Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Ce ati face in locul meu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1
incotro

incotro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.06.2012
De cateva luni ma bate gandul sa ma intorc in Romania. Traiesc in Canada de mai bine de 8 ani, am venit cu parintii inainte de liceu. In tot timpul asta am incercat sa ma integrez cum am putut mai bine invatand 2 limbi straine, terminand o facultate si muncind in diferite locuri (in mare parte joburi pentru studenti). Prieteni au venit si s-au dus, am cunoscut o gramada de natii diferite dar cel mai mult m-am inteles cu imigrantii. Am amici sa ies la un film sau la o bere dar cand vine vorba de lucruri mai serioase (gen un voiaj de cateva zile) nimeni n-are timp. E foarte greu sa-ti faci prieteni adevarati dupa ce ai terminat scoala.
Plus de asta nu m-am simtit niciodata "canadian" si nu am nimic in comun cu acestia. Nu-mi plac emisiunile lor de la TV (prefer sa urmaresc Discovery decat televiziunea locala), nu-mi place muzica lor, nu-mi place hockey-ul, nu-mi place berea lor, nu-mi plac femeile lor rasfatate, sarbatorile nationale nu ma incalzesc cu nimic. Pe scurt ma simt ca un strain desi mi-am petrecut o buna parte din viata in tara asta. Ma duc intr-un bar sau intr-un club si realizez ca n-am despre ce sa vorbesc cu bastinasii/ele. Mai mult, ma gandesc tot timpul la Romania si la timpul irosit in Canada, la anii de liceu pe care i-am pierdut, la diferitele sarbatori pline de viata traite pe cand eram copil, la iernile mai blanzi, la viata de cartier etc.

Asa ca momentan am niste bani stransi si sunt intr-o dilema. Pe de o parte as putea incepe o cariera aici in Canada: $40000 in primul an, o masina noua, un telefon la fiecare 6 luni (cum se practica mai nou), o vacanta prin Caraibe la iarna etc. Restul timpului voi continua sa ma simt alienat.
Pe de alta parte mi-as inchiria o garsoniera in Bucuresti. Stiu ca nu voi avea acelasi salariu, stiu ca va trebui sa fac sacrificii pe partea materiala dar faptul ca voi putea vorbi in limba materna intr-un magazin, bar, club etc e un avantaj mare. Observ ca multi romani din tara sunt foarte pesimisti, nu pot sa cred ca e asa rau sa traiesti in Romania. Cat de des se confrunta un roman cu cainii de pe strazi, tiganii sau spaga ? Chiar nu exista nici o sansa pentru un muncitor cu diploma sa-si gaseasca un job decent ? Cat de dificil este sa-ti faci prieteni ? Oare merita sa ma intorc sau fac o greseala pe care o voi regreta ?

#2
RCmake

RCmake

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 08.10.2011
As veni in Romania pentru o perioada de 3 luni, si dupa m-as decide unde e mai bine  :naughty: . Si daca o sa pice varianta cu Romania, mi-as lua o pitipoanca de Dorobanti mai pe gustul meu, si m-as intoarce in Canada  :peacefingers:

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003
Daca la tine cariera inseamna masini si telefoane la 6 luni... nu esti departe de Romania.

Edited by andreic, 02 June 2012 - 10:06.


#4
alexdobre

alexdobre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,783
  • Înscris: 25.02.2011
MERG EU IN LOCUL TAU !

#5
xryspa

xryspa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 987
  • Înscris: 08.04.2012
Desi am fost, cu ceva timp in urma, la un pas de a mi lua zborul din Romania, ma bucur ca n am facut o. Nimic nu i lapte si miere, dar cred cu tarie ca, daca vrei si treci la actiune :), se poate trai frumos si n a noastra tara. Fa ceea ce simti, dupa cum ti se 'aprinde beculetul'! :)

#6
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,827
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

Cat de des se confrunta un roman cu cainii de pe strazi, tiganii sau spaga ?
desi ma duc in Romania doar in concediu...cand ajung in tara ma confrunt foarte des...dupa o luna de zile vreau inapoi ...

#7
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
eu m-as intoarce

#8
Alex_GP

Alex_GP

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,222
  • Înscris: 23.12.2006
Prefer sa fiu strain intr-o tara straina decat strain la mine-n tara.

#9
meanman

meanman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,955
  • Înscris: 14.08.2006
Cumpara bilet de avion dus intors, cu intoarcere peste 6 luni; inchiriaza la o pensiune 1-2 saptamani si dupaia mergi si cauta de lucru. Sa-ti iei si un card bancar, in caz ca nu rezisti, sa iti trimita parintii bani sa nu mori de foame. Daca nu poti sta 6 luni pe cont propriu in Bucuresti, eu zic sa uiti de romania. Daca n-ai fost in postura de a lucra full time si a plati toate cheltuielile eu zic ca nu esti inca in cunostiinta de cauza..asa ca incearca. Poate daca vrei sa deschizi o afacere ar merita..avem si noi multi muritori de foame cu diplome, care lucreaza in fabrici pe $300-$400.

#10
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Daca nu te simti bine unde esti, ar trebui sa te muti unde te regasesti si poti trai placut si impacat cu tine insuti.
A schimba telefonul la 6 luni - cum ti se poate intampla tie, sau masina la 3 luni - cum mi s-a intamplat mie... astea sunt frectii la picior de lemn.
Banii ii poti face oriunde in mod decent, insa degeaba ii ai daca traiesti insingurat.

Bucuria simpla de a trai alaturi de iubita, prieteni, comunitatea in care te regasesti - eh, astea nu se pot cumpara...

#11
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 23.04.2011
Vino aici, temporar, pentru o luna sa zicem, si-apoi o sa vezi daca-ti vine sa-ti iei lumea in cap, daca au fost simple ifose sau daca vrei intr-adevar sa prinzi din nou radacini in Ro.

Edited by Jesssica, 02 June 2012 - 10:37.


#12
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postincotro, on 2nd June 2012, 09:59, said:

De cateva luni ma bate gandul sa ma intorc in Romania. Traiesc in Canada de mai bine de 8 ani, am venit cu parintii inainte de liceu.
[...]
Cat de des se confrunta un roman cu cainii de pe strazi, tiganii sau spaga ? Chiar nu exista nici o sansa pentru un muncitor cu diploma sa-si gaseasca un job decent ? Cat de dificil este sa-ti faci prieteni ? Oare merita sa ma intorc sau fac o greseala pe care o voi regreta ?
În primul rând, 8 ani nu e mult timp. Mai stai.

În al doilea rând, te amăgești, alergi după cai verzi pe pereți. Și în România e la fel de greu să-ți faci prieteni adevărați, unde toți se prefac că-ți sunt prieteni, dar în realitate sunt frustrați de "capra vecinului".

De aici sfatul meu: mai stai. Căci dacă ai impresia că nu toți sunt oameni, și indiferent de naționalitate, fiecare are părțile lui bune și rele, înseamnă că n-ai stat destul timp printre străini. Eu de exemplu am întâlnit austrieci cu care pot vorbi (și face poante) în stil românesc, la care râdem cu toții. Secretul e să fii tu însuți ;)

În al treilea rând, români sunt și în Canada. Cu ei de ce nu ai reușit să te împrietenești și să-i întrebi dacă vor să faceți concediul împreună?

PS: în România nu ai perspective, iar situația se va înrăutăți. Dacă aș fi în locul tău, aș considera mutarea în România greșeala vieții mele.

Edited by OriginalCopy, 02 June 2012 - 10:33.


#13
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Nimeni nu poate horărî în locul tău. Sînt români care se integrează și rămîn și alții care nu se integrează și se întorc. Cunosc și din ăia, și din ăilalți. Așa cum NU toți românii au ales să emigreze...

Este evident că NU te confrunți așa des cu țiganii și cu cîinii vagabonzi. De ex cîinii sînt o problemă minoră dacă nu ești biciclist sau... ghinionist... eu am nenumărați cîini pe aici pe la bloc, îi aud noaptea, dar de mușcat nu am fost mușcat niciodată. În alte țări sînt pisici pe străzi, în alte țări maimuțe... depinde de țară. Cu țiganii mă "confrunt" în sensul că uneori mai e unul care pute în tramvai și, rar, mai mulți care fac gălăgie... ce altă confruntare, că doar nu tb să lucrez alături de ei ? Dacă vrei să locuiești în Ferentari, în cea mai țigănească zonă a Bucureștiului, atunci e altceva... dar de ce ai vrea ?

Cu șpaga... depinde, iarăși, de situații, de ce vrei să faci... s-a mai redus șpaga pe care o dădea omul de rînd pe vremea lui C. Se pot face FOARTE multe administrative fără șpagă (la poliție, la administrație, la ghișee, la tot ce vrei, dacă ești în regulă se rezolvă fără)... Dacă nu ești în regulă, e altceva. Eu de ex am o mașină veche care nu trece testul de poluare, e foarte greu să o reglezi să și tragă și să nu "fumege" în același timp. Ghici cum fac să trec testul. Dar amicii mei care au mașini noi îmi zic că au plătit doar taxa oficială la test.

Singura situație unde omul obișnuit e obligat să dea șpagă e la medic (de fapt nu e obligat dar...). Dar au apărut și aici clinici private și pt orice fel de investigații normale poți merge acolo, plătești taxa oficială și gata. Doar cînd se ajunge la operații și din astea se cam schimbă treaba...

Evident, dacă te faci antreprenor, dacă vrei să participi la licitații, dacă îti vine controlul financiar la firma ta, și alte situații din astea, atunci da, te vei întîlni cu șpaga mult mai mult...

Dar problemele României nu se rezumă numai la astea. Probabil ar tb să faci o întoarcere "de test" și să stai cîteva luni în Ro, să încerci să-ți iei un job, etc, fără să renunți la ce ai în Canada

#14
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
tare sunt curios cati de aici sunt din ro si cati din afara

#15
HDDGuru

HDDGuru

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,162
  • Înscris: 27.02.2012
ai stat 8 ani si nu te-ai deprins inseamna ca ai probleme. viziteaza un psiholog/psihiatru. din spusele tale ai muncit in locuri diferite deci nu ai cum sa-ti faci prieteni. daca si cei cu care iesi nu te accepta decat la bere si filme inseamna ca intradevar nu esti interesant pentru ei. incearca sa-ti gasesti prieteni legati de hobby iar daca nu ai hobby atunici iarasi ajungi la psiholog/psihiatru.

aceptand emigrarea in o alta tara inseamna ca trebuie sa accepti legile si sarbatorile legale.

#16
evon

evon

    ~Learning Forex~

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,098
  • Înscris: 27.11.2010
Pai daca nu iti place Canada,du-te in SUA :huh:

#17
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009

View Postevon, on 2nd June 2012, 12:05, said:

Pai daca nu iti place Canada,du-te in SUA :huh:
aceiasi mancare de peste

#18
RandomHero

RandomHero

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 22.11.2011

View Postincotro, on 2nd June 2012, 10:59, said:

Cat de des se confrunta un roman cu cainii de pe strazi, tiganii sau spaga ?
Alterneaza zilnic chestiile astea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate