Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 

Ruptura ligament incrucisat anterior

  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
Alin920031

Alin920031

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.05.2016

 KaTaeM, on 22 decembrie 2015 - 11:57, said:

Salutare.
Am sa scriu acest post doar pentru cei care vor sa faca investigatii si operatii in sistemul de stat cu decontare CASMB.

Istoria e asa: in urma cu 7 ani mi-am rupt LIA la o tura de enduro (cu motocicleta pe munte) intr-un mod stupid. La una din multele cazaturi de pe moto mi s-a agatat cizma de un plastic al motocicletei si in acest fel mi s-a rasucit genunchiul. Mi-am dat seama imediat ca e ceva grav deoarece durerea a fost intensa si am observat ca genunchiul este instabil (acea senzatie ca fuge intr-o parte). Recomandarea medicului la acea vreme (Predescu-Sf. Pantelimon) a fost de recuperare+kinetoterapie si intarire masa musculara pentru a putea suplini in oarecare masura ligamentul rupt cu conditia sa nu mai fac sport sau ligamento-plastie, dar nu aveam buget de 1500 euro cum se cere deobicei asa ca m-am reintors la enduro dupa 9 luni purtand la ambele picioare orteza sportiva ASTERISK. Ulterior m-am apucat si de ciclism mai serios + drumetie pe munte (Fagaras-Piatra Craiului etc). Deci se poate, dar nu la nesfarsit pentru ca in vara aceasta la o drumetie/coborare de la Vf. Omu pe Valea Cerbului am pus piciorul stramb pe o piatra si am auzit cum trosneste genunchiul. In urma investigatiilor am descoperit ca acum am si oleaca de menisc intern+extern rupt asa ca am inceput sa ma interesez de reconstructie LIA.
Si acum informatile referitoare la investigatii (scriu pt cei care nu stiu sau isi dau cu parerea in necunostinta de cauza):
RMN se face de mult timp in sistem decontat 100% de CASMB. Se poate face si pe loc cu bani, dar nu este obiectul acestui post.

Procedura e asa:
- te duci la medicul de familie si iei trimitere catre Ortopedie/Traumatologie
- cu acea trimitere te duci la un medic specialist ortoped care are contract cu CASMB, ii arati genunchiul si ii spui ca vrei sa faci RMN (ii povestesti ce ai patit). Iti va da un alt bilet de trimitere catre investigatie paraclinica RMN(sa fie bifata casuta cu litera C=cronic ca sa fie valabil 3 luni).
- avand trimiterea catre investigatie RMN te apuci si cauti cu Google: "RMN decontat CASMB" si faci frumusel o lista cu toate clinicile din Bucuresti care au contract cu CASMB. Mie mi-au iesit vreo 16 clinici. Din astea 16 vor ramane foarte putine deoarece multe nu mai au plafon, altele te vor programa peste 3 luni etc, dar vei gasi cu siguranta o programare la maxim 1 luna distanta. La mine au fost castigatori MEDINST, MEDLIFE (dar atentie aici!!!, nu faceti la clinica Favorit pt ca au un aparat in miniatura pt coate si genunchi cu un camp magnetic de doar 0,2 Tesla fata de 1,5 tesla cum au aparatele mari,doctorul meu mi-a atras atentia ca acel aparat sa fie de minim 1,5 Tesla) si PROVITA. Mai este si GRAL MEDICAL dar ei sunt un pic mai calici si cer in plus o coplata de 150 lei reprezentand interpretarea diagnosticului si nu se poate face fara el.
- avand RMN + interpretarea in mana te apuci sa cauti un chirurg (asta daca nu ai facut-o pana acum). Daca vei cauta pe Google vei gasi vreo 4-5 nume sonore, aceleasi mereu (nu le repet pentru a nu le indexa din nou google) pentru care va trebui sa faci un imprumut bancar ca sa te operezi.
REPET: acest post nu este pt cei care cu un salariu pe o luna sau cu un imprumut bancar se pot duce la Sanador sau MEDSPORT  sa se opereze si sa faca recuperare tot acolo, ci pt cei care vor sa sa o faca in sistemul public cu decontare 100%. DA! toata operatia inclusiv suruburile si tot ceea ce se foloseste la operatie este decontat de stat.
Intamplarea a facut ca un prieten de-al meu sa se opereze la doctorul Stefan Mogos de LIA in urma cu ceva timp la spitalul de ortopedie Foisor. I-am urmat sfatul, dar am vrut sa ma conving personal asa ca m-am dus in curtea spitalului si am intalnit 3 tineri bandajati la genunchi iesiti la o tigare. I-am intrebat la cine s-au operat, cum a fost si care sunt conditiile. Coincidenta sau nu, erau operati tot de doctorul Stefan Mogos, descrierea lor fiind a unui doctor tanar, comunicativ cu pacientul si la obiect fara vorbe in plus. Am zis sa merg mai departe si sa obtin o recomandare si de la receptia spitalului a unui doctor bun. Recomandarea a fost aceeasi asa ca am luat legatura cu dl doctor si am intrat in linie dreapta catre operatie. Programarea pt operatie s-a facut in aprox. 2 sapatamani dupa ce am avut rezultatul RMN.
Prima surpriza placuta a fost cand doctorul m-a certat si mi-a zis sa nu il mai caut prin spital pentru a vorbi cu dansul ci sa-l sun la telefon sau sa luam legatura pe email, avand deja o carte de vizita primita la prima consultatie. A doua surpriza placuta a fost cand am vazut ca nr de telefon este al dansului si nu al vreunei asitente sau al unui cabinet la care nu raspunde nimeni si in caz ca nu poate raspunde pe loc, cu siguranta te va suna inapoi. La fel de prompta a fost si comunicarea ulterioara pe email, lucruri pe care le consider foarte importante.

Despre OPERATIE nu am ce sa spun prea multe pt ca a fost nedureroasa cu anestezie partiala rahio, iar "sejurul" in spital a fost de 4 zile. Operatia s-a facut cu grefa de tendon luata de pe tibie de la acelasi picior si a durat aprox 2 ore. S-a curatat si meniscul intern si extern de zonele rupte. Dupa 4 zile am plecat pe picioare in carje cu o flexie de 75-90 de grade, iar extensia aproape completa. In cele 3 zile dupa operatie "am facut miscare" la spital cu aparatul Kinetec aproximativ 1 ora pe zi.
Spitalul de ortopedie Foisor este renovat, conditiile sunt excelente (as zice de 4 stele) cu paturi electrice cu telecomanda, 2 televizoare in camera, buton de comenzi lumina la pat si buton pt a chema asistenta (lucru de care mai ai nevoie pt calmante, piciorul doare foarte tare dupa ce se duce anestezia) si personal sanitar amabil, dar in limita recomandarilor medicale. Nu-ti vor pune tona de calmante pt ca nu au voie, deci nu au nimic cu tine personal. La ATI in schimb poti lua la cerere cata morfina vrei pt ca acolo se poate si chiar ai nevoie pt durerea insuportabila.
Acum sunt la 42 de zile de la operatie, am extensia completa, flexia o fac la 145 de grade si as putea sa merg lejer si pe bicicleta dar se pare ca inca nu am voie pana la 3 luni. Carjele le-am lasat acasa dupa 20 de zile de la operatie pt ca m-am simtit destul de bine si fara ele. Genunchiul mai este un pic umflat in zonele operate insa scade pe masura ce trece timpul.
RECUPERAREA am facut-o singur acasa in primele 21 de zile dupa programul pe care mi l-a dat dl doctor la externare, un program complex si foarte bun (recomand cu caldura flexie pe Skateboard stand pe un scaun, face minuni). La primul control la 21 de zile am obtinut o flexie de 125 de grade, iar la al doilea control la 42 de zile (adica acum) am deja o flexie 145 de grade. Unii doctori recomanda inacitvitate 1 luna de zile de la operatie, insa eu, la recomandarea medicului chirurg, am facut miscare din prima zi. Am apelat si la un cabinet de recuperare/kinetoterapie vreo 10 zile tot cu trimitere prin CASMB=gratuit pentru a mai invata ceva miscari in plus. Dureri nu am, iar piciorul il simt ok cu mentiunea ca la mers pe jos am achizitionat un mic schiopatat de care probabil voi scapa mai greu.

Rezumatul ar fi ca se pot face investigatii/operatii in conditii bune la multi medici tineri si priceputi (la spitalul Foisor se opereaza zilnic cazuri de LIA, menisc , proteze de genunchi sau sold, deci oamenii aia chiar asta fac zilnic) fara a te indatora la prieteni sau la banca, cu costuri mult mai mici decat in sistemul privat sau la medici renumiti, insa daca dispui de multe finante sau  vrei sa te imprumuti si iti place in sistemul privat am aflat ca de ex. ca, incepand cu 7000 lei cu materiale incluse te poti opera la Sanador , sau la alti medici renumiti din sistemul public de stat Posted Image
Buna seara....stii cumva daca acel medic inca mai este in spital ca si au nevoie de o asemenea operatie si nu stiu incotro sa ma indrept

#20
KaTaeM

KaTaeM

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 29.12.2014
Teoretic este, practic intrebi la recepția spitalului sau dai un telefon dacă nu ești din București .

#21
Fanel_I

Fanel_I

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.06.2016
@Alin920031 - doctorul Ștefan Mogoș încă activează la Spitalul Foișor. Săptămâna trecută, marți, m a operat pe mine de ruptura ligament încrucișat anterior& curățat menisc intern. Acum sunt acasă urmând programul de recuperare recomandat de acesta. Confirm cele expuse de KaTaeM în postul de mai sus: costurile decontate de CASMB, modul de parcurgere al pașilor pentru a obține toate documentele și faptul ca dr. Ștefan Mogoș este un doctor din noua generație. Pe scurt: marti m am operat, joi m am externat. În momentul de fata, in baza exercițiilor recomandate de doctor, am o flexie de aproximativ 90 de grade și o extensie completa. Dureri mari nu am, doar din când în când, în special seara, am o senzație de disconfort în partea exterioara a genunchiului (ca și cum ceva acolo ar rămâne blocat - tind eu sa cred ca este un muschi, dar urmează sa obțin părerea doctorului în zilele ce urmează). Toate bune tuturor și recuperare ușoară!

#22
Koshmyn

Koshmyn

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.07.2016

 Fanel_I, on 04 iunie 2016 - 23:06, said:

@Alin920031 - doctorul Ștefan Mogoș încă activează la Spitalul Foișor. Săptămâna trecută, marți, m a operat pe mine de ruptura ligament încrucișat anterior& curățat menisc intern. Acum sunt acasă urmând programul de recuperare recomandat de acesta. Confirm cele expuse de KaTaeM în postul de mai sus: costurile decontate de CASMB, modul de parcurgere al pașilor pentru a obține toate documentele și faptul ca dr. Ștefan Mogoș este un doctor din noua generație. Pe scurt: marti m am operat, joi m am externat. În momentul de fata, in baza exercițiilor recomandate de doctor, am o flexie de aproximativ 90 de grade și o extensie completa. Dureri mari nu am, doar din când în când, în special seara, am o senzație de disconfort în partea exterioara a genunchiului (ca și cum ceva acolo ar rămâne blocat - tind eu sa cred ca este un muschi, dar urmează sa obțin părerea doctorului în zilele ce urmează). Toate bune tuturor și recuperare ușoară!
Salut. Imi poti da te rog un cont de facebook sau un mail deoarece sunt programat pentru operatie sapt viitoare si as vrea sa aflu cateva informatii in privat? Mersi!

#23
johnnybegoode

johnnybegoode

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 941
  • Înscris: 30.03.2005
Salutare, de curând m-am alaturat și eu clubului celor cu operație menisc și LIA. Precizez ca sunt asigurat CASAOPSNAJ, iar procedurile sunt asemănătoare ca cele descrise de colegul Kaataem. Adică trimitere de la medicul de familie, internare de 1 zi în spital pt RMN. Concluziile au fost destul de nefavorabile, ruptură grad 4 menisc și ruptură LIA plus încă vreo câteva. Deși am înțeles ca și în Piatra Neamț sunt doctori buni, condițiile di spital lasă de dorit astfel încât am ales sa ma operez la Iași,la Spitalul de Recuperare mai precis. Aici exista o echipa de medici specializata în asemenea operații formata din domnii dr. Sava și Barbarosie. Eu am discutat cu dl. Sava, a fost foarte amabil și mi-a propus ca zi de internare marți 24 aprilie cu operație pe 25. Cum s-a întârziat mult din cauza aglomeratiei, am venit la spital miercuri dimineață, mi s-au făcut analizele iar la 12.30 eram deja în sala de operație. Am ales și eu anestezie parțială, cred ca în max 2 ore se terminase totul (mai greu e partea introductiva se pregătire a pacientului). Am stat câteva ore la Reanimare apoi pe la 18.00 m-au mutat la ATI, unde am rămas pana dimineața când m-au mutat în salon. Pe la 9 mi-au scos drenul și am făcut primii pași bineînțeles spre baie... Au urmat 7 zile de spitalizare apoi am plecat acasă. Am de făcut 21 zile injecții cu Clexane. Sase săptămâni nu am voie sa merg decât cu cârjele iar 6 luni nu am voie activități sportive. Fizioterapeuta de la spital a zis ca am voie pe bicicleta medicala de la 4 săptămâni, nu știu ce sa zic despre bicicleta de sosea (asta ma interesează cel mai mult). Precizez ca nu am plătit la spital decât "cazarea" adică 10 lei/zi pt camera cu TV. Sectia de Ortopedie de la Spitalul de Recuperare Iași este renovata complet, TV, frigider, pat rabatabil cu telecomanda, baia cu dus și bare de susținere la chiuveta și niște Wc-uri mai înalte decât cele normale care facilitează știți dvs ce😆. Personalul extrem de amabil, doctorii, internii, asistentele, ingrijitoarele, toată lumea...Urmeaza lungul drum al recuperării iar per ansamblu sunt foarte mulțumit. Dacă doriți detalii puteți sa ma contactați pe PM. Sănătate la toată lumea.

#24
abru

abru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 348
  • Înscris: 12.11.2005

 johnnybegoode, on 05 mai 2017 - 11:10, said:

bicicleta de sosea (asta ma interesează cel mai mult)

Salut eu m-am operat la LIA, iar cam dupa 6 saptamani am inceput ture cu bicicleta mai usoare prin oras. Dupa inca vreo doua saptamani am mers fara nici o problema, orice distante.
Dar sfatul trebuie sa ti-l dea un kinetoterapeut care te vede, nu un pacient.

Lungul drum al recuperarii nu e chiar asa lung daca iti place sportul.
Eu dupa 2 luni aproape ca am uitat de operatie. Dupa efort sustinut se umfla putin, dar nu deranjant.

#25
johnnybegoode

johnnybegoode

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 941
  • Înscris: 30.03.2005
Revin cu update dupa 3 luni de la operatie: operatia pe 26 aprilie, am urmat un program de fizioterapie (gimnastica medicala si bicicleta medicala) pana pe 2 iunie, cand am "scapat" la bicicleta de oras in paralel cu cea medicinala. Am incercat sa merg cat mai mult pe jos, noroc ca dupa inceperea vacantei am "scapat" de masina si am trecut la mersul pe jos. In primele saptamani ale lunii iunie nu am fortat nota, insa pe la la sfarsitul lunii deja facem ture de 80-100 km...Durerile la genunchi au continuat pana pe la 3 luni de la operatie, dureri manifestate printr-un fel de "jena" in zona operatiei, mai ales cand se schimba vremea. Am trecut deja in cea de-a patra luna iar durerile au inceput sa dispara aproape de tot, in tot acest timp continuand cu mersul pe joc alternativ cu mersul pe bicicleta medicinala/de oras. Astept sa mai treaca vreo 2-3 saptamani sa incerc un drum pe Ceahlau. Pana atunci va doresc multa sanatate!

#26
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
Va salut, ca sa nu deschid un topic nou, si scuze daca deranjeaza ca pun intrebare aici, in urma cu trei luni in urma unei sarituri am simtit o mica durere la genunchiul drept iar in saptamana urmatoare durerea a fost mai mare dar nu ma durea cand flexam piciorul sau daca il fortam in vreun fel.
La doua saptamani am hotarat sa merg la un medic, mi-a intors genunchiul pe toate fetele, nu am simtit durere la nici o procedura, mi-a spus ca am o imflamatie si mi-a recomandat fastum gel timp de aproape doua saptamani.
Saptamana trecuta am hotarat sa ma duc din nou avand in vedere ca durerile nu au trecut in totalitate, mi-a recomandat un rmn iar diagnosticul m-a demoralizat complet : menisc extern cu ruptura de gradul doi si un chist parameniscal, sfatul doctorului fiind clar - artroscopie -> menisectomie.
Tot weekend-ul nu am facut altceva decat sa citesc pe internet toate forumurile posibile, diverse studii etc.
Este cred mai mult decat clar ca probabil o sa urmeze artroza la genunchiul respectiv, si aici vine intrebare mea, este cineva care a suferit menisectomie acum ceva ani ? Stiu ca aici intra mai multe lucruri: marimea partii din menisc eliminata, greutate, daca se practica sporturi dupa operatie etc. Daca este cineva si este amabil sa povesteasca care ar fi stadiul dupa mai multi ani as fi recunoscator.
Multumesc anticipat si ii inteleg pe cei care au postat aici chiar daca nu am efectuat inca operatia si nu am o problema la ligamente.



#27
daddy0307

daddy0307

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.05.2007
nu are de ce sa urmeze artroza. operatiile de menisc sunt printre cele mai simple, atat ca procedura cat si ca recuperare.
este adevarat ca exista un risc de degradare mai rapida a cartilajului, dar riscul este si mai mare daca meniscul ramane nereparat.
in teorie, ruptura de gradul 2 a meniscului nu necesita operatie, doar cele de gradul 3 si 4. chistul respectiv s-a format din cauza traumatismului din interiorul genunchiului, iar odata cu eliminarea cauzei se va retrage si el.
eu acum 2 ani am suferit LIA si menisectomie, acum practic sporturi fara nicio problema. fac rmn uri anual pentru a urmari starea cartilajului, dar eu am avut si alte complicatii. asa ca nu te ingrijora si fii bucuros/a ca asta e singura problema.
ps si federer a suferit menisectomie si uite cum si.a revenit.

#28
haxx123

haxx123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 18.01.2014
@daddy0307 multumesc pentru raspuns, am fost si la un al doilea medic pentru inca o parere, mi-a recomandat kinetoterapie si fizio.
Am inceput astazi si sa vedem cum evolueaza lucrurile.
Mi-a spus ca pot sa traiesc si totata viata cu acea ruptura...


#29
daddy0307

daddy0307

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.05.2007
sigur ca da ca probabil este doar o fisura, mai ales daca zici ca este de gradul 2.
eu la genunchiul neoperat am o leziune de gradul 3 a meniscului pe care nu intentionez sa o operez pentru ca nu ma mai deranjeaza absolut deloc, doar primele cateva saptamani am avut ceva dureri. asta se intampla acum 3 ani. stiu ca e riscul sa se rupa oricand acea bucatica si sa se plimbe pe acolo, dar pana atunci nu imi fac griji.
asta pentru ca am vazut ce inseamna si o ligamentoplastie la celalalt genunci la care nu a mers bine recuperarea, au aparut artrofibroze si a mai fost necesara inca o interventie.
rabdare, optimism, si trecem peste toate.
spor la exercitii.
ps o sa vezi ca exercitiile pe care le faci au mai mult rolul de a intari musculatura si mentine mobilitatea. nu fac rau dar nici nu repara meniscul, nici nu au cum. se repara el singur cu timpul daca este leziune de grad 2.

#30
CoolPyr0

CoolPyr0

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 506
  • Înscris: 19.01.2010
Salutare tuturor!
Am fost si eu de mi-am facut 2 RMN-uri la ambii genunchi si am fost si la doctor dar as mai vrea sa aud si o alta parere. Cineva care ma poate ajuta daca ii dau ce am pe CD si screen la fisa scrisa ?! Multumesc anticipat

#31
daddy0307

daddy0307

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.05.2007
poti sa atasezi fisa sau pm cu rmn urile, pentru linistea ta.
dar singura opinie avizata este doar a unui medic specialist, deci ar trebui sa vezi un alt medic pentru inca o opinie.

#32
yimaida

yimaida

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 02.05.2016

 KaTaeM, on 22 decembrie 2015 - 11:57, said:

Salutare.
Am sa scriu acest post doar pentru cei care vor sa faca investigatii si operatii in sistemul de stat cu decontare CASMB.

Istoria e asa: in urma cu 7 ani mi-am rupt LIA la o tura de enduro (cu motocicleta pe munte) intr-un mod stupid. La una din multele cazaturi de pe moto mi s-a agatat cizma de un plastic al motocicletei si in acest fel mi s-a rasucit genunchiul. Mi-am dat seama imediat ca e ceva grav deoarece durerea a fost intensa si am observat ca genunchiul este instabil (acea senzatie ca fuge intr-o parte). Recomandarea medicului la acea vreme (Predescu-Sf. Pantelimon) a fost de recuperare+kinetoterapie si intarire masa musculara pentru a putea suplini in oarecare masura ligamentul rupt cu conditia sa nu mai fac sport sau ligamento-plastie, dar nu aveam buget de 1500 euro cum se cere deobicei asa ca m-am reintors la enduro dupa 9 luni purtand la ambele picioare orteza sportiva ASTERISK. Ulterior m-am apucat si de ciclism mai serios + drumetie pe munte (Fagaras-Piatra Craiului etc). Deci se poate, dar nu la nesfarsit pentru ca in vara aceasta la o drumetie/coborare de la Vf. Omu pe Valea Cerbului am pus piciorul stramb pe o piatra si am auzit cum trosneste genunchiul. In urma investigatiilor am descoperit ca acum am si oleaca de menisc intern+extern rupt asa ca am inceput sa ma interesez de reconstructie LIA.
Si acum informatile referitoare la investigatii (scriu pt cei care nu stiu sau isi dau cu parerea in necunostinta de cauza):
RMN se face de mult timp in sistem decontat 100% de CASMB. Se poate face si pe loc cu bani, dar nu este obiectul acestui post.

Procedura e asa:
- te duci la medicul de familie si iei trimitere catre Ortopedie/Traumatologie
- cu acea trimitere te duci la un medic specialist ortoped care are contract cu CASMB, ii arati genunchiul si ii spui ca vrei sa faci RMN (ii povestesti ce ai patit). Iti va da un alt bilet de trimitere catre investigatie paraclinica RMN(sa fie bifata casuta cu litera C=cronic ca sa fie valabil 3 luni).
- avand trimiterea catre investigatie RMN te apuci si cauti cu Google: "RMN decontat CASMB" si faci frumusel o lista cu toate clinicile din Bucuresti care au contract cu CASMB. Mie mi-au iesit vreo 16 clinici. Din astea 16 vor ramane foarte putine deoarece multe nu mai au plafon, altele te vor programa peste 3 luni etc, dar vei gasi cu siguranta o programare la maxim 1 luna distanta. La mine au fost castigatori MEDINST, MEDLIFE (dar atentie aici!!!, nu faceti la clinica Favorit pt ca au un aparat in miniatura pt coate si genunchi cu un camp magnetic de doar 0,2 Tesla fata de 1,5 tesla cum au aparatele mari,doctorul meu mi-a atras atentia ca acel aparat sa fie de minim 1,5 Tesla) si PROVITA. Mai este si GRAL MEDICAL dar ei sunt un pic mai calici si cer in plus o coplata de 150 lei reprezentand interpretarea diagnosticului si nu se poate face fara el.
- avand RMN + interpretarea in mana te apuci sa cauti un chirurg (asta daca nu ai facut-o pana acum). Daca vei cauta pe Google vei gasi vreo 4-5 nume sonore, aceleasi mereu (nu le repet pentru a nu le indexa din nou google) pentru care va trebui sa faci un imprumut bancar ca sa te operezi.
REPET: acest post nu este pt cei care cu un salariu pe o luna sau cu un imprumut bancar se pot duce la Sanador sau MEDSPORT  sa se opereze si sa faca recuperare tot acolo, ci pt cei care vor sa sa o faca in sistemul public cu decontare 100%. DA! toata operatia inclusiv suruburile si tot ceea ce se foloseste la operatie este decontat de stat.
Intamplarea a facut ca un prieten de-al meu sa se opereze la doctorul Stefan Mogos de LIA in urma cu ceva timp la spitalul de ortopedie Foisor. I-am urmat sfatul, dar am vrut sa ma conving personal asa ca m-am dus in curtea spitalului si am intalnit 3 tineri bandajati la genunchi iesiti la o tigare. I-am intrebat la cine s-au operat, cum a fost si care sunt conditiile. Coincidenta sau nu, erau operati tot de doctorul Stefan Mogos, descrierea lor fiind a unui doctor tanar, comunicativ cu pacientul si la obiect fara vorbe in plus. Am zis sa merg mai departe si sa obtin o recomandare si de la receptia spitalului a unui doctor bun. Recomandarea a fost aceeasi asa ca am luat legatura cu dl doctor si am intrat in linie dreapta catre operatie. Programarea pt operatie s-a facut in aprox. 2 sapatamani dupa ce am avut rezultatul RMN.
Prima surpriza placuta a fost cand doctorul m-a certat si mi-a zis sa nu il mai caut prin spital pentru a vorbi cu dansul ci sa-l sun la telefon sau sa luam legatura pe email, avand deja o carte de vizita primita la prima consultatie. A doua surpriza placuta a fost cand am vazut ca nr de telefon este al dansului si nu al vreunei asitente sau al unui cabinet la care nu raspunde nimeni si in caz ca nu poate raspunde pe loc, cu siguranta te va suna inapoi. La fel de prompta a fost si comunicarea ulterioara pe email, lucruri pe care le consider foarte importante.

Despre OPERATIE nu am ce sa spun prea multe pt ca a fost nedureroasa cu anestezie partiala rahio, iar "sejurul" in spital a fost de 4 zile. Operatia s-a facut cu grefa de tendon luata de pe tibie de la acelasi picior si a durat aprox 2 ore. S-a curatat si meniscul intern si extern de zonele rupte. Dupa 4 zile am plecat pe picioare in carje cu o flexie de 75-90 de grade, iar extensia aproape completa. In cele 3 zile dupa operatie "am facut miscare" la spital cu aparatul Kinetec aproximativ 1 ora pe zi.
Spitalul de ortopedie Foisor este renovat, conditiile sunt excelente (as zice de 4 stele) cu paturi electrice cu telecomanda, 2 televizoare in camera, buton de comenzi lumina la pat si buton pt a chema asistenta (lucru de care mai ai nevoie pt calmante, piciorul doare foarte tare dupa ce se duce anestezia) si personal sanitar amabil, dar in limita recomandarilor medicale. Nu-ti vor pune tona de calmante pt ca nu au voie, deci nu au nimic cu tine personal. La ATI in schimb poti lua la cerere cata morfina vrei pt ca acolo se poate si chiar ai nevoie pt durerea insuportabila.
Acum sunt la 42 de zile de la operatie, am extensia completa, flexia o fac la 145 de grade si as putea sa merg lejer si pe bicicleta dar se pare ca inca nu am voie pana la 3 luni. Carjele le-am lasat acasa dupa 20 de zile de la operatie pt ca m-am simtit destul de bine si fara ele. Genunchiul mai este un pic umflat in zonele operate insa scade pe masura ce trece timpul.
RECUPERAREA am facut-o singur acasa in primele 21 de zile dupa programul pe care mi l-a dat dl doctor la externare, un program complex si foarte bun (recomand cu caldura flexie pe Skateboard stand pe un scaun, face minuni). La primul control la 21 de zile am obtinut o flexie de 125 de grade, iar la al doilea control la 42 de zile (adica acum) am deja o flexie 145 de grade. Unii doctori recomanda inacitvitate 1 luna de zile de la operatie, insa eu, la recomandarea medicului chirurg, am facut miscare din prima zi. Am apelat si la un cabinet de recuperare/kinetoterapie vreo 10 zile tot cu trimitere prin CASMB=gratuit pentru a mai invata ceva miscari in plus. Dureri nu am, iar piciorul il simt ok cu mentiunea ca la mers pe jos am achizitionat un mic schiopatat de care probabil voi scapa mai greu.

Rezumatul ar fi ca se pot face investigatii/operatii in conditii bune la multi medici tineri si priceputi (la spitalul Foisor se opereaza zilnic cazuri de LIA, menisc , proteze de genunchi sau sold, deci oamenii aia chiar asta fac zilnic) fara a te indatora la prieteni sau la banca, cu costuri mult mai mici decat in sistemul privat sau la medici renumiti, insa daca dispui de multe finante sau  vrei sa te imprumuti si iti place in sistemul privat am aflat ca de ex. ca, incepand cu 7000 lei cu materiale incluse te poti opera la Sanador , sau la alti medici renumiti din sistemul public de stat Posted Image

Mi-a placut postarea ta. Intr-adevar e greu de gasit pe net un doctor bun, ce lucreaza in reteaua de stat, desi sunt o seama priceputi dintre cei tineri. Mai toate hiturile aduc aduc in prim plan advertoriale si aceleasi nume si tarife.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate