Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
SSD Crucial MX500 vs BX500

Teapa placa video

restart aleator

Apelul urca sus
 Este Calm Down melodia care place...

Auto 4000/4500 euro

100%packets lost pe Laptop dar nu...

Receptie AM doar pe jumatate din ...
 Inapoi in tara - in ce oras sa ma...

Care este cea mai calitativa tabl...

Laptop Dell sau recomandare Lapto...

M.Zuiko Digital 90mm F/3.5 macro
 Tehnologia DSL la Orange?

conectare navigație auto la ...

Care e pretul corect pe mp?!

Auto 200-250km/zi autostrada, fia...
 

Cum accesez WebAdmin din afara LAN-ului ( adica din WAN)?

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Salutare ,
Am si eu un router CoyoteLinux 2.24 , ma intereseaza daca poate sa-mi spuna cineva , cum pot accesa WebAdmin. din afara retelei?
Ex: In retea accesez http://192.168.0.1:8180 , m-ar interesa sa pot accesa de pe net , eventual pe acelasi port , ramanand valabila si posibilitatea de accesare din retea .

Multumesc anticipat !!!!!!!!!!

P.S. Sunt mai mult decat novice intr-ale linuxului , v-as ruga daca poate cineva sa-mi explice pe intelesul meu :) .

#2
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005
http://$ip.extern:8180

#3
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Nu merge , am incercat iti dai seama :)

#4
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
deschide portul pe inetrfata externa

#5
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
daca mi-ai spune  cum as putea sa fac asta si de unde !?:)
TNKS

#6
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
ai incercat si https://ip_extern:8180 ? deci HTTPS

Edited by cianura, 03 November 2005 - 12:48.


#7
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
nu stiu ce si cum e CoyoteLinux 2.24, dar portul tre deschis din firewall

#8
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
nu am nici o optiune in firewall  :( .Am mai gasit ceva pe net dar nu merge , undeva este o gresala si nu stiu unde.
Asta am gasit pe un forum :
sorry but i don't speeck english very well but i try to explaind you.
you can access for LAN but can't for WAN rigth?

download Putty and by ssh enter to console root.
press q

and add this roule

iptables -t filter -I INPUT -d <yourLANipOfCoyote> -p tcp --dport 8180 -j ACCEPT

iptables -t nat -I PREROUTING -d <yourWANipOfCoyote> -p tcp --dport
8180 -j DNAT --to:<yourWANipOfCoyote>

#9
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005
Hmm, routerul are și ip-ul 192.168.0.1? Dacă da, iptables -L -n cam ce zice?

#10
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
nu stiu ce face -L , -n , dupa cum am spus sunt novice rau.Routerul are un ip extern si pe LAN ip de forma 192.168.0.1 ca un router normal.
Eu am reusit sa downloadez "putty" m-am conectat la server i-am bagat rouls-urile ale (iptables) mi-a dat o eroare la iptables-ul cu --to:ip..etc

#11
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostGio, on Nov 3 2005, 20:05, said:

nu stiu ce face -L , -n , dupa cum am spus sunt novice rau.Routerul are un ip extern si pe LAN ip de forma 192.168.0.1 ca un router normal.
Eu am reusit sa downloadez "putty" m-am conectat la server i-am bagat rouls-urile ale (iptables) mi-a dat o eroare la iptables-ul cu --to:ip..etc
Are un ip de forma 192.168.0.1 sau are ip-ul 192.168.0.1? ifconfig ca să vezi ce ip are
Încă o dată: care este outputul comenzii iptables -L -n. BTW, netstat -tan | grep LISTEN ce zice?

#12
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
incearca asa:
iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>

(diferenta intre ce ai facut tu si asta este ca in cazul asta e "-to", nu "--to")

#13
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View Postalicumircea, on Nov 5 2005, 10:54, said:

incearca asa:
iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>

(diferenta intre ce ai facut tu si asta este ca in cazul asta e "-to", nu "--to")
Asta merge dacă webadminul nu e instalat chiar pe router, caz în care nu ai nevoie decît de un
"-I ACCES -i $eth_extern -p tcp -m tcp -dport 8180 -j ACCEPT", presupunînd că webadminul ascultă pe toate interfețele și apachele este configurat corect.

#14
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
am incercat asa:iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>
si nu merge :( imi da o eroare care suna cam asa : bad argument 'ip_extern'

P.S. Uite ce am gasit pe un forum , am incercat si nu merge  : http://www.vortech.n...ead.php?8,53908

Edited by Gio, 06 November 2005 - 18:53.


#15
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostGio, on Nov 6 2005, 18:49, said:

am incercat asa:iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>
si nu merge :( imi da o eroare care suna cam asa : bad argument 'ip_extern'
:roflmao:
Evident că nu merge. Pune şi tu adresă (ip-ul) externă (cea dinspre WAN) a routerului în loc de <ipextern>.

later edit: Parcă te-am întrebat nişte chestii.

Edited by mufă, 06 November 2005 - 20:26.


#16
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Normal ca am pus in loc de ip_extern ip-ul extern de forma 195.7.8.XXX!!!

Deci sa recapitulam , sunt novice rau in linux , aproape "Zero" , pe mine ma intereseaza daca poate sa-mi explice cineva pas cu pas (mura-n gura :) ) am gasit asta pe forum , daca poate cineva sa mi-o "traduca" ii multumesc anticipat http://www.vortech.n...43333#msg-43333

#17
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Apropos , nu vreau traducerea din engleza in romana !!! :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate