Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)
 sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...
 Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...

Cablu analog vs digital
 Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS

Topul rușinii la nivelul PE
 

Digi.Net prin Ethernet over Coax (EoC)

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
4841 replies to this topic

#19
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View Postadrian001, on 26th May 2012, 16:49, said:

au si montat porcaria asa in loc de clasicul Ethernet pese UTP.
Corect, mai bine UTP decat coaxial.

#20
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Pai nu stiu, de ex. ca nu prea mai au bani :thumbup:. La preturile pe care le practica e normal sa se mai si termine fondurile ...

#21
cosmin_m70

cosmin_m70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 11.05.2012

View PostIon_de_la_Raion, on 26th May 2012, 16:50, said:

Asa e, dar de ce ar face rds asa ceva ? Asta am intrebat eu de fapt.
Daca limitarea hardware este mare,viteza per abonat cu mult sub ce scrie in contract,o rezolvare favorabila ar fi metoda exemplificata de mine.
Semnalul s-ar impatii intre mai putini abonati si "felia" pusa la bataie ar fi mai mare pentru fiecare utilizator.
De ca ar face RDS acest lucru? Ca sa mai diminueze din nemultumirea abonatilor si sa ofere viteza din contract,daca este posibil.

#22
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Pai eu sint singurul nemultumit, se pare. Restul sint niste ciobani, sa zic asa, oameni simpli, care nici nu stiu de fapt ce primesc.

#23
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View PostIon_de_la_Raion, on 26th May 2012, 16:58, said:

oameni simpli, care nici nu stiu de fapt ce primesc.
Vezi, asta e marea problema in general. Oamenii nu prea se pricep si tocmai de asta ei isi permit sa umble cu treburi de astea.

#24
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Si adaug: rds nu va schimba nimic in bine, din proprie initiativa, decat daca le serveste la ceva, cum ar fi de ex. publicitate, laudarosenie, etc. Din punctul lor de vedere, noi avem fibra frate ! Si gata, de ce ar imbunatati ?

Edited by Ion_de_la_Raion, 26 May 2012 - 16:03.


#25
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Pai din cate am vazut restul par sa aiba Fiberlink Popular 20 Mbps. Probabil la tine proiectul initial o fi fost ca blocul sa fie cablat cu UTP dupa care RDS-ul a dat peste un vapor de modemuri EoC si toata povestea s-a dus de rapa.

PS: Da aia de la relatii cu clientii ce iti zic ?

#26
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Aia de la relatii cu clientii zic ca asa e normal, iar o persoana la care am fost in audienta de 2 ori, a notat tot si mi-a dat un nr. de telefon la care nu raspunde nimeni niciodata si o adresa de email la care iar nu raspunde nimeni niciodata.

#27
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
E urat cand te lupti cu morile de vant. Pe Digi.Care ai mai putea sa faci o reclamatie, poate poate dai peste cineva compentent ...

#28
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Nu am inteles ce ai vrut sa spui. Eu am facut reclamatii pe unde am putut. La rds, prin digicare, email, telefonic, audienta, apoi CNA, ANCOM, ANPC si OPC. De la unii astept inca raspuns. Daca mai aveti idei, astept.

#29
Jay`Z

Jay`Z

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 03.01.2004
nu pot sa cred ca astia n-au inteles nimic din "era CableLink" cand cred ca rds-u a luat cele mai multe injuraturi per client. Cine o fi decis ca e o idee buna sa se intoarca la a da net prin catv.

#30
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,749
  • Înscris: 14.10.2008
Exact, EOC=eRDeeSh Reloaded, bah, nu tie mai aud, p8#@ me, Niezau!  :P As zice ca si UPC-ul (Savarina :naughty: ) are partea lui de vina, daca se lua dupa RDS si baga direct fibra (cu ONT-uri Cisco nene) in toate imobilele nu mai baga nici RDS-ul mizeria de EOC, dar cum culmea la preturile lor mari UPC a preferat sa fie chitra si sa dea DOCSIS 3 prin cam aceeasi infrastructura a Astral Telecom iata ce a iesit.

Edited by Neaceasca85, 26 May 2012 - 17:37.


#31
minisoferul

minisoferul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 24.09.2008
Sunt din Corabia , olt si deabia acum au terminat de cablat orasul . Am primit o brosura cu oferte si la internet sunt 3 pachete : FiberLink Popular 15 lei/20Mbps ; FiberLink1 29lei/50 Mbps ; FiberLink2 39lei/100 Mbps. Mentionez ca stau la casa . Numai bine

#32
12trei

12trei

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 22.07.2011

View Postadrian001, on 26th May 2012, 16:53, said:

Pai nu stiu, de ex. ca nu prea mai au bani :thumbup:. La preturile pe care le practica e normal sa se mai si termine fondurile ...
Atunci sa mareasca preturile cu 10% (tot ar ramane cei mai ieftini de pe piata), insa sa ofere cat scrie in contract. Are cineva idee, estimativ, cu cat e mai scumpa o retea cum are UPC-ul (cu DOCSIS 3) comparativ cu ce face RDS acum?

Eu ma asteptam ca RDS sa bage FTTB in toate blocurile, iar in cartierele de case sa puna si ei DOCSIS 3 (poate facand upgrade de firmware si recicland o mare parte din modemurile recuperate de la abonatii din blocuri).  :console:

#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca implementau DOCSIS 3 trebuia investit mult in retea, upgrade la toate echipamentele (cmts, modemuri etc.). Ei acum folosesc tot GPON, EoC e doar o terminatie.
La bloc sa implementezi asa ceva e o mare aberatie, cred ca un modem EoC + cablul coaxial ii costa mult mai mult decat un simplu UTP.
In cazul lui Ion cred ca si un router wireless SOHO (sau orice alta improvizatie :D) legat direct la ONT ar fi furnizat intregii scari un link wireless cu viteza mult superioara EoC-ului de acum.

Edited by MembruAnonim, 26 May 2012 - 19:00.


#34
adrian001

adrian001

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,269
  • Înscris: 02.11.2006
Pai tot FTTB este si fara si cu EoC. Pana la urma fibra optica ajunge pana la acea cutie metalica. Modificarea vine din faptul ca au inlocuit (sau vor inlocui) ultimul segment care pana acum era Ethernet peste UTP cu acest EoC. Iti dai seama ca o comparatie pe partea financiara nu se poate face, pentru ca poate 99% din agajatii RDS-ului nu stiu cum (sau la ce pret) a achizitionat RDS echipamentele pentru EoC. Sunt putini cei care stiu detaliile cu privire la afacerea asta cu EoC si evident ca nu vor veni aici sa spuna cum sta treaba. Oricum fac economie de cablu UTP pentru ca pana acum trebuia sa ai un cablu de televiziune si unul UTP pentru internet, odata cu EoC cablul de televiziune este folosit si pentru internet. Totusi la Ion_de_la_Raion cred ca este si o problema de montaj pentru ca totusi in specificatii se spune ca se ating viteze de pese 100 Mbps in cazul unei atenuri decente pe cablu si a unui singur utilizator si nu cred ca la ora 3-4 dimineata nu se indeplinesc aceste conditii. Oricum solutia cu cablu UTP era clar mai buna ...

#35
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View Postminisoferul, on 26th May 2012, 18:46, said:

Am primit o brosura cu oferte si la internet sunt 3 pachete : FiberLink Popular 15 lei/20Mbps ; FiberLink1 29lei/50 Mbps ; FiberLink2 39lei/100 Mbps.
Interesant ca ofera si 20 Mbps, dar si 50 sau 100 Mbps. Ai vazut ceva cutii metalice pe la stalpi? Sau cum sunt, albe? Ai idee?

#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai cum retea GPON tot trebuie sa faca pentru EoC, probabil ofera FO+ONT doar celor ce vor Fiberlink2 (poate si FL1?), restul pe EoC pentru economie. Asa ar fi normal sa se intample si in cazul tau din moment ce ai 100Mbps pe reteaua actuala, ar fi aberant sa va downgradeze pe toti la 20.

Edited by MembruAnonim, 26 May 2012 - 19:06.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate