa faci ceva online deoarece necesita investitii mici pentru inceput.

florinel

florinel

Senior Member

View PostBlackPassion, on 31 august 2012 - 08:51, said:

Cred ca m-ai inteles gresit.Mai bine las-o asa, oricum toti o sa vina cu baliverne de'astea.Stiu si eu ce inseamna munca... am lucrat  la 15 ani, lucrez si acum, program de 16-18 ore, nu impresionezi pe nimeni si nu ma cred superioara.

Dupa cum observi el e dispus sa faca chiar orice, si nu neaparat munca cinstita.Tata medic, copil bisnitar...ti se pare ok?

Nu m-am referit la tine la partea cu superioritatea - ci la cei care "si-au tocit coatele pe bancile facultatii ca sa lucreze ca muncitor?". Am intalnit foarte des atitudinea asta si e foarte daunatoare societatii.

In cazul de fata mi se pare laudabila intentia de-a castiga niste bani ai lui, sa nu mai fie nevoit sa ceara. Evident ca la 16 ani va fi tentat sa aleaga "calea usoara", avand in vedere sistemul de valori in care a crescut.

Nu vad relevanta faptului ca parintii sunt medici . Nu prea pun pret pe etichetele astea care te situeaza mai sus sau mai jos in scala de valori in functie de meseria pe care o ai sau banii pe care ii castigi(ca daca ar fi asta un criteriu, s-ar intelege ca politicienii sunt in varful sistemului de valori, nu?).

Alexis21

Alexis21

Junior Member

E greu sa te angajezi la real sau afi,nu-i mai dati copilului vise de succes,daca te duci la real ,afi etc ,nu o sa vorbesti direct cu managerul care te angajeaza,o sa vorbesti cu angajatii de acolo...si nu vreau sa-ti spulber nici o speranta,dar nici un angajat nu o sa trimita mai departe cererea ta stiind ca isi va putea pierde locul de munca,mai ales pentru un student care e destul de greu...iti va spune ca o sa trimita cererea mai departe,dar de fapt o arunca la primul gunoi..si daca vrei sa vorbesti tu personal cu managerul,te va ruga sa astepti,dupa care un politicos " ne cerem scuze,momentan este plecat"..cel mai bine e sa ai un prieten care deja lucreaza,sau sa aplici online la astfel de supermarketuri,succes.

View Postflorinel, on 31 august 2012 - 19:51, said:

Nu vad relevanta faptului ca parintii sunt medici . Nu prea pun pret pe etichetele astea care te situeaza mai sus sau mai jos in scala de valori in functie de meseria pe care o ai sau banii pe care ii castigi(ca daca ar fi asta un criteriu, s-ar intelege ca politicienii sunt in varful sistemului de valori, nu?).

Florinel nu asa a fost mereu.. ?

Edited by Alexis21, 02 September 2012 - 06:14.

Tront

Tront

Member

Chiar conteaza asa de mult ocupatia alor mei?
Da, imi dau bani, dar totul tine de rusinea mea de ale tot cere bani. Vreau sa fiu independent. Da, parintii mei sunt perfect de acord sa muncesc ,chiar incurajeaza asta.
Nu stiu cum e pentru voi, dar imi e jena sa le zic alor mei ,, Imi puteti da va rog frumos 20 de milioane sa imi iau un DSLR? ''.
In legatura cu bisnita, ma gandeam doar asa la lucruri care au succes si un fel de ajutor pentru colege/colegi ( adica ma duc, le cumpar x, y, z lucruri ( ce imi cer ei ) si sa imi ofere bani de un suc pentru treaba asta ).
In legatura cu telefoanele, am mai cumparat si vandut ceva telefoane la viata mea ( ori noi ori second ) dar nu pot da teapa nici batut. Nu imi sta in caracter. Poate ziceti voi ca exagerez, dar simt ca nu pot dormi bine noaptea ca omul acela si-a luat teapa din cauza mea.
In legatura cu maturatul pe strazi, cred ca e umpic exagerat.
De ce?
Pentru ca in primul rand, nu pot zice in niciun caz ca viata e asa buna precum ziceti voi in familii de doctori. Da, avem o casa cu curte ( margine de Bucuresti ), 2 masini slabe si vechi, dar functionale, casa neterminata din 2005 ( doar un etaj in care locuim ), cautam preturile cele mai bune ( raport calitate/pret ) s.a.m.d.
Nu stiu daca am zis ceva de maturat pe strazi. Nu am nimic impotriva, daca castigul este satisfacator.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

View PostTront, on 09 septembrie 2012 - 14:46, said:

imi e jena sa le zic alor mei ,, Imi puteti da va rog frumos 20 de milioane sa imi iau un DSLR? ''.
La 16 ani nu ai nevoie de DSLR !
Acum e timpul pt. invatatura. Orice altceva te cam indeparteaza de ea si nu-i bine deloc pt. viitor.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate