Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Toate site-urile PROTV down

Obtinere gratuitati Legea 189/2000

La mulți ani @BlueKing-69!

suspectez un switch ca are probleme
 Poate cineva sa imi indice de ce ...

Votați-l pe Cap de Porc

Igienizare teren Bucuresti

Pompa submersibila-Pornire/Oprire
 Streamer Logitech squeezebox duet

Spatiile sanitare din Romania

Se poate seta mai jos de 1940 aici?

Canon EOS R1
 Dimensionare corecta a tevilor/tr...

System data 100GB din 256GB

Pot sa schimb routerul?

Taxa pod " Sold peaje neexpir...
 

Cum accesez WebAdmin din afara LAN-ului ( adica din WAN)?

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Salutare ,
Am si eu un router CoyoteLinux 2.24 , ma intereseaza daca poate sa-mi spuna cineva , cum pot accesa WebAdmin. din afara retelei?
Ex: In retea accesez http://192.168.0.1:8180 , m-ar interesa sa pot accesa de pe net , eventual pe acelasi port , ramanand valabila si posibilitatea de accesare din retea .

Multumesc anticipat !!!!!!!!!!

P.S. Sunt mai mult decat novice intr-ale linuxului , v-as ruga daca poate cineva sa-mi explice pe intelesul meu :) .

#2
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,804
  • Înscris: 13.01.2005
http://$ip.extern:8180

#3
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Nu merge , am incercat iti dai seama :)

#4
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
deschide portul pe inetrfata externa

#5
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
daca mi-ai spune  cum as putea sa fac asta si de unde !?:)
TNKS

#6
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
ai incercat si https://ip_extern:8180 ? deci HTTPS

Edited by cianura, 03 November 2005 - 12:48.


#7
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
nu stiu ce si cum e CoyoteLinux 2.24, dar portul tre deschis din firewall

#8
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
nu am nici o optiune in firewall  :( .Am mai gasit ceva pe net dar nu merge , undeva este o gresala si nu stiu unde.
Asta am gasit pe un forum :
sorry but i don't speeck english very well but i try to explaind you.
you can access for LAN but can't for WAN rigth?

download Putty and by ssh enter to console root.
press q

and add this roule

iptables -t filter -I INPUT -d <yourLANipOfCoyote> -p tcp --dport 8180 -j ACCEPT

iptables -t nat -I PREROUTING -d <yourWANipOfCoyote> -p tcp --dport
8180 -j DNAT --to:<yourWANipOfCoyote>

#9
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,804
  • Înscris: 13.01.2005
Hmm, routerul are și ip-ul 192.168.0.1? Dacă da, iptables -L -n cam ce zice?

#10
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
nu stiu ce face -L , -n , dupa cum am spus sunt novice rau.Routerul are un ip extern si pe LAN ip de forma 192.168.0.1 ca un router normal.
Eu am reusit sa downloadez "putty" m-am conectat la server i-am bagat rouls-urile ale (iptables) mi-a dat o eroare la iptables-ul cu --to:ip..etc

#11
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,804
  • Înscris: 13.01.2005

View PostGio, on Nov 3 2005, 20:05, said:

nu stiu ce face -L , -n , dupa cum am spus sunt novice rau.Routerul are un ip extern si pe LAN ip de forma 192.168.0.1 ca un router normal.
Eu am reusit sa downloadez "putty" m-am conectat la server i-am bagat rouls-urile ale (iptables) mi-a dat o eroare la iptables-ul cu --to:ip..etc
Are un ip de forma 192.168.0.1 sau are ip-ul 192.168.0.1? ifconfig ca să vezi ce ip are
Încă o dată: care este outputul comenzii iptables -L -n. BTW, netstat -tan | grep LISTEN ce zice?

#12
alicumircea

alicumircea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 11.06.2004
incearca asa:
iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>

(diferenta intre ce ai facut tu si asta este ca in cazul asta e "-to", nu "--to")

#13
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,804
  • Înscris: 13.01.2005

View Postalicumircea, on Nov 5 2005, 10:54, said:

incearca asa:
iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>

(diferenta intre ce ai facut tu si asta este ca in cazul asta e "-to", nu "--to")
Asta merge dacă webadminul nu e instalat chiar pe router, caz în care nu ai nevoie decît de un
"-I ACCES -i $eth_extern -p tcp -m tcp -dport 8180 -j ACCEPT", presupunînd că webadminul ascultă pe toate interfețele și apachele este configurat corect.

#14
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
am incercat asa:iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>
si nu merge :( imi da o eroare care suna cam asa : bad argument 'ip_extern'

P.S. Uite ce am gasit pe un forum , am incercat si nu merge  : http://www.vortech.n...ead.php?8,53908

Edited by Gio, 06 November 2005 - 18:53.


#15
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,804
  • Înscris: 13.01.2005

View PostGio, on Nov 6 2005, 18:49, said:

am incercat asa:iptables -t nat -I PREROUTING -d <ipextern> -p tcp --dport 8180 -j DNAT -to <ipextern>
si nu merge :( imi da o eroare care suna cam asa : bad argument 'ip_extern'
:roflmao:
Evident că nu merge. Pune şi tu adresă (ip-ul) externă (cea dinspre WAN) a routerului în loc de <ipextern>.

later edit: Parcă te-am întrebat nişte chestii.

Edited by mufă, 06 November 2005 - 20:26.


#16
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Normal ca am pus in loc de ip_extern ip-ul extern de forma 195.7.8.XXX!!!

Deci sa recapitulam , sunt novice rau in linux , aproape "Zero" , pe mine ma intereseaza daca poate sa-mi explice cineva pas cu pas (mura-n gura :) ) am gasit asta pe forum , daca poate cineva sa mi-o "traduca" ii multumesc anticipat http://www.vortech.n...43333#msg-43333

#17
Gio

Gio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 06.12.2003
Apropos , nu vreau traducerea din engleza in romana !!! :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate