Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informați despre VOYO !

VUNK - Felicitari, ai reusit!
 AMPShare: Scule de marci diferite...

Recomandare pantofi sport plimbare

Propunere: proba de traseu sa poa...

Virusii si bacteriile din apa de ...
 Rosturi de dilatare faianta

Sfat achizitie bicicleta 2000-250...

Dezbatere mostenire?

Restrictionare editare useri in G...
 Sony Bravia android tv

Cresc impozitele pe proprietate +...

Recomandare masina ras

Teorie Q
 

Problema Retea Incetinita : Switch Cisco, win Server 2008

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006
Salut,

Am o retea formata din :

Router Linksys (Cisco Small Bussiness) RV042
Switch Cisco Gigabit : SRW2016-K9-EU (Are control panel ce se poate accesa in browser)
Server 1 (Dell R200), gigabit conectat in switch, Windows Server 2008 (Update-uri la zi)
Server 2 (Dell R210), gigabit conectat in switch , Windows Server 2008 (Update-uri la zi)
Backup Qnap TS410 U
Router Wireless Linksys conectat in switch
Laptop 1 , Laptop 2,etc conectate la routerul wireless .

Reteaua merge perfect atata timp cat nu transfer fisiere mai mari de 1 Gb in retea .

Daca Ma conectez remote pe server 1 (gigabit) si incerc sa transfer in retea catre server 2 (gigabit) un fisier mai mare 1 Gb toata reteaua se incetineste foarte rau (abia daca mai pot accesa internetul) de pe celelalte calculatoare .

La fel patesc daca transfer de pe laptop pe server 1 sau server 2 .

Am incercat sa accesez si din exterior in timp ce se face back-up spre exemplu si reteaua este foarte incetinita .

Mentionez ca nu i-am facut nici o setare la switch-ul dupa ce l-am despachetat intrucat nu eram interesat de performante maxime . Ma intereseaza doar sa mearga ok reteaua cand transfer un fisier putin mai mare .

Ma poate cineva ajuta cu vreo sugestie ?

Edited by mesyaalex, 20 May 2012 - 08:40.


#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Salve,

Intra pe switch, browser -> IP Switch -> user admin / pass nimic -> Statistics -> RMON Statistics si alegi un port in care ai infipt un server. Vei vedea informatii despre portul respectiv. Te intereseaza daca ai erori pe port sau nu, CRC Errors -> posibil patch sau mufe belite. Tot in meniu nu la Statistics pe undeva pe acolo ai optiunea sa vezi starea porturilor, negociaza in 1000 sau in 10/100 FD/HD. La tine e destul de posibil sa iti negocieze ceva in half duplex si / sau sa iti flapeze o interfata, bine fara sa arunc un ochi pe switch nu pot fi sigur.

PS: Poti sa infingi un cablu de consola in switch si sa intri pe el sau sa faci telnet pe 192.168.1.254, daca nu ai configurat nimic pe el asta ar fi IP default, user admin fara parola. In cazul tau cel mai okay ar fi sa bagi consola pe switch si sa verifici ca daca faci trafic si iti functioneaza reteaua ca un melc turbat solutia cu telnet / web management nu e foarte okay ca iti vei blestema ziua la cat de greu se va misca.

#3
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006
Salut,

Multumesc de raspuns .

Intradevar, doar la unul din servere: imi apare : CRC & Align Errors: 3  , la cellalte apare zero .

Viteza apare 1000 la cele care au gigabit si la router-ul wireless : 100  la toate Full Duplex .

Deci sa inteleg ca ar trebui sa schimb cablurile sa imi apara acolo 0 . (O sa incerc pe maine) .

Dar tot nu-mi explic cum de un cablu care intra intr-un server (posibil degradat) afecteaza toata reteaua .

Multumesc .

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Nu am apucat sa ma uit pe tot manualul de la switch dar ar fi de vazut si incarcarea pe procesor in timpul traficului sustinut. Nu prea se explica de ce doar la trafic ce depaseste o valoare iti functioneaza in suturi reteaua. Ar fi bine de puricat si switch-ul ala si vazut ce stie sa faca si in ce mod ca e posibil la un anumit numar de pachete sa nu mai faca fata la a le forwarda.

#5
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006
Cand Am trafic (am transferat 2 Gb intre cele 2 servere) procesorul switch-ului ajunge la 80 % . (Obs: unul din servere e cel al carui port apar acele erori) .

E normal sa ajunga la 80 % ?

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Normal ar fi sa creasca insa nu chiar asa de mult. Bine fiind un Cisco - Linksys si nu Cisco in adevaratul sens al cuvantului nu stiu ce sa zic. Daca apuc mai ma uit pe specificatiile acelui model de switch.




Servere-le au IPuri din aceiasi clasa? Vad ca pe switch ai zis ca nu ai facut nimic insa vad ca in fata switch-ului ai un router Linksys. Posibil sa ai congestie pe link-ul dintre router si switch. Mai e si posibilitatea ca switch-ul sa nu faca fata la un numar de PPS > X, unde X sa fie o valoare destul de mica si sa fie atinsa cand faci trafic intre servere. Incearca sa faci niste teste sa vezi cam la ce PPS (packets per second)  incepe sa dea rateuri reteaua.

Edited by MembruAnonim, 20 May 2012 - 11:34.


#7
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006

View PostMembruAnonim, on 20th May 2012, 12:12, said:

Normal ar fi sa creasca insa nu chiar asa de mult. Bine fiind un Cisco - Linksys si nu Cisco in adevaratul sens al cuvantului nu stiu ce sa zic. Daca apuc mai ma uit pe specificatiile acelui model de switch.

ok , merci

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Un distro Linux plus ping / mtr e un inceput sa verifici, ceva mai okay e sa instalezi hping pe linux si sa incepi sa generezi trafic icmp / tcp / udp / raw si sa vezi cate pachete pleaca de la tine si cand incepe sa iti gafaie switch-ul.

PS: Legat de PPS, uite aici un paste dupa un Cisco din retea, port-channel 2 G, nu mai am captura cand nu era port-channel-ul facut insa traficul era ceva mai mare, ~1Gbps si 60 - 70K PPS parca.

Quote

30 second input rate 69568000 bits/sec, 46029 packets/sec
      30 second output rate 432498000 bits/sec, 56899 packets/sec

PS: Cisco-ul care e conectat acolo e un 2960 cu 24 porturi Gbit pe cupru si 2 Gbit SFP. Normal si switch-ul tau nu ar trebui sa iti genereze probleme.

Edited by MembruAnonim, 20 May 2012 - 11:45.


#9
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006
o sa incerc . Am atasat cateva print screen-uri daca asta ajuta cu ceva

Attached Files



#10
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006
1. Da , au ip-uri din aceeasi clasa: 192.168.1.2 si 192.168.1.4 .

2. Da da , exista un router Linksys : RV042 care ii da ip static switch-ului (DHCP). (Am zis mai sus ca este si un router)
Si inca un lucru important : Router-ul face NAT la o clasa de ip-uri publice .

3. Referitor la congestia intre router si switch nu ar trebui sa fie pentru ca in mod normal cand transfer ceva intr 2 ip-uri (locale) din aceeasi clasa nu ar trebui sa fie routerul implicat

Dar m-am uitat la  Tabela ARP (a switch-ului) , mi se pare cam ciudat  ca listeaza doar ip-ul router-ului si al unuia din servere:

VLAN 1 192.168.1.1 c3:5d:4f:7b:0e:44 Dynamic
VLAN 1 192.168.1.4 28:4c:6f:95:77:8f Dynamic

Sa le definesc manual ? E posibil ca din cauza asta orice transfer intre serverul listat si serverul nelistat sa treaca si prin router (care nu e prea performant)  si din cauza asta sa fie incetitnit ?

E ok ?

4. M-am mai uitat pe setari  (la switch) si imi apare
  - la DNS : Enabled Bifat , E corect ?
  - la DNS Server Table imi apar 2 ip-uri publice ale providerului de internet :
    x.x.x.x Active
     x.x.x.x Inactive
E corect ?

5. DHCP Relay: Disable

Edited by mesyaalex, 20 May 2012 - 12:30.


#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Intrebam daca serverele au IPuri din aceiasi clasa sa stiu daca traficul dintre ele se duce pe link-ul spre router sau nu.
3. Conteaza sa ai la switch in CAM MACurile celor 2 servere sa nu faca broadcast switch-ul cand faci trafic intre sisteme. Daca un MAC e uitat rapid atunci da ai mult broadcast in retea care trebuie procesat de switch in loc sa preceseze traficul care trebuie. tcpdump pe un linux / wireshark sa vezi ce trafic ai acolo;
4. E okay sa ai 2 DNSuri dar de ce apare active si inactive donno. Poate ca cel activ e primar si inactivul e secundar. Dau si eu cu banu'.

#12
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Ori e ceva in neregula setat in rețeaua asta a ta ori switch-ul are o problema. Sub nici o forma switch-ul nu ar trebui sa fie ingenuncheat de un amarat de trafic între doua PC-uri unde rata susținută nu cred sa fie cu mult mai mare de 40-50MB/s.
E ciudat ca in tabela de filtering/forwarding nu-ți apare decât Mac-ul unui server - din ce-mi aduc aminte la Cisco e de 5 minute setarea de Mac aging. Pune un fisier la transfer intre servere si verifica tabela de Mac-uri.
Sub nici o forma link-ul către router nu ar trebui sa fie afectat de acest trafic.
Eu as pune si un snmp server (un the dude de exemplu) si as monitoriza interfetele de interes - aici dacă ai nevoie de ajutor ... Zi-mi si încerc sa te ajut.

#13
viocons72

viocons72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,382
  • Înscris: 25.06.2005
Am vazut in printscrean uptime de 324 zile, nu stiu daca este total sau de la ultimul restart, un restart rezolva de multe ori problemele.

#14
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006

View Postcielo, on 20th May 2012, 18:50, said:

Ori e ceva in neregula setat in rețeaua asta a ta ori switch-ul are o problema. Sub nici o forma switch-ul nu ar trebui sa fie ingenuncheat de un amarat de trafic între doua PC-uri unde rata susținută nu cred sa fie cu mult mai mare de 40-50MB/s.
E ciudat ca in tabela de filtering/forwarding nu-ți apare decât Mac-ul unui server - din ce-mi aduc aminte la Cisco e de 5 minute setarea de Mac aging. Pune un fisier la transfer intre servere si verifica tabela de Mac-uri.
Sub nici o forma link-ul către router nu ar trebui sa fie afectat de acest trafic.
Eu as pune si un snmp server (un the dude de exemplu) si as monitoriza interfetele de interes - aici dacă ai nevoie de ajutor ... Zi-mi si încerc sa te ajut.

Da asa rata este de 40 - 50 Mb pe secunda si totusi ceva nu e in regula : am sa incep maine sa restartez switch-ul (intrucat de un an nu a fost restartat) , sa schimb ceva cabluri sa vedem daca nu cumva pe acolo e problema .

Am mai facut o tampenie anul trecut si asa a si ramas si anume : La serverul care nu e listat in lista ARP  are ambele placi de retea conectate la switch cu 2 ip-uri diferite : 192.168.2 si 192.168.1.3 , dar cu toate astea el merge.

E posibil cumva asta sa fie neregula ?

Am facut asta ca ne-am gandit ca va imarti cumva traficul si nu va fi foarte solicitat .

#15
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Scoate chestia cu 2 placi conectate la acelasi switch. Dacă vrei sa faci un load-sharing, folosește așa numitul teaming între cele 2 placi - se configureaza pe server iar pe switch faci trunk sau etherchannel sau cum se mai numește pentru cele 2 porturi unde se conecteaza placile din server.
Oricum, lăsa partea de sharing pentru mai târziu - acum doar scoate unul din link-uri si lăsa server-ul conectat la un singur port de switch

#16
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,224
  • Înscris: 29.11.2001
In ordine:

da restart la switch

fa teaming pe placi sau lasa naibii doar una in aceeasi retea

conecteaza serverele (pe rand, apoi impreuna) pe porturi de 100. Eventual intr-un alt echipament. Traficul sustinut nu ingenuncheaza un amarat de WRT54GL (sau un WRT320N pentru comparatie gigabit, la transfer sustinut de 25-30 MBytes/sec), deci nu ar trebui sa ai problema de mai sus.

Dupa fiecare dintre pasii de mai sus fa niste teste de trafic. Daca tot nu se rezolva, scoate pe rand echipamentele din infrastructura si testeaza traficul pe fiecare in parte. Trebuie sa identifici mai intai care este "veriga slaba" si abia apoi sa treci la masuri proactive :)

Succes!

#17
mesyaalex

mesyaalex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 03.12.2006
Am da restart la echipamente . Am schimabt cablurile. Am scos cealalata placa de retea .

S-a marit viteza de transfer intre servere: 118 - 180 Mb / sec

Pare sa nu se mai blocheze asa tare intreaga retea . Se simte ca se transfera ceva intre cele 2 servere si se incetineste asa la jumatate .

Cand transfer intre cele 2 servere un fisier de 2 gb la ambele servere la Taskmanager  > Network Utilization apare undeva la : 98 % E Normal ?

Multumesc de ajutor .

#18
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Ai renunțat la unul din cele doua cabluri ce leagă unul din server-e la switch? Ai verificat dacă exist in FDB MAC-urile celor server-e in timpul transferului de fisiere?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate