Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

CUM CUMPERI UN ANIMAL SANATOS

- - - - -
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#55
happyDogsRo

happyDogsRo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.05.2012
Art. preluat de pe www.happydogs.ro

"Fie ca mergi la un crescator sau la un adapost de caini, e important sa ai in vedere cateva informatii inainte de a aduce acasa un caine.
Daca nu te intereseaza rasa cainelui, iti recomandam sa adopti un caine oferit de o fundatie care se ocupa cu plasarea animalelor fara stapan. Aceste fundatii au persoane specializate care iti pot oferi sfaturi bune legate de ingrijirea cainilor adoptati, iti pot spune care este planul de vaccinare al cainelui, medicamentele de care ar avea nevoie si asa mai departe.
Selectarea unui crescator
Daca te-ai hotarat deja ca vrei un caine de rasa si stii exact si ce rasa ti se potriveste, contacteaza crescatorii si cere sa vezi parintii puiului (inclusiv carnetele de sanatate ale acestora), conditiile in care cresc puii si viziteaza intreaga canisa. Ii vei analiza pe ei, asa cum si ei te vor analiza pe tine. Un crescator bun va vrea sa se asigure ca esti o persoana responsabila care te vei dedica cresterii animalului si ca ii vei crea acestuia conditii sa devina parte din familie. La randul tau, vei analiza crescatorul pentru a te asigura ca are cunostinte temeinice despre rasa si in general despre cresterea cainilor. Ai incredere in instinctul tau, in prima impresie, atat in ceea ce priveste crescatorul ca si persoana, cat si in ceea ce priveste canisa. Casa si curtea trebuie sa fie curate si fara urme de excremente animale. Nu trebuie sa existe un puternic miros de caine. Daca iti cumperi un caine ca si animal de companie, fii atent daca puii au fost crescuti in casa sau in custi. Puii au nevoie de socializare inca de la nastere, iar un bun crescator va tine puii undeva unde ii poate supraveghea indeaproape. Cainii care sunt tinuti in custi si primesc putina atentie din partea oamenilor vor avea o personalitate anti-sociala sau se vor speria usor de cainii adulti. Crescatorii care tin la animalele lor vor avea grija ca ele sa fie curate si sanatoase. Ei petrec mult timp cu puii si se straduiesc ca acestia sa creasca frumos si sa fie fericiti. Tocmai de aceea crescatorul va fi dispus sa treaca impreuna cu tine prin tot procesul de alegere a puiului potrivit.
Daca ti se pare ceva in neregula, cauta in alta parte. Si in Romania exista acum multi crescatori si cu siguranta poti gasi unul care sa te satisfaca.
Cumpara catelul de la un crescator responsabil si respectat,  lucru ce nu poate fi prea greu. Un crescator responsabil este interesat de progresul canisei sale, de exemplu, ei sunt preocupati in a creste caini cat mai sanatosi si cu trasaturi specifice rasei. Verifica daca respectivul crescator este afiliat unei organizatii chinologice de renume, precum Asociatia Chinologica Romana sau chiar Fédération Cynologique Internationale (Federatia Chinologica Internationala). In sectiunea noastra de canise vei gasi simbolul Inregistrat ACH-in dreptul caniselor afiliate.  
Acestea organizeaza concursuri canine si pot oferi informatii despre crescatori. Cu toate astea, asociatiile nu pot garanta cu certitudine calitatea si onestitatea crescatorilor si nici sanatatea puilor. Faptul ca acele persoane isi dedica timp si energie pentru a participa la concursurile canine poate fi insa un semn ca isi iubesc cainii si ii ingrijesc asa cum trebuie.
Majoritatea crescatorilor se bazeaza pe publicitatea pe care le-o vor face clientii multumiti. Altii isi fac publicitate in revistele de specialitate sau pe site-uri. Poti gasi un pui de calitate in acest fel, dar fii foarte atent la anunturile care par sa curga continuu. Un crescator care are intotdeauna pui de vanzare probabil ca isi imperecheaza foarte des cainii sau vinde pui provenind din acele "fabrici de catei "(puppy mill) care au ca prim obiectiv profitul si nu sanatatea puilor.
Dupa ce ai ales un crescator, studiaza-l si roaga-l sa iti arate cel putin unul dintre parintii (femela sau masculul) puiutului. Fii atent la cum interactioneaza cainii cu crescatorul, daca sunt prietenosi si sociabili sau stau retrasi.
Cainele trebuie sa aiba pedigree. Pedigree-ul, pe lângă faptul că reprezintă unica dovadă că animalul aparține unei anumite rase, este actul care atestă genealogia acestuia și care oferă, astfel, celui interesat informații prețioase despre bagajul genetic al câinelui. Acest act de origine, este eliberat doar de Asociația Chinologică Română prin Cartea de Origine și cu avizul Federației Chinologice Internaționale.
Pentru un cunoscător, departe de a fi o dovadă de snobism, obținerea unui cățel cu pedigree de excepție nu este altceva decât dovada că își dorește un câine sănătos, fără boli genetice, un exemplar capabil, la rândul lui, să producă pui cât mai apropiați de idealul impus de standard. Astfel, solicitând un câine fără actul de origine – la care are dreptul prin naștere și pe care Cartea de Origine oricum îl eliberează – nu se va obține o scădere din preț. Hârtia în sine îl costă pe proprietar doar câțiva euro, însă valoarea pe care ea o poate certifica este pentru cine știe să o aprecieze, incomensurabilă.
Un câine nu trebuie să aibă pedigree pentru a fi iubit sau îndrăgit de familia lui, însă un câine trebuie să aibă pedigree, adică un arbore genealogic, pentru a putea fi catalogat într-o rasă sau alta.

Testarea puilor
In momentul in care ai gasit crescatorul potrivit si ai vazut puii, petrece putin timp si joaca-te cu ei. Poti sa-ti faci o impresie numai uitandu-te cum se comporta cu oamenii sau cu ceilalti caini. De exemplu, puiul dominant din cuib va veni alergand la tine, in timp ce puiul cel mai timid se va ascunde. Va trebui sa cauti un pui cu o personalitate intre acestea doua. Exista multe teste de personalitate pe care le poti efectua cu puii.Despre unul din teste poti citi aici.
La varsta de 6-7 saptamani (varsta minima admisa pentru parasirea cuibului), puii iti fura imediat inima. Dar mare atentie! Alege responsabil si aloca timp suficient pentru a lua o decizie. O singura greseala poate duce la o viata nefericita atat pentru tine cat si pentru pui. Cere crescatorului sa iti dea 5-6 recomandari din clientii sai si contacteaza-i. Pune intrebari si asculta cu atentie raspunsurile. Bineinteles ca este in interesul crescatorului sa iti recomande clienti satisfacuti, insa multora le face mare placere sa vorbeasca despre animalele lor si cu siguranta vei afla lucruri folositoare.
Orice crescator responsabil va fi dispus sau chiar iti va sugera sa discutati in amanunt. Iti va prezenta garantiile sale, dar iti va sublinia si responsabilitatile tale. Este posibil chiar sa-ti ceara ca in cazul in care nu vei putea pastra puiul, sa il returnezi. Din nou, crescatorii buni sunt interesati de ce se va intampla cu puii lor si vor sa fie siguri ca sunt plasati in camine primitoare si la familii care iubesc animalele.
In general in Romania nu se incheie contracte intre cumparator si crescator. Cu toate astea, majoritatea crescatorilor vor accepta conditia sa le returnezi puiul in termen de 48 de ore in cazul in care veterinarul descopera nereguli la acesta. Parinti sanatosi nu inseamna intotdeauna pui sanatosi. Tine cont de faptul ca unele probleme genetice de sanatate nu se pot remarca decat dupa o anumita varsta, uneori si la 2 ani.

Comformatie si sanatate:
 fiiti atenti la specificatiile standardului rasei
 verificati dentitia si muscatura (in foarfece sau in cleste)
 la masculi, ambele testicole trebuie sa fie prezente si coborate in scrot
 evitati puii care par bolnavi ( sunt prea slabi sau au burta excesiv de umflata, au picioarele deformate, supuratii la ochi, urechi sau nas, au gingii pale, sunt apatici, letargici sau le lipseste par)
 interesati-va de regimul alimentar al puiului si al mamei

NU CUMPARA NICIODATA  din pet-shopuri, cainii de acolo sigur vin din puppy mill-uri.

Cat costa un catel?
Atunci cand cumperi un catel, nu te gandi la ce afacere vei face si gandeste-te la avantajele de a avea un animal de casa. Pretul de achizitie al catelului nu este singurul pe care trebuie sa il iei in considerare. Trebuie sa fii constient de faptul ca puiul pe care il aduci acasa va avea nevoie de ingrijire adecvata, cum ar fi vaccinurile anuale, mancare speciala, un colier de identificare, boluri pentru hrana si apa, lesa, patut, jucarii. Evalueaza-ti bugetul si gandeste-te daca intr-adevar iti permiti un caine.
Mai întâi este important de unde achiziționați puiul. În situația în care ați optat pentru o canisã cu rezultate notabile, aveți un punct de plecare foarte bun. Existã în fiecare montã o poziție privilegiatã, în ce privește alegerea puilor pentru cei ce fac prenotãri și anume, dreptul primei alegeri atât în cazul masculilor cât și în cazul femelelor. În funcție de acest aspect, se poate discuta de prețul fiecãrui cațel în parte. Într-o canisã serioasã, nu toți cãțeii vor avea acelasi preț, rețineți.
Prima alegere denotã faptul cã e cel mai valoros pui din cuib, desigur dacã este ales de cineva care se pricepe, în speță crescãtorul sau de cãtre cumpãrãtor. Un cățel ales de crescãtor ca fiind cel mai bun, nu va însemna neapãrat, ca va fi la fel de valoros și în ochii celui care cumpãrã. Trebuie sã înțelegeți însã, ca prima alegere este și cea mai scumpã, având în vedere cã alegeți “spuma” din cuib. În primul rând trebuie clarificat scopul pentru care se alege puiul. În cazul în care optați pentru un exemplar de show , acesta trebuie sã se apropie cât mai mult de standardul rasei. Asta însemnând ca trebuie respectate anumite limite și caracteristici. Dacã e pentru pazã și protecție, va fi ales cel mai belicos pui din cuib. Dacã vã intereseazã doar un exemplar de companie, atunci celelalte elemente prezentate mai sus nu vor fi luate în calcul, și se va opta pentru un cațel sociabil, jucãuș și mai puțin dominant. De regulã, cei mai ieftini caței dintr-un cuib, sunt cei care se preteazã doar pentru companie. Prețul lor ajungând undeva pe la 250-300 de euro.

Concluzii
Fie ca mergi la un crescator, fie la un adapost de caini, este insa responsabilitatea ta ca si cumparator sa cercetezi cu atentie si rabdare toate posibilitatile pana cand gasesti persoana care se dedica cresterii sanatoase a puilor si plasarii lor in camine pe termen lung. Cumpararea unui catel nu este o decizie care se ia pe moment si nici nu trebuie finalizata in cateva zile. Fa-ti temele, pune multe intrebari si ai rabdare, pentru a lua decizia corecta. Doar astfel vei putea avea alaturi un prieten fidel pentru multi ani."

#56
fun_ky_girl_18

fun_ky_girl_18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.06.2012
Multe sfaturi bune !
  Aveti rabdare si tineti cont de ele .

  Mult succes !

#57
fun_ky_girl_18

fun_ky_girl_18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.06.2012
f acebook :  stop inmultitorrilor de caini

#58
pro-civilizatie

pro-civilizatie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,012
  • Înscris: 19.02.2011
Propun o lege care sa interzica achizitionarea de caini de rasa pana cand vor fi adoptati toti cainii maidanezi.Ne batem in pumnul in piept ca suntem iubitori de animale insa suntem ipocriti si preferam sa avem caini abandonati pe strada.

#59
robinet_06

robinet_06

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.09.2012
Buna ziua,

Astazi dimineata mi-a murit puiutul de labrador auriu de numai 4 luni si 3 saptamani (cu toate vaccinurile facute, vitamine si suplimenti alimentari pentru articulatii si dezvoltare, hrana ca la carte si atentie deosebita) din cauza parvovirozei. Experienta este groaznica si nu doresc nimanui sa isi vada catelusul intr-un stadiu atat de avansat de degradare. Puitul a fost cumparat de la Hidalgo's Spirit si nici acum nu am primit actul de Pedigree si restul documentelor ca sa i se implanteze cip-ul de indentificare si tot ce mai era nevoie. Sunt curioasa daca le vom primi vreodata, dupa ce am dat atatea telefoane si am fost mintiti de mai multe ori ca actele sunt pe drum, cand de fapt ni s-a demonstrat ulterior ca nu era adevarat. Canisa este total lipsita de profesionalism, dar am fost pacaliti de faptul ca puiutul era atat de dragalas si cuminte si ne-am grabit sa-l luam. Bineinteles, am fost presati si cu comenatrii de tipul: "Daca nu il cumparati azi, maine o sa il dau altcuiva care-l vrea." Iar site-ul este de-a dreptul emotionant si reuseste sa te faca sa intelegi ca vei discuta cu o persoana care iubeste fiecare pui pe care il vinde si vrea sa stie ca va avea cele mai bune conditii. De fapt, nu ii pasa daca ii spui ca stai in garsoniera si il scoti de 2 ori pe zi afara timp de 15 minute, ti-l va da pe loc daca ai banii, fara negociere!

Nu as vrea sa acuz canisa ca din cauza ei puiutul a facut parvoviroza, desi medicii mi-au spus ca imunitatea era foarte scazuta chiar si neinfectat. Nu a putut lupta deloc cu virusul si a murit in 2 zile in mod violent, desi tratamentul a fost intensiv si agresiv. Insa exista multe alte lucruri pe care le pot reprosa, ca mai sus.

Oricum ar fi, puiutul a fost al nostru si l-am iubit si nu regret ca l-am luat si am avut grija de el atat de mult si am facut tot ce ne-au recomandat doctorii.

Ceea ce m-a socat este povestea cu puiul care a suferit de displazie de sold. Pe al nostru, pentru ca a murit acum, nu am apucat sa il ducem la radiografie ca sa vedem daca e ok sau nu, dar intr-adevar, era destul de lenes si cuminte in casa, dupa o plimbare putin mai lunga dormea 2-3 ore, nu alerga foarte mult cu alti catelusi si trebuia mereu sa tragem de el pe strada sa mearga, pentru ca se oprea ca un catar si nu mai vroia sa inainteze... Bineinteles, la controale totul era ok, dar nu am apucat sa ajungem si la radiografie.

Prin urmare, insistati intotdeauna sa vedeti parintii puiului, locul unde este tinut, actele puiului si bineinteles sa primiti pe loc un contract real. Eu daca imi voi mai lua un catel voi cere sa fie verificat de un veterinar impreuna cu mine si sa aiba o lista de analize deja facute. Nu trebuie sa va grabiti si sa va lasati impresionati de nimic ireal. Pe mine m-a impresionat pasiunea etalata pe site si faptul ca nu era ca celelalte canise unde comanzi catelul prin telefon, dai avans si ti-l livreaza peste 10 zile ca pe pizza, pe nevazute. Ganditi la rece si pastrati-va emotiile pentru puiut, cand il luati acasa.

Orice pui are nevoie sa fie iubit de niste stapani, dar daca vede ca nu mai are pe cine sa pacaleasca, poate proprietarul canisei nu se va mai grabi sa scoata cuiburi dupa cuiburi de pui care nu au sperante prea mari de viata si care nici nu apuca sa se bucure de zapada..

Cu drag.

#60
fun_ky_girl_18

fun_ky_girl_18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 07.06.2012
@robinet_06

Buna ,


Imi pare rau pentru ce s-a intamplat .
Acum am citit mesajul tau.

La mine mai mult a fost un caz de suspiciuni :

Am sunat la Hidalgo .
Am vorbit cu el si mi-a spus :

'' Am o femela Golden , undeva la 2 luni si , 3 luni .
Nu am actele ei , pentru ca proprietarul femelei mama a plecat din tara si nu a mai apucat sa imi dea pedigreeul pentru a face actele puilor . Si am mai ramas cu o singura fetita unde de la un pret de 500 E , acum trebuie sa o dau cu 800 RON .
Daca doriti , ne putem intalni astazi sa vedeti puiul , dar mai tarziu deoarece acum sunt la canisa , iar pe urma am o intalnire .''

Eu i-am raspuns :
'' Bine domnule atunci ramane sa vbim diseara la ora 21:00 sa vad puiul ''

Intre timp , eu m-am dus in Mogosoaia sa vad alti pui . Unde am plecat de-acolo ingrozita si cu purici pe mine .
Pui de 4-5 sapt , animale tinute in conditii groaznice , plini de purici si bolnavi . Iar deasupra tuturor , primul vaccin vroia sa il fac chiar PROPRIETARUL !!!
In fine , eu nu am cumparat , dar in timpul petrecut acolo , un domn a cumparat unul din pui . Teribil !

Asa.......

Intre timp , inainte de a ajunge la Mogosoaia plina de sperante , am anulat intalnire cu Hidalgo , deoarece chiar am sperat ca imi voi lua cane de la Mogosoaia .

La intoarcere spre Bucuresti , am sunat la Hidalgo , sa stabilesc din nou o intalnire .
Tipul a acceptat si a spus ca ne vedem la ora 9 , 9 si 15 .
Zis si facut , ma duc acolo la 9 fara 15 , plina de entuziasm si fericire . Ca de..... canisa super , etc , nu am de ce sa imi fac probleme .

ASTEPT 1 ora si 30 min in fata casei .
Nu raspundea la telefon  , Si ..... ce sa vezi , omul era in casa bine mersi cu musafiri !!!!
Dar nu a avut bunul simt sa coboare sa imi spuna sa revin .

BUN , toate bune si frumoase , coboara dupa o ora jumate si imi spune ca revine in 5 min !!!!
Care au fost 15 min !!!

URC in casa , un apartament vai de el , cu un miros ingrozitor si socul pentru mine a fost faptul ca , tinea animalele inchise in camere , in conditii de nedescris cu lumini stinse .

In final , imi aduce puiul , era super fricoasa , slaba si total neingrijita .
Si imi spune ca de fapt ar avea vreo 4-5 luni . In conditiile in care i-am spus ca ma intereseaza un pui inre 8-10 sapt , telefonic mi-a zis ca  atat are aproximativ.
Si evident , din nou , teatrul cu pedigreeul lipsa si cu vaitaturile de rigoare + presatul privind cumpararea lui ( ca el mai are si alti clienti si ca il da sigur maine )

Am plecat val vartej , suparata .
Dar ma bucur ca am facut-o , pentru ca dupa 3 saptamani de cautari in toata Romania cate 6-8 ore pe zi , telefonic si fizic , in ziua in care am vrut sa renunt , am dat de un anunt de la persoana fizica din Cluj .
Si cu 250 E , am pui sanatos , cu toate actele si in plus , mi l-a mai adus si in fata blocului tocmai de-acolo .
http://www.facebook....&type=3


Cam asta am patit eu cu Hidalgo - nu mi-a placut tiganeala de care a dat dovada , minciunile , conditiiile de trai a cainilor si lipsa de respect fata de animale si oameni .
Din acest motiv , nu am luat caine de la el .

Canisa mamei puiului meu , se numeste Mediguard .
http://www.mediguard.ro/

Sunt tinuti in conditii extraordinare si fara probleme veti fi fericiti cu un nou catel sanatos .
Si intr-adevar imi pare rau pentru ce ati patit  si din acest motiv am creat acest subiect pe forum , pentru a preveni astfel de cazuri .

Multa fericire , sanatate si noroc !

#61
marianmarcu

marianmarcu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.07.2013
Canisa "mitoi"vine catei bolnavi, am cumparat un bichon frisee si in 3 zile a murit cu diacnosticul de la doctor de parvoviroza, atentie nu-I mai incurajati va rog vanzarile!

#62
claudia0000

claudia0000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.10.2013
Buna ziua,

    Din pacate,am gasit prea tarziu acest forum,insa m-am decis sa ma alatur si eu in urma experientei traite recent tocmai pentru a avertiza inca o data asupra faptului ca trebuie sa incercati sa obtineti cat mai multe informatii inaintea luarii deciziei de a cumpara sau adopta un animalut.
Saptamana trecuta am cumparat un bichon maltese de la Canisa Mitoi,ajungand acolo printr-o recomandare.Va rog din suflet sa fugiti de aceasta canisa ca dracul de tamaie,pentru ca intr-adevar acolo se afla un focar de infectie.
Eu am ales o fetita,de fapt mai mult ea m-a ales pe mine,pentru ca imediat cum m-a vazut s-a lipit de mine si nu-mi mai dadea drumul.Avea doua luni cand am luat-o,chipurile cu un vaccin facut si o parazitare interna si externa.
Am adus-o acasa cu masina si a vomat de 2 ori pana am ajuns,m-am gandit la momentul respectiv ca are rau de masina sau e din cauza stresului poate.Catelusa era foarte vioaie si dragalasa si ne-am indragostit iremediabil una de cealalta.Insa dupa 6 zile a inceput sa vomite,sa aiba diaree urat mirositoare si.Dupa o noapte de stat numai langa ea si vazand ca nu se simte bine deloc am dus-o la o clinica veterinara unde diagnosticul a fost crunt:parvoviroza.Am internat-o imediat si a rezistat saracuta 3 zile,dar intr-un final n-a mai avut putere sa lupte,cu toate tratamentele si anticorpi bagati in ea,a fost pur si simplu prea mult pentru bietul organism.In saptamana precedenta numai la clinica respectiva fusesera internati 16 catelusi cu parvoviroza si cu acelasi tratament agresiv,nu scapase niciunul.
Doctorul mi-a spus de cum a vazut prima data carnetul ei de sanatate ca are un mare semn de intrebare referitor la primul vaccin si la deparazitare din mai multe considerente, suspectand ca nu au fost facute deloc.
Clipele groaznice prin care trece animalutul,dar si tu,ca om,cand il vezi cum se chinuie in ultimul hal fara sa-l poti ajuta cumva sunt de nedescris,de aceea incerc sa mai trag inca un semnal de alarma sa nu mai cumparati de la acesti oameni.
Din informatiile citite pe internet am inteles ca au mai multe sedii,unul fiind in Popesti-Leordeni,unde am fost si eu,au diferite numere de tel si isi spun in mai multe feluri din ce am citit : Canisa Mitoi, Canisa Littletoys am citit intr-un comentariu ca si chiar Canisa Kris ar fi tot Canisa Mitoi asa ca aveti mare grija cu acesti nenorociti.
Din cauza acestor indivizi,nu numai ca am trecut prin ce-am trecut,acum stau si cu frica ca daca aduc un alt catelus in casa,poate contacta virusul care probabil inca mai e prezent desi am facut curatenie mai rau ca-ntr-un spital de boli infectioase(clor,spirt,EcoCid si alte substante) si sunt constienta ca va exista un risc chiar si dupa o perioada mai lunga.

Informati-va foarte bine,aveti atatea forum-uri si site-uri la dispozitie, inainte de a lua o hotarare si feriti-va de acesti oameni fara scrupule.

#63
britishshorthair

britishshorthair

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.12.2013
Buna ziua, ma bucur foarte mult ca am dat de forum si imi pare rau de toti cei care au patit cate ceva, pana cand legea nu ne va proteja cred ca e cea mai buna metoda de informare. Eu sunt un crescator de pisici, dar problemele sunt aceleasi, ma bucur mult cand un iubitor de animale ma viziteaza si ne cunoastem personal. Pe la expozitii aud probleme de ma ingozesc, de la pisici la 6 luni care au 1 kg in loc de 3 kg, altele care doar seamana cu rasa undeva foarte departe si pacaleli, de ex. pasaportul era declarat ca este pedigree-ul. Ma lovesc de comercializanti de animale care le aduc din Ungaria si Ucraina cu preturi sub 100 Eu si le vand la 3-400 eu, tot lantul este doar pentru profit, oare pr in ce conditii au trecut, stiu ce vaccine se fac, au auzit macat de analize obligatorii, de probleme ale parintilor care interzic reproducerea? cati dintre cumparatori se informeaza inainte!

#64
rusulici39

rusulici39

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 03.03.2016
buna seara
ma puteti ajuta va rog cu o informatie unde pot gasi un crescator serios de catei husky sau sa imi recomanati pe cineva va rog.
cu mii de multumiri!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate