Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...
 

exista demoni, demonizati, exorcizari si alte lucruri ca acestea?

* * * - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3354 replies to this topic

#271
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Cine se preface? Balaurul, ”cel numit diavol și Satan, acela care înșală întreaga lume”, dușmanul milenar de la Geneza 3:15 până în Apocalipsa 12 care se opune femeii și seminței ei.

2 Cor 11:14 ”Şi nu este de mirare, căci chiar dușmanul se preface în trimis al luminii”.

În timpul la care se referă Apocalipsa despre balaur (forma compozită, exprimată politic), coada lui este cornul mic din Daniel prin care sunt trase stelele din cer și aruncate pe pământ. Viclenia, prefacerea în sol al luminii, este una dintre metodele lui:

Daniel 8

9 Dintr-unul din ele a crescut un corn mic, care s-a mărit nespus de mult spre miazăzi, spre răsărit şi spre ţara cea minunată.
10 S-a înălţat până la oştirea cerurilor, a doborât la pământ o parte din oştirea aceasta şi din stele şi le-a călcat în picioare.

23 La sfârşitul stăpânirii lor, când păcătoşii vor fi umplut măsura nelegiuirilor, se va ridica un împărat fără ruşine şi viclean.
24 El va fi tare, dar nu prin puterea lui însuşi; el va face pustiiri de necrezut, va izbuti în tot ce va începe, va nimici pe cei puternici şi chiar pe poporul sfinţilor.
25 Din pricina propăşirii lui şi izbândirii vicleniilor lui, inima i se va îngâmfa, va pierde pe mulţi oameni care trăiau liniştiţi şi se va ridica împotriva Domnului domnilor, dar va fi zdrobit fără ajutorul vreunei mâini omeneşti.



#272
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Până la urmă, Logic, cine l-a ispitit pe Isus în pustie? O himeră?

#273
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Am răspuns pe larg pe topicul despre Satan.

Așa pe scurt,
PM: Iacov descrie ispita omului ca interioară: ”Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit” (1:14).
Pm: În Evrei este arătat că Isus a fost ispitit în toate lucrurile exact ca oricare om de carne.
Deci Isus a fost ispitit din interior.

Concluzia este adevărată dacă sunt adevărate premisele. Iar premisele sunt adevărate. Nici un creștin nu este ispitit de o persoană vizibilă care să se prezinte drept diavolul, care să argumenteze cu versete și să-l ia cu el distanțe mari (din pustie în Ierusalim și apoi pe un munte înalt).

Un lucru foarte derutant ca presupoziție este că verbul ”a ispiti” are o conotație negativă care potrivește ca o mănușă cu cea a ”diavolului” din teologia bisericii.
Traducerea corectă a grecescului peirazo este însă ”a încerca, a examina, a verifica” - fără nicio conotație negativă. Nu înseamnă în sine a atrage spre rău.

2 Corinteni 13:5
BVA Verificați-vă personal, ca să vedeţi dacă sunteţi în credinţă. Faceţi astfel un test prin care să vă autoverificaţi.
BTF Cercetați-vă dacă sunteţi în credinţă; dovediţi-vă.
GBV2011 Pe voi înşivă cercetați-vă, dacă sunteţi în credinţă; pe voi înşivă încercaţi-vă:

NTIT Cercetați-vă pe voi înşivă dacă sunteţi în credinţă – puteţi trece examenul?

VDCC Pe voi înşivă încercați-vă dacă sunteţi în credinţă. Pe voi înşivă încercaţi-vă.


Dacă conotația nu este negativă, Isus putea să se fi supus la o încercare, autoverificare, examinare, a motivelor la îndemnul duhului său. Asta imediat după ungerea în calitate de Cristos și înainte de a-și începe misiunea publică.

#274
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Totuși, textul biblic ne arată că Isus vorbea cu cineva, căruia, la final, i-a zis: pleacă.

#275
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Textul nu poate fi înțeles literal, referitor la streașina templului și muntele foarte înalt. Nici ”plecarea” cu ispititorul, în loc ca ispita să fie respinsă, înainte de a se complica. Cu concluzia că fiecare ispită s-a întâmplat în mintea lui Isus - cu viteza proprie gândului. Isus a respins gândul rău, advers. Evreii numeau ”satan” gândul de a face răul, înclinația rea. Vezi partea marcată:

Gill's Exposition of the Entire Bible

2 Corinthians 12
7 Şi, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, *mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască* şi să mă împiedice să mă îngâmf.
Multe au fost gândurile și presupunerile oamenilor în legătură cu ce a înțeles aici apostolul. Sigur este că țepușul în carne și solul Satanei descriu același lucru: Prima este o expresie figurativă, cea dea doua una literală și explicativă pentru prima. Unii s-au gândit că aici sunt subînțelese suferințe corporale, care pot fi comparate cu spinii (Osea 2:6), ...alții că referirea este la natura coruptă care a rămas în oamenii regenerați, așa cum canaaniții au rămas în țară să fie ”spini” în ochii și coastele israeliților (Iosua 23:13). Aceasta în mod sigur a fost resimțită de apostol și a fost generatoare de umilință...;
Și poate fi observat, pentru a întări acest sens, că era obișnuit ca evreii să numească ”satan” înclinația spre plăceri trupești sau natura vicioasă. Pentru că deseori ei spun: "Satan - el este imaginația rea" sau corupția firii; Și mai ales ei numesc pofta de necurăție prin acest nume; Și se spune despre un tânăr al lui Israel, fiind ispitit de o tânără din Madian, prin sfatul lui Balaam, că "Satana ardea în el" și s-a abătut după ea; Și că imaginația rea este șarpele cel vechi; Da, ei o numesc "solul iadului", o expresie foarte asemănătoare cu cea folosită aici.
"R. Hona ©, când predica copiilor oamenilor ca avertizare, le-a spus: Copii, păziți-vă de "solul iadului", dar cine este aceasta? Imaginația rea ​​sau înclinația spre plăceri senzuale este cea care este "solul iadului".

_______________
(a) T. Bab. Bava Bathra, fol. 16. 1. Tzeror Hammor, fol. 6. 2. 3. s. 3. 10. 4. 13. 3. 20. 2. 50. 3. 58. 3. 72. 4. 73. 2. 86. 1. 87. 2. 93. 1. 96. 1. 99. 4. 100. 4. 101. 42. 113. 1. & 133. 2. & 141. 3. &; 149. 2. & 152. 3. Raya Mehimna in Zohar in Lev. fol. 7. 2.( Bemidbar Rabba, sect. 20. fol. 229. 1.(© Midrash Hannelam in Zohar in Gen. fol. 67. 4. (d) R. Eliezer Katon de Scientia Animae, l. 10. apud Gaffarell. Cod. Cabal. Misc. pic. Mirandal. Index p. 23. ad calcem Wolf. Heb. Bibliothec. (e) Shemot Rabba, sect. 20. fol. 105. 4. (f) Tzeror Hammor, fol. 22. 1.

Edited by logic1, 13 September 2017 - 19:10.


#276
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Deci Isus s-a răstit propriului său gând zicând așa: ”"Sa te inchini Domnului Dumnezeului tau si numai Lui sa-I slujesti."”

...și gândul a plecat de la El, până la o vreme.
Luca 4:13.

[ https://cdn0.iconfinder.com/data/icons/smile-emoticons/78/Emoticons_smile_smiley-03-512.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#277
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Nu s-a ”răstit”, dar poți spune că a ”contracarat” gândul cel rău cu un text biblic.

Am spus mai sus din ce motive lucrurile nu pot fi luate literal. E o regulă: ori se pot lua toate, ori nu se pot. Deci dacă totul s-a petrecut în mintea lui Isus, ca și în a noastră când ne încearcă gândurile și suntem în cumpănă, este clar că el a respins egoismul. Împărățiile lumii erau obținute și atunci, ca și acum, prin compromis moral și încuviințare a răului. A decis că nu va alege niciodată să pună mâna pe ele în acest mod, nu a dat gir, nu s-a închinat în grabă acestui gând, egoismului propriu, ci a decis că depinde de Dumnezeu, pentru că era scris ”să te închini numai Lui”.

#278
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Aha, deci gândul lui Isus primise toate împărățiile lumii acesteia și voia să i le dea lui...Isus...dacă Isus se închina gândului lui...

#279
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Da, egoismul, care presupune corupția și orice metodă imorală, putea ”spune” (figură de stil a limbajului ebraic): ”Mie îmi sunt date”, pentru că de regulă împărățiile lumii și gloria lor sunt date (ajung în mâna) oamenilor fără scrupule și care se gândesc la ei în primul rând, când aspiră la puterea acestei lumi.

Deuteronomul 15:9
Vezi să nu fii aşa de rău ca să zici în inima ta: „Ah! se apropie anul al şaptelea, anul iertării!” Vezi să n-ai un ochi fără milă pentru fratele tău cel lipsit şi să nu-i dai.

Cele trei ispite (sau mai corect testări/cumpăniri) cuprinzând o vedere de ansamblu a tuturor încercărilor la care poate fi expus un om: (1) pofta cărnii, dorința după satisfacerea carnală, (2) pofta ochilor, dorința după înălțare, de a fi văzut bine și (3) mândria vieții, dorința de bogăție, glorie și stăpânire

1 Ioan 2:16
Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.


Edited by logic1, 13 September 2017 - 21:22.


#280
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Deci Satana este ...egoismul lui Isus ? Posted Image

#281
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Satana era multe lucruri la evrei, inclusiv persoane, dar te apropii. Poate fi și egoismul, pentru că este ”advers” și cauza principală a păcatului.

#282
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017
Fiecare are demonii săi, dar cine crede că un preot şi o apă sfinţită îi va rezolva problema, ăluia demonii i-au păpat deja creierul :)

#283
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Barbule, aici îți scriu versetele biblice care demonstrează fără doar și poate că un creștin născut din nou NU POATE AVEA DEMONI.

Coloseni 1: 13
El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia Fiului dragostei Lui,

1 Corinteni 6: 19
19. Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri?

2 Corinteni 6: 15
Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial?

1 Ioan 5: 18
Stim ca oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, ci Cel nascut din Dumnezeu il pazeste, si cel rau nu se atinge de el.

#284
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
BTF
1 Ioan 5
18 Ştim că oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; dar cel ce este născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine însuşi şi cel rău (lit. răul) nu îl atinge.
19 Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în răutate.

#285
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,490
  • Înscris: 16.03.2004
Barbu crede că demonul din el este cumva un cadou de la Dumnezeu și lui i se cere să îndure...Posted Image

#286
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008

View PostDude_2nd, on 07 mai 2018 - 06:25, said:

dar cu care nu voia ca credinciosii sa se faca partasi. Dupa cum scrie:
"eu nu vreau ca voi sa fiti in impartasire cu dracii. (1Cor.10:20)"
daca ar fi nimic, cum vrei tu sa intelegi, jertfirea la un nimic e o nimica toata, deci inofensiva.
totusi,dupa cum vezi, se pare ca e mai mult decat atat. Posted Image

Jertfirea la nimic, luarea din lucrurile jertfite, e inofensivă, e o libertate. Dacă cel ce o face are această cunoștință despre idoli/demoni (că sunt nimic). Dar nu toți o aveau atunci. Iar creștinii, pe baza iubirii care zidește, trebuiau să țină cont de acest fapt, adică:
1 - să nu susțină/promoveze superstiția și închinarea la falsuri prin gesturile lor ("eu nu vreau ca voi să aveți ceva comun cu demonii/zeii falși/superstițiile”)
2 - să nu lezeze conștiința creștinilor încă slabi (pentru că au fost anterior idolatri)

1 Corinteni 8

9 Luaţi seama însă ca nu cumva această slobozenie a voastră să ajungă o piatră de poticnire pentru cei slabi.

10 Căci dacă te vede cineva pe tine, care ai cunoştinţă, că şezi la masă într-un templu de idoli, cugetul lui, care este slab, nu-l va împinge pe el să mănânce din lucrurile jertfite idolilor?


Aceeași idee în 1 Corinteni 10:19-33.


Edited by logic1, 07 May 2018 - 18:40.


#287
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011
Dacă "duhurile necurate" nu sunt demoni (îngeri căzuți), ci "înclinațiile negative din oameni", atunci întrebarea mea este:
- Cum a apărut această "înclinație negativă" în om, dacă el a fost creat într-un mod perfect de către Creator?

#288
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,076
  • Înscris: 10.09.2008
Demonii/duhurile necurate sunt zeii inexistenți ai Neamurilor, nu îngeri căzuți și nici înclinațiile negative din oameni.
Crearea perfectă a omului a inclus liberul arbitru și înclinațiile/poftele pentru satisfacerea nevoilor biologice și de conservare. Acestea devin înclinații ”rele” dacă sunt folosite abuziv și în dauna celorlalți.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate