Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Tunisia

- - - - -
  • Please log in to reply
278 replies to this topic

#1
laci73

laci73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 05.07.2010
Buna ziua

As dori sa ma interesez daca a mai fot cineva anul acesta in Tunisia si daca da care au fost impresiile lui ?

Ma cocheteaza sa ma duc acolo cu familia dar nu stiu care mai e situatia acolo ?

Meri pentru eventualele raspunsuri comentarii ...

Laci

#2
raul_6776

raul_6776

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 03.04.2010

 laci73, on 5th July 2012, 15:36, said:

Buna ziua

As dori sa ma interesez daca a mai fot cineva anul acesta in Tunisia si daca da care au fost impresiile lui ?

Ma cocheteaza sa ma duc acolo cu familia dar nu stiu care mai e situatia acolo ?

Meri pentru eventualele raspunsuri comentarii ...

Laci
Poti sa citesti topicul Tunisia 2011, nu este foarte mare, iar daca ai intrebari poti sa le pui acolo ?!
Cu aceasta ocazie am rugamintea pentru moderator (administrator) sa modifice numele topicului din Tunisia 2011 in Tunisia dupa 2011. Multumesc anticipat.

#3
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,548
  • Înscris: 17.08.2007
Si pe mine ma cam cocheteaza sa ma duc dar parca nu ma coafeaza situatia de acolo :)

#4
furbymurby

furbymurby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 22.04.2009
Pe 4 iulie ne-am intors si noi din Tunisia. Am stat o saptamana, prin Kartago Tours, Hotel Safa 3*, Yasmine Hammamet, all inclusive.
Cand am plecat din Romania am avut intarziere cam o ora, iar din Tunisia inapoi ceva mai mult. Se stricase avionul de la Tunisair, a fost nevoie sa aduca altul; dupa asta, desi avionul avea 180 locuri, ei au imbarcat 183, motiv pt care 3 pers au fost date jos (am inteles ca nu erau dintre turistii nostri). Pana le-a cautat bagajele in avion printre toate celelalte, va imaginati cat a durat:)

Ca o impresia generala, a fost o excursie interesanta, insa putin sub asteptari (desi stiam unde mergem, caci am studiat cele 300 pag de aici de pe forum). Nu regretam ca am vizitat aceasta tara, insa nici nu cred ca o sa revenim prea curand. Poate chiar niciodata...
1. Yasmine Hammamet mi s-a parut cea mai buna alegere dpdv al curateniei din statiune, al peisajului, al plajei. O recomand cu incredere.

2. Hotelul desi arata ok pe exterior, mi s-a parut cam murdar. Atat noi cat si cuplul cu care am fost am dat cate 20 dinari la cazare, si am primit camere cu vedere la mare, destul de ok.
Au clar alte standarde ale curateniei fata de noi, ca sa nu zic ca aproape lipsesc. Ca sa va faceti o idee, prietenii nostri au gasit nisip in pat si asternuturile neschimbate in prima zi. Desi lasam cu totii clasicul dinar pe pat in fiecare dimineata, au schimbat lenjeria abia dupa ce au facut reclamatie. Curatenia in camera de obicei insemna sters pe jos, intins patul, uneori schimbate prosoapele.
Noua personal, in cele 7 nopti, nu ni s-a schimbat lenjeria niciodata.

3. Mancarea nu mi-a placut deloc, insa eu sunt si genul de persoana mofturoasa la acest capitol. Am mancat doar pepene galben/rosu si prajituri, adica desertul.
In afara de asta, nici nu mi-a dat senzatia de curatenie. Cei care aduceau mancarea erau destul de murdarei pe haine. Daca cadea o furculita pe jos de ex, ospatarul mergea si o punea la loc pe masa...
Bauturile se serveau in pahare de plastic, dar nu de unica folosinta. A cazut la un momet dat o stiva din aia de pahare pe jos, ospatarii le-au luat si fara sa le spele le-au pus mai departe la servit. Aceste lucruri le faceau ca si cand ar fi fost normal, si nu am vazut turist care sa faca reclamatie...La una din mese chiar, unui turist i-a cazut chifla sub masa; a ridicat-o si a macat din ea mai departe:)
Piscinele si gradinile in schimb erau mereu ff curate, nu am ce sa le reprosez la acest capitol.

4. Localnicii sunt foarte draguti, si desi am citit aici povesti cu turisti deranjati de insistenta celor care ofereau diverse la vanzare, sau a fetelor agasate de baieti, noua nu ni s-a intamplat.
E adevarat ca se uita dupa fete, si pe toate cele tinere le striga Shakira, nu stiu de ce:), insa nu au intrecut limita niciodata.
Vanzatorilor de pe strada daca le zici clar ca nu te intereseaza, te lasa in pace.

5. Noi nu am fost in excursia din desert ptr ca a fost prea cald, nu am vrut sa pierdem 2 zile, drumul ar fi fost prea lung si noi am dorit sa ne si odihnim in vacanta asta.
Am mers in schimb cu agentia in Tunis-Cartagina-Sidi Bou Said, si la zoo Friguia pe cont propriu.
In prima excursie ne-a cam alergat. Am avut cam o ora jumate in fiecare locatia, dar avand in vedere ca era ff cald, a fost de ajuns. Poate ne-ar fi placut sa vizitam mai mult din Sidi Bou Said, dar asta e.

Pt Friguia ne-am felicitat ca am mers pe cont propriu. Agentia cerea 45 dinari/pers. Noi am foat 4 insi cu taxiul, care ne-a luat ptr drumul dus-intors 45 dinari, iar pe intrare am mai dat 7 dinari/pers...deci economia a fost semnificativa.
Atat doar ca la varianta prin agentie era si seara tunisiana, insa pe noi nu ne-a interesat.
Ptr cei doritori, la Friguia se poate innota cu delfinii. Noi am ajuns insa tarziu, si delfinariul era inchis. Deci nu stiu pretul, dar cred ca era destul de piperat. De asemenea, ptr 20 dinari, puteai face poze cu delfinii, asa am vazut pe niste afise. Friguia este inchis lunea, iar in rest are program pana la 18.00. Merita vizitat.

Tot cu taxiul am mers si in Hammamet, la Medina. Acolo nu mi-a prea placut, vanzatorii erau cam uraciosi. Am stat ff putin, si am preferat sa facem restul de cumparaturi de la medina din Yasmine H.

6. Preturile sunt f ok. Ptr cei care au mai fost si in Grecia de ex, totul este la jumate in Tunisia, inclusiv mancarea.
Daca le lasi 1 dinar (aprox 2 lei) sunt f incantati. Mi s-a parut ca sunt destul de saraci, astfel incat ne-a facut placere sa le dam din cand in cand, sau sa ne "lasam pacaliti" de diversele oferte gen bombonele pe plaja, fructe, poze cu cameleoni, etc.
De ex in Medina din Yasmine, dupa ce am luat niste genti de piele, respectivul ne-a rugat sa ii lasam si lui 1 dinar in plus sa isi ia apa. A fot f fericit cand i-am dat, si striga dupa noi "multumesc, Romania!":)
In general sunt oameni veseli, sociabili, simpatici.

7. In privinta vremii, trebuie sa aveti mare grija. Desi pe plaja adie vantul si pare ca sunt cam 25 grade, in realitate soarele arde rau si trebuie neaparat sa folositi creme cu factor mai mare, pe toate zonele:). Sotul meu a patit-o in prima zi; si nu a fost singurul:)
In toate cele 7 zile a fost cald, fara nori.

8. Plaja: noi am nimerit perioada cu alge, care daca nu erau valuri ramaneau pe fundul marii, fara sa deranjeze. Uneori cam mizerabila, ptr ca turistii aruncau tot felul de pungi, pahare, etc in apa si pe nisip.
Mie personal nu mi-a placut, cam plictisitoare. Seamana cu plajele noastre, adica intreare lina in apa, si cam atat. Prefer Grecia ptr ca are o culoare mai frumoasa, este mai limpede, are si acele pietre mari prin apa, si puteam sa intram cu ochelarii sa vedem tot felul de pesti. Aici insa nu am avut ce sa vedem.
Probabil ca celor care au copii o sa le placa, mai ales ca nisipul este extrem de fin si placut.

Sezlongurile sunt putine comparativ cu nr-ul de turisti, si trebuia sa te duci devreme tare ca sa prinzi liber. Sub umbrele nicio sansa. Se trezeau cred ca de la 6 dimineata, de duceau pe plaja si isi puneau prosoapele ca sa ocupe loc, apoi plecau sa mai doarma, manance, habar n-am...

Am observat si eu ca ghizii dau de obicei sfaturi din interes probabil. Un ex ar fi in Sidi Bou Said, unde ghida ne-a zis ca ea isi ia de acolo ulei de argan care ii place f mult, la 15 dinari. Ca sa cautam cel facut in Maroc, ala e cel mai bun.  Apoi din vorba in vorba, ne-a zis ca poate resim sa-l negociem si la 10, daca luam mai multe. Ca apoi sa vedem ca la noi in statiune, la magazinul de preturi fixe, aveau acest ulei, diverse firme, multe made in Maroc, undeva pe la 6-7 dinari, maxim 10:)

Cam atat, cred ca nu am scapat nimic important.
Daca nu sunteti pretentiosi tare, merita sa vizitati aceasta tara. Daca insa veniti de la Turci all inclusive de ex, cred ca o sa fiti dezamagiti.

Ptr noi, in ceea ce priveste destinatia ideala ptr plaja si relaxare, Grecia ramane favorita. Insa si Tunisia are farmecul ei, si ne-a facut placere sa vedem o parte din felul lor de viata.

#5
madriann

madriann

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 22.02.2007
Foarte obiectiv, bravo!

#6
danielabogus

danielabogus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.05.2009
Te rog frumos sa ne dai detalii despre bagaje , inteleg de pe site celor de la Tunisair ca limita max este de 20 kg. Putemm urca in avion cu un bagaj de 40 kg pentru 2 persoane ?











 furbymurby, on 10th July 2012, 14:00, said:

Pe 4 iulie ne-am intors si noi din Tunisia. Am stat o saptamana, prin Kartago Tours, Hotel Safa 3*, Yasmine Hammamet, all inclusive.
Cand am plecat din Romania am avut intarziere cam o ora, iar din Tunisia inapoi ceva mai mult. Se stricase avionul de la Tunisair, a fost nevoie sa aduca altul; dupa asta, desi avionul avea 180 locuri, ei au imbarcat 183, motiv pt care 3 pers au fost date jos (am inteles ca nu erau dintre turistii nostri). Pana le-a cautat bagajele in avion printre toate celelalte, va imaginati cat a durat:)

Ca o impresia generala, a fost o excursie interesanta, insa putin sub asteptari (desi stiam unde mergem, caci am studiat cele 300 pag de aici de pe forum). Nu regretam ca am vizitat aceasta tara, insa nici nu cred ca o sa revenim prea curand. Poate chiar niciodata...
1. Yasmine Hammamet mi s-a parut cea mai buna alegere dpdv al curateniei din statiune, al peisajului, al plajei. O recomand cu incredere.

2. Hotelul desi arata ok pe exterior, mi s-a parut cam murdar. Atat noi cat si cuplul cu care am fost am dat cate 20 dinari la cazare, si am primit camere cu vedere la mare, destul de ok.
Au clar alte standarde ale curateniei fata de noi, ca sa nu zic ca aproape lipsesc. Ca sa va faceti o idee, prietenii nostri au gasit nisip in pat si asternuturile neschimbate in prima zi. Desi lasam cu totii clasicul dinar pe pat in fiecare dimineata, au schimbat lenjeria abia dupa ce au facut reclamatie. Curatenia in camera de obicei insemna sters pe jos, intins patul, uneori schimbate prosoapele.
Noua personal, in cele 7 nopti, nu ni s-a schimbat lenjeria niciodata.

3. Mancarea nu mi-a placut deloc, insa eu sunt si genul de persoana mofturoasa la acest capitol. Am mancat doar pepene galben/rosu si prajituri, adica desertul.
In afara de asta, nici nu mi-a dat senzatia de curatenie. Cei care aduceau mancarea erau destul de murdarei pe haine. Daca cadea o furculita pe jos de ex, ospatarul mergea si o punea la loc pe masa...
Bauturile se serveau in pahare de plastic, dar nu de unica folosinta. A cazut la un momet dat o stiva din aia de pahare pe jos, ospatarii le-au luat si fara sa le spele le-au pus mai departe la servit. Aceste lucruri le faceau ca si cand ar fi fost normal, si nu am vazut turist care sa faca reclamatie...La una din mese chiar, unui turist i-a cazut chifla sub masa; a ridicat-o si a macat din ea mai departe:)
Piscinele si gradinile in schimb erau mereu ff curate, nu am ce sa le reprosez la acest capitol.

4. Localnicii sunt foarte draguti, si desi am citit aici povesti cu turisti deranjati de insistenta celor care ofereau diverse la vanzare, sau a fetelor agasate de baieti, noua nu ni s-a intamplat.
E adevarat ca se uita dupa fete, si pe toate cele tinere le striga Shakira, nu stiu de ce:), insa nu au intrecut limita niciodata.
Vanzatorilor de pe strada daca le zici clar ca nu te intereseaza, te lasa in pace.

5. Noi nu am fost in excursia din desert ptr ca a fost prea cald, nu am vrut sa pierdem 2 zile, drumul ar fi fost prea lung si noi am dorit sa ne si odihnim in vacanta asta.
Am mers in schimb cu agentia in Tunis-Cartagina-Sidi Bou Said, si la zoo Friguia pe cont propriu.
In prima excursie ne-a cam alergat. Am avut cam o ora jumate in fiecare locatia, dar avand in vedere ca era ff cald, a fost de ajuns. Poate ne-ar fi placut sa vizitam mai mult din Sidi Bou Said, dar asta e.

Pt Friguia ne-am felicitat ca am mers pe cont propriu. Agentia cerea 45 dinari/pers. Noi am foat 4 insi cu taxiul, care ne-a luat ptr drumul dus-intors 45 dinari, iar pe intrare am mai dat 7 dinari/pers...deci economia a fost semnificativa.
Atat doar ca la varianta prin agentie era si seara tunisiana, insa pe noi nu ne-a interesat.
Ptr cei doritori, la Friguia se poate innota cu delfinii. Noi am ajuns insa tarziu, si delfinariul era inchis. Deci nu stiu pretul, dar cred ca era destul de piperat. De asemenea, ptr 20 dinari, puteai face poze cu delfinii, asa am vazut pe niste afise. Friguia este inchis lunea, iar in rest are program pana la 18.00. Merita vizitat.

Tot cu taxiul am mers si in Hammamet, la Medina. Acolo nu mi-a prea placut, vanzatorii erau cam uraciosi. Am stat ff putin, si am preferat sa facem restul de cumparaturi de la medina din Yasmine H.

6. Preturile sunt f ok. Ptr cei care au mai fost si in Grecia de ex, totul este la jumate in Tunisia, inclusiv mancarea.
Daca le lasi 1 dinar (aprox 2 lei) sunt f incantati. Mi s-a parut ca sunt destul de saraci, astfel incat ne-a facut placere sa le dam din cand in cand, sau sa ne "lasam pacaliti" de diversele oferte gen bombonele pe plaja, fructe, poze cu cameleoni, etc.
De ex in Medina din Yasmine, dupa ce am luat niste genti de piele, respectivul ne-a rugat sa ii lasam si lui 1 dinar in plus sa isi ia apa. A fot f fericit cand i-am dat, si striga dupa noi "multumesc, Romania!":)
In general sunt oameni veseli, sociabili, simpatici.

7. In privinta vremii, trebuie sa aveti mare grija. Desi pe plaja adie vantul si pare ca sunt cam 25 grade, in realitate soarele arde rau si trebuie neaparat sa folositi creme cu factor mai mare, pe toate zonele:). Sotul meu a patit-o in prima zi; si nu a fost singurul:)
In toate cele 7 zile a fost cald, fara nori.

8. Plaja: noi am nimerit perioada cu alge, care daca nu erau valuri ramaneau pe fundul marii, fara sa deranjeze. Uneori cam mizerabila, ptr ca turistii aruncau tot felul de pungi, pahare, etc in apa si pe nisip.
Mie personal nu mi-a placut, cam plictisitoare. Seamana cu plajele noastre, adica intreare lina in apa, si cam atat. Prefer Grecia ptr ca are o culoare mai frumoasa, este mai limpede, are si acele pietre mari prin apa, si puteam sa intram cu ochelarii sa vedem tot felul de pesti. Aici insa nu am avut ce sa vedem.
Probabil ca celor care au copii o sa le placa, mai ales ca nisipul este extrem de fin si placut.

Sezlongurile sunt putine comparativ cu nr-ul de turisti, si trebuia sa te duci devreme tare ca sa prinzi liber. Sub umbrele nicio sansa. Se trezeau cred ca de la 6 dimineata, de duceau pe plaja si isi puneau prosoapele ca sa ocupe loc, apoi plecau sa mai doarma, manance, habar n-am...

Am observat si eu ca ghizii dau de obicei sfaturi din interes probabil. Un ex ar fi in Sidi Bou Said, unde ghida ne-a zis ca ea isi ia de acolo ulei de argan care ii place f mult, la 15 dinari. Ca sa cautam cel facut in Maroc, ala e cel mai bun.  Apoi din vorba in vorba, ne-a zis ca poate resim sa-l negociem si la 10, daca luam mai multe. Ca apoi sa vedem ca la noi in statiune, la magazinul de preturi fixe, aveau acest ulei, diverse firme, multe made in Maroc, undeva pe la 6-7 dinari, maxim 10:)

Cam atat, cred ca nu am scapat nimic important.
Daca nu sunteti pretentiosi tare, merita sa vizitati aceasta tara. Daca insa veniti de la Turci all inclusive de ex, cred ca o sa fiti dezamagiti.

Ptr noi, in ceea ce priveste destinatia ideala ptr plaja si relaxare, Grecia ramane favorita. Insa si Tunisia are farmecul ei, si ne-a facut placere sa vedem o parte din felul lor de viata.


#7
raul_6776

raul_6776

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 03.04.2010

 danielabogus, on 25th July 2012, 13:25, said:

Te rog frumos sa ne dai detalii despre bagaje , inteleg de pe site celor de la Tunisair ca limita max este de 20 kg. Putemm urca in avion cu un bagaj de 40 kg pentru 2 persoane ?
Sa inteleg ca acum se zboara in Tunisia cu compania aeriana Tunisair, nu cu cei de la Tunisair Express ? In prima jumatate a lunii iunie a acestui an, eu am zburat cu Tunisair Express. In functie de raspunsul la intrebare o sa iti dau detalii.

#8
raul_6776

raul_6776

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 03.04.2010

 danielabogus, on 25th July 2012, 13:25, said:

--- detalii despre bagaje , inteleg de pe site celor de la Tunisair ca limita max este de 20 kg. Putemm urca in avion cu un bagaj de 40 kg pentru 2 persoane ?
Cred ca este mai bine sa aveti cate un bagaj de cala, pentru fiecare persoana. Dar am vazut si cupluri care aveau un singur bagaj, pentru 2 persoane.
Cert este ca pe Otopeni sau Cluj-Napoca sa aveti bagajele mai usurele, ca doar e vara si suvenirurile le veti aduce de acolo.
Tour-operatorul o sa va zica pe aeroport, la plecarea din Tunisia ca limita maxima este de 15kg/persoana, dar ca vamesii tunisieni sunt intelegatori. Normal, deoarece aducem valuta in tara lor prin cumparaturile pe care le facem.
Noi am venit cu peste 20kg/persoana in doua bagaje de cala ( trandafirii desertului si curmalele Deglet Nour cantaresc destul si merita efortul ) in conditiile in care am zburat cu Tunisair Express cu aeronava CRJ900 care este mai mica decat aeronavele Airbus sau Boeing ale fratelui mai mare Tunisair.
Am fost cazati la hotelul Hannibal Palace din Port El Kantaoui.

#9
furbymurby

furbymurby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 22.04.2009

 danielabogus, on 25th July 2012, 13:25, said:

Te rog frumos sa ne dai detalii despre bagaje , inteleg de pe site celor de la Tunisair ca limita max este de 20 kg. Putemm urca in avion cu un bagaj de 40 kg pentru 2 persoane ?

Scuze pt raspunsul intarziat dar nu primesc notificari cand mai scrie cineva pe forum la un anumit subiect.
Limita de bagaje era de 15 kg de persoana. Nu cred ca ai voie sa iei un bagaj de peste 15 kg motivand ca este ptr 2 persoane.
Noi personal nu am depasit limita, dar nici nu am vazut sa existe probleme de acest gen.

Am uitat sa mentionez un lucru important pentru cei care isi cumpara bautura, parfumuri, mancare din free shop din Tunisia, la plecare. Daca sunteti din Buc, automat veti face din nou trecerea prin filtre in aeroport la Cluj.
Noi am avut surpriza sa nu ne lase cu ce am cumparat din free shop, pe motiv ca la bagajul de mana nu sunt permise cele de mai sus. Era prea tarziu ca sa mai poti lasa ce ai cumparat la bagajul de cala, in aeroport toti dadeau din umeri ca nu au ce sa faca, ca sa sunam la agentie, sau la compania aeriana de care apartinem.
Desi in avion cand am coborat la Cluj ca sa schimbam ptr Buc ne-au fost explicate procedurile, nu ni s-a spus ca nu vom avea voie cu produsele din free shop.
Pana la urma, dupa ce s-a facut scandal mai mult timp, au decis sa ne lase sa trecem asa.

#10
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
@furbymurby : asta e o tiganie si o prostie a celor de pe aeroport, dovada ca sunt necivilizati .

In mod normal si tu trebuia sa ai acele produse in punga de duty free insotite de bon si atunci nu aveau ce sa comenteze, oricum presupun ca asa erau .

Am patit ceva de genul in dominicana, cand stiam ca avem o escala dar nu stiam ca ne da si jos din avion. Eram in intarziere 4 ore .

Imi luasem ceva din punta cana, in santo domingo cand ne-am dat jos pe o parte doar ca sa ne suim pe alta am trecut si prin security , desi aveam vreo 3 parfumuri in bagajul de mana nu au zis nimic, erau frumos bagate in punga , s-au uitat la ele si la revedere.
E o chestie de logica. Inteleg paranoia dar totusi....

#11
furbymurby

furbymurby

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 22.04.2009

 tak30ver, on 31st July 2012, 14:46, said:

@furbymurby : asta e o tiganie si o prostie a celor de pe aeroport, dovada ca sunt necivilizati .

In mod normal si tu trebuia sa ai acele produse in punga de duty free insotite de bon si atunci nu aveau ce sa comenteze, oricum presupun ca asa erau .

Am patit ceva de genul in dominicana, cand stiam ca avem o escala dar nu stiam ca ne da si jos din avion. Eram in intarziere 4 ore .

Imi luasem ceva din punta cana, in santo domingo cand ne-am dat jos pe o parte doar ca sa ne suim pe alta am trecut si prin security , desi aveam vreo 3 parfumuri in bagajul de mana nu au zis nimic, erau frumos bagate in punga , s-au uitat la ele si la revedere.
E o chestie de logica. Inteleg paranoia dar totusi....

Produsele erau in punga, cu bon si tot ce trebuie. Oricum, chiar daca anuntau ca nu ai voie sa le iei cu tine cand treci prin filtre, nu cred ca era timp sa mergi sa le lasi la bagajul de cala... mi s-a parut stupid

#12
danielabogus

danielabogus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.05.2009

 raul_6776, on 25th July 2012, 14:05, said:

Sa inteleg ca acum se zboara in Tunisia cu compania aeriana Tunisair, nu cu cei de la Tunisair Express ? In prima jumatate a lunii iunie a acestui an, eu am zburat cu Tunisair Express. In functie de raspunsul la intrebare o sa iti dau detalii.

Am o mare rugaminte : cum este hotel Hannibal palace , ajung pe 15 august acolo , la ce sa ne asteptam ?


 raul_6776, on 25th July 2012, 18:34, said:

Cred ca este mai bine sa aveti cate un bagaj de cala, pentru fiecare persoana. Dar am vazut si cupluri care aveau un singur bagaj, pentru 2 persoane.
Cert este ca pe Otopeni sau Cluj-Napoca sa aveti bagajele mai usurele, ca doar e vara si suvenirurile le veti aduce de acolo.
Tour-operatorul o sa va zica pe aeroport, la plecarea din Tunisia ca limita maxima este de 15kg/persoana, dar ca vamesii tunisieni sunt intelegatori. Normal, deoarece aducem valuta in tara lor prin cumparaturile pe care le facem.
Noi am venit cu peste 20kg/persoana in doua bagaje de cala ( trandafirii desertului si curmalele Deglet Nour cantaresc destul si merita efortul ) in conditiile in care am zburat cu Tunisair Express cu aeronava CRJ900 care este mai mica decat aeronavele Airbus sau Boeing ale fratelui mai mare Tunisair.
Am fost cazati la hotelul Hannibal Palace din Port El Kantaoui.


Te rog frumos da-ne niste de talii de spre hotelul Hannibal Palace , ajungem acolo pe 15 august. cum este hotelul si cazarea ? am luat un bilet cu demipensiune. Ce anume trebuie sa mai stiu ? unde schimbam banii , etc..  Multumesc mult

#13
raul_6776

raul_6776

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 03.04.2010

 danielabogus, on 2nd August 2012, 15:30, said:

Am o mare rugaminte : cum este hotel Hannibal palace , ajung pe 15 august acolo , la ce sa ne asteptam ?
Te rog frumos da-ne niste detalii despre hotelul Hannibal Palace , ajungem acolo pe 15 august. cum este hotelul si cazarea ? am luat un bilet cu demipensiune. Ce anume trebuie sa mai stiu ? unde schimbam banii , etc..  Multumesc mult
Hannibal Palace este situat in centrul statiunii Port El Kantaoui foarte aproape de portul de iahturi ( 2-3 minute de mers pe jos ), iar raportul calitate/pret este bun. Hotelul este construit ca o "piramida" pe 6 etaje cu mai multe "tentacule". Neaparat sa "luati/cereti" camera la etajul 5 sau 6 pentru a avea o panorama frumoasa din camera/balcon spre mare si statiune.
Intre hotel si plaja se gasesc doua piscine ( pentru copii si adulti ) intr-o gradina de palmieri cu sezlonguri si umbrele. Spre plaja in prima jumatate a lunii iunie se amenaja si o terasa ( probabil pentru gustari si bauturi in regimul de A.I. ).
Plaja hotelului nu este foarte lata are sezlonguri si umbrele gratuite, doar saltelele costa 4 D.T./zi si este destul de curata. Vedeta de pe plaja acestui hotel este un caine lup al unui angajat tunisian ce asigura curatenia de pe plaja, nivelarea nisipului la sfarsitul zilei si saltelele pentru turisti.
Camera este maricica cu A.C. centralizat, nu are mobilier nou, dar curata, baia destul de mare dispune de cada cu dus, iar partea cu wc-ul este separata de un paravan de lemn glisant.
Am luat demipensiune la acest hotel deoarece 3 zile din cele 6 am fost plecati in excursii.
Micul dejun cam acelasi in fiecare zi, dar cu multe sortimente si destul de satios. La cina diverse feluri de mancare, prajituri si fructe si in fiecare zi mereu un fel nou de mancare ( intr-o zi au fost creveti, in alta scoici, in alta calamari, etc... ) si cate un fel cu carne pe porc seara de seara ( chiar scrie pork, nu pentru romani insa ). Noi suntem obisnuiti cu mancarea arabeasca si am apreciat brik-ul, couscous-ul, mechouia, tajine, harissa, fricasse, etc...
Au divertisment in fiecare seara intr-o curte interioara, dar nu foarte stralucit, noi l-am vizionat in doua seri de pe terasa si mare ne-a fost surprinderea cand la un moment dat a inceput un cantec in limba romana ( ceva de genul "Romanul e tare... " ), iar rusii, germanii, polonezii, etc... dansau de mama focului !!!
Banii se schimba la receptie unde este afisat si cursul de schimb.
Daca plecati din Bucuresti, pe aeroportul Carthage va asteapta ghida Ana Maria, care va inmana un pliant cu excursiile optionale si va face transferul la hotel, iar in a doua zi la ora indicata pe pliant va venii cealalta ghida Mihaela pentru indicatii si excursiile optionale. In Sahara 2 zile a mers Ana Maria ( care poate sa va vorbeasca nonstop despre Tunisia ), la Tunis si Zoo Friguia a mers Mihaela care la intoarcerea din excursia in Tunis-Cartagina-Sidi Bou Said a fost foarte entuziasmata de discutiile pe teme paranormale in microbuzul care ne aducea la hoteluri.
Multe salutari celor doua ghide !

Attached Files



#14
danielabogus

danielabogus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.05.2009
[quote name='raul_6776' date='2nd August 2012, 23:07' post='11819047']

Multumesc foarte mult Raul.  Am citi atit de multe impresii proaste despre Tunisia . in special despre Hannibal Palace , incit mi-a parut rau ca am ales aceasta destinatie.


Inca odata multumesc.

#15
raul_6776

raul_6776

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 03.04.2010

 danielabogus, on 3rd August 2012, 09:09, said:

Multumesc foarte mult Raul.  Am citi atit de multe impresii proaste despre Tunisia . in special despre Hannibal Palace , incit mi-a parut rau ca am ales aceasta destinatie.
Inca odata multumesc.
Am fost de doua ori in Tunisia ( mai 2010 si iunie 2012 ) si o sa revenim in aceasta tara, de fiecare data cu mare placere. Tunisia are plaje cu nisip alb si fin.
Va propun o plimbare, pe malul marii Mediterane, de la Marina din Port El Kantaoui ( in dreptul lantului hotelier Maisons de la Mer - exista la iesirea de pe plaje robineti cu apa, pentru curatarea nisipului ) spre nordul statiunii, trecand pe plaja prin dreptul hotelului Marhaba, hotelului Riu Grand Park, terenului de golf, apoi mai multe hoteluri din lantul hotelier Mouradi, pana la ultimul din nord, parca Riu Imperial Marhaba, cu pauze pentru "balacit si hidratat" si veti aprecia la adevarata valoare frumusetea plajei din statiunea Port El Kantaoui.
In anii viitori, ne gandim sa luam un sejur in luna octombrie. Pe timpul verii ( iunie, iulie, august ) este foarte cald.
Reamintesc, pe 18 august se incheie perioada Ramadanului din anul 2012.
Daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie.

#16
cristiandronie

cristiandronie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 04.03.2010
Va rog sa-mi spuneti cei care a-ti fost recent in Tunisia cum este situatia, adica se poate merge fara probleme in Sahara?...pt ca intru des pe site-ul MAE pentru a vedea alertele si acolo scrie "evitati deplasarile ce nu sunt necesare"...

Si inca o intrebare: cum este vremea in Sept?

#17
koder

koder

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,095
  • Înscris: 25.04.2005

 cristiandronie, on 5th August 2012, 23:10, said:

Va rog sa-mi spuneti cei care a-ti fost recent in Tunisia cum este situatia, adica se poate merge fara probleme in Sahara?...pt ca intru des pe site-ul MAE pentru a vedea alertele si acolo scrie "evitati deplasarile ce nu sunt necesare"...

Si inca o intrebare: cum este vremea in Sept?


Poti sa mergi linistit in Tunisia.Am fost in Iunie si toata spaima creata in Romania se datoreaza mass mediei.Realitatea e diferita si daca din Romania pleaca maxim 1-2 zboruri charter pe saptamana din Ungaria pleaca 5 pe saptamana.Cand am fost era plin de turisti: rusi, englezi, francezi si nu m-am simtit nicio secunda in pericol.

In sept.apa marii este calda si caldura mult mai suportabila decat in august asa ca ai toate motivele sa iti iei vacanta. Zborurile din Romania de pe 1,8 si 15 august sunt deja rezervate toate asa ca sfatul meu este sa iti faci rezervarea inca de pe acum.

:thumbup:

#18
danielabogus

danielabogus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.05.2009
[quote name='raul_6776' date='2nd August 2012, 23:07' post='11819047']
Raul ,

Te rog sa ne spui cum, cu ce mijloc de transport , se poate ajunje din PEK spre El Jem ?

Multumesc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

AnaLee

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate