Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

Depanare frigidere

- - - - -
  • Please log in to reply
1529 replies to this topic

#19
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
vezi cum e motorul(cit de cald e) si urmareste circuitul de retur al feronului
este o teva care coboara din firigider,daca dupa ce porneste motorul acea conducta e prea rece si motorul e prea ferbinte ,nu e bine

#20
geokyri

geokyri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.08.2008
Am rezolvat cu combina frigorifica,langa motorul compresor are un motoras 230V(genul ca la unele pick-upuri vechi lowcost) cu elice pentru racire a cavitatii unde se afla compresorul.acest motoras scotea acele sunete ciudate,mi-am dat seama dupa ce am studiat cu atentie pornirea compresorului si am vazut ca motorasul pleaca mai tarziu,2-3 min. si atunci apare scartaitul ala sinistru.am pus pe axul lui putin spray pentru degresat si merge ca nou,zgomotul deranjant a disparut total si frigiderul isi face treaba mai ceva ca unul nou.imi cer scuze pentru confuzia creata din cauza ca nu am studiat cu atentie comportamentul aparatului si m-am grabit sa postez aici.Va multumesc.

#21
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
Salut! Am la tara un congelator Arctic vechi cu 5 sertare care a mers bine dar acum nu mai vrea sa se opreasca. Merge continuu ca nebunul, ingheata bine dar totusi, o pauza e binevenita uneori. E plin cu alimente cam jumatate, mai mult verdeturi. Carnea mai la iarna.Posted Image  Termostatul e dat la 1 si totusi nu vrea sa se opreasca decat daca-l dau la stop. Are termostatul in spate intr-o cutie de plastic. Sa se fi fisurat capilarul termostatului? Eu asta banuiesc... Voi cei mai priceputi ce ziceti?

#22
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
daca ar fi  fisurat capilarul termostatului nu ar mai merge  deloc
lampa rosie e stinsa sau aprinsa?

#23
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
Stinsa. Doar cand tin usa deschisa mai mult timp sau bag alimente proaspete se aprinde, sta aprinsa 2-3-4 ore dupa care se stinge.

#24
geokyri

geokyri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 09.08.2008
eu gandesc asa :  daca compresorul merge continuu,ar trebui sa inghete bocna , nu doar bine, cum zici tu.si in cazul acesta trebuie inlocuit agentul termic ,sau cautata vre-o fisura in instalatie...

Edited by geokyri, 08 October 2012 - 00:04.


#25
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
ai un termometru cu sonda lunga?
poti face ceva masuratori apoi sa ne spui ce temperaturi sint
pune termometrul pe raftul unde e prinsa sonda termostatului,mai exact pe cele doua suruburi de prindere
si in functie de ce gasesti acolo vedem ce e de facut

#26
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
Am pus termometrul in congelator chiar deasupra sondei, l-am lasat o ora si a coborat pana la -18 grade.

#27
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
se poate regla termostatul pe care il ai fara afecta congelarea produselor si congelatorul sa functioneze normal
insa treaba asta o poti face doar daca te pricepi un pic
ce zici te bagi?

#28
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
Promit sa fiu un elev silitorPosted Image . Dar treaba asta nu o pot face decat in week-end. Pana atunci imi fac temelePosted Image .

Edited by AdiBadi, 09 October 2012 - 06:11.


#29
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
anunta-ma cind esti pregatit

#30
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
Baga mare...Congelatorul e la tara si de aceea nu ajung acolo decat in week-end. Dar pana atunci spune-mi despre ce e vorba.

Edited by AdiBadi, 09 October 2012 - 09:45.


#31
stelica

stelica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.07.2005
salut! am si eu o problema cu un frigider arctic model de prin anul 2000.l-am luat de la cineva si mi s-a parut  ca ciclul oprit/pornit se petrece cam prea repede.i-am schimbat termostatul cu unul echivalent si anume K-60 si acum ma trezesc ca oricum l-as regla min/max pauza e de vreo 3 min.daca e la minim merge 1 min si apoi sta 3 min,daca e la maxim marege 10 min si sta tot 3 min.in orice situatie ia pauza doar 3 min.nu prinde aer,chederul e etans,nu acumuleaza gheata groasa pe congelator.raceste foarte bine si totusi reporneste foarte repede iar mototrul se incalzeste cam tare.am vazut ca termostatul are 3 reglaje fine de unde probabil se calibreaza ,etc.banuiesc ca acolo pot umbla la timpii ciclului pornit oprit,dincolo de atingerea pragului de temp specific reglaljului general.precizez ca sarma(sonda) de la termostat e etans lipita pe congelator.imi poate spune cineva ce cu cele 3 reglaje,sau cum pot rezolva problema  ?

#32
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011

View Poststelica, on 09 octombrie 2012 - 16:13, said:

salut! am si eu o problema cu un frigider arctic model de prin anul 2000.l-am luat de la cineva si mi s-a parut  ca ciclul oprit/pornit se petrece cam prea repede.i-am schimbat termostatul cu unul echivalent si anume K-60 si acum ma trezesc ca oricum l-as regla min/max pauza e de vreo 3 min.daca e la minim merge 1 min si apoi sta 3 min,daca e la maxim marege 10 min si sta tot 3 min.in orice situatie ia pauza doar 3 min.nu prinde aer,chederul e etans,nu acumuleaza gheata groasa pe congelator.raceste foarte bine si totusi reporneste foarte repede iar mototrul se incalzeste cam tare.am vazut ca termostatul are 3 reglaje fine de unde probabil se calibreaza ,etc.banuiesc ca acolo pot umbla la timpii ciclului pornit oprit,dincolo de atingerea pragului de temp specific reglaljului general.precizez ca sarma(sonda) de la termostat e etans lipita pe congelator.imi poate spune cineva ce cu cele 3 reglaje,sau cum pot rezolva problema  ?
la tipul tau de termostat e greu de explicat in cuvinte


scoti capacul si sub el gasesti un surub mic,desfa-l 1 tura
apoi urmareste-l 2-3 ore

Edited by stelica_33, 09 October 2012 - 19:21.


#33
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011

View PostAdiBadi, on 09 octombrie 2012 - 09:42, said:

Baga mare...Congelatorul e la tara si de aceea nu ajung acolo decat in week-end. Dar pana atunci spune-mi despre ce e vorba.

vreau modelul de termostat sau o poza

#34
AdiBadi

AdiBadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 02.10.2006
In week-end fac rost de ce mi-ai cerut. Modelul termostatului banuiesc ca e stantat pe corpul lui asa-i? Mai trebuie si alte informatii(de exemplu modelul congelatorului sau anul de fabricatie etc)?

#35
stelica

stelica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.07.2005
multumesc mult, Stelica_33! in seara asta ma ocup si-o sa vad ce se intampla.

#36
stelica_33

stelica_33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 712
  • Înscris: 12.03.2011
tizule ai grija mare,daca gresesti sa nu dai vina pe mine

View PostAdiBadi, on 09 octombrie 2012 - 20:26, said:

In week-end fac rost de ce mi-ai cerut. Modelul termostatului banuiesc ca e stantat pe corpul lui asa-i? Mai trebuie si alte informatii(de exemplu modelul congelatorului sau anul de fabricatie etc)?
doar termostatul ma intereseaza , daca e model vechi sau nou
adica,romanesc,facut la I.M. SADU sau mai stiu eu ce marca, atit
congelatoarele,si nu numai, au fost echipate cu mai multe modele de tremostate,mai ales dupa ''92
ca sa te pot ajuta trebuie sa stiu exact , altfel vb ca sa ne aflam in treaba

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate